Žametni material je vedno videti veličasten, privlačen in čudovit. Pogosto ljudje menijo, da je žamet namenjen kraljici. Ta material je na voljo le v nekaj peščicah barv. Ti vključujejo rdečo, škrlatno, smaragdno zeleno, kraljevsko in mornarsko modro. Tu so najboljši modeli bluz iz žametne tkanine za bogat videz.

Najboljša in privlačna kolekcija ženskih modelov žametnih bluz:

Tu je top 15 oblikovalskih žametnih bluz z lepimi vzorci spredaj in zadaj:

1. Modri ​​barvni žamet z zlatim vezenjem:

Modri ​​žamet z zlatim vezenjem

Ta mornarsko modra žametna bluza iz saree z zlato obrobljenimi obrobami. Ta bluza ima kvadratni izrez in globok kroj. Ista cvetlična obroba je prisotna na zgornjem in spodnjem robu zadaj. Rokavi so kratki, vendar obrobljeni. Celotna bluza ima zelo majhne pike. Za pritrditev sta dve vrvici z zlatim kitom.

2. Škrlatna žametna bluza z vezenino:

Škrlatni žamet z vezenjem

Ta bluza je narejena iz škrlatnega žametnega blaga in ima bele in zlate niti. Ima izrez kvadratne oblike, ki sega do hrbta in je globoko izrezan. Za pritrditev sta dve rdeči vrvici z resicami. Meje zlato belih zlatih niti so okoli robov rokavov, hrbta in vratu. Polka pike so vezene na rokavih in hrbtu, ne pa na sprednji strani bluze. Rokavi so oblikovani z belimi in zlatimi nitmi.

3. Dizajnerska žametna bluza v roza barvi:

Roza bluza

To je roza žametna bluza, okrašena z belkastim nakitom in Jari. Ročno delo je prisotno kot obroba blizu kvadratnega izreza in kratkih rokavov.

4. Žametne saree bluze za Varanasi Saree:

Žametne saree bluze za Varanasi Saree

Ta svetlo rdeča žametna bluza je narejena za sarane Varanasi. Slog je zelo preprost. Vendar pa Jari dela na rokavih, ki segajo do komolcev. Rdeči žamet je na rokavih dodan kot obroba. Material rame je rdeč žamet. Celotna bluza ima tanko obrobo iz zlata.

5. Posebna črna žametna bluza:

Posebna črna žametna bluza

To nenavadno sari bluzo lahko pritrdite na zadrgo. Ima kratke rokave in okrogel izrez. Na obeh straneh sprednje strani bluze imata dva rdeča cvetja vzorce zlatih središč, zlatih listov in stebel. Okrog roba bluze je zlati čipkasti rob.

6. Črna žametna bluza z zlatim vezenjem:

Črna žametna bluza z zlatim vezenjem in nakitom

Ta črna žametna bluza saree ima okrogel izrez, kratke rokave in kratek slog. Spodaj je pod izrezom v vrsti cvetlično oblikovana zlata vezenina. Spodaj je vrsta belega nakita. Spet je vrsta nekoliko večjih in izrazitejših cvetov in listov. Povsod so majhni cvetovi. Rokavi so obrobljeni z dvema ravnima črtama, ki imata vmes majhne rože.

7. Royal Blue Velvet vezena bluza:

Kraljevsko modri žamet Vezen

Ta kraljevsko modra žametna bluza iz sareeja ima rokave, ki segajo do komolcev. Izrez v obliki čolna je obrobljen z rumenim, kostanjevim in belim navojem. Celotna bluza je vezena s pikami. Obstaja tudi vezenje niti z rožami in listi kot mejo rokavov. Sprednji del bluze ima izrazit, zapleten tipičen indijski dizajn Kalka.

8. Poročna žametna bluza:

Poročna žametna bluza

Ta žametna bluza sari v rdeči barvi je izbira večine hindujskih nevest v Indiji. Tako je narejen samo za to priložnost. Slog je fascinanten in dopolnjuje postavo vseh mladih nevest. Izrez je kvadraten. Material komaj pokriva prsni koš, vendar nudi potrebno oporo. Rokavi so kratki. Hrbet je globoko prerezan, za pritrditev pa sta nameščena dva niza vrvic.

9. Vijolična žametna bluza iz kroglic:

Vijolična žametna bluza iz kroglic

Ta vijolična žametna bluza saree je brez rokavov. Nosilci čez ramena so nežno oblikovani s čednimi vrstami majhnih kroglic. Za obrobe se uporabljajo iste kroglice in dve liniji šivov. To je posebna oblikovalska sari bluza, ki med nošenjem izgleda privlačno in elegantno. To je odlična zabava za nošenje.

10. Temno modra žametna bluza z izpopolnjenim zlatim vezenjem:

Temno modra žametna bluza z bogatim zlatim vezenjem

Ta modra žametna bluza ima zlato vezenje z razporejenimi listi v steblih. Oblikovanje je pod izrezom in rokavi. Večina hrbta je oblikovana. Vendar je sprednja stran preprosta. Za pritrditev sta dve vrvici z resicami.

11. Smaragdna bluza v zelenem žametu:

Smaragdno zeleni žamet

Ta smaragdno zelena žametna bluza saree ima belo in osnovno nit. Ima kvadratni vrat, ki sega do hrbta in ima globok rez. Pritrdi se lahko z dvema zelenima vrvicama z resicami. Celotna bluza ima obrobo iz zlato belih zlatih niti. Polka pike so vezene na rokavih in hrbtu, sprednji del bluze pa je navaden. Na rokavih je navojno delo.

12. Črna žametna vezena bluza:

Vezen črni žamet

Ta črna žametna bluza lehenga ima veliko zapletenih ročnih del in je odlična zabava za zabave. Zasnova je občutljivo narejena predvsem iz Jari in niti. Izrez se nadaljuje do globoko odrezanega hrbta. Za pritrditev sta dve vrvici z resicami. Rokavi segajo do komolcev. Vezene so in imajo ob robu široko obrobo.

13. Črni žamet z zlatim vezenjem:

Črni žamet z zlatim vezenjem

Ta črna žametna bluza ima zelo eleganten globoko izrezan hrbet. Bluzo držijo dve zlati vrvici z ujemajočimi se resicami. Izrez ima robno vezenje in široko vezenje ukrivljenega dizajna. Enako oblikovanje se ponovi tudi na meji rokavov. Obstajajo tudi polka pike.

14. Modri ​​žamet z nakitom:

Modri ​​žamet z nakitom

To je bluza s polnimi rokavi iz mornarsko modrega žameta. Rokavi in ​​sprednji del so dobro okrašeni z dovršenimi vzorci iz sukanca in nakita. Tudi izrez ima široko obrobo iz nizov kroglic in posebnega nakita. To nosijo indijske kraljeve družine.

15. Črna žametna bluza za spodnji vrat:

Črna žametna bluza

To je sari bluza iz črnega žameta z ročno vezenino, vezeno z nitmi. Hrbet ima globok rez. Bluza izgleda zelo elegantno. Je brez rokavov, material, ki pokriva ramena, pa zadošča za oporo bluzi.

Ugotavljamo, da lahko enak žamet oblikujemo za izdelavo široke palete sari bluz. Bluze imajo lahko žamet različnih barv. Najbolj zanimivo je ročno delo na teh žametnih bluzah. Sem spadajo vezenje, nakit in nakit.