Svet je zdaj znanilec onesnaženja, onesnaževala, ki vladajo v našem vsakdanjem življenju, nikjer se ne moremo skriti. V takem stanju ni naravno, da smo utelešenje številnih bolezni. Skupaj z našo notranjo mehaniko, kot sta srce in pljuča, so tem težkim razmeram izpostavljena tudi naša zunanja tkiva.

Koža, ki je največji organ v našem telesu, je nežna tanka perforirana posoda v našem telesu, ki ob stiku s temi škodljivimi onesnaževalci povzroči reakcije, nekatere s katerimi smo se pogosto srečevali, dermatitis.

Najboljša domača sredstva za dermatitis

Ste kdaj trpeli zaradi mehurčkov na koži in se spraševali, kako doseči stabilno zdravilo za to. Dermatitis je stanje kože, pri katerem se koža lušči ali skorja, nato pa se zlomi in skupaj s temi razpokami na koži postane prizadeto območje rdeče in občasno srbeč. To je v bistvu razvrščeno pod vnetje kože, kjer so osnovni znaki rdeča pegava koža z pekočim ali mravljinčastim občutkom ter pogosto srbenje in luščenje.

Nekatere reakcije na dermatitis so lahko posledica nekaterih izdelkov, na katere smo alergični. Iz osebnega primera sem spoznal, da dišeči parfumi, kreme ali dezodoranti niso primerni za prijatelja, ki ves ta čas tega ni vedel in odkritje se jim zdaj izogiba in je dobro in dobro. Enako je lahko v vašem primeru. Morda se vaša koža odziva na kateri koli detergent ali material tkanine.

Presenečeni boste, ko boste vedeli, da je celo nekaj nakita lahko vzrok za vaš dermatitis. Lahko je tudi kakšen prehrambeni izdelek, na kar ste alergični, na primer oreški ali sadje. Vaš tip kože je lahko tudi ključen. Mastna ali prepotena koža pritegne več umazanije, kar povzroči nastanek kvasa v koži. Ta kvas reagira in tvori dermo.

Preprosta domača sredstva za dermatitis:

1. Kokosovo olje:

kokosovo olje

Kokosovo olje je med indijskimi družinami splošno znano bodisi za kuhanje bodisi kot aplikator za nego las. Njegova naravna hranila se zlijejo s kožo in zato je to dobro domače zdravilo za zdravljenje dermatitisa. Protimikrobne lastnosti vlažijo in gladijo kožo, vsakodnevna uporaba pa se je izkazala za manj rdečico in vnetje. Segrejte kokosovo olje in ga vsak večer pred spanjem nanesite na prizadeto območje.

2. Lacto Calamine:

Lakto kalamin za dermatitis

KUPITE TUKAJ

Se spomnite tiste roza steklenice s kalaminom? Lakto kalamin je pomirjujoč medicinski aplikator, ki pomaga tudi pri zdravljenju vnetja. Nanesite ga kar nekajkrat na dan in videli boste takojšnje rezultate.

3. Vitamin E:

Domača zdravila za zdravljenje dermatitisa z vitaminom E.

Vitamin E je učinkovito hranilo, ki je nujno potrebno, če imate dermatitis. To vitaminsko olje ne le pomirja srbenje ali pekoč občutek, ampak hkrati deluje tudi pri zdravljenju prizadetega območja. Vitamin E je na voljo v obliki olj ali krem. Poiščite izdelke, bogate z vitaminskim oljem, na primer sončnično olje ali olje pšeničnih kalčkov, in ga uporabite brezhibno. Vitamin E lahko uporabite tudi v hrani, kot je na primer gorčično olje pri kuhanju.

4. Hladen obkladek:

Ledeni obkladek

KUPITE TUKAJ

Vnetje sprošča veliko toplote in hitro zdravilo za to je uporaba hladnih obkladkov. Zdravilni hladni obkladki iz želeja so na voljo v kateri koli bližnji lekarni. Če ne, lahko uporabite debelo krpo in jo ovijete okoli ledu ali namočite v ohlajeno vodo in nanesete na prizadeto območje.

5. Aloe Vera:

aloevera za dermatitis

Aloe vera je vsestranski čarobni zdravilec in tako povzroča čudeže pri kožnih težavah. Bistri sok zberite iz notranjega mesa listov in ga nanesite na olupljeno razpokano kožo. Skupaj z zmanjšanim srbenjem in pekočino kože nas tudi trajno razbremeni te bolezni. Aloe vera je eno najboljših domačih zdravil za dermatitis.

6. Pecilni prašek:

Soda bikarbona

Včasih lahko tudi pomirjujoča kopel z mešanjem ovsene kaše ali pecilnega praška skupaj z vodo ohladi vaše prizadeto območje in vam pomaga pri tem postopku.

7. Olje jeter trske:

Razen tega uporabite fermentirano olje jeter trske, ki je polno vitaminov A, D in E.

8. Magnezijeve kopeli:

Magnezijeva kopel je še ena metoda za lajšanje dermatitisa. Ali dodajte magnezijev prah v vodo za kopanje ali uporabite magnezijeva olja, ki imajo tudi koristi. to je odlična razstrupljevalna kopel za prizadeto kožo, ki odstrani vse težave.

9. Sol in magnezijev razpršilec:

Ko kožne bolezni pridejo v stik z magnezijem in minerali, lahko naredi čudeže za kožo.