Lasje veljajo za zelo dragoceno dobrino v življenju ženske. Da bi zanj dobro skrbela, poskuša različne stile. Eden najbolj znanih korakov je barvanje las. Dali vam bodo zelo edinstven in dobro definiran videz.

kako barvati lase doma

Zakaj bi porabili na tisoče dolarjev v salonu, če to lahko enostavno opravite doma? Če vas skrbi, kakšno barvo naj uporabite, vam predlagamo ta neverjeten članek, ki vas bo vodil skozi celoten postopek in vam pomagal doseči videz, ki ste si ga vedno želeli. Preprosto jih je narediti in so tudi poceni. Zato pozorno preberite naslednje odstavke o tem, kako enostavno barvati lase doma?

barvanje las doma

Nasveti in pravila za barvanje las doma:

Preden začnete barvati lase, morate upoštevati nekaj osnovnih pravil. Prva stvar je biti konzervativen. Ne izberite barve, ki je dva do tri odtenke temnejša od vaše prvotne barve. Naslednja stvar je, da prosite prijatelja, naj vas spremlja. Opazovala vas bo, ko si barvate lase, in vam povedala, če ste kakšno mesto zamudili. Tretjič, vsaj enkrat na teden si privoščite globinsko nego, da bodo vaši lasje sijoči. Zadnja stvar, ki jo morate storiti, je, da po prvem barvanju pobarvate samo svoje korenine. Če ste te točke pravočasno obdržali, vam barvanje las ne bi smelo predstavljati težav.

Orodja, ki jih potrebujete:

stvari za barvanje las

Pred barvanjem las boste potrebovali določena orodja. Prva stvar je čopič. Širina naj bo en ali dva centimetra. Naslednja stvar, ki jo potrebujete, je posoda, v kateri lahko mešate barvilo in po potrebi vrtite čopič. Tretja stvar so posnetki. To vam bo pomagalo pri oblikovanju las. Četrta oprema je glavnik za podgane. To bo pomagalo razdeliti lase na enake dele. Potrebovali boste tudi dve temni brisači in tonik za obraz na osnovi alkohola.

Ne zaupajte vedno v škatlo:

Ni nujno, da zaupate sliki na škatli. Barva za lase se različno odziva na različne vrste teksture in čeprav to opravi strokovnjak, morda še vedno ne boste videti kot oseba na škatli. Namesto tega se osredotočite na opis barve. To bo delovalo kot boljše vodilo in vam dalo dobre in koristne nasvete glede vaših las.

Naredite test pramena:

Tretja stvar, ki jo morate narediti, je test pramena. To vam bo pomagalo razumeti, ali vam je barva res všeč, in vas spomniti, kako dolgo morate obdržati barvilo. To lahko preprosto storite tako, da si obarvate majhen del las in jih nato obrišete z mokro krpo. Nato z brisačo popolnoma odstranite barvo. To vam bo pomagalo razumeti, katero barvo morate uporabiti in kako dolgo jo hranite pri miru.

Umijte si lase:

umijte si lase

Pred barvanjem las se prepričajte, da ste jih umili 48 ur prej. Zaradi tega bo umiranje zelo enostaven proces. Če je mogoče, se boste morda želeli izogniti balzamu. Če pa menite, da so vaši lasje preveč suhi, potem lahko naslednjih pet minut nanesete dobro regenerator. To bo pomagalo ohraniti vlago vaših las in se vaši lasje ne bodo posušili prehitro.

Pripravi se:

Naslednja stvar, ki jo morate storiti, je, da se pripravite. Vzemite brisačo in jo ogrnite okoli ramen. Tako preprečite, da bi se vaša oblačila umazala. Nosite tudi rokavice. Prepričajte se, da so iz običajne gume. Tudi lateks bo ustrezal. Nošenje rokavic bo zaščitilo vaše roke in preprečilo, da bi bile preveč umazane.

Zmešajte barvilo:

mešanje-barve-las-s-krtačo

Zdaj morate mešati barvilo. Vzemite skledo, čopič in barvilo. Sledite navodilom, ki so prikazana na zadnji strani izdelka. Zdaj v skledi zmešajte barvilo. Če kompletu barvil ni priložena posoda, jo uporabite doma. Plastične sklede so običajno najboljše. Če komplet ne vsebuje dobre čopiča za barvanje, ga boste morali kupiti v lokalni obrtni trgovini. Najboljši so običajno široki en in pol do dva centimetra.

Pobarvajte si lase:

pobarvaj si lase

Ko končate test pramena, morate lase pobarvati. Vzemite vsak pramen in ga nanesite s čopičem. Če je barva preveč svetla, se lahko znova prijavite. Če vam ni všeč svetla ali temna različica, lahko poskusite z drugim testom. Za ločevanje različnih delov las boste potrebovali tudi glavnik. Ti odseki vam bodo zagotovili, da ne boste zamudili niti enega kosa las.

Barvilo nanesite v vsakem odseku:

Barvo nanesite v vsakem odseku

Lase razdelite na manjše dele. Slikanje začnite od korenin las. Če začnete od svojih koncev, se barve ne bodo ujemale in morda boste na koncu videti kot zebra. Barvo obdelujte tako dobro, da bo preprosto videti bolj kot običajna barva las. Vsekakor boste na koncu videti kot princesa.

Nastavite časovnik:

set-a-timer-for-colouring

Zadnja stvar, ki jo morate storiti, je nastavitev časovnika. Če imate veliko sivih las, boste morda želeli obdržati lase dlje časa. Toda barvila ne hranite čez noč, saj boste tako posušili lase. Lestvice se bodo odprle bolj, kot je potrebno.