Amla, imenovana tudi indijska kosmulja, je eno najpogostejših plodov v Indiji. Ima kisel okus in v ustih pusti grenak okus. Amla je polna prehrane in vsebuje ogromno vitamina C. Zelo priporočljivo jo je jemati med nosečnostjo. Kjer imunski sistem oslabi in je telo lahko nagnjeno k številnim okužbam. Poleg tega, da pomaga telesu pri boju proti številnim mikroorganizmom, lahko Amla pomaga tudi pri boljši prebavi, nadzoruje raven glukoze v krvi in ​​krepi kosti. No, o tem skromnem sadju, pridelanem na vašem dvorišču, je treba še veliko vedeti. Preberite, če želite izvedeti o najboljših koristih Amla med nosečnostjo.

Načini uživanja zdravila Amla med nosečnostjo

Ali je varno jesti Amla med nosečnostjo?

Preden se pogovorimo o uporabi zdravila Amla, bomo najprej očistili zrak mnogim ženskam, ki se sprašujejo o varnosti zdravila Amla med nosečnostjo. Amla je odstotno varna za jemanje in lahko naredi čudeže tako za mater kot za otroka. Vendar pa morate spremljati porabljeno količino, da se izognete zapletom.

Različne koristi zdravila Amla med nosečnostjo:

Zdaj pa poglejmo, kako je lahko uživanje amle med nosečnostjo koristno:

 1. Amla ne dopušča, da bi se počutili nemirno, saj je močan pomlajevalec in ima namen povečati vašo energijo in regenerirati energijo v celicah v vašem telesu; zato je boljša izbira za preprečevanje utrujenosti in utrujenosti med nosečnostjo, kar je običajno pogost sindrom med nosečnostjo.
 2. Amla je bogata tudi s prehranskimi vlakninami in je blago odvajalo, ki olajša delovanje črevesja med nosečnostjo in s tem prepreči zaprtje pri nosečnicah; matere se med umivanjem počutijo sproščeno in lahkotno!
 3. Na splošno je med nosečnostjo opazen visok ali nizek krvni tlak, a ker Amla vsebuje dobro količino vitamina C, zaradi česar razširi krvne žile in vzdržuje normalno raven krvnega tlaka.
 4. Amla ima sposobnost vzdrževanja lipidnega profila nosečnic, zaradi česar je zelo koristna.
 5. Sok kosmulje pomaga mamicam, da se med nosečnostjo izognejo težavam s kislostjo in zgago.
 6. Amla vsebuje antioksidativne lastnosti in to sadje pomaga odplakniti toksine in proste radikale, ki so prisotni v telesu med nosečnostjo, saj imajo na splošno nosečnice dolgočasen obraz, vendar pa amla naredi vašo kožo zdravo.
 7. Morda boste postali bolnik anemije, vendar bogata vsebnost železa v amli pomaga pri izkoreninjenju anemije med nosečnostjo. Tudi prisotnost vitamina C v sadju pomaga absorbirati železo in vzdrževati raven hemoglobina do oznake.
 8. Med nosečnostjo je potrebna pravilna prebava. Amla lahko podpira hitro prebavo z ohranjanjem delovanja prebavnega sistema. Kar pomaga nosečnicam, da se izognejo težavam, kot so prebavne motnje, tvorba želodca itd.
 9. Amla lahko izkorenini okužbe v sečilih nosečnic, ki povzročajo težave pri spočetju otroka.
 10. Nihanje razpoloženja je zelo pogosto tudi pri nosečnicah, vendar ima amla vse odgovore in lahko pomaga nadzorovati nihanje razpoloženja ter umiriti um in telo med nosečnostjo
 11. Pomaga vam tudi fiziološko in preprečuje občutek živčnosti, nelagodja, pomanjkanja apetita itd.
 12. Vsebnost kalcija v sadju krepi vaše kosti in pomaga pri hitrejšem in močnejšem oblikovanju kosti in zob vašega otroka.
 13. Redni odmerek ali porcija amla pomaga zmanjšati tveganje za nedonošenčke in cervikovaginalne okužbe.
 14. Dojenčkom neposredno svež sok amla pomaga povečati moč spomina pri dojenčkih in spodbuja laktacijo po porodu.
 15. Če ste začeli otekati, lahko z rednim vnosom amla preprečite otekanje stopal in rok.
 16. Uživanje kislega okusa je dobro znan okus med nosečnostjo, zato morate vzeto kislo amlo zaužiti s hrano ali pa jo jesti kot dopoldanski prigrizek, da se izognete želji..

Kako jemati zdravilo Amla med nosečnostjo?

Spodaj je nekaj priljubljenih načinov uživanja zdravila Amla med nosečnostjo:

1. Amla solata:

Solata ne pomeni, da se morate med nosečnostjo držati diete! Samo za sladko -kislo solato drugemu sadju dodajte 1/3 skodelice narezanega amla. In jejte ob obroku.

2. Svež sok Amla:

Doma si privoščite kozarec svežega soka amla. V centrifugalnem sokovniku zmeljite 2 skodelici amla, da dobite sok. Okrasite ga z listi mete in med nosečnostjo uživajte v svežem soku amla.

3. Sladica:

Rezine amle potopite v med in po večerji uživajte v sladici, kar je zdrava možnost. To je res okusno in enostavno za jesti. Lahko ga celo hranite še nekaj dni.

4. Suha Amla ali Amla Supari:

Amla supari med nosečnostjo je eden najboljših načinov za jemanje zdravila Amla in je na voljo na trgu ali pa jih preprosto pripravite doma. Posušen amla med nosečnostjo lahko zaužijete po vsakem obroku za boljšo prebavo.

5. Amla Pickle:

Vložena amla je eden najbolj okusnih načinov uživanja indijske kosmulje med nosečnostjo. Žlička vložene kisle kumare z običajnim rotijem ali rižem lahko izboljša apetit in vam zaželi, da uživate v obroku. Amla murabbo lahko vzamete celo med nosečnostjo tako, da jo kisnete s sladkorjem.

Neželeni učinki zdravila Amla med nosečnostjo:

Čeprav ima Amla številne prednosti, se je treba vzdržati prenajedanja. Pogosti neželeni učinki zdravila Amla med nosečnostjo so:

 • Zaprtje
 • Opeklina želodca
 • Slaba prebava
 • Slabost
 • Dehidracija zaradi bruhanja ali ohlapnega blata

Pogosto zmotno mnenje o Amli, ki ga imajo mnoge ženske, je, da lahko privede do temnopoltih dojenčkov. Vendar je to daleč od dejanske resnice. Amla spodbuja zdrave dojenčke in jih ščiti pred napadi na kakršne koli okužbe in zdravstvene motnje. Lahko celo okrepi imunski sistem in spominske sposobnosti vašega otroka. Čas je, da se prepustite dejstvom mitom in začnete z Amlo vključiti v nosečnostno prehrano za zdravje vas in zdravega otroka.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

V1. Koliko je Amla koristna zame med nosečnostjo?

Odgovor: Zdravniki priporočajo naslednje količine Amle za nosečnice – 1 celo sveže sadje Amla na dan ali ne več kot 4 g Amla v prahu in 10 ml soka Amla na dan. Poskrbite tudi, da namesto konzerviranih ali konzerviranih izdelkov uporabljate ekološki Amlas.

V2. Kdaj se izogibati Amli med nosečnostjo?

Odgovor: Amla, ki vsebuje veliko vitamina C, morda ni primerna za vsakogar. Če imate slabost, zgago, drisko, refluks kisline ali kakšno drugo zdravstveno težavo, jo nemudoma prekinite. Simptomi morajo čez nekaj časa izzveneti, če pa ne, upoštevajte nasvet svojega zdravnika.

V3. Ali je kuhana Amla varna med nosečnostjo?

Odgovor: Kuhana Amla je eden najboljših načinov uživanja jagodičja med nosečnostjo. S kuhanjem se lahko velike količine vitamina C do neke mere zmanjšajo, zaradi česar postane lahek na želodcu. Pazite, da ga ne prekuhate, saj lahko povzroči izgubo prehrane.