Danes si vsi ne moremo privoščiti velike nepremičnine, še posebej, če živite v velemestnem mestu. Večina mestnih stanovanj vam v proračunu ne omogoča ogromnega bivalnega prostora. Če pa nimate velikega bivalnega prostora, ne pomeni, da ne morete imeti čudovite dnevne sobe. Pri izbiri modelov, pohištva in barvne sheme majhne dnevne sobe morate biti ustvarjalni.

Najboljši modeli majhnih dnevnih sob v Indiji:

Tukaj je naših 15 preprostih in sodobnih idej za majhno dnevno sobo, ki jih lahko prilagodite, da spremenite svojo majhno in okorno dnevno sobo v prijetno in neverjetno mesto.

1. Pohištvo za majhno dnevno sobo:

oblikovanje majhne dnevne sobe

Kako opremite sobo, ki ji primanjkuje prostora? Izkoristite razpoložljivi prostor, ki ga imate. Prva in najpomembnejša stvar je uporaba elegantnega pohištva. To je glavna zasnova dnevne sobe za majhne prostore. Prostorno pohištvo naredi majhno bivalno površino bolj obremenjeno. Opremite svojo dnevno sobo s pohištvom s tanjšimi stojali ali nogami, s čimer boste dobili več prostora na dnu.

2. Bela dnevna soba:

Subtilna barvna tema

Svetle barve vedno naredijo senčni kotiček svetel in zračen. Poskusite svojo dnevno sobo pobarvati s svetlimi barvami in svetlim pohištvom. Enobarvno svetle barve, kot sta bela ali bež, dajejo vaši sobi skladen in organiziran občutek, poleg tega, da izgleda bolj prostorno. To je zvita notranja zasnova dnevne sobe za majhne prostore.

3. Majhna dnevna soba z zavesami:

Previdno namestite zavese

Manjša dnevna soba ali majhna okna ne pomenijo, da morate imeti majhne zavese. Oknom, ki visijo s strehe, poskusite dodati zavese. To daje občutek večjih oken in naredi celoten videz vaše dnevne sobe privlačnejši.

4. Pohištvo za majhno dnevno sobo:

Razbite svoje pohištvo

Sliši se čudno in nerodno, vendar je zelo uporabno. Ko šteje vsak kvadratni meter, jih ne zapravite. Namesto jedilne mize imejte dve osrednji mizi. To daje večjo likvidnost in vam tudi olajša premikanje pohištva. Prostor izgleda elegantno in modno, odličen način za simetrizacijo vaše majhne dnevne sobe.

5. Majhna dnevna soba z ogledali:

Več ogledal

Ogledala so v zadnjem času postala moden kos pohištva v vaši hiši. Če so ogledala inteligentno nameščena, lahko povečajo pretok svetlobe v prostoru in so hkrati osupljivo elegantna. Poskusite imeti ogromno ogledalo ali več manjših ogledal in si oglejte čudeže, ki se odražajo po vaši jedilnici glede na to, da prostoru daste več prostora.

6. Barvita zasnova majhne dnevne sobe:

Izkoristite svoje pohištvo čim bolje

Če ne morete namestiti več pohištva, poskusite imeti večnamensko pohištvo. S tem ne prihranite le veliko prostora, ampak tudi celoten videz vašega bivalnega prostora postane zelo sodoben. Ta je odlična ideja za majhno dnevno sobo.

7. Oblikovanje majhne dnevne sobe z omarami:

Ko prebivate v majhnem prostoru, se naučite kar najbolje izkoristiti svoj razpoložljivi prostor. Če nimate na ogled odličnih umetniških del ali fotografij, poskusite police dodati v neizkoriščene stenske prostore. Ne pozabite na temo dnevne sobe, medtem ko bo izbira police (viktorijanska, moderna, enobarvna itd.) Super pametna notranja zasnova za majhno dnevno sobo.

8. Majhna dnevna soba s pop barvami:

Igrajte se s pop barvami

Res je, da vam svetle barve pomagajo vdihniti in povečati prostor, ki ga imate. Toda to vas ne sme preprečiti, da bi se zabavali s svojimi najljubšimi barvami. Poskusite s svetlimi barvami in kul grafiko. Opremite z ustreznim pohištvom in opremite s kul izdelki.

9. Oblikovanje majhne dnevne sobe s kavčem:

Okrasite tla

Včasih lesena tla ali druga takšna temna tla ubije veliko prostora. Lahko poskusite pokriti talno površino s preprogami po vaši izbiri. Tradicionalne preproge so vedno videti dobro, če je to v skladu z bistvom vaše sobe. Poskusite dodati zaloge preprog po tleh, zlasti pod sredinsko mizo in stranske mize.

10. Lepa zasnova majhne dnevne sobe:

Drzno in lepo

Res je, da lahko drzne in temne barve včasih naredijo vaš življenjski prostor manjši kot je. Če pa ga uporabite inteligentno, lahko naredite isti prostor izjemno prijeten in moden. Poskrbite, da boste imeli dovolj sončne svetlobe, da se bo prebila in uporabila sijajno pohištvo.

11. Majhna dnevna soba s televizijo:

Črte so v modi

Je vaše bivalno območje izjemno ozko? Poskusite uporabiti črte in dvojne barve, da bo videti širše. Spretno postavite televizor in drugo pohištvo z dolgimi zavesami in čudovitimi ogledali, pritrjenimi na steno.

12. Pohištvo za majhne dnevne sobe s shranjevanjem:

Pohištvo s shrambo

Ko trpite zaradi vesoljskega krča, odkrijete najbolj inovativne načine shranjevanja predmetov. Dodajte skrite shranjevalne enote pod kavč v dnevni sobi ali drugo pohištvo. Pomaga vam pri prilagajanju neuporabnega odlagališča odpadkov.

13. Galerija majhne dnevne sobe:

Galerija dnevne sobe

Steno previdno okrasite s fotografijami in slikami, od zgoraj navzdol, na inovativen način. To daje sobi prijeten in kmečki občutek z večjim razmikom, čudovito idejo za okrasitev majhne dnevne sobe.

14. Zasnova majhne dnevne sobe:

Naj sončni žarki prodrejo

Ne zapirajte oken v dnevni sobi. Imeti eno veliko okno, ki pokriva večji del te stene, je bolje, če imate več manjših oken. Bistvena ideja oblikovanja majhne dnevne sobe.

15. Temno obarvana majhna dnevna soba:

Pametno osvetlite sobo

Osvetlitev sobe je še en izredno pomemben vidik, da se vaš majhen življenjski prostor zdi večji. Vedno poskušajte uporabiti elegantne možnosti osvetlitve. Poskusite strateško obesiti namizne svetilke na stene; tako boste prihranili prostor na stranski mizi. Osvetlite tudi dele prostora, ki lahko povzročijo, da prostor izžareva več sijajev in pridobijo več prostora.

Nekdo bi si lahko mislil, da z majhno dnevno sobo ne morejo veliko narediti. Delno drži. Majhna dnevna soba je lahko izjemno udobna in privlačna. Ta učinek je, da je majhna dnevna soba, ki je ustrezno opremljena in okrašena, ogromna.