domača zdravila proti melazmi

Melazma je eno od kožnih stanj, ki običajno vplivajo na naravno polt kože. Na koži so rjave lise, zlasti na obrazu, zaradi česar je koža dolgočasna in neprivlačna. To je oblika motnje, ki je običajno precej vidna in jo je treba vsekakor zdraviti. Poleg strokovne pomoči je pomembno, da uporabite nekaj varnih in učinkovitih domačih sredstev za zmanjšanje madežev in ponovno brezhibno kožo. Najboljši del tega priročnika je, da vam ponuja nekaj vrhunskih domačih sredstev, ki jih lahko redno uporabljate za doseganje želenih rezultatov. Vse, kar morate storiti, je, da izberete tistega, ki je za vas dostopen in priročen.

Najučinkovitejša domača sredstva proti melazmi:

1. Koristi kisa:

kis za melazmo

Redčenje kisa v vodi je najboljši način za čiščenje obraza za zdravljenje melazme. To je treba narediti vsak dan za vidne rezultate. To je eden najboljših načinov za zdravljenje kožnih motenj. Ko kožo nanesemo, jo pustimo nekaj časa sušiti. Deluje tudi kot belilo in daje čisto in sijočo kožo.

2. Uporabite zaščito pred soncem:

za melazmo uporabite zaščito pred soncem

Običajno so UV -žarki sonca eden glavnih razlogov za nastanek melazme. Najboljše, kar lahko storite, je, da pred izstopom nanesete dobro kremo za sončenje z vsebnostjo SPF. to je eno od domačih zdravil za krizo.

3. Pijte vodo:

piti vodo

Voda vlaži kožo in odstranjuje odmrle kožne celice in pigmentacijo. To je eden od pravih načinov za odstranjevanje toksinov iz kože. Najboljše, kar lahko storite, je, da v prehrano za zdravljenje melazme postopoma, vendar učinkovito vključite 10-12 kozarcev navadne in filtrirane vode.

4. Limonin sok:

limonin sok

Nanesite nekaj limoninega soka z vato na kožo, kjer je prizadela melazma. To je treba redno izvajati. Vedeti je treba, da ima limona naravne belilne lastnosti. Pomaga pri posvetlitvi kože in tako na pravi način zdravi rjave lise.

5. Živila, bogata z antioksidanti:

Bogata hrana z antioksidanti

Vključno z živili, bogatimi z antioksidanti, kot so jagode in veliko barvitega sadja in zelenjave, je eden od pravih načinov za dobro zdravje kože in telesa. Kožo učvrsti in uniči proste radikale, ki povzročajo poškodbe in motnje na koži, kot je melazma. Z vključitvijo jagodičja in živil, bogatih z antioksidanti, lahko težavo odpravite.

6. Paket gramove moke:

Paket gramove moke

Vzemite približno 2 žlički gramove moke s kurkumo in limoninim sokom ter jo naredite v gladko pasto. To je treba nanesti na prizadeta območja približno 20-25 minut. Sledite temu zdravilu približno 5 -krat na teden, da osvetlite rjave lise.

7. Piling:

Piling kože 2-3 krat na teden zagotovite, da se odmrla koža očisti in nastanejo nove celice. To bo privedlo do posvetlitve kože in počasnega, a enostavnega zdravljenja rjavih madežev. To je eno od pravih domačih sredstev.

8. Čebula:

čebula za melazmo

Vzemite nekaj rezin čebule in jih potopite v kis. To je treba vsak dan nanesti na rjave madeže kot domače zdravilo za melazmo. Zaprite oči, da se izognete solzam.

9. Uporaba aloe vere:

Aloe vera

Aloe Vera je odlična za zdravje kože in poleg pomirjanja kože pomaga tudi pri zdravljenju kožnih težav, vključno z rjavimi madeži melazme. Vse kar morate storiti je, da gel vsak dan nanesete in vmasirate na kožo, da dobite rezultate.