Zelo pogosta težava kože, s katero se srečuje večina ljudi po vsem svetu, je luščenje na dosegu roke. Dokazano je, da je koža na konicah prstov precej občutljiva in če ne poskrbimo za ustrezno nego in jo občasno negujemo, potem to vodi v tisto, kar smo poznali kot suhost in luščenje kože. Poleg neprijetnosti je to znak nehigienskega načina življenja in je v javnosti lahko precej neprijetno. Obstaja veliko vzrokov, ki lahko privedejo do problema z luščenjem konic prstov, potem pa se tukaj osredotočimo na zdravila.

Spodnji seznam vam ponuja nekaj najbolj idealnih načinov, kako lahko rešite težave z luščenjem kože na konicah prstov. Te je treba upoštevati, dokler težava ni popolnoma ozdravljena.

Domača sredstva, da se znebite luščenja prstov

Najboljša domača sredstva, da se znebite luščenja prstov:

1. Uporaba tople vode:

Namakanje konic prstov v topli vodi za nekaj časa je dobro in učinkovito zdravilo za krizo. Tako bo koža postala voljna, suha koža pa se bo dobro odlepila in pomagala pri oblikovanju novih kožnih celic. Za najboljšo korist lahko v vodo dodamo med ali limono. Po tem zdravilu ne pozabite navlažiti z olivnim oljem.

2. Imeti vodo:

Hidrat

Razlog za luščenje kože tudi na konicah prstov je lahko dehidracija telesa in kože. Najboljša ideja je, da vsak dan popijete približno 10-12 kozarcev vode, da kožo navlažite in dobro nahranite. Prav tako bo odstranil toksine in umazanijo s kože. To je eno najboljših sredstev za odpravo te neprijetne težave.

3. Uporaba kumar:

Naribajte nekaj sveže kumare in jo dobro nanesite na konice prstov, medtem ko jo nežno masirajte. Tako bo koža sveža, nahranjena in gladka, hkrati pa ne bo izsušila. To je treba narediti vsak dan in v nekaj tednih boste dobili koristne rezultate.

4. Korist ovsa:

Pripravite namakanje tople vode z ovsom in v njih potopite konice prstov za približno 15 do 20 minut. To je treba posušiti in nato dobro navlažiti. Sledite temu zdravilu vsak dan in se prepričajte, kako dobro neguje kožo v nekaj dneh. To je ena najučinkovitejših idej, ki ji je treba slediti.

5. Prednost oljčnega olja:

Prednost oljčnega olja

Omega maščobne kisline 3 v oljčnem olju pomagajo pri globoki prehrani kože in v nekaj dneh zagotavljajo ozdravitev pilinga. Vodo, ki se uporablja za umivanje rok, lahko dodate malo olivnega olja ali pa po vsakem pranju masirajte prste z olivnim oljem. To bo zagotovo v pomoč.

6. Metin sok:

Zdravilne in vlažilne lastnosti mete so tiste, ki pomagajo pri zdravljenju luščenih konic prstov. Iz svežih listov je treba izvleči sok in ga nanesti na konice prstov ponoči, preden zaspimo. Zjutraj ga sperite z mlačno vodo.

7. Aloe Vera Wonders:

Aloe vera ima pomirjujoče lastnosti in vlaži kožo. Gel aloe vere lahko nanesete in nežno vmasirate na konice prstov, sicer pa lahko vsak dan popijete sok aloe vere. Pomagal bo pri popolnem doseganju ciljev.

8. Banana:

Poleg uživanja banane vsak dan, da bi dobili raven kalija v koži, lahko banano zmešate tudi s kislo smetano in jo nanesete na konice prstov, da ozdravite težave s luščenjem in sušenjem. To je treba storiti vsak dan.

9. Zmanjšajte stres:

Zmanjšanje stresa pomaga pri pravilnem delovanju telesa in izboljša tudi krvni obtok. Prav tako dobro uravnava um in telo. Ti so pomembni za ohranjanje kože in telesa v ustreznih pogojih, vključno z dobrim zdravilom za luščenje konic prstov.