Ko gremo proti severni Indiji, lahko vidimo, da bomo v vseh živilih dobili veliko jogurta! Tradicija izdelave jogurtov doma je res zelo starodavna.

Jogurt ni samo okusen, ampak je enako zdrav in res zelo koristen za naše telo. Na voljo je v številnih oblikah in okusih. Lahko ga tudi jeste ali pijete! Odvisno je od konsistence jogurta.

recepti za jogurt

Naravni jogurt je narejen brez sladkorja ali sadja ali dodatnega okusa. Ima snežno belo barvo in zelo gladko, mehko in kremasto teksturo.

Kot je razloženo zgoraj, je jogurt v različnih sortah: na voljo je z nizko vsebnostjo maščob ali nemastnimi maščobami, tudi v sadni ali sladkani ponudbi.

Najboljši domači jogurtovi recepti:

1. Grški ali precejen jogurt:

recepti za jogurt 1

To je zelo okusen recept za uživanje jogurta v navadni obliki. No, to je popolnoma v nasprotju s svojim imenom “grški jogurt”, sploh ni z grške strani. Prikazuje samo eksotičen in res zelo okusen prigrizek, ki ga lahko uživate poleti. Jogurt po tem receptu ostane res gost, saj je vsa voda izcejena in ostane le kremasta in gosta tekstura. To je res dobra in popolna sestavina poletne sezone za smutije in poletne padce.

2. Jogurt Dip:

recepti za jogurt

Tako kot kateri koli drug pikanten jogurt lahko uporabite namesto običajnega namakanja. Gost in kremast jogurt z vso hrustljavostjo čebule in arašidov (ali katerim koli drugim prelivom, ki vam je morda všeč). Ta recept za namakanje z jogurtom je zelo preprost in zelo hiter za pripravo, lahko pa ga uporabite tudi kot predjed ali kot solatni preliv.

3. Jogurtovi kebabi:

recepti za jogurt3

Oseba, ki okusi kebab, enkrat postane njen ljubimec. Podobno je ta recept iz kebaba še bolj okusen in okusen, potem ko vanj dodamo jogurt. Ti kebabi uporabljajo obešen jogurt kot osnovo za skuto, rozine, mandlje in poper. Zdelo se je, da sta zunaj res rdeča in hrustljava, znotraj pa zelo mehka, slastna in kremasta.

4. Krompirjeva in jogurtova solata:

recepti za jogurt4

Obljubimo, da boste po tem poskusu imeli resnično ljubezen do solate! Vzemite nekaj kuhanega krompirja, stepenega/gostega jogurta in ocvrto gorčico z nekaj kuminovih semen. Dobili boste čudovito skledo kremaste in okusne solate, ki jo bodo tako mladi kot stari radi jedli ves dan.

5. Jogurtova jagnjetina:

recepti za jogurt5

To je spet okusen recept. Vzemite nekaj kosov jagnjetine, ki se kuhajo v gheeju in jogurtu, dokler ne postanejo mehki, nato pa jih prelijte s suhimi listi mete. To je res priljubljena in krepka kašmirska jed, ki napolni vašo hišo s slastno aromo, ki je ne boste mogli pozabiti.

6. Srikhand:

recepti za jogurt6

Privrženci gospoda Krišne imajo resnične privržence za jogurt in iz njega naredijo to neverjetno jed. Ta jogurt je sladkan in ga lahko po jedi zaužijemo kot sladko jed. To je super pomirjujoča in super čudovita mešanica jogurta, mleka, smetane, žafrana in kardamoma.

7. Lassi:

recepti za jogurt7

To je najlažja oblika jogurta! Recept prihaja iz vse Severne Amerike. Lassi lahko pripravimo kot sladkano pijačo, slano ali celo navadno. Lahko ga zaužijete v obe smeri debelo ali tekoče

8. Tadka Dahi:

recepti za jogurt8

Okusen in močan izdelek za tekoče prigrizke. To je res zelo preprosto, vendar vsebuje veliko udarcev. Morate narediti nekaj jogurta in ga dobro premešati na štedilniku s čebulo, paradižnikom, čilijem, kastoori methijem in nekaj svežega curry lista.

9. Mangov jogurtov led:

recepti za jogurt9

Zakaj bi zapravili ogromno denarja v trgovinah s sladoledom, kot je kokosovo jagodičje? Poskusite narediti super okusno puščavo ali sladoled doma z jogurtom. Z nekaj sveže stepenega jogurta, nekaj jaggeryja in veliko svežega mangovega pireja naredi super neverjeten jogurtov led.