GM načrt prehrane ali splošni načrt motorične prehrane je 7-dnevni program prehrane. Osredotoča se na zdravo in čisto prehrano, ki omogoča naravno hujšanje. Za razliko od drugih programov, ki vključujejo veliko mesa ali čiste lakote, jih lahko vegetarijanski načrt GM prehrane uravnoteži. Predpisuje velikodušen del svežega sadja, zelenjave, rjavega riža in druge zdrave možnosti, ki ponujajo najrazličnejše možnosti za vegetarijance. Pravzaprav je to navdušenje ljubiteljev zelenjave, pri čemer se vsak dan osredotoča na različna živila iz vegetarijanskega obroka. V tem članku bomo podrobno izvedeli več o GM prehrani Veg!

Gm prehrana Vegetarijanska

Kaj je Veg Gm dietni načrt?

GM vegetarijanski načrt prehrane je sedemdnevni izziv, v katerem se lahko uživate v različnih živilih, kot so sadje, zelenjava, mlečni izdelki in rjavi riž. Gre za indijski prijazen program prehrane, ki omogoča zamenjavo govejega mesa, prvotno predpisanega v glavnem načrtu prehrane GM. Številni rastlinski viri beljakovin, kot je soja, odlično nadomestijo meso, zato je idealen za vegetarijance.

Ali je GM prehrana in zelenjava zdrava?

Dieta Veg GM velja za enega najbolj zdravih načinov za hitro hujšanje. Načrt, ki temelji na izključni prehrani s sadjem, surovo ali kuhano zelenjavo, lahko očisti notranji sistem in odstrani toksine. Zaradi velike količine prehranskih vlaknin v teh živilih lahko izboljša tudi prebavo in presnovo. Dieta prinaša tudi naraven sijaj na vašo kožo, skupaj s tanjšimi odpadki na koncu izziva.

Kako deluje prehranski načrt Veg GM?

Dieta Veggie GM deluje tako, da telo oskrbuje z nizko kalorično hrano z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, kot sta sadje in zelenjava. To telesu omogoča uporabo shranjenih maščob in ogljikovih hidratov za pridobivanje energije. Prav tako zmanjšuje željo po hrani zaradi velikih količin naravnih sladkorjev v sadju, kar posredno pomaga pri izgubi teže.

Vegetarijanski načrt prehrane GM:

Običajna GM prehrana zahteva večdnevno uživanje mesa kot del rednega načrta prehrane. Toda to očitno ni izvedljiva možnost za tiste, ki so strogi vegetarijanci in vegani. Ta indijski načrt zelenjave z GM prehrano je zato spremenjena različica običajnega- to je izključno vegetarijanska različica prvotne GM prehrane.

Dnevni razpored za GM prehrano Vegetarijanska indijska različica:

Tako kot običajna GM prehrana ima tudi vegetarijanska različica prvotne GM prehrane sedemdnevni urnik, ki ga morate upoštevati, da shujšate. Spodaj je GM prehrana, ki jo morate strogo upoštevati za vsak dan:

#1. dan:

Lahko jeste samo sadje. To je podobno običajni prehrani z gensko spremenjenimi gensko spremenjenimi hrani, prvi dan pa lahko jeste samo sadje. Vse vrste sadja lahko jeste v vseh količinah. Dovoljeno je vse sadje, razen banan. To je zato, ker vsebujejo veliko kalija in ogljikovih hidratov. Vaš dnevni vnos vode mora biti običajno 10 ali 12 kozarcev ves dan.

#2. dan:

Drugi dan lahko jeste krompir in vse vrste zelenjave. Za glavni obrok dneva morate pojesti eno skodelico pečenega. Tako boste dobili dovolj energije za cel dan. Za kosilo in večerjo morate dodati stranske jedi iz zelenjave. Zelenjava je dobra za to možnost, saj telesu zagotavlja veliko energije za delovanje.

#3. dan:

Tretji dan lahko jeste vse vrste sadja in zelenjave. To sadje in zelenjavo lahko jeste ves dan, kadar ste lačni, kar vključuje tudi opoldanske prigrizke. To lahko jeste od zajtrka do večerje. Poleg vode je neobvezen tudi sadni sok. Dovoljena je vsa zelenjava, razen krompirja. Banane še niso dovoljene.

#4. dan:

Za ta dan lahko jeste banane in mleko. Bananin milkshake ali nekaj različic banan in mleka je dovoljeno zaužiti ves dan. Za kosilo in večerjo si lahko privoščite zelenjavno juho. Bananin shake je dobra izbira za zajtrk in opoldanske prigrizke.

#5. dan:

Za ta dan lahko jeste rjavi riž in paradižnik. Ker je to vegetarijanska prehrana, na ta dan ne morete jesti mesa, zato kot nadomestek prejmete rjavi riž. Za to lahko skuhate eno skodelico rjavega riža in ga čez dan porabite z osmimi do desetimi paradižniki.

#6. dan:

Za ta dan lahko jeste kalčke, rjavi riž in paradižnik. Za to lahko skuhate eno skodelico rjavega riža in ga čez dan porabite z osmimi do desetimi paradižniki. Na ta dan je zelenjava dovoljena tudi v juhi ali kateri koli drugi obliki jedi.

#7. dan:

Na ta dan lahko zaužijete dve skodelici rjavega riža. S tem lahko jeste vse vrste sadja in zelenjave. Do konca tega tedenskega urnika GM prehrane bi morali izgubiti 2-3 kg. Vaša koža bi bila žareča in počutili bi se razstrupljevalni, zdravi in ​​sveži. To dieto lahko ponavljate kolikor je potrebno.

Kako ohraniti težo po 7 dneh prehrane z vegetarijansko GM?

Vzdrževanje telesne teže po dieti je za mnoge velik izziv. Pomanjkanje ozaveščenosti o prehranskih smernicah lahko obrne vse trdo delo, ki ste ga opravili v zadnjih 7 dneh. Po načrtu GM Veg Diet za hujšanje morate storiti naslednje:

Po končani GM prehrani morate izmeriti BMR ali vrednost bazalne presnove in ustrezno izračunati potrebne kalorije. Na podlagi tega lahko izberete ustrezen načrt nevegetarijanskega obroka, ki bo ustrezal vašim zahtevam. Na primer, če je vaš BMR nizek, lahko uporabite načrt 1200 kalorij. Če je višja od 2000 kalorij, se lahko odločite za 1500 kalorični načrt.

Nasveti, kako se izogniti povečanju telesne mase po GM prehrani z zelenjavo:

Samo zato, ker je vaš načrt prehrane končan, se omejitve hrane še niso končale. Če želite ohraniti svojo težo stabilno in požeti “sadove” svojega dela, upoštevajte te nasvete:

  • Po strogi dieti ne skočite naglo na prejšnjo rutino.
  • V svojo prehrano postopoma uvajajte “nova” živila.
  • Izogibajte se visokokaloričnim živilom, kot so ocvrta smeti, predelana ali škrobnata hrana.
  • Zmanjšajte ogljikove hidrate in delajte na vnosu beljakovin.
  • Namesto kave, čaja ali sladkorja preidite na zdravo hrano, kot je zeleni čaj.
  • Recite ne alkoholu.
  • Pijte vsaj 3-4 litre vode na dan.
  • Ne preskočite vaj.

GM vegetarijanska prehrana je zasnovana tako, da prinese pozitivne spremembe v vašem načinu prehranjevanja! Pomaga vam prepoznati dobroto naravne hrane, kot sta sadje in zelenjava, ki zadostuje za vašo pot. Tudi po dieti je priporočljivo zmanjšati količino ogljikovih hidratov in se bolj osredotočiti na svežo in surovo prehrano, da bo vaš sistem čist. Ne samo, da pomaga pri ohranjanju telesne teže, ampak tudi izboljša splošno počutje!