Nakit danes zelo drago nosi drage kamne, da postane privlačnejši. Ko pa govorimo o barvnih dragih kamnih, naj bi bili modri barvi kralj vseh ostalih. Glavni razlog za to je, da daje široko paleto odtenkov. Zaradi svoje vzdržljivosti in enostavne razpoložljivosti je bolj uporaben pri oblikovanju nakita. Zelo se uporabljajo za zdravljenje in meditacijo ter so na voljo po dostopni ceni.

Modri ​​dragi kamni

Modri ​​dragi kamni za izdelavo nakita:

Na indijskem trgu je na voljo več imen modrih dragih kamnov. Poglejmo nekaj znanih modrih dragih kamnov.

1. Modri ​​agatov kamen:

Modri ​​agatov kamen

Modri ​​ahatov kamen je na voljo v različnih odtenkih modre barve. Je zelo vsestranski, najdemo ga v plasteh in se zato uporablja pri oblikovanju nakita iz modrega kamna. Rečeno je, da preprečuje prepire v hiši uporabnika in ustvarja mirno vzdušje.

2. Akvamarinski kamen svetlo modre barve:

Akvamarinski kamen svetlo modre barve

Modri ​​akvamarin je eden od različnih naravnih dragih kamnov v modri barvi. Njegova široka barvna paleta se začne od preproste modre do modre z zelenkastim pridihom. Je rojstni kamen marca. Ta kamen se zelo uporablja za globoko meditacijo in daje duhovni učinek.

3. Modri ​​apatitni kamen:

Modri ​​apatitni kamen

Eno izmed različnih znanih imen modrega dragega kamna je modri apatit umetni dragulj. Narejen je iz kalcijevega fosfata. Barva je modra z rahlim zelenim pridihom. Na voljo v različnih oblikah in oblikah, povezuje uporabnika z duhovnim vodstvom in izboljšuje komunikacijske sposobnosti.

4. Modri ​​diamantni kamen:

Modri ​​diamantni kamen

To je najtrši in naravno dostopen modri dragi kamen. Večina modrih diamantov daje zelenkast pogled, ko so obsevani. Zaradi visoke obstojnosti je redko na voljo. Simbolizira ljubezen, spoštovanje, skrb in plodnost.

5. Modri ​​fluoritni kamen:

Modri ​​fluoritni kamen

Fluorit je priljubljen dragi kamen, ki je čaroben glede na barve. Čeprav s seboj vedno nosi pogled na različne modre odtenke. To je prvotna modra barva, če jo vidimo pri dnevni svetlobi, medtem ko se pri svetlobi svetilke pojavi z vijoličnim odtenkom. Znan tudi kot genialni kamen, pomaga krepiti zaupanje in sprejemati odločitve.

6. Modri ​​kamen Topaz:

Modri ​​kamen Topaz

Modri ​​topaz je eden izmed priljubljenih in najlepših dragih kamnov med različnimi imeni modrih dragih kamnov. Na voljo je v treh odtenkih, nebesno modri, švicarsko modri in londonsko modri. Sijajni kamen predstavlja harmonijo in mir. Prav tako spodbuja učenje, navdih in razumevanje.

7. Kraljevski modri safirni kamen:

Kraljevski modri safirni kamen

Modri ​​safir naj bi bil kraljevski kamen. Ime prihaja iz sanskrtske besede sanipryam, kar pomeni modri kamen. Njegove barve segajo od bledo do temno modre, kraljevsko modre in indiga. Kamen modrosti pomeni moč in vam omogoča, da se osredotočite na pomembne odločitve.

8. Larimar Blue Gemstone:

Larimar Blue Gemstone

Ta izvirni modri dragi kamen je v odtenku modro-zelene. Ima široko paleto privlačnih barv, med katerimi je najdragocenejši vulkansko modri kamen. Na široko je na voljo na karibskih območjih. Močan zdravilni kamen simbolizira žensko moč in pomirja tudi čustva.

9. Modri ​​mavrični mesečev kamen:

Modri ​​mavrični mesečev kamen

To je priljubljen in precej barvit modri dragi kamen. Daje svetleč učinek z otroško kombinacijo modre in bele barve v primerjavi z luno na nebu. To je ljubezenski kamen, ki novopečenim prinaša ljubezen in srečo. Ustvarja čudeže, ko je zasnovan v nakitu iz modrega kamna.

Modra barva spominja na nebo, ocean, somrak in spanje. Zato modri dragi kamni kot celota spodbujajo duhovnost, iskrenost in navdih. Vašemu prijateljstvu daje tudi miren, resničen in zmeren učinek. Zaradi vseh teh lastnosti je ljubljenim zelo podarjen kot nakit iz modrega kamna.