Pravkar ste rodili otroka in zdaj dojite, zato se morate zavedati, da bi morali biti tudi vi zdravi, da bo vaš otrok zdrav. Zato, da se izognete okužbam, morate v svoje dnevne obroke vključiti zdravo prehrano. Mnoge ženske v svojo prehrano vključujejo kurkumo, da preprečijo okužbe. Ženske pa dvomijo, da je jemanje kurkume med dojenjem lahko zdravo ali ne.

kurkuma med dojenjem 1

Ali lahko med dojenjem jemljete kurkumo?

Dojenje je velika odgovornost, saj morate biti zdravi, da bo vaš otrok zdrav. Tako se v mislih doječih mater pojavi glavno vprašanje: Ali lahko med dojenjem jemljem kurkumo? Je kurkuma varna med dojenjem?

Odgovor je, da je kurkuma med dojenjem popolnoma varna in zdrava. Vendar se morate prepričati, da je znesek, ki ga vzamete, primeren. Ker je njen presežek vsega slab, lahko velika količina kurkume povzroči tudi težave, kot je sušenje, kar bo zmanjšalo laktacijo in tako povzročilo velike težave. Izogibajte se jemanju dodatkov, saj njihovi natančni učinki še niso popolnoma znani, zato vam lahko povzročijo druge težave.

Vedno se posvetujte s svojim zdravnikom za vse zdravstvene nasvete in ga zato vprašajte, preden začnete uživati ​​kurkumo. Če je dovoljeno, lahko kurkumo popijete s kozarcem mleka, ki koristi kurkumi, ali pa jo lahko dodate kot začimbe v hrano ali katero koli drugo obliko.

Kurkuma je zelo zdrava in varna je tudi med dojenjem. Pomaga tudi pri dojenju in preprečuje druge težave v tej fazi ter ščiti vas in vašega otroka pred okužbami. Tako bi morali med dojenjem zaužiti ustrezno količino kurkume.

Zdravstvene koristi kurkume med dojenjem:

Kurkuma je dobro znano zelišče, znano po svojih protibakterijskih, protivirusnih, protivnetnih in protirakotvornih lastnostih. Znan je tudi po krepitvi imunosti in ponuja tudi druge zdravilne prednosti. Torej, tukaj je nekaj zdravstvenih koristi, povezanih s kurkumo-

1. Spodbuja prebavo:

Kurkuma je med dojenjem nujna, saj pomaga pri reševanju želodčnih težav pri doječih materah. Kurkuma stimulira žolčnik, da proizvaja več žolča, kar posledično pomaga pri prebavi in ​​rešuje problem nastajanja plinov in prebavne motnje.

2. Poveča imuniteto:

Kurkuma med dojenjem vas ščiti pred blagimi okužbami, kot so kašelj, prehlad ali gripa. Kurkuma ima različne protiglivične, protibakterijske in protivirusne lastnosti, ki vam pomagajo pri zaščiti pred različnimi okužbami. Kurkuma vsebuje tudi lipopolisaharide, ki vam pomagajo zgraditi in okrepiti imuniteto.

3. Zmanjša vnetje:

Kurkuma je dobro zelišče, ki pomaga zmanjšati otekanje delov telesa. Pomaga zmanjšati vnetje dojk in očisti zamašene pore dojk, kar pomaga pri dojenju, ki bi sicer povzročilo bolečino. Kurkuma pomaga zmanjšati to bolečino in olajša dojenje.

4. Zmanjša holesterol:

Pomaga pri uravnavanju ravni holesterola v krvi. Zmanjšuje raven holesterola in ne dovoljuje, da bi se nenadoma povečala. Pomaga pri preprečevanju različnih bolezni srca in ožilja ter ohranja zdravje in kondicijo.

5. Pomaga pri uravnavanju telesne teže:

Po porodu je glavni problem doječih mater nadzor nad njihovo težo, saj se ta močno poveča. Kurkuma je med dojenjem dobra, saj pomaga pri uravnavanju telesne teže, preprečuje debelost in druge bolezni ali motnje, povezane z močnim povečanjem telesne mase. Tako ohrani zdravje vas in vašega dojenega otroka.

6. Preprečite osteoartritis:

Pomaga pri preprečevanju težav, kot sta osteoartritis ali revmatoidni artritis. Kurkuma je polna antioksidativnih lastnosti, ki pomagajo odstraniti proste radikale, ki lahko poškodujejo telesne celice. Če preprečuje škodo telesnim celicam, kurkuma pomaga vzdrževati dobro zdravje matere, če jo jemljemo redno.

7. Preprečite jetrne bolezni:

Kurkuma pomaga jetrom proizvajati encime, ki pomagajo razstrupljati kri in uravnavajo pretok krvi. Ti encimi razgrajujejo toksine v telesu in tako pomagajo odstraniti odpadke iz telesa. To pa pomaga pri preprečevanju nastajanja strupenih snovi v jetrih in preprečuje bolezni jeter. Za doječe matere je pomembno, da jim pomagajo ohranjati zdravje.

kurkuma med dojenjem 2

Kurkumov čaj med nosečnostjo:

Kurkumov čaj se kuha z uporabo naribane korenine kurkume ali čistega prahu. Velja za enega najučinkovitejših načinov uživanja začimb.

Nekatere študije so pokazale, da je kurkuma v majhnih odmerkih kot začimba varna za uživanje pri nosečnicah in doječih materah ter ima številne koristi za zdravje. Te začimbe ne uporabljajte, če ste nagnjeni k krvavitvam ali ste alergični. Če niste prepričani, se pogovorite s svojim zdravnikom.

Ta močna naravna rastlina je koristna za skoraj vse, in če ste doječa mati, boste lahko tudi vi imeli koristi od te neverjetne začimbe. Ne pozabite, da je ključ do uporabe te rastline zmerna poraba in paziti na morebitne nepravilnosti.