Gležnji so kos nakita, ki se nosi na in okoli gležnja. Oklene, znane kot payal in pajeb v Indiji, nosijo skoraj vsa majhna dekleta, mlade dame in stare ženske. Če prečkamo nazaj, prihajamo do spoznanja, da so ljudje izdelovali tudi anklete za idole boga in boginje. Potem so jih nosile tudi dame po vsej Indiji, danes pa po vsem svetu.

Novi videz in oblika gležnjev so se razlikovali od različnih držav in obrtnikov od vsepovsod. Poročni zapestni čevlji so eni najdražjih zapestnic, kjer si lahko ogledate čudovita obrtniška dela, pritrjene drobne zvončke, ki zvonijo ob vsakem sprehodu, okrašene dragulje in bisere, ki izgledajo odlično z vašimi oblačili.

Indijski modeli poročnih zapestnic:

Čar nakit za gležnje ni mogoče prezreti. Nekaj ​​poročnih zapestnic za gležnje, ki jih lahko uvrstimo med najboljše, je tu.

1. Nevesta zapestnica z obliko pava v zlatu:

Nevesta zapestnica z zlatim dizajnom pava

Nevesta brez nakita in tudi to brez payala in zvoka drobnih zvončkov ni popolna nevesta. Neveste hodijo po poroki počasi, zaradi neveste, ki jo nosi nevesta, pa so njeni koraki tako posebni. Ta zlati zapestnik je zasnovan z delom minakari, majhnim pavovim dizajnom na verigah, pritrjenih nanj.

2. Nevesta zapestnica v srebru:

Nevesta zapestnica v srebrni barvi

Gleženj je večinoma v srebrni barvi, ženske pa jih običajno nosijo v vsakdanjem življenju. Ta poročna zapestnica je čudovit primer srebrnih zapestnic, okrašenih z majhnimi diamanti in sloja z majhnimi zvončki, ki prinašajo zvok, ko nevesta hodi.

3. Poročni gležnji v dizajnu Polki Diamond:

Poročni gležnji v dizajnu Polki Diamond

Prišel je nov dizajn polka diamantov v nakitni modi. Diamant v okrogli rezini je posejan v zlato in srebro ter večkrat tudi v druge kovine. Oblika polka je tako v teh dneh videti, da so poročni nakit v veliki meri sprejeli fuzionisti.

4. Ogrlica iz biserov in kundanov:

Biser in kundan anklet

Kundanov nakit je veliko okrasila nova generacija. Kundansko delo je oblikovano ogledalo, posejano na kovine, ki izdelujejo odličen nakit po nizki ceni. Poročni nakit je v veliki meri izbran za nakit, izdelan iz kundana. Tukaj je poročna zapestnica za gleženj, narejena s kundanom.

5. Nefleksibilna poročna zapestnica:

Nefleksibilna poročna zapestnica

Zapestnice so na voljo v prilagodljivih in neprilagodljivih oblikah. Prilagodljive oblike gležnjev se lahko enostavno premikajo po gležnju, medtem ko so neprilagodljivi gležnji trdi. Oblikovali so težko in tudi njihovo delo. Oblikovalci so za nošenje teh zapestnic naredili vijak, s katerim so gležnje pravilno pritrdili na naš gleženj.

6. Fancy poročna zapestnica z broškami:

Fancy poročne zapestnice z broškami

Neveste, ki ljubijo trezne modele, bodo zagotovo všeč preprosti zapestnici. Čevlji z eno verigo in čudovite broške na koncu so zelo očarljivi. Neveste imajo na nogah mehendi, ki bodo s temi trezno oblikovanimi ankleti videti super.

7. Pisani poročni zapestniki:

Pisani poročni zapestni čevlji

Čevlji z barvitim diamantom so prav tako priljubljeni pri poročnem nakitu. Pisani diamanti v gležnju ustrezajo poročni obleki. Dekleta v noči dandiya radi nosijo ustrezen nakit. Ta oblika in še veliko več bo pravilno izpolnilo vaše zahteve.

8. Poročni gležnji z visečimi verigami:

Poročni gležnji z visečimi verigami

Zapestnice so na voljo v številnih izvedbah. Viseče pritrjene verige v eno glavno verigo gležnja so zelo znane oblike v verižicah za gležnje. Tu je veriga za gleženj bolj privlačna s podpornimi verigami različne dolžine z barvitimi diamanti na koncu. Izdeluje čudovit nakit za noge.

9. Nevesta zapestnica z obročem za prste:

Poročni prstan z prstanom

Poročna zapestnica izgleda super in je opremljena s prstanom za prste. Nevestina stopala so prekrita s čudovitim mehendijem, gleženj s prstanom pa prinaša neverjeten učinek lepoti neveste.

Poročni ankleti so glavni del okrasja, ki ga nosi nevesta. Tradicija nošenja indijskega nakita naredi nevesto lepšo. Tradicionalni videz ob ugodni priložnosti so zlato, pozlačeni in srebrni ali oksidirani nakit priljubljeni. Poročne zapestnice za gležnje se pogosto pojavljajo tudi z vloženimi kamni, dragulji in biseri, ki jih naredijo privlačnejše.