Kaj je belching:

Izdihavanje, znano tudi kot podrigivanje, je pri mnogih ljudeh eno od pogostih težav, ki je neposredno povezano s prebavo. Običajno so lahko težave z želodcem, napenjanje in težave s prebavo težave, ki vodijo do riganja. Prenajedanje je lahko tudi vzrok za podrigivanje. Belching ni le neprijeten, ampak tudi precej neprijeten problem. Če imate pogosto težave z podrigivanjem, to pomeni le, da bi to lahko storili v skupini ljudi in postali smeh.

domača sredstva za riganje

Preprosto povedano, rig je kopičenje zraka v želodcu in telo se ga samodejno začne znebiti, da sprosti pritisk. Morda nima zdravstvenih posledic, vsekakor pa ima v družbi težave z negativno podobo. To je zato, ker prihaja z zvokom. Da bi preprečili riganje, se lahko preprosto držite nekaterih domačih sredstev. Spodaj so omenjene najboljše, med katerimi lahko izberete:

Naravna domača sredstva za težave z bruhanjem:

1. Čaj iz kamilice:

domača sredstva za riganje

Vse težave ali motnje v želodcu lahko zdravite z 1-2 skodelicama čaja iz kamilice. To je eden najboljših načinov za zmanjšanje in končno popolno preprečitev podrigivanja. Vrečke čaja iz kamilice so na voljo na trgu in jih je mogoče uporabiti.

2. Ingverjeva čudesa:

naravna zdravila za riganje

Košček ingverjeve korenine pred obroki ali po njih je odličen način, da preprečite nastanek riganja. Je preprosto zdravilo in ga lahko jemljemo bodisi v obliki ingverjevega soka bodisi v obliki svežega ingverjevega čaja. Odpravil bo tudi druge želodčne težave. Ingver je eno najboljših domačih sredstev za riganje, ki je poceni in mu je tudi enostavno slediti.

3. Čaj iz kardamoma:

domače zdravljenje težave pri bruhanju

Čaj iz kardamoma je eden od naravnih načinov za dobro delovanje na prebavnem sistemu in za zagotovitev, da v sistemu ni plinov. To posledično preprečuje nastanek zraka v želodcu, ki se pojavi kot podrigivanje. Vsak dan popijte 1-2 skodelici svežega kardamomovega čaja za rezultate.

4. Jejte papajo:

domača sredstva za pretirano bruhanje

Redna uporaba papaje v majhnih porcijah lahko resnično pomaga pri pravilnem preprečevanju podrigivanja, znanega tudi kot riganje. Encim papain v sadju papaje pomaga pri pravilni prebavi, ki zadržuje plin iz želodca in tako riga. To je dobro staro zdravilo, ki mu lahko sledite doma.

5. Limona & Soda bikarbona:

naravna sredstva za prenehanje podrigovanja

  • Vzemite kozarec vode z ¼ čajne žličke sode bikarbone in 1 žlico limoninega soka.
  • To je treba zaužiti po vsakem obroku, če nameravate preprečiti težave z bruhanjem na domač način.

6. Semena koromača:

domača sredstva za nenehno bruhanje

Žvečenje nekaj semen komarčka tik po obroku je še en način, da ne samo preprečite nastanek plinov v telesu, ampak tudi podrignete. V ta namen imejte pri roki nekaj semen koromača in preverite, kako dobro vam pomaga pri obvladovanju te krize.

7. Prednosti zvezdastega janeža:

začimbe 4789

Karminativne lastnosti zelišč janeža so odlične, ko gre za preprečevanje riganja. Vse kar morate storiti je, da občasno ves dan žvečite nekaj janeževih semen. To lahko naredite 2-3 krat na dan za rezultate.

8. Jejte manjše obroke:

Načrt obrokov

Velike obroke je treba razdeliti na 4-5 manjših obrokov ves dan, da zagotovimo, da na želodec ni pritiska in da se vzdržuje pravilna prebava. To preprečuje nastanek plina in izpuščaja. Spet je dobro domače zdravilo za uporabo.

9. Naj bo voda:

Kozarec vode

Vsakodnevno uživanje velikih količin vode pomaga uravnavati telesne funkcije in prebavo. Ta udarec preprečuje težave z želodcem in tudi bruhanje na idealen način.

10. Izogibajte se kavi:

Izogibajte se kavi

Kava je najboljši način za začetek dneva, ne pa tudi, če imate težave s riganjem. Kava v vašem sistemu povzroča plin, ki se zaradi taninov v kavi še bolj odziva. Zato je vedno priporočljivo, da se izogibate kavi, da se izognete dodatnemu nastajanju plinov v telesu.

11. Uporabite ledene obloge:

Domača sredstva za glavobol - ledeni paket

Ledeni obkladki ohladijo vaš sistem in bi bili zato dober način, da vas toplota ali toplota ne motijo. Ledene obloge v obliki stiskalnice in jih je mogoče uporabiti za ustavitev nadaljnjega nastajanja plinov. V jutranjo pijačo lahko vključite tudi led, da ohranite želodec hladen in preprečite težave z riganjem.

12. Uporabite zelišča za odpravo težave z bruhanjem:

zelišča

Zelišča v obliki rožmarina, timijana ali peteršilja so naravni zdravilci za vaše telo in se lahko pogosto uporabljajo za zdravljenje težav, povezanih s podrigivanjem. Naj gre za prebavne motnje ali previsok metabolizem, zelišča nasitijo notranji delovni postopek vašega telesa in lahko ohranijo nemoteno delovanje telesa, ne da bi pri tem šlo preveč plina.

13. Jogurt:

Jogurt

Jogurt je dober način, da se ohladite, medtem ko poskušate preprečiti težave z riganjem. Raje kot puščavo ali samo kot večerni prigrizek, jogurt vam lahko pomaga tudi pri preprečevanju težav s prebavo. Jogurt je eno najbolj popolnih domačih sredstev za bruhanje, ki ga je tudi enostavno izkoristiti.

14. Ne odločajte se za konzervirano hrano:

konzervirana hrana

Pri zasedenem življenjskem slogu je pogosto možnost, da se odločite za izdelke v pločevinkah, da boste pravočasno držali svoj urnik. Hiter tempo življenja je kuhanje naredil le za rekreacijo v prostem času, vendar pogosto prav ta živila v pločevinkah povzročajo dodaten plin v vašem sistemu, kar povzroča riganje ali prebavne motnje.

15. Semena kumine:

Semena kumine so tudi dobro olajšanje med riganjem in zlahka pozdravijo težave s prebavo. Mešajte kumino seme s svojo vsakodnevno hrano le naenkrat in preprečite, da bi težave z odrivanjem uničile vaš ugled ali dan.

16. Izogibajte se gaziranim pijačam:

gazirane pijače

Gazirane pijače, kot so soda ali hladne pijače, so napolnjene z gaziranimi pijačami, kar ima pomembno vlogo pri podrigivanju. Fiž vstopi in ustvari več plina, v njem pa se začne riganje. Zato se mora človek, ki je nagnjen k riganju, vedno izogibati gaziranim pijačam

17. Lubenica:

lubenica za gs

Domača sredstva za odrivanje vključujejo ohlajanje želodca in zato bo sadje v tem poletnem času vedno dobro olajšalo. Začnite dan z napitkom iz lubenice, da vam dan ne bo odveč. Lubenico lahko tudi narežete in narežete na koščke, tako da jo boste lahko imeli na poti med poletnim dnem in ohranili notranjost hladno.

18. Kurkuma:

kurkuma začimba na leseni žlici, izolirana na belem ozadju

Kurkuma je znana začimba, ki se pogosto uporablja v številnih indijskih jedeh. Poleg tega, da je kurkuma začimbna veteranka, pa ima tudi številne naravne zdravilne lastnosti, ki vključujejo protivnetno in celo lastnost zdravilne prebavne motnje. S kurkumo v vaši vsakodnevni prehrani lahko preprečite težave z bruhanjem brez škode.

19. Žvečenje z zaprtimi usti:

Žvečenje z zaprtimi usti

Žvečenje z zaprtimi usti je še eno domače zdravilo za riganje. Ko žvečite hrano z odprtimi usti, veliko letalskih potovanj, po možnosti v mešanici z zdaj razpadlim obrokom. To je prav tisti zrak, ki pozneje tekom dneva pride v obliki podrigivanja in podrigivanja. To je najpreprostejši namig

20. poprova meta:

Poprovo meto vzemite v obliki čaja ali začimbe v hrano, da boste lahko preprosto imeli dober dan, ne da bi vas motile težave z riganjem. Skuhajte skodelico čaja poprove mete, saj poprova meta v vašem sistemu poveča presnovo in vam pomaga hitreje prebaviti hrano.

21. Jutranja pijača:

Zdravljenje z odrivanjem zgodaj zjutraj bi vključevalo topel kozarec vode z malo stisnjene limone in čajno žličko medu. Limona ali limeta je citrus, obogaten z antioksidanti in bi bil zagotovo dober zdravnik pri težavah z riganjem. Med je bil vedno naravni zdravilec in topla voda zjutraj lahko odstrani prebavne motnje.

22. Izogibajte se alkoholu:

domače zdravilo za izločanje plina

Alkohol pogosto povzroči večjo prebavo ali plin, še posebej, če ste preveč vloženi v steklenice. Pogosto so lahko ljudje, ki pogosto pijejo, žrtev riganja, saj alkohol uniči naravno sposobnost vašega telesa, da v celoti prebavi hrano, napol prebavljena hrana pa povzroči nastanek plinov, kar bi spet vodilo do riganja.

23. Asafoetida:

Asafoetida

Običajno ga v hindujščini imenujemo hing, začimba, ki pogosto najde pot do številnih pripravkov živil. Poleg tega, da hrano na določen način aromatizira, asafoetida dejansko pomaga pri težavah s prebavo. Pri zdravem prebavljenem želodcu riganje ali podrigivanje nikoli ne moreta priti na sceno.

24. Joga:

naravna zdravila za riganje

Domača sredstva za podrigivanje vključujejo tudi malo joge, tiste na primarni ravni, ki bi vključevala dihanje ali preproste raztezanje. Izdihavanje se običajno pojavlja v javnosti, ker se v vas nabira veliko nakopičenega plina ali prebavne motnje, v tem času pa malo joge zgodaj zjutraj omogoči vašim notranjim organom, da se malo razgibajo, kar vam bo pomagalo preprečiti težave z bruhanjem cel dan.

25. Mleko:

najboljše zdravilo za riganje

Mleko v ohlajeni obliki lahko naredi res prijeten mlečni napitek, kar ga izboljša, je uporaba kozarca ohlajenega mleka za zdravljenje težav s prebavo. Do riganja lahko pride, ker je vaša notranjost pregreta ali pa se proces prebave nikoli ni zgodil tako, kot bi moral. Ohlajeno mleko ne samo, da pomirja notranjost, ampak tudi skrbi, da koristi mlečne kisline zmanjšajo prebavne motnje in preprečijo težave z dihanjem.

Izdihavanje je pogosta težava, ki niti ne moti preveč vaše ustave. Izdihavanje je običajno le prekomerna količina riganja, ki je lahko neprijetna, vendar v resnici ne povzroči škode na telesu. Ker je to neprijetno podrigovanje, je treba takoj odpraviti nekaj odličnih domačih sredstev.