Dežnik lahko opišemo v različnih pogledih glede na to, kako ga vidimo, ki ga lahko razvrstimo glede na uporabo in obliko dežnika. Dežnik, ki ga lahko obravnavamo kot stvar, ki jo lahko uporabimo za preprečevanje, da bi se sam zmočil v deževnem vremenu, ali za umetniško osebo dežnik lahko opišemo kot cvetoči material, ki je lahko izdelan iz različnih materialov in oblik. Za tiste, ki želijo združiti njegov čudovit dizajn in obliko z zaščitnim delovanjem, lahko ta članek zagotovo prikaže drugačen pogled na preprost dežnik, ki ni izdelan iz običajnega sintetičnega materiala, ampak iz naravnega materiala, ki je papir. Papir je vsekakor naravni material, ki ga lahko uporabite za oblikovanje čudovitega očesnega dizajna za ustvarjanje ročno izdelanega dežnika iz papirja. Obstaja veliko načinov, kako narediti dežnik iz papirja, na katerega smo v tem članku pozorni.

Kako narediti papirnati dežnik, ki se odpre in zapre??

Azijski tradicionalni način izdelave dežnikov iz papirja je narejen z uporabo naravnega papirnega materiala, ki je razrezan na želene velikosti in prevlečen z različnimi barvami, vodoodporen lak pa je prekrit s papirnatim materialom, da se prepreči prodiranje vode. Papirni material je povezan z leseno palico. Lesena palica in ročaj sta prevlečena z vodoodpornim lakom. Ta popolna oblika dežnika se nato posuši. Kasneje so oblikovalci ročno slikali na vrhu papirnatega dežnika, da bi preprostemu ročno dežniku dali eleganten in eleganten videz.

Papirnate dežnike je preprost sam, ki ga lahko naredi ena sama oseba z minimalnim materialom ali močno oblikovanim papirnatim dežnikom, tradicionalnim dodatkom, ki se uporablja v različnih kulturah. Tradicionalno uporabljeni dežniki iz papirja so potrebovali delovno silo pri ustvarjanju materiala, oblikovanju dežnikov, končno poslikavo in lakiranje dežnika. Spodaj je nekaj tradicionalnih papirnatih dežnikov, ki lahko povečajo bralčevo znanje o različnih papirnatih dežnikih.

Vrste dežnikov iz papirja:

1. Kitajski dežnik iz papirja:

Kitajski papirnati dežnik

Kitajci med poroko uporabljajo dežnik iz oljnega papirja kot simbol odstranjevanja zlega duha, ko pride poročna nevesta. Dežnik iz oljnega papirja je izdelan iz bambusa, ki ga razrežemo na rezine, namočimo v vodi in naredimo v celulozo ter predelamo v stroju, da dobimo tanek papirni material, ki ga nato pobarvamo z oljem. Kitajski papirnati dežnik vijolične barve pomeni dolgoživost starejših, bela pomeni pogreb.

2. Japonski dežnik iz papirja:

Japonski dežnik iz papirja

Priljubljeni papir Washi se uporablja pri oblikovanju japonskega dežnika iz papirja. Washi, v katerem “Shi” pomeni papir. Washi papir je izdelan iz drevesa “Gampi”. Dežnik je lahko izdelan kot tanek dežnik, imenovan Janome, in stabilen dežnik Bangasa. Tanek material ima zelo krhek zaključek v nasprotju s stalnim dežnikom.

3. Veliki papirnati dežniki:

Veliki dežniki iz papirja

Za dekleta, ki imajo radi ogromno barvitih dežnikov za vsako priložnost, se lahko uporabi ta vrsta elegantnega in tradicionalnega dežnika. Material, uporabljen pri oblikovanju tega papirnatega dežnika, je lahko iz bambusovih palic ali iz recikliranega papirja. Materiali iz bambusovega papirja so bolj tradicionalni v primerjavi z velikimi papirnatimi dežniki iz recikliranega papirja.

4. Papirnati dežniki za poroko:

Papirni dežniki za poroko

Tradicionalno v kitajski kulturi se uporablja papirnati dežnik, ki se je zdaj uporabljal v drugih kulturah. Glavni vrhunec tega dežnika je dizajn, ki so ga izdelali prostoročni slikarji, ki zlahka skicirajo obraz neveste in ženina na vrhu dežnikov, ki se med poroko uporablja kot način dekoriranja poročne dvorane. Nekateri pari se navadno odločijo za navadne bele dežnike iz papirja, ki lahko dodajo tudi eleganten videz. Papirni material, ki se uporablja pri oblikovanju, se običajno razlikuje od običajnih papirnatih dežnikov. Najpogosteje uporabljen papirni papir je sijoč papir ali papir z mat učinkom, ki lahko dobro zasije in prinese praznično vzdušje.

5. Dežnik iz riževega papirja:

Dežnik iz riževega papirja

Ta vrsta dežnika je lahek dežnik, ki se običajno imenuje senčnik. Sončnik je latinska beseda, kjer Para pomeni zaščito in sol sonce. Dame raje nosijo kot dodatek za posebne priložnosti, na primer poroko ali kakšno zabavo. Končni del je prekrit tudi z istim papirnatim materialom, zaradi katerega je dežnik narejen iz enega samega materiala. Papirni dežnik je voden z bambusovo palico in ima leseno držalo.

Nasveti za izdelavo preprostega dežnika iz papirja:

Starši, ki želijo preživeti kakovosten čas s svojimi otroki na bolj ustvarjalen način, bi lahko bila ena izmed takšnih zanimivih metod DIY metoda “naredi sam” pri oblikovanju papirnatega dežnika. Za to umetniško delo bi potrebovali papirnate skodelice za kolačke; nekaj svinčnikov in sijoča ​​zložljiva palica. Papirnata skodelica je ravna in zaželena dekoracija je narejena na vrhu papirnatih skodelic. Tanka sijoča ​​zložljiva ali voljna palica je narisana na sredino ravne papirnate skodelice za muffine, ki nato oblikuje popolnoma izdelan dežnik iz papirja za otroka.

Za starešine, ki poskušajo narediti tako preproste dežnike iz papirja, je za njihovo oblikovanje potrebna ogromna količina prakse in surovin, namesto tega bi bila idealna možnost, da v trgovini izberejo dežnik iz papirja, ki ga je mogoče spremeniti po svojem okusu. Način prilagajanja papirnatega dežnika bi lahko bilo slikanje na vrhu dežnika z nakupom navadnega belega ali črnega barvnega dežnika iz papirja. Druga možnost je lahko okrasitev preprostega bambusovega ročaja z nalepkami ali oljno sliko.

Nasveti, kako narediti dežnik iz papirja, da bo videti bolj modno in novo, so lahko:

  • Izogibanje redni uporabi dežnika iz papirja v deževnem obdobju bi bila prva možnost, da bi dežnik iz papirja ostal nov kot vedno.
  • Papirnate dežnik lahko redno vzdržujete tako, da ga pobarvate novega ali na starega dežnika nanesete plast prozorne sijajne barve.