Glede na ogromno različnih igrač, ki so na voljo otrokom, se lahko starši zagotovo preobremenijo, ko kupujejo igrače za svoje otroke. Poleg tega ima vsak otrok svoje všeč in neljube, kar še otežuje. Kaj torej lahko storite, da zožite izbiro? Pomagajmo vam pri odločitvi.

Pri nakupu igrač za dojenčke morate upoštevati nekatere stvari. Prvič, igrača mora biti pomembna vsaj 3 mesece otrokovega življenja. Drugič, to mora povečati razvojne sposobnosti otroka. Ne pozabite tudi, da čeprav so igrače v teh dneh odlične, so »VI« najboljši učitelj za vašega otroka. Poskrbite, da ste s svojim dojenčkom preživeli dovolj časa in ne menjajte časa z otrokom za to popolno igračo; to je eden najboljših načinov, da se povežete s svojim otrokom.

Najboljše otroške igrače

Tu je seznam najboljših otroških igrač, ki so na voljo na trgu.

1. Baby Gym:

Otroške igrače

Otroško telovadnico lahko uporabljate že od prvega dne. Vse, kar potrebujete, je telovadnica z zankami, na katere lahko dojenček obesi plastične povezave in igrače. Dojenčki imajo raje predmete z visokim kontrastom, zato mora biti otroška telovadnica svetla, barvita in z visokim kontrastom. Med telovadbo nenehno spreminjajte položaje otroka s hrbta, s strani in trebuha. Igrače postavite v različne položaje, na primer, če jih postavite na sredino telesa, spodbudite roke, da se združijo na sredini, kar je zelo dobra vaja.

Spretnosti, ki jih je otrok razvil v telovadnici, so igranje trebuha, valjanje, igra na srednji črti pri dosegu hrbta, izboljšanje koordinacije med očmi in roko ter boljše zaznavanje globine.

2. Plastične povezave:

Otroške igrače-plastične povezave

Plastične povezave so ena najbolj poceni in vsestranskih igrač za dojenčke. Otrok bo zagotovo užival v vožnji z otroškim avtomobilom, ko te plastične povezave obesite na ročaj nad glavo. Dojenčki radi žvečijo tudi neravne in valovite členke, s čimer jih zadržujejo dolgo časa. To je obvezen nakup za vse dojenčke!

Spretnosti, ki jih razvijejo plastične povezave, dosegajo, razumejo, izboljšujejo koordinacijo med roko in očmi ter ustno raziskovanje.

3. Ogledalo:

Otroške igrače-ogledalo

Lahko preprosto uporabite plastične povezave, da obesite ogledalo iz otroške telovadnice. Ko se otrok pogleda v ogledalo, se rad igra z lastnim odsevom. Uporabljajo se predvsem za odvračanje pozornosti ali zabavo, ko morate nahraniti svojega otroka ali ga naučiti sedeti.

Poskrbite, da bo ogledalo, ki ga uporabljate, varno in zaščiteno pred dojenčkom.

4. Oball z klopotec:

Otroške igrače-Oball z ropotuljo

S svojo neverjetno raznolikostjo privlači dojenčke vseh starosti. Zasnova olajša držanje dojenčkov. Če želite, da bo bolj igriv, ga obesite na otroško telovadnico s pomočjo plastičnih povezav. Poleg tega je to ena najboljših igrač za dojenčke, saj se zlahka valja in igra, ko je vaš otrok dovolj star, da sedi in se igra z njim. Ta igra lahko dejansko dojenčke nauči veliko o dinamiki komunikacije naprej in nazaj. Poleg tega je ta igrača izdelana iz prožnega materiala, ki olajša žvečenje dojenčka, ne da bi pri tem povzročil škodo.

5. Žirafa Sophie:  

Otroške igrače-Sophie Žirafa

Sophie je ena tistih igrač, ki zadovolji vse čute. Ta gumijasta žirafa je trenutno izjemno znana in prav je tako. Žvečiti ga je z mehko gumijasto zgradbo in prav tako škripi, ko ga stisnete. To dojenčkom pomaga pri izstrelitvi enoletnih kutnjakov. Poleg tega ga lahko postavite pod odejo in uporabite kot interaktivno igračo; dojenček lahko sledi zvoku škripajočih košut in poišče igračo. Čeprav je nekoliko drago, je vredno vsakega centa.

6. Komplet igrač za stiskanje kopeli:

Komplet igrač za stiskanje kopel za dojenčke

Komplet igrač za kopanje pripomore k drami z igračkami kot liki, ki jih lahko uprizorite svojemu otroku. Poskrbeli bodo tudi za vašega otroka, ko se bo kopel v kadi. Poleg tega delujejo kot odlične igrače pri izraščanju zob in pomagajo tudi pri razvoju mišic rok.

7. Komplet majhnih klopotec:

Otroške igrače-komplet majhnih klopotec

Te igrače za dojenčke so zelo raznolike in privlačne, saj oddajajo različne zvoke, zaradi česar se dojenčki naučijo razlikovati med različnimi zvoki. Otroka motivirajo, da se kotali in plazi, z njimi pa se je zelo zabavno igrati, ko se otrok nauči igrati s posodicami. S temi igračami zagotovo ne morete zgrešiti.

8. Zaseden padec žoge:

Otroške igrače-zasedena žogica

Ta igrača vključuje več klepetalnih kroglic in otroka dolgo zadržuje, ko vidi žogice, ki gredo navzdol in navzdol po rampi. Stolp je lahko kratek ali visok, odvisno od izziva, ki ga želite postaviti za otroka. S tem se občutno izboljšajo sposobnosti otroka v počepu, križarjenju, hoji in klečanju.

9. Društvene knjige:

Knjige za otroške igrače

Knjige so ena najpomembnejših stvari, s katerimi je treba otroka seznaniti že zgodaj. Knjiga z zelo kontrastnimi in svetlimi barvami bo zagotovo pritegnila otrokovo pozornost. Recite pesmi in zapojte pesmi iz knjige svojemu otroku in pustite, da lista listje knjige, da razvije svoje motorične sposobnosti. Otroci imajo najraje knjige z različnimi oblikami. Preberite knjige skupaj z dojenčkom, da povečate vez med vami in vašim otrokom. Nekaj ​​zabavnih vključuje I Went Walking; Rjavi medved, rjavi medved, kaj vidite ?; Lahko noč Luna; in Kje je Baby’s Belly Button.

10. Sesalna igrača za stolček:

Otroške igrače-sesalna igračka za visoke stole

Dojenčki radi dajejo stvari v usta. Da bi jo odvrnili od te navade, je na trgu na voljo nekaj igrač, ki predvajajo glasbo, ko se vrtijo; in to drži skupaj tako, da ga sesamo na pladenj za visok stol.

11. Mehki, krhki bloki:

Otroške igrače-mehke, kockaste kocke

Barve in različni zvoki so otrokom izredno privlačni, zaradi mehke teksture pa te igrače z veseljem žvečijo za dojenčke. Te so zelo koristne za poučevanje vašega otroka o gradnji blokov, tako da jih zložite na drugega. Nekateri od njih imajo celo zvonce, ki jih naredijo bolj vabljive.

12. Zlaganje prstanov:

Zlagalnik otroških igrač-prstanov

Klasična igrača za dojenčke, ki uči dojenčke novih spretnosti zaradi ponavljanja pri vstavljanju in odstranjevanju prstanov. Poleg tega rdeči obroč deluje tudi kot ropotulja. Te obročke dojenčki uporabljajo tudi za žvečenje. Ta igrača pomaga dojenčkom, da močno izboljšajo svoje motorične sposobnosti.

13. Igralna miza z odstranljivimi nogami:

Igralna miza za otroške igrače z odstranljivimi nogami

Dokaj mlada igrača, ki jo je mogoče uporabiti na različne načine. Vse noge je mogoče odstraniti, da se lahko otrok igra na trebuščku; ali pa lahko odstranite samo dve nogi za sedečega, plazečega in klečečega otroka. To je ena najboljših igrač za spodbujanje motoričnega razvoja in tudi pri razvoju različnih ročnih spretnosti.

14. Otroška klop za orodje:

Otroške igrače-otroška klop za orodje

Ko se otrok poskuša naučiti sedeti, če nekaj pred njim zadrži koncentracijo in pozornost, hitreje razvijejo ravnotežje. Ta igrača ima različne nastavitve, ki to naredijo precej enostavno. Ročice, drsniki in predilniki nagrajujejo otroka za njihovo aktiviranje. To zagotavlja odlično izkušnjo pri uporabi orodij za dojenčke in že zgodaj zagotavlja stabilnost v zapestjih.

15. Potisna igrača za sedenje, stoje in hojo:

Otroške igrače-Igrače za potiskanje za sedenje, stoje in hojo

To je daleč najboljša otroška igrača za otroka, ki hodi pred hojo. Če je površina zanesljiva, ta igrača v veliko pomoč otroku pri sedenju ali eksperimentiranju s klečanjem in stojenjem. Priporočljivo je, da se s to igračo igrate šele potem, ko se otrok lahko sam sprehaja. Poskrbite za površino; pazite, da se igrača ne odkotali.

Vsak otrok ima edinstvene interese in se na različne igrače odziva drugače. Vašemu dojenčku vse to morda ne bo všeč, vendar smo prepričani, da bo vsaj eden od njih všeč vašemu dojenčku!