Zvin gležnja je ena izmed zdravstvenih težav, ki ciljajo na mišice in tkiva gležnja, najhujše pa lahko trajajo celo do 4-5 mesecev. V skrajnih primerih ljudje sploh ne morejo hoditi ali se premikati. Popoln posteljni počitek se v večini primerov predlaga izključno zato, da se stanje ne poslabša.

Vendar je to pogosta težava in se lahko pojavi zaradi številnih razlogov, vključno z neravnovesjem in prevelikim stresom na gležnju. Ne glede na vzrok je naslednja najboljša stvar preučitev domačih zdravil, ki vam lahko pomagajo pospešiti okrevanje po zvinu. Ta domača zdravila bi morala biti varna in učinkovita na gležnju.

Domača sredstva za izpah gležnja

Spodnji seznam vsebuje nekaj najboljših, ki jih lahko redno uporabljate za najboljše rezultate.

Odlična domača sredstva za izpah gležnja:

1. Uporaba vrečke za led:

Eden najboljših načinov zdravljenja vnetja gležnja je uporaba vrečke z ledom na prizadetem območju 10-15 minut v eni seji večkrat na dan. Vmes uporabite brisačo. To bo pomagalo tudi pri zmanjševanju bolečin, povezanih z zvitim gležnjem. To je eno najboljših pravnih sredstev, na katera lahko padeš.

2. Počivaj:

Poskusite se izogniti prevelikemu stresu na gležnju. Priporočljivo je, da se izogibate dejavnostim, ki povečujejo nelagodje in bolečino. Vendar to ne pomeni, da ne opravljate preprostih dejavnosti. Če se držite počitka, lahko zvinu date čas, da se dobro zaceli. To je ena izmed učinkovitih stvari.

3. Naj bo gleženj dvignjen:

Spite, pri tem pa gleženj dvignite v položaj, ki je nad srcem in je eno od znanih domačih zdravil za zvin. Pomaga zmanjšati oteklino z odstranitvijo odvečne tekočine v regiji. Višina dela krizo v čudežu.

4. Uporaba grelne blazinice:

Na izpah gležnja lahko uporabite grelno blazinico, da se olajšate bolečine in izboljšate krvni obtok na tem območju. To pomaga pri pravilnem ozdravitvi zvinov. Vse, kar morate storiti, je, da ga uporabljate 10-15 minut večkrat na dan, dokler težava ne izgine.

5. Namakanje s hladno vodo:

V kad vzemite hladno vodo in vanje za nekaj časa namočite gležnje, da se olajšate simptomi zvinov. To je treba narediti 1-2 krat na dan, da se dosežejo rezultati. Za isti namen lahko uporabite tudi namakanje z mlačno vodo. Enako pomaga toplotna obdelava.

6. Zaščitni aparati:

Na trgu so na voljo različni zaščitni aparati, ki jih lahko uporabite za zaščito gležnja pred več nesrečami. Ti imajo blazinasti učinek na gležnju in nudijo dobro oporo nogam. Elastični povoj ACE je še ena izmed dobrih možnosti za uporabo pri zvinu gležnja. Zagotovo pomaga pri ohranjanju gležnja v položaju, ko se lahko sam zdravi brez kakršnih koli ovir od zunaj.

7. Naredite nekaj vaj:

Za izboljšanje gibljivosti gležnja je pomembno, da vsak dan izvajate določene vaje. To tudi pomaga izboljšati pretok krvi in ​​preprečuje togost v regiji. V ta namen se držite le preprostih vaj in gibov.

8. Raztezanje:

Lahka raztezanja so še ena izmed učinkovitih metod, ki je domača. O tem se morate posvetovati s strokovnjakom, preden začnete postopek vsak dan. Ponovno pomaga pri preprečevanju trdnosti gležnja.

9. Fizioterapija:

V skrajnih primerih je pomembno vedeti, da lahko fizioterapija pripomore k temu, da bo gleženj spet zdrav in fit. V ta namen je treba najeti fizioterapevta, ki lahko to naredi v domačih prostorih za njihovo udobje.

domača sredstva za zvin gležnja