Tudi po tretjem pranju tega tedna so vaši lasje še vedno lepljivi in ​​zamegljeni? Pogosto zasedena jutra vzamejo večino našega dragocenega časa ‘jaz’ in vmes med popravki ličil in ujemanjem kodeksa oblačil pogosto zanemarjamo svoje lase. Tudi po hitrem 5 -minutnem šamponu so vaši lasje še vedno težki in neoprani, to pa predvsem zato, ker ne namenjate dovolj časa, da se lasje pravilno sperejo.

Kako šamponirati lase

Možno pa je, da vam celo 5 -minutni šampon daje najboljše rezultate, le če se odločite za popolno metodo. Šamponiranje las zahteva veliko strategije, česar se morda še ne zavedate. Zato je izredno pomembno, da sledite temu članku, kjer razkrivamo pravilen način šamponiranja las, ne da bi se morali ves teden spopadati z nerednimi lepljenimi lasmi.

Delo s pravimi sestavinami:

Delajte s pravimi sestavinami

Preden se odločite za šamponiranje las, se prepričajte, da delate s primernimi materiali. Pogosto je možno, da vaš šampon preprosto ni združljiv z vašim tipom las, kar je eden od razlogov, zakaj se vaši lasje nikoli ne počutijo tako, kot bi morali.

Pri izbiri šampona se morate zavedati dveh stvari: tipa las in tipa lasišča. Pogosto mastno lasišče spusti popolnoma osvežene lase, medtem ko lahko zaradi dolgočasnih mlitavih las izgledate vlažno, čeprav imate na lasišču očiščeno lasišče. Potem so na voljo različni šamponi za fino redčenje las in goste goste lase. Odločitev za prilagojene šampone vam ne bo le pomagala, da si pravilno očistite glavo, ampak vam bo tudi pomagala preživeti sveže oprane lase.

Koraki, ki jih je treba upoštevati:

1. Preden stopite pod tuš, se prepričajte, da imate pravo sestavino za delo. Balzam skupaj s šamponom vedno spremljajte, da bodo vaši prameni obvladljivi in ​​mehki.

2. Če imate suhe lase ali težave s suhim lasiščem, ki se zlahka luščijo in so nagnjeni k prhljaju, je bolje, če lase temeljito vroče masirate z mlačnim toplim oljem, ki bi nahranilo in hidriralo pramene las ter izboljšalo prekrvavitev.

Šamponiranje las

3. Ko ste pod tušem, začnite tako, da si popolnoma navlažite lase. To bi bilo lažje, če glavo obrnete na glavo, kar bi omogočilo, da voda kaplja skozi goste lase, hkrati pa temeljito navlaži lasišče in korenine.

4. Šampon nalijte v dlan in sperite roko, nato ga enakomerno razporedite po roki, preden sežete navzdol, in ga enakomerno nanesite po celotni glavi. Običajno pri prvem poskusu ciljajte na lasišče in ne na lase. Mokri lasje bodo delovali kot olajševalnik pri šamponiranju in peni pred uporabo dodatne šampona za čiščenje dolžine las po zatilju.

5. Ko končate, pet sekund masirajte glavo s konicami prstov, preden glavo spet obrnete na glavo in sperite peno. Tokrat uporabite rahlo toplo vodo, ki bo izsilila umazanijo in izdelek, medtem ko boste odprli pore lasišča, izpraznili možne žepke pod oljem.

6. Preden drugo lase pomagate dokončati končno čiščenje, se prepričajte, da so vaši lasje brez šampona. Če je čas bistven, pojdite na balzam in po nanosu na lase in samo lasje počakajte dve minuti.

7. Tokrat uporabite hladno vodo, da očistite lase, hkrati pa zaprete pore, tako da umazanija in onesnaženje niso dovoljeni. Ko končate, lase zavijte v brisačo in pustite, da se namočijo.

8. Takojšnje izpiranje las vam lahko odstrani morebitno vlago in jih posuši. Zavijte brisačo dobrih 15 minut, ko nadaljujete z ostalim jutrom.

9. Odvijte brisačo in lase posušite s sušilcem za lase, preden jih oblikujete.