Kot navaja hindujska mitologija, je beseda smaragd vzeta iz sanskrta, beseda marakata pa pomeni zelenico rastočih stvari. Znana je tudi po imenu Panna. Ti dragi kamni veljajo za tretji najlepši in najpogostejši dragi kamen. Smaragdi, podobno kot vsak dragi kamen, so ovrednoteni z uporabo štirih bistvenih parametrov: štiri barve Cs, jasnost, rez in teža karata.

To je zelo blagoslovljen kamen planeta živo srebro in je veljal za simbol upanja. Moč tega kamna je v pomladni sezoni učinkovitejša in zagotavlja dobro zdravje, bogastvo in srečo. Pojavlja se v barvah, ki segajo od rumeno-zelene do modro-zelene, pri čemer je osnovna barva nujno zelena. Velja za tradicionalni dragi kamen za ljudi, ki so bili rojeni maja, pa tudi za ljudi, ki imajo zodiakalna znamenja Bika, Dvojčka in včasih raka.

Vrste smaragdnega kamna in njegov pomen:

Tu je seznam 9 najboljših svetlečih smaragdnih dragih kamnov v različnih barvah za uporabo prstanov v Indiji.

1. Kreda smaragdni kamen:

Kreda smaragdni kamen

To je najboljši kolumbijski smaragd na svetu, ki tehta 37,82 karata. Znana je po svoji kakovosti in barvi. Te zelene dragulje so avtohtone skupine uporabljale najmanj 1.000 let pred vstopom španskih osvajalcev v šestnajstem stoletju.

2. vojvoda Devonski Shire smaragdni:

Vojvoda od Devona Shire Emerald

Smaragdni dragi kamen vojvoda Devonskega je izjemen nebrušen dragulj, ki ga najdemo v rudniku Muzo Santa Fe de Bogota v Kolumbiji in tehta 1383,95 karatov. Končan je v obliki šesterokotne kristale in ima veliko površino prosojnosti, zaradi česar je izjemen od drugih smaragdnih dragih kamnov.

3. Smaragd Gachala:

Smaragd Gachala

To je najlepši smaragdni kamen, imenovan v čast kraja, kjer ga najdemo, to je Gachala. Je najbolj znan in dragocen smaragd na svetu, ki ga najdemo v rudniku Vega De San Juan v Kolumbiji. Barva kristala je čisto temno zelena in se zdi neprozorna z maso 838 karatov. Večina teh kamnov je znana po svoji preglednosti in sijaju.

4. Mogul Mughal Smaragd:

Mogul Mughal Smaragd

Je največji pravokotni izrezljani smaragd na svetu z maso 217,80 karatov. Je simbol dosežkov v kulturi, literaturi in umetnosti, ki jih je Indija dosegla v obdobju Mughal. Je smaragd temno zelene barve, prvotno najden v Kolumbiji.

5. Patricia Emerald:

Patricia Emerald

Smaragd Patricia je dobil ime po hčerki lastnice rudnika. Je eden največjih dragih kamnov, ki tehta 632 karatov. Gre za vrhunski barvni dragi kamen z odtenki temno zelene in modre barve. Edinstven je zaradi svoje oblike, tj. Ima šestkotno obliko in je nekoliko podolgovat od drugih kristalov.

6. Bahia smaragd:

Bahia smaragd

Smaragd Bahia je eden največjih kamnov neprijetnega smaragda na planetu in je bil odkrit v rudniku v Bahiji v Braziliji. To je velik kos kamna, narejen iz okoli devetih dragih kamnov. To naj bi bil največji smaragd med devetimi dragimi kamni.

7. Sintetični smaragd:

Sintetični smaragd

Zaradi različnih kompozicij in struktur so pogosto znani kot laboratorijsko ustvarjeni smaragdi, vendar se pojavlja šele, ko ga je Chatham začel proizvajati v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Če primerjamo ta smaragd z naravnimi smaragdi, se izkažejo za najboljše zaradi njegove jasnosti in strukture. Ljudje raje kupujejo ta kamen zaradi njegovega videza in nižjih stroškov.

8. Rdeči smaragd:

Rdeči smaragd

Ti smaragdni dragi kamni, znani tudi kot rdeči beril ali biksbit. Je najredkejši dragi kamen med vsemi dragulji iz berila. Ocenjuje se, da je okoli 9000 rubljev. Trenutno ga najdemo le na enem mestu na svetu in to v gorah Wah Wah, ZDA.

9. Afriški smaragdni kamen:

Afriški smaragdni kamen

Ker se je stopnja proizvodnje kolumbijskega smaragda zmanjšala zaradi redkega videza in visokih cen, je afriški smaragd prišel na sončno svetlobo. Zaradi svetlo zelene barve je med ženskami bolj subtilna in prijetna. Afriški smaragd ima modrikasto-zelen odtenek barve, ki se spreminja glede na globino in intenzivnost. Olje se naredi za izboljšanje videza dragulja. Uporabljeno olje je brezbarvno olje ali smola.

Smaragdni dragi kamni veljajo za sveti kamen, saj prihajajo v različnih sijajih in barvah, odvisno od mesta mojega. Smaragdni dragi kamni imajo različne prednosti, ki ustrezajo govoru, spominu, modrosti, kratkim potovanjem in moči. Ti dragi kamni so simbol ljubezni in velikodušnosti.

Pridobite ta Panna ali zeleni dragi kamen !!! Nosite in rešite življenjske težave! Pojdi zeleno in dobi zeleno srečo.