Amla, popularno znana kot indijska kosmulja, ima številne zdravilne koristi za zdravje. Velja za čarobno sadje, ki ima pomemben položaj pri zdravilih rastlinskega izvora. Tako kot je njihovo uživanje koristno za vaše zdravje, tudi sok, ko se zjutraj zbudite, prinaša različne koristi za zdravje, kožo in lase. Patanjali je predstavil pobudni izdelek v zvezi z amlo, kjer vam prinaša čisti sok amla, pitje, ki ga priporoča Ramdev Baba.

patanjali amla sok

Najboljše prednosti soka Patanjali Amla za kožo & Lasje:

Tukaj je nekaj naših neverjetnih zdravstvenih koristi soka Patanjali amla, ki vas bodo spodbudile, da začnete že naslednji dan.

1. Za boj proti staranju:

Patanjali amla sok koristi za kožo

Eden glavnih razlogov za uporabo soka Patanjali amla je, da pomaga v boju proti staranju. Bogat je z vitaminom C, ki je koristen za sintezo kolagena. To pomaga tkivom pri regeneraciji tkiv in celic, kar vas ohranja mlado.

2. Za svetlejšo polt:

učinki soka patanjali amla

Redni sok amla pomaga pri zmanjševanju madežev, kar v zameno pomaga osvetliti polt kože? To se lahko zgodi, ko sok nanesete na obraz ali ga popijete. Rezultati bodo znani v kratkem času.

3. Amla sok za hujšanje:

patanjali amla sok za hujšanje

Ljudem, ki so se pripravljeni znebiti teh dodatnih kalorij, bi vam pomagal sok Patanjali Amla za hujšanje. Pomaga pri pospeševanju presnove v telesu, kar zmanjšuje odlaganje maščob in zadržuje želodec dlje časa, da se izogne ​​nepotrebnemu prehranjevanju.

4. Za zdravo rast las:

patanjali amla sok za lase

Patanjali Amla sok za lase pomaga krepiti korenine las in spodbuja njihovo zdravo rast. Hranila v amli pomagajo pri zdravi rasti foliklov, kar daje vašim dolgim, sijočim, poskočnim in črnim lasem z dobro prostornino.

5. Dobro za bolnike s sladkorno boleznijo:

patanjali amla sok za sladkorno bolezen

Patanjali Amla sok za sladkorno bolezen dobro deluje tudi pri bolnikih. Ima nizko vsebnost sladkorja in bogato z vlakninami, ki pomagajo uravnavati in zniževati raven sladkorja v krvi v telesu. Vsebuje tudi krom, ki pomaga pri uravnavanju glukoze v telesu.

6. Dobro za mastno in mozoljno kožo:

Patanjali amla sok koristi za kožo

Koristi soka Patanjali amla za kožo vključujejo tudi odstranjevanje mozoljev in mastne kože, kar je v današnjem času zelo razširjen problem. Deluje tako, da zoži pore kože, kar vam daje čisto kožo brez mozoljev in deluje tudi na mastno teksturo.

7. Za boljšo prebavo:

patanjali amla uporablja sok

Ker je amla bogata z vlakninami, so učinki soka Patanjali Amla na prebavni sistem močni. Pomaga telesu pri absorpciji hranil iz hrane, ki jo imate. Okus amle pomaga pri aktiviranju prebavnih encimov, ki so boljši pri težavah, kot sta zaprtje in črevesni sindrom.

8. Za izboljšanje vida:

Prednosti soka patanjali amla

Med izdelki Patanjali je pri izboljšanju vida v pomoč tudi sok amla. Vsebuje več koristnih hranil, ki pomagajo izboljšati vid. Ko ga jemljemo skupaj z medom, zmanjšuje intraokularno napetost in izboljšuje vid, kar pomaga zdravim očem do skoraj 80. leta starosti.

9. Za preprečevanje raka:

Prednosti soka patanjali amla

Razmišljate, kako uporabiti Patanjalijev amla sok proti raku! Sok Amla vsebuje nekaj bogatih antioksidantov, ki pomagajo v boju proti rasti rakavih celic in tako preprečujejo razvoj raka. Preprečuje vaše telo prostih radikalov, ki povzročajo zdravstvene težave, kot so rak želodca, rak jeter in kožni rak.

10. Za boljše kardio zdravje:

kako jemati sok patanjali amla

Prednosti soka Patanjali amla vključujejo tudi njegove pozitivne učinke na kardiovaskularne težave. Na voljo je s številnimi hranili, ki so prijazna za srce, zato pomaga zmanjšati možnosti za blokiranje krvnega obtoka in zmanjša slab holesterol iz telesa. Prav tako pomaga krepiti srčne mišice in znižuje holesterol in krvni tlak.

5 pogostih in redkih stranskih učinkov soka Patanjali Amla:

Nedvomno, ko gre za pitje soka Patanjali amla, prinaša svežnju koristi za zdravje vašega telesa, vendar pa obstajajo tudi nekateri stranski učinki, povezani z izdelkom. Tu je nekaj znanih stranskih učinkov.

1. Želodčni krči:

stranski učinki soka patanjali amla

Obstajajo ljudje, ki se ob rednem uživanju soka amla soočajo z zdravstvenimi težavami, kot so želodčni krči. Krči povzročajo bolečine v trebuhu, ki so lahko precej nevarne, kot se misli. To se zgodi zaradi velike prisotnosti vitamina C v soku.

2. Problematično za ljudi, ki trpijo zaradi hipertenzije:

učinki soka patanjali amla

Da, vnos soka amla lahko v veliki meri zniža vaš krvni tlak, kar je škodljivo za ljudi, ki trpijo zaradi hipertenzije. Zato je bolje, da se pred začetkom pitja soka Patanjali amla posvetujete z zdravnikom o odmerku, ki ga morate redno nositi.

3. Lahko povzroči drisko:

stranski učinki soka patanjali amla

Sok Amla, če ga vzamete v ustrezni količini in s primerno količino vode, ni škodljiv za redni vnos. Ko pa se količina poveča na presežek, lahko škoduje črevesju in povzroči motnje, kot je driska. Včasih lahko povzroči tudi nevarne situacije ali bolečine v trebuhu.

4. Alergije, ki vodijo tudi do mozoljev:

učinki soka patanjali amla

Obstajajo ljudje, ki so alergični na sok amla in zato trpijo zaradi mozoljev, ko imajo sok amla. Tudi če že imate težave, kot so srbenje, izpuščaji, bolečine v trebuhu, pordelost, kosmiči itd., Ste lahko alergični na sok amla, zato se pred začetkom odmerjanja posvetujte z zdravnikom.

5. Glavobol:

stranski učinki soka patanjali amla

Seznam stranskih učinkov soka Patanjali amla vključuje tudi glavobol in omotico, ko ga redno uživate. Nedvomno je majhen del dober; če bi ga zaužili v večjih količinah, bi prišlo do težav, kot sta glavobol in omotica. Če se vam tako zdi, se kmalu posvetujte z zdravnikom, da se pogovorite o odmerku.

Patanjali Amla sok je nedvomno zelo koristen za zdravje ljudi, vendar ga je treba vedno jemati v omejenih količinah. Na voljo je s hranili, kot so vitamin C, vlakninami, antioksidanti itd., Ki so zelo pomembni za zdravo rutino. Ne deluje le na zdravje, ampak je tudi koristno za lase in kožo.