Po astrologiji obstaja povezava med astrološkimi pojavi in ​​vsem, kar se zgodi s človekom na tej zemlji. Zato se astrologija nanaša na položaj planetov in zvezd, v katerih se je človek rodil, in menijo, da te zvezde in planeti vnaprej odločajo o usodi človeka na zemlji.

Astrologija v maratščini

V zahodni civilizaciji astrologijo sestavljajo predvsem horoskopi, ki predstavljajo lastnosti in osebnost osebe, medtem ko se po vzhodni civilizaciji astrologija nanaša na branje hiromantike, ki bere vrstice na rokah posameznika, ki odloča o njihovi usodi.

V Indiji različne kulture in religije tvorijo različne oblike astrologije. Indija je država z raznolikimi kulturami, z različnimi kulturami pa tudi različna mnenja in dojemanji, kar povzroča različne oblike astrologije. Nekateri berejo roke, drugi celo berejo vrstice na čelu in črte na nogah.

Astrologija ima svoje korenine v 3. tisočletju pred našim štetjem. Koncepti astrologije se uporabljajo tudi v medicini, alkimiji in meteorologiji.

Astrologija ni tako preprosta kot branje horoskopov v časopisu. Ima osnovni kompleksni pomen, ki ga poznajo le redki. Zato bomo danes razpravljali o maratski astrologiji.

Stopnja astrologije v maratščini:

Gre za različne stopnje razumevanja maratske astrologije.

Faza 1: Astrološki simboli:

Ta segment pomeni razumevanje primarnega jezika maratske astrologije. Vsak znak in planet na Zemlji ima različne in edinstvene simbole. Za razumevanje maratske astrologije je treba razumeti temeljne pomene.

2. stopnja: Razumevanje zodiakalnih znamenj:

Zodiakalno znamenje je sestavljeno iz sedmih kategorij. Treba jih je temeljito razumeti.

Faza 3: Razlaga znakov zodiaka:

Oven, Rak, Bik itd., So vsi horoskopski znaki. Na splošno jih je treba dobro razumeti. Zodiakalni znaki so naslednji: Vodnar, Bik, Rak, Lev, Dvojčka, Strelec, Škorpijon, Tehtnica, Ribi in Oven.

4. stopnja: Poznavanje planetov:

Z 12 znakov zodiaka je povezanih 12 planetov. To pomeni, da je vsak znak povezan s planetom.

Od začetka je bila astrologija vedno kontroverzna tema. Večina ljudi ne verjame v tak obstoj. Skepticizem je močno povezan s katero koli obliko astrologije. Ima zelo malo znanstvenih aplikacij in posledic, kar je glavni razlog, da ljudje dvomijo v njegov obstoj.

Astrologija ni dokazana študija.

12 znakov maratske astrologije:

Osnovni znaki maratske astrologije spadajo v tri široke kategorije. Ti so naslednji:

  1. Kardinalni znaki: Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog so vključeni v kardinalna znamenja. Predstavljajo vitalnost, gibanje in dinamiko.
  2. Spremenljivi znaki: Dvojčki, Devica, Strelec in Ribi so vključeni v spremenljiva znamenja. Znani so po svoji prilagodljivosti. Ti znaki se lahko spremenijo in spremenijo v življenju. Lahko spremenijo življenjske razmere, v katerih živijo.
  3. Fiksni znaki: Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar so vključeni v fiksne znake. Znani so po svoji prizemljenosti, stabilnosti in stabilnosti. Imajo veliko voljo in zaradi svoje toge narave pogosto prinašajo pomembne spremembe.

Astrologija je prepričanje. Ni dokazanih zapisov, ki bi lahko presodili njegovo verodostojnost. Če verjamete, je to svet za vas, če pa ne, ne obstaja. Ujemanje Kundali je tudi del astrologije, ki jo izvajajo različne indijske družine, preden se odločijo, ali bosta dva posameznika združljiva za vstop v sveto zakonsko zvezo.