1Kaj najprej opazijo vaši obiskovalci, ko vstopijo v vaš dom? Vaša dnevna soba ali dvorana! Kajne? Zato je vedno dobra ideja, da porabite nekaj časa in truda, da bo videti elegantno in funkcionalno hkrati. Lahko sledite določeni temi ali preprosto zmešate in ujemate različne koncepte, da ustvarite edinstven, prilagojen prostor zase. Za lažji začetek smo izbrali 15 najboljših notranjih modelov za dvorano, ki zajemajo različne dekorativne elemente in ideje. Pomaknite se navzdol, da ugotovite, katera se tesno ujema z vašo sanjsko dnevno sobo!

notranja zasnova dvorane

Najboljše ideje za notranjo opremo za dvorano v Indiji:

Tukaj je 15 preprostih in najnovejših notranjih modelov za dvorano. Oglejmo si jih.

1. Sodobno notranje oblikovanje dnevne sobe:

Sodobna notranja zasnova za dnevno sobo

Pri oblikovanju notranjosti vaše dvorane morate biti pozorni na prezračevanje! Z velikimi okni pustite, da skozi sobo prehaja dovolj sončne svetlobe. Prav tako pobarvajte stene v nevtralnem tonu, da bo soba svetla in lepa. Prosto lahko izberete naglasno steno in jo prekrijete s pastelnimi odtenki. Zmešajte in ujemajte svoje kose pohištva in dodajte nekaj notranjih rastlin za pozitivne vibracije.

2. Minimalistično notranje oblikovanje dvorane:

Minimalistično notranje oblikovanje dvorane

Če verjamete v lepoto minimalizma, si oglejte to izjemno kul notranjo opremo! Zdi se, da vsak kotiček te sobe harmonično poje mantro “manj je več”. Medtem ko se bela barva pretežno uporablja za stene in sedeže, lahko dodajanje naravne rjave barve, kot sta bež ali porjavelost, da notranjosti nekaj snov. Ne pozabite dati rastline ali dveh, ki bodo vašim očem dali naravno zeleno barvo!

3. Dvojno notranje oblikovanje za majhno dvorano:

Dvojno notranje oblikovanje za majhno dvorano

Za okrasitev majhnih dvoran je običajno uporabiti povsem belo ali bež barvno shemo. To se naredi, da bo soba videti prostorna. Vendar pa lahko preveč iste barve postane dolgočasno in monotono. Če želite to odpraviti, lahko dodate poudarjeno svetlo barvo, kot je rumena, na naglasno steno, blazine, stol za izjave ali celo stranske svetilke! Bodite previdni, da ne pretiravate!

4. Sodobna notranja zasnova dnevne sobe:

Sodobna notranja zasnova dnevne sobe

Sodobni notranji dizajn temelji na dveh osnovnih načelih – preprostosti in prefinjenosti! Barvne sheme so običajno v nevtralnih barvah, kot so siva, bela, črna itd. Obstaja namerna uporaba teksture v obliki preprog, preprog, stenskih dekorjev itd. Vsak element v prostoru je dobro opredeljen in ločen s črtami čist in prefinjen videz.

5. Luksuzna notranja zasnova za risalno sobo:

Luksuzna notranja zasnova za risalno sobo

Dajte svoji dnevni sobi kraljevski pridih, tako da jo spremenite v prostor razkošja. Poudarite stranske stene z geometrijskimi ploščami. Z dodatki lahko malce pretiravate, da svoji sobi daste občutek palače. Kosi, kot je velika prešita zofa, držala za zlate rastline, osrednje mize, stene in celo stranske plošče, lahko dodajo plasti oomph!

6. Tradicionalno notranje oblikovanje dvorane:

Tradicionalno notranje oblikovanje za dvorano

Tradicionalna indijska dnevna soba je napolnjena s toplimi, zemeljskimi barvami, kot so kostanjeva, rumena, rjava itd. Prav tako lahko opazite veliko uporabo starih in starinskih kosov, kot so kovano železo Jhoola, božanske figurice in težki lonci. Osrednja miza je obvezna, okoli katere je narejena celotna razporeditev sedežev. Bogate in zapletene mitološke barve dodajo temi poseben pridih!

7. Živahno notranje oblikovanje za veliko dvorano:

Živahno notranje oblikovanje za velike dvorane

Minimalna notranjost za velike sobe je lahko precej zapletena! Morda boste na koncu dobili veliko neizkoriščenega prostora, ki lahko daje občutek praznine. Če želite temu preprečiti, namesto velikega kotnega kavča dodajte nekaj obsežnih, škatlastih sedežev. Dodajte nekaj stenskih predelnih sten, ki lahko delujejo tudi kot mini vitrine. Naj bo strop nizek in v sobo dodajte veliko luči.

8. Elegantno notranje oblikovanje dvorane:

Elegantno notranje oblikovanje za dvorane

Tukaj je prefinjena sodobna ideja notranjosti, ki ustreza dvorani kompaktnih velikosti. V sobi prevladujeta bela in siva. Črna je še ena nevtralnost, ki se zmerno uporablja v obliki dodatkov. Ne uporablja se elegantno pohištvo, namesto tega vsi elementi v sobo dodajo čuden angleški poletni občutek. Predstavitev je nujna za prikaz vseh vaših najljubših novel!

9. Rustikalno moderno notranje oblikovanje v dvorani:

Rustikalno sodobno notranje oblikovanje v dvorani

Bi radi dobili občutek »življenja v gozdu«? Nato si oglejte to toplo in prijetno kmečko oblikovanje dnevne sobe. Zamisel je, da odvržemo domišljijo in vse elemente hranimo v naravnih materialih, kot so les, tkanine, usnje itd. Barvne sheme so zemeljske in ni prostora za neone in pastele! Sedežna garnitura mora biti udobna in kompaktna. Poiščite kamnite stene in osrednjo mizo v podeželskem slogu.

10. Notranjost dvorane v obliki črke L:

Notranje oblikovanje dvorane v obliki črke L

Dvorane v obliki črke L so zelo pogoste v indijskih domovih in so tudi eden najbolj zlorabljenih prostorov. V teh prostorih je zelo enostavno zgrešiti, saj je razporejanje stvari v obliki črke L lahko precej težavno. Eden od načinov za optimizacijo tega prostora je potiskanje pohištva proti stenam, da se naredi dovolj prostora za funkcionalne namene. Ozek prostor lahko uporabite kot hodnik in ga zaščitite pred težkimi elementi.

11. Notranjost dvoposteljne dvorane:

Notranjost dvoposteljnih dvoran

Če ste lastnik hiše duplex, poslušajte to! Imate veliko srečo, da imate tako velik prostor, da sprostite svojo ustvarjalnost. Na drugi strani bi lahko na koncu tudi pretiravali. Torej, en nasvet je, da se odločite za osrednjo barvno shemo in spremenite odtenke od svetlih do temnih na različnih področjih dnevne sobe. Mešanica lesenih in keramičnih talnih oblog lahko zelo dobro deluje na teh velikih površinah. Poiščite obsežno pohištvo in dodatke za izjave, da popestrite videz.

12. Notranji lok za dnevno sobo:

Notranji lok za dnevno sobo

Oboki so odličen način za razdelitev velike dnevne sobe na dve ločeni površini brez uporabe fizične stene. Na njih lahko gledate tudi kot na priključke med različnimi deli vašega doma. Oboki služijo tudi za izboljšanje estetike notranjosti. Lahko jih poudarite z lesenimi ali steklenimi ploščami ali pa jih preprosto poudarite s kontrastno barvo.

13. Ideja za notranjo opremo jedilnice:

Ideja za notranjo opremo jedilnice

Jedilnica si zasluži vso vašo pozornost, saj v njej z družino ustvarite lepe spomine. Uporabite pregrajeno sobo, da ločite jedilnico od bivalnega prostora. Poiščite nevtralne odtenke, kot sta črno -bela na poudarjenih stenah, pohištvu in celo dekorju. Dodajte nekaj rastlin za naraven videz. Izogibajte se obsežnim mizam in se odločite za elegantne in funkcionalne kose.

14. Dekorativna notranja zasnova stene televizorja:

Dekorativno notranje oblikovanje TV sten

Ustvarite spektakularno zabavno steno tako, da okrasite TV enoto z nekaterimi posebnimi elementi. Poslovite se od barv za stene ali tradicionalnih stojal za televizor. Namesto tega se odločite za to leseno in mavčno TV omaro, ki lahko takoj pritegne pozornost vaših obiskovalcev. Preostali prostor uporabite za prikaz slik ali osebnih spominkov.

15. Notranja zasnova domače pisarne:

Notranjost domače pisarne

Ker nas večina dela od doma, je smiselno vlagati v stalno pisarno, ki je postavljena doma. V notranjosti vam ni treba veliko spreminjati. Namesto tega izberite dobro osvetljeno območje, po možnosti v bližini okna ali balkona. Dodajte elegantno mizo in stol z nekaj stenskimi nosilci. Prav tako lahko dobite nekaj prikritih žrebanj, da shranite vse svoje drobtinice.

To je nekaj najnovejših idej za notranjo opremo za Hall. Te ideje lahko uporabite kot osnovo in ji dodate svoj osebni pridih. Najboljši način za začetek oblikovanja vašega doma je opredeliti namen in načrtovati vse okoli sebe. Tako lahko slog združite s funkcionalnostjo!