Ali trpite za Bellovo paralizo? Zavedamo se, kako težko je lahko. Če želite premagati težave in se počutiti bolje, je tukaj seznam zdravljenja Bellove paralize doma. Oglejte si nekatere možne simptome, znake in vzroke zvončne paralize.

Zdravljenje paralize Bells na domu

Kaj je Bellova paraliza?

Bellova paraliza se razume kot začasna paraliza obraza. Običajno je posledica travme ali poškodbe živcev obraznih mišic. Ko se to zgodi, se redno delovanje obraznega živca prekine pri pošiljanju sporočil v možgane. Posledica tega je paraliza obraza. Bellova paraliza je znana tudi kot paraliza obraza.

O Bellovi paralizi:

Ena vrsta obraznega živca, Bellova paraliza, se razume kot nenadna paraliza na eni strani obraza. Paraliza je posledica okvare sedmega lobanjskega živca. Ta 7. lobanjski živec je obrazni živec. Ta živec je odgovoren za gibanje obraza. Ne samo to, stimulacija žlez slinavk in solzne žleze, skupaj z nadzorovanjem nekaterih delov jezika za zaznavanje okusa. Kranialna 7 je torej predvsem za obrazni živec in živce lasišča, obraza in bočne strani vratu.

Natančen vzrok Bellove paralize ni znan. Vendar se to lahko zgodi v kateri koli starosti. Bolezen je pogosto znana kot otekanje in vnetje živca, ki nadzoruje mišice, ki sestavljajo eno stran obraza. Obrazni mišici nadzoruje poseben živec. Ta živec prehaja skozi tanek prehod, medtem ko se poskuša prebiti do obraza. Ta živec se vname, kar povzroči zvonjenje paralizo.

Domneva se, da je vzrok zvončne paralize izpostavljenost virusu. Virus vključuje herpes in genitalni herpes, nemške ošpice, mumps, gripo in norice ter skodle.

Vzroki Bellove paralize:

Čeprav so bili vzroki za Bellovo paralizo jasni, je pri različnih ljudeh nekaj možnih vzrokov za to.

1. Pri odraslih:

Virusna okužba zadostuje za sprožitev zvončne paralize. Običajno lahko virus herpesa nabrekne živec. Virus herpesa je tisti, ki povzroča herpes in genitalni herpes. Ljudje v starostni skupini od 15 do 60 let imajo večje tveganje za nastanek zvončne paralize. Tudi ljudje z migreno imajo večje tveganje za nastanek. Bellova paraliza v grlu pogosto kaže na isto.

2. Pri otrocih:

Vzrok za Bellovo paralizo pri otrocih je lahko majhna gripa B. Norice in skodle so drugi vzroki za Bellovo paralizo.

3. Pri nosečnicah:

Ženske v tretjem trimesečju nosečnosti so bolj podvržene Bellovi paralizi. Znano je, da ženske, ki prav tako rodijo pred tednom dni, dobijo Bellovo paralizo.

Znaki in simptomi Bellove paralize:

Običajno se simptomi pojavijo po enem tednu ali desetih dneh prehlada, okužbe oči ali ušesa. Morda so za vas povsem presenečenje in včasih tega sploh ne razumete. Tu je nekaj znakov in simptomov, na katere morate biti pozorni.

 • Težave pri prehranjevanju in pitju;
 • Mišične trzanje v obrazu;
 • Slinjenje;
 • Nasmeh in namrščenost postaneta težka;
 • Bellov paralizni glavobol je pogost simptom;
 • Draženje očesa na prizadeti strani;
 • Spuščanje iz vogalov ust;
 • Suhe oči in suha usta;
 • Težave pri odpiranju očesa prizadetega območja.

Zvončno paralizo je treba pozdraviti s pomočjo zdravnika. Za razumevanje in diagnozo se obrnite na zdravnika.

Diagnoza Bellove paralize:

Nekateri diagnostični postopki vključujejo;

1. Terapija:

Morda je prvi mehanizem poskusiti fizikalno terapijo. Trajne kontrakture se običajno pojavijo, ko se paralizirane mišice obraza skrčijo. Terapevt vam bo povedal nekaj učinkovitih načinov, kako spodbuditi živce in preprečiti nastanek popadkov.

2. Kirurgija:

Plastična kirurgija se uporablja za povečanje simetrije obraza in njegovo obliko. Vendar to ne odpravi v celoti težav z živci.

3. Botoks:

Pacientu se dajo injekcije botoksa, ki sprostijo obrazne mišice in tako olajšajo. To bo pomagalo tudi zmanjšati krčenje mišic.

Naravni načini zdravljenja Bellove paralize doma:

Nekatera zdravila za zvonjenje paralize vključujejo domača zdravila. To ni v obliki sadja ali zelenjave, ampak veliko v obliki manjših vaj. Tu je nekaj učinkovitih sredstev.

1. Sredstva proti bolečinam brez recepta:

Aspirin, ibuprofen in acetaminofen bodo do neke mere pomagali pri lajšanju bolečin. Vsekakor pa se morate pred kakršno koli samodiagnozo posvetovati z zdravnikom. (1)

2. Zaščita oči:

Ko pride do zvončne paralize, morda ne boste mogli zapreti oči na prizadeti strani. Bellova paraliza v očeh je pogosta. Zato si najbolje pomagajte z mazalnimi kapljicami za oči in celo z mazili za oči, ki bodo pomagale ohraniti oči vlažne tudi ponoči. Očala in očala, obliž za oči, so nekateri načini za zaščito vašega očesa pred kakršno koli nevarnostjo.

3. Akupunktura:

Drugi načini, da si pomagate, so poskusi z akupunkturo. Na ta način se v mišice in živce namestijo posebne igle, ki lahko olajšajo.

4. Masaža obraza:

To je še en odličen način, da se olajšate Bellove paralize. Čeprav je ni mogoče pozdraviti, vam masaža obraza do neke mere olajša bolečine in težave.

Vaje, ki jih lahko poskusite doma za zdravljenje Bellove paralize:

Obstaja tudi nekaj vaj, ki jih lahko preizkusite.

5. Terapevtske vaje:

Telesne vaje so lahko še en rešitelj. Za učinkovite vaje za oči in obraz se posvetujte z zdravnikom. Te vaje bodo pomagale sprostiti obrazne mišice in vas tako olajšale.

6. Telovadba obraza:

tukaj je hiter način:

 • Začnite sedeti pred ogledalom in se sprostite. Dvignite obrvi in ​​jih povlecite skupaj ter se namrščite.
 • Počasi nagubajte nos. Po potrebi uporabite roko.
 • Vdihnite in razpršite nosnice. Kote ust nežno premaknite navzven.
 • Potegnite eno stran ust v zgornji položaj. Zdaj povlecite naslednjega, da se oblikuje nasmeh.

7. Zapri oči:

Če želite zapreti oči, tukaj je majhna vaja za vas.

 • Držite glavo mirno in poskusite pogledati z očmi navzdol.
 • Kazalec postavite na eno veko, da ga lahko zaprete.
 • Drugo obrv potegnite navzgor z masiranjem vzdolž obrva.
 • Sedaj poskusite stisniti veki skupaj, ne da bi pri tem uporabili roke.
 • Držite oči v napol odprtem položaju.

Vitamini in dodatki, potrebni za zdravljenje zvončne paralize:

Za tiste, ki iščete učinkovita domača zdravila, je tukaj nekaj naših predlogov.

1. Vitamin B6:

Zaradi česar je vitamin B6 pomemben, je koristen za zdravje oči in živčnega sistema. Čičerika, krompir, avokado, banana, sončnična in sezamova semena so nekatera živila, bogata z vitaminom b6.

2. Ricinusovo olje:

Ricinusovo olje lahko izboljša limfni sistem tako, da izboljša prekrvavitev in prepreči rast bakterij. Na obraz nanesite mlačno ricinusovo olje. Nežno masirajte prizadeto območje in pokrijte obraz z blago vlažno krpo približno 20 minut. S tem masažnim tretmajem lahko olajšate trzanje mišic na obrazu zaradi zvončne paralize doma.

3. Cink:

Cink najdemo v špinači, fižolu, lanenih semenih in bučnih semenih. Ima potencial za celjenje ran in krepitev imunskega sistema. V svojo dnevno prehrano dodajte ta živila, bogata s cinkom.

4. bezga:

Bezeg je poln visokih protivirusnih lastnosti. Ta lastnost pomaga pri boju proti boleznim in vnetjem. Lahko ga zaužijete v obliki tablet ali kot čaj.

5. Echinacea:

Ta je zeliščno zdravilo za Bellovo paralizo. Zel lahko okrepi imunski sistem telesa in izboljša njegovo funkcionalnost. Lahko tudi zmanjša vnetje. Za pravilen odmerek in kakovost se pogovorite s svojim zdravnikom.

6. Vroči tisk:

Čisto brisačo segrejte v mlačni vodi. Nanesite to na obraz, da si olajšate. Za večjo učinkovitost lahko dodate tudi eterična olja.

Simptomi Bellove paralize:

Obdobje okrevanja od Bellove paralize se od posameznika do posameznika razlikuje. Najpogosteje ljudje spontano okrevajo, včasih pa tudi brez popolnega zdravljenja. Bellov paralizni simptom se ponavadi zmanjša v približno dveh do treh tednih od diagnoze. Če pa je bolnik starejši od 60 let, je v takem primeru poškodba živca ponavadi huda. Že obstoječa stanja, kot so sladkorna bolezen in visok krvni tlak, so noseče ob nastopu zvončne paralize lahko vodijo tudi do hude razbitine živcev.

Dejavniki tveganja za Bellovo paralizo:

Tveganje za zvonjenje paralize se poveča v naslednjih okoliščinah.

 • Če imate sladkorno bolezen, imate večje tveganje za Bellovo paralizo.
 • Nosečnice so v nevarnosti za Bellovo paralizo.
 • Pri ljudeh s pljučno okužbo morate biti previdni.
 • Družinska anamneza tega stanja je tudi drug razlog za pojav Bellove paralize.

Zaradi kompleksnosti zadevnega obraznega živca se običajno pojavljajo številne težave.

1. Sinkineza:

Zaradi ponovnega okrevanja obraznega živca se po zdravilih nov živec začne regenerirati. To lahko povzroči navzkrižno ožičenje živčnih impulzov. To bo povzročilo nepotrebno in neprostovoljno gibanje mišic. V takšnih primerih se običajno zgodi, da se pacientovo oko zapre, ali ko se nasmehne, govori ali celo poje.

2. Kontraktura:

Zaradi paralize obrazne mišice se pojavi občutek tesnosti. Zaradi skrajšanja obrazne mišice boste opazili, da je ena stran obraza nekoliko višja od druge.

3. Psihološke motnje:

Stranski produkt Bellove paralize je njen vpliv na duševno zdravje. To vključuje tesnobo, depresijo in celo nizko samopodobo.

4. Suhost oči:

To je še en zaplet ali dejavnik tveganja.

Belov virus paralize ni nalezljiv. Zato je pomembno, da podpirate in sodelujete z ljudmi, ki imajo Bellovo paralizo. To bo povečalo njihovo samopodobo in izboljšalo njihovo duševno zdravje. Duševno zdravje je potreba ure!

Pogosto zastavljena vprašanja:

1. Ali je Bellova paraliza nalezljiva bolezen?

Čeprav Bellova paraliza sama po sebi ni nalezljiva, če je virus, kot je herpes, sindrom Ramsay Hunt, vzrok za Bellovo paralizo, je lahko nalezljiva. Pogosto je zaradi osnovne bolezni nalezljiva. V drugih primerih ni nalezljiva.

2. Ali je Bellova paraliza kap?

Bellova paraliza velja za začasno ohromelost obraza ali obraznih mišic. To ponavadi povzroči povešanje na eni strani obraza. Zato se pogosto zamenjuje z možgansko kapjo. Ker napada le en sam živec, to je obrazni živec, se simptomi običajno ujemajo s simptomi možganske kapi.

3. Ali obstajajo zeliščna zdravila za Bellovo paralizo?

Ne, za Bellovo paralizo ni natančnih sredstev. Najboljši način za olajšanje je vadba obraza, po posvetovanju z zdravnikom ali iskanje drugih nadomestnih postopkov, kot sta plastična kirurgija ali akupunktura..

Zavrnitev odgovornosti: Zdravnikov predlog je vedno strokovno mnenje. Morate se pogovoriti s svojim zdravnikom. Samodiagnoza ni rešitev in včasih vas lahko ogrozi. Čeprav so vaje učinkovite, se intenzivnost stanja razlikuje od osebe do osebe, zato se morate za boljšo oskrbo pogovoriti s svojim zdravnikom.