Dnevna soba ali dvorana je bistvena soba v vsaki hiši. Kot pravijo, je prvi vtis najboljši, dnevna soba pa vpliva na goste. Zato okrasitev dvorane na način, ki odraža našo osebnost, daje poseben pridih. Ker nas čaka veliko tehnološkega razvoja, oblikovanje našega doma po našem okusu ni več tako težko. Tradicionalno, moderno, sodobno obstaja veliko najnovejših indijskih modelov dvoran, ki jih lahko izvedete in preoblikujete. Poleg tega se lahko v tradicionalnih indijskih dvoranah indijski dizajn združi s sodobnim videzom, da ustvari nov in eleganten dizajn.

Oblikovanje indijske dvorane

Pomen oblikovanja dvorane v hiši:

Indija je država, v kateri ljudje živijo v različnih stanovanjih glede na svojo ceno. Dnevna soba je kot obraz vašega doma, ki predstavlja edinstven okus dekoraterja ali oblikovalca. Deluje kot recepcija za goste. Količino osebnih podatkov v dvorani lahko uredite po svojem okusu in intimnosti, ki jo želite z gosti. Dnevna soba je običajno sestavljena iz pohištva, kot so kavč, klubske mize, knjižne police, svetilke itd.

Ideje za oblikovanje sodobne indijske dvorane:

Tu smo našteli 18 preprostih in najboljših idej za oblikovanje indijske dvorane za okrasitev vašega doma. Oglejmo si jih.

1. Vhodna zasnova indijske dvorane:

oblikovanje indijske domače dvorane

Predsoba ali hodnik je znan tudi kot preddverje. To je majhno območje, ki vodi v različne sobe v vašem domu. Ljudje, ki jim je všeč, da je preprosto, a elegantno; to je tvoj dizajn Stene, vrata in razsvetljava tega hodnika so svetlo bele. Pohištvo dopolnjujejo bakrena vaza, košara s sadjem in veliki rjavi lepi okvirji. Obstaja stopnišče, ki vodi v druge dele hiše, na primer v dnevno sobo, kuhinjo v spalnici itd.

2. Najnovejša zasnova indijske dvorane:

Najnovejši modeli indijske dvorane

Zadnji trend okrasitve vaše dnevne sobe je, da je brez neredov. To je zasnova dnevne sobe, ki je primerna za ljudi, ki jo radi obdržijo preprosto in kmečko. Na vogalu sobe je bambusovo stojalo za lahke sobne rastline s čudovitim razgledom. Ta dvorana je prostorna in z izrazito belo, sivo tematiko. Preprosta črna stojala so za prikaz več člankov, preprosta čajna miza pa dopolnjuje temo sobe. Vsak dekorativni in pohištveni prostor se popolnoma prilega prostoru.

3. Dizajn luksuzne indijske dvorane:

Luksuzna zasnova indijske dvorane

Ko pogledate to dnevno sobo, pride na misel ekstravaganca. Zaradi razkošne zasnove sten in razsvetljave je še bolj bogata. Dve udobni zofi z zmečkanimi okroglimi blazinami in blazinami s preprosto mizico za kavo, dolga elegantna bela stranska miza s trendovsko vazo in svetilko dodajo bogastvo sobi. Dolgo stekleno okno z zavesami uravnava dotok svetlobe v prostor. Predelna preproga ščiti sedežno površino pred prahom.

4. Notranjost indijske dvorane:

Notranjost indijske dvorane

To je dvorana z indijskim notranjim oblikovanjem. Stene so bež z modnimi zavesami v zlati barvi. Pohištva je zelo malo, ne da bi pri tem nastalo veliko nereda. Pisano pohištvo iz tikovega lesa, kot gugalnice in kavč, izgleda lepo in dopolnjuje dekor v indijskem slogu. Črno stojalo ob kavču z podolgovatimi bakrenimi skledami izgleda tradicionalno in se zlije v prostor.

Preberi več: Najboljši notranji modeli za dvorano

5. Oblika indijske dvorane L oblike:

Oblikovanje indijske dvorane L oblike

Ko imate dvorano v obliki črke L, je to popoln dizajn. Sodobna notranjost te sobe je zasnovana na podlagi breskev, vključno s pohištvom in stenami. Kavč v obliki črke L pokriva vogale prostora, ne da bi pri tem zapravljal prostor. Preprosta steklena mizica za čaj z vazo, sodobna slika na navadni steni izgleda preprosto, a elegantno. Vrzi blazine na kavč so zabaven dodatek.

6. Oblikovanje male indijske dvorane:

Oblikovanje male indijske dvorane

Ta oblika je najbolj primerna za napolnjene majhne prostore. Kdo pa pravi, da svoje majhne dnevne sobe ne morete polepšati. Čeprav je ta soba majhna, ima popoln pretok zraka in sončno svetlobo, saj so okna na treh straneh. Kavč v dvorani je nekoliko večji od tradicionalnega kavča in se lahko uporablja tudi kot postelja (večnamenska). Preprosta stranska miza in dolg blazinski stol v barvi breskve sta videti elegantno.

Preberi več: Sodobni modeli majhnih dvoran

7. Najboljša zasnova indijske dvorane:

Najboljše oblikovanje indijske dvorane

Indijski stil dnevne sobe je na splošno povezan s posebno zasnovo. Ta zasnova dnevne sobe vključuje različne dekorativne elemente in pohištvo. Par prefinjenih zof in mizica iz rjavega tikovega lesa združuje sodoben in tradicionalen videz te sobe. Majhni sedeži okoli mize dopolnjujejo dekor in so uporabni, ko imamo goste. Tla, pohištvo in dekor se med seboj prepletajo, kar je posebnost vsakega indijskega gospodinjstva.

8. Oblikovanje sten POP v indijski dvorani:

Oblikovanje pop sten indijske dvorane

Zadnji trend pri oblikovanju hiš je stena POP, POP pa pomeni Plaster Of Paris. Pri tovrstni zasnovi dnevne sobe je poudarek večinoma na oblikovanju stene po vašem okusu. Tema te sobe je mešanica bež in bele barve. Pohištvo po sobi, zavese in barve sten so bež. Zasnova POP je narejena v beli barvi, od spuščenega stropa do vznožja sobe in tvori prostor za postavitev televizorja. Razsvetljava po hiši in v spuščenem stropu dvigne lepoto zasnove in tudi dvorane.

Preberi več: Najboljši pop dizajn za dvorano

9. Barvna kombinacija indijske dvorane:

Barvna kombinacija indijske dvorane

Ta zasnova dvorane je odličen primer barvnih kombinacij, ki se uporabljajo v dnevni sobi. Osnovna tema je siva, zato ima ta soba veliko osnovnih barv, zaradi katerih je vsako dolgočasno mesto videti živahno. Pohištvo v tej sobi je pretežno belo, posoda s sadjem na mizici za čaj in stvari v stojalu dodajajo kontrastne barve sicer belemu pohištvu. Okrasitev prostora dopolnjujejo različne barvne blazine na kavču, papirnate zavese in sodobna slika na steni.

Preberi več: Najnovejši barvni modeli dvorane

10. Klasično oblikovanje indijske dvorane:

Klasično oblikovanje indijske dvorane

Ta indijska dvorana ima tradicionalni videz. Celotna soba je opremljena s tradicionalnimi barvami in vzorci, zato ima kraj zelo standardni videz. Zavese v bež barvi in ​​okvir za fotografije po vašem prepričanju dopolnjujejo tradicionalni dekor. Viseči strop in edinstven vzorec razsvetljave v sobi izboljšata njen videz, zaradi česar je videti lepši. Dve zofi v obliki črke L pametno izkoriščata vogale in izboljšata videz vaše dnevne sobe.

11. Sodobna zasnova dvorane v indijskem slogu:

dvorana v indijskem slogu

To je eden najlepših indijskih modelov dvoran. Z rdeče -belo tematiko je celotno mesto moderno in razkošno. Notranjost, kot so slike, se ujema z barvno paleto prostora, rdeče plošče na steni pa polepšajo sobo. L-oblika in dvosed v rdeči barvi sta v nasprotju z belimi stenami, ki dopolnjujejo sodoben videz. Tudi uporaba klepetanja v pohištvu in dekoracijah dopolnjuje celoten videz.

12. Trendi indijsko oblikovanje domače dvorane:

Modno oblikovanje indijske dvorane

Za ljudi, ki radi dnevno sobo oblikujejo v skladu s trendom, je ta zasnova dvorane popolna. Polna sodobnega in elegantnega pohištva, ki prevladuje v beli barvi, ima ta dvorana najsodobnejšo notranjo opremo v indijski dvorani. Črno -bela tema dvorane ji daje zelo razkošen in razkošen videz. Tudi pohištvo v tej sobi je vitko, trendovsko in moderno, kar dopolnjuje celoten videz.

13. Prostorna, preprosta zasnova indijske dvorane:

Prostorna preprosta zasnova indijske dvorane

To je zelo prefinjeno oblikovanje notranje hiše v indijski hiši. Soba je zelo prostorna in lepo urejena. Z izbiro popolnega pohištva, kristalnega lestenca in lepo okrašenih, ta dvorana ustvarja zelo kraljevski videz. Tudi polno stekleno okno na eni strani dopušča sončno svetlobo, ki čez dan povečuje lepoto prostora. Razkošen svetlobni vzorec komplimentira in dopolnjuje videz ponoči.

14. Edinstveno oblikovanje indijske dvorane:

ideje za oblikovanje indijske dvorane

Za razliko od večine dvoran je ta dvorana razkošna, vendar je manjše velikosti. Eleganten dizajn omare v indijski dvorani naredi sobo bolj elegantno, omare pa so uporabne za razstavljanje starin ali posode. Stojala razen omar lahko prikažejo okvirje z družinskimi fotografijami ali vašimi najljubšimi knjigami. Omare naredijo dvorano bolj prostorno in uporabno, hkrati pa izgleda edinstveno elegantno.

15. Razkošno barvno kombinirano oblikovanje indijske dvorane:

Klasična barvna kombinacija indijske dvorane

Za razliko od večine dnevnih sob, ki so tematizirane v različnih barvnih kombinacijah, je tema te dvorane črna, bela in siva, kar ji daje eleganten ton. To je eden najbogatejših modelov dvoran v Indiji. Celotna notranjost dvorane povečuje razkošje dvorane. Kavči v črni barvi, mize za čaj v beli barvi se medsebojno dopolnjujejo in poudarjajo celoten prefinjen videz prostora.

16. Oblikovalec indijske dvorane:

Oblikovalec indijske dvorane

Ta notranja zasnova dvorane v indijskem slogu ima osupljiv in čuden videz. Izrezana lesena pregrada v steklu na sredini sobe v kombinaciji z domišljijskim pohištvom v predsobi izgleda čudovito in izvrstno. Vsi okraski v dvorani so v skladu z ekstravagantno temo sobe. Preproge, nameščene v tej sobi, preprečujejo, da bi se tla umazala in dodala dekoracijo.

17. Tradicionalni modeli dvorane v indijskem slogu:

oblikovanje indijske hiše

Če želite, da predstavljate tradicijo, potem je to ena od popolnih idej za notranjo opremo indijske dvorane. Običajno pohištvo v tej dvorani ima popoln indijski videz. Tudi barvna kombinacija notranjosti prostora povečuje lepoto kraja. Vse dekoracije prostora so lepa mešanica tradicije s sodobnim pridihom. Omara in sklede iz dni naših starih staršev predstavljajo lepoto starin.

18. Oblikovanje dvorane Grand Indian House:

Oblikovanje velike indijske hiše

Ta zasnova dvorane je kot nalašč za tiste, ki radi naredijo več v manj. Tema celotne notranjosti te dvorane je okoli bele barve, ki ji daje živahen videz, medtem ko je potrebnega prostora zelo manj. Kvadratno stekleno okno prepušča močno naravno svetlobo. Od teme do celotnega pohištva ima vse zelo kraljevski videz. Črno -bela preproga z vzorcem dopolnjuje belo temo, ki se dogaja v sobi. Idealen je za tiste, ki radi ostanejo preprosti in elegantni.

Dvorana je najbolj impresiven del vsakega doma in jo je zato treba oblikovati s stilom. Notranjost dvorane mora slediti temi celotne sobe. Izbirate lahko med več fotografijami notranje opreme v indijski dvorani katerega koli profesionalnega notranjega oblikovalca.