Nekje med Maharaštro in Gudžaratom je eno od naših ozemelj sindikatov. Dadra in Nagar Haveli. Leži na zahodni obali Indije in je ločena na dve polovici, Gujarat pa obdaja Dadra in Nagar Haveli, ki plavata na robu Maharaštre in Gudžarata. Je ena glavnih turističnih lokacij tako za domačine kot za tujce. Daleč raztegnjeni trakovi bujnega zelenja sredi široke palete cvetličnih lepot, odprto jasno nebo, škripajoči potoki mimo, mehke reke, ki tečejo mimo ali zanimiva silhueta gorskih verig, ki jih zamegljuje megla – Dadra in Nagar Haveli so nebesa na Zemlji.

festivala dadra in nagar-haveli

Festivala Dadra in Nagar Haveli:

Medtem ko je slikovita lepota vredna čaščenja, je še eno zanimivo dejstvo, ki povzroča privlačnost, festivali, ki se na tem mestu veselo praznujejo.

Medtem ko to urbanizirano sindikalno ozemlje prosto praznuje božič in novo leto, so temelji tradicionalnih korenin trdno zasajeni na domorodcih. Tako hindujski kot muslimanski prazniki se praznujejo zabavno in zabavno. Medtem ko nekateri praznujejo id e milad, nekateri praznujejo Ganesha Chaturthija. Milad se praznuje s hvaležnostjo velikim prerokom, tako da pomagajo potrebnim in revnim ter na enak način; Chaturthi praznujejo z nošenjem idola, ki mu sledi velika procesija.

Približno julija ali avgusta praznujejo festival Monsoon Magic domačini Dadra in Nagar Haveli. Oddelek za turizem tega območja je med njimi organiziral kar nekaj kratkih domiselnih sejmov in festivalov monsunske magije. Dež, ki osvaja pasove dadre in nagar havelija, odplavlja suh duh in skupaj z monsunom prihaja zelenje in cvetje. Dejavnosti, kot so monsunski treking, monsunski tekaški tek, monsunska raga ali jalsa, so sestavni del tega festivala.

Drugi festival vključuje festival Tarpa, ki je potekal konec decembra, poimenovan po bujnem ljudskem plesnem režimu plemen tega kraja. Del tega so tudi dogodki, kot so ljudski ples, plavalne dirke, rangoli itd.

Sredi leta okoli maja se praznuje državni festival plemenske umetnosti in hrane. Skupina različnih plemenskih umetnosti skupaj z umetnostjo različnih okusnih sladkih jedi se združi v praznovanje tega dogodka. Nešteta paleta okusne plemenske hrane in umetnosti najde tukaj močno platformo za izražanje.

Medtem ko novembra poteka Craft mela, kjer raziskujejo različne ročno izdelane gospodinjske obrti, festival zmajev poteka v začetku januarja. Vsaka hiša se opremi z različnimi zmaji različnih oblik in velikosti ter najde pot do odprtega neba. Festival letenja zmajev, odprt za vse.

Drugi festival je Nariyeli Poornima, kjer se vsemogočnemu ponudi kokos v znak prošnje za njegovo zaščito. Na splošno ribiči in ljudje, povezani z vodo, to počnejo, medtem ko iščejo zaščito od gospoda. A za praznovanje je odprt vsem. Kokos velja za pobožnega. Dan se začne s pujo, ki ji sledi veseli čas. To je ravno dan praznovanja Rakshe Bandhan, kjer sestre in bratje molijo za dobrobit drug drugega.

Poleg tega obstaja še nekaj drugih praznikov v zvezi s plemeni, kot sta pleme Varli in Kokna, ki praznujejo diwali kot Barash, festival Akha-Tij pa ustreza samo ženskam iz plemena Kokna. Divaso in Baleo sta med plemenom Dhodias dobro znana.

Kot ozemlje, ki dopušča vero, Dadra in Nagar Haveli skrivata širok spekter ljudi, od hindujcev do muslimanov do kristjanov, zato jih vse leto ob praznovanju praznuje to ozemlje zveze.