Lahko si opozorim, kolikokrat sem trpel zaradi afte, zjutraj sem se zbudil in nisem mogel govoriti, ker ustnica ščetka rane ob zobe, ali pa imam težave z žvečenjem zaradi okrogle pšenične bele rane. ne dovoli žvečiti hrane. Vsi iščemo enostavna domača sredstva za reševanje težav, s katerimi se soočamo, če ne alternativa, pojdite k zdravniku.

domača zdravila za afte

Prepričan sem, da smo mnogi od nas preživeli tiste boleče dni, ko vam je neumna ranica pokvarila ves dan, ker se ne morete pravilno pogovarjati, pravilno jesti in se celo pravilno smejati. Znane tudi kot razjede v ustih, so afte razjede, ki se pogosto pojavijo v ustni regiji bodisi na dlesni, notranji strani ustnic in celo na notranji strani ust. Običajno samo pridejo in gredo sami, a tudi takrat pride čas, ko si sladko vzamejo čas, da se zbledi, in ti dnevi precej motijo ​​harmonijo. Vsakič, ko se to zgodi, se morate vprašati, zakaj se ponavljajo? Razlog je predvsem v pomanjkanju posebne prehrane v telesu, zlasti pomanjkanju vitamina B, železa ali cinka. Včasih je lahko vzrok tudi stres ali poškodba tkivnih celic. Tudi šibek imunski sistem je lahko razlog za nastanek takšne rane.

Ko pa se te rane vedno znova pojavljajo, je vsekakor potrebno strogo stabilno zdravilo. Čeprav vedno obstaja nekaj medicinskega sredstva za vse in vse, so afte nekaj, kar je mogoče zlahka zdraviti, če sedite doma.

Zdravilo Sedite doma:

Pazite, kaj jeste:

Jejte pravilno

Najprej morate biti previdni pri prehranjevanju. Še posebej izogibanje agrumom, kot so pomaranče ali grozdje, in celo sadje, kot so jabolka ali ananas, saj to poslabša razjede. Tudi vaša notranja usta so morda alergična na določeno hrano, na primer oreščke ali čokolado ali katero koli zelenjavo. Torej, preden se znebite še ene razjede, se pravilno odločite.

Ohranite zdrava sveža usta:

Naslednji bi si morali prizadevati za zdrava usta. Obiščite lekarno in kupite nekaj ustne kreme ali ustne vode, da bo vaše ustno zdravje čisto in čisto. Toda vse to je pred previdnostnimi ukrepi za raka.

Mokra čajna vrečka:

Ko že trpite zaradi rane, poskusite nekaj priročnih predmetov za ozdravitev vaše rane. Na primer, mokra vrečka čaja. Če uporabljate običajen čaj v prahu v posodah, ga položite v mehko krpo iz muslina ali pa samo kupite nekaj vrečk čaja v trgovini, po tem, ko ga uporabite za čaj, lahko mokro vrečko čaja pritisnete na rak. Čaj vsebuje taninsko kislino, ki poleg zmanjšanja bolečine zdravi tudi razjedo.

Aloe vera:

aloevera 4

Na svoji terasi vidite okrašeno rastlino aloe vere. Čas je, da odrežete list in ga uporabite za kakšno korist. Čisti gel aloe vere ima posebne lastnosti za takojšnje zdravljenje razjed. Samo še naprej nanašajte in znova nanašajte gel iz notranjega mesa rastlinskega lista na notranjo ustnico.

Soda bikarbona:

soda bikarbona 854

Tudi mešanica sode bikarbone, soli in vodikovega peroksida je dober paket za zdravljenje razjed. Zmešajte ga v pakiranje, malo, na primer eno žlico vsega, in ga nato nanesite na prizadeto območje. Če je raztopina premočna, jo razredčite z vodo.

Čebula:

Čebula

Preprosta čebula mu je tudi lepo zdravilo. Surov kos čebule, ki ga držimo ob raku, ga lahko pozdravi. Žajbelj, ki ga uporabljamo v prelivih in za kuhanje, je prav tako izrazito zdravilo.

Alum:

Razen tega vam lahko preprost led ali alum, ki ga dobite v bližnji trgovini, pomagajo pri ozdravitvi rane. Alum takoj zmanjša bolečino skupaj z rdečico.

Magnezijevo mleko in Benadryl:

Mleko

Medtem ko ima Benadryl blag anestetični učinek, imata obe komponenti pomirjujoče premazne lastnosti, ki prekrivajo rano in tvorijo plast na vrhu, ki prav tako zmanjša bolečino med trenjem in tako pomaga.