Poimenovanje svojega otroka po lastnih navadah in jeziku je povsem drugačen občutek. Daje vam občutek, da ste vedno zakoreninjeni v svojih navadah in tradicijah. Medtem ko je večina od vas morda zelo utrujena, da si po velikem porodu sploh omislite ime, smo mislili, da lahko v telugu predlagamo nekaj imen novorojenčkov. Omenjeni so tudi pomeni teh imen. Poglejte tudi, kaj pomenijo.

imena otrok v telugu

Najboljša imena otrok v telugu za fante:

1. Amod:

Amod pomeni “užitek”. To je precej priljubljeno ime in je pravzaprav eno najbolj znanih teluških imen fantov. Ime ustreza skoraj vsakemu fantku in tudi starši bi ga imeli raje, zlasti zaradi pomena tega imena. Amod je res posebno ime in vsakič, ko slišite to ime, se boste ob njem dobro počutili.

2. Aalok:

Tu imamo še eno lepo ime. Ime je povezano z Vsemogočnim. Pomen imena Aalok je “strela, Shiva itd.” To je zelo dobro ime za teluške fante. Namesto tega lahko rečemo, da je to eno najbolj vajenih teluških imen za dečke v južnoindijskih državah.

3. Balamurali:

Balamurali pomeni “mali Krišna”. To je Krišna, za katerega je znano, da igra flavto. To ime vas bo verjetno pritegnilo, če ste trden vernik Lorda Krišne in je pogosto tudi na seznamu imen telugu.

4. Bhaigrath:

Ime Bhaigrath ima tudi močno versko povezavo. Bhaigrath je kralj, ki je na Zemljo pripeljal boginjo Gango. Bil je akreditiran, da jo je pripeljal v obliki reke. To je lahko eno dobro ime za vašega fantka.

5. Bhalendra:

Drugo zelo znano ime za vašega dojenčka je lahko Bhalendra. Ime pomeni “Gospodar svetlobe”.

6. Bhasvan:

Ponovno ime glede na svetlobo je Bhasvan. Ime pomeni “polno svetlosti” in ustrezno označuje, kako bo fant za njegove starše poln odsek svetlobe.

7. Bhishma:

To je zelo religiozno ime. Ime je velikega pomena in sega v čas Mahabharate. Bhisma pomeni starešina Mahabharate. Ime bo super za otroka, ki bo nekoč želel odrasti v velikega človeka. Ime bo ostalo pri njem in ga bo samo zaradi imena spominjalo na njegovo samopodobo, osebnost itd. To je očitno eno najboljših otroških imen v telugu.

8. Bhuman:

Bhuman pomeni “zemlja”. Ime opredeljuje dominantno in močno osebnost. Poimenovanje fantka s tem imenom bi bila odlična odločitev. Ime mu bo ostalo za vedno in s tem se bo zagotovo zavedal, kako srečen je, da ima tako čudovito ime. Lahko bi rekli, da je to eno najboljših imen za teluškega otroka (fanta).

9. Bhupal:

Tukaj je precej aristokratsko ime. Ime Bhupal pomeni “kralj”. Otrok bo odraščal s takšnim imenom in se bo vse življenje zahvalil mami in očetu, ki sta ga poimenovala s tako lepim imenom, ki mu prinaša neomejeno ljubezen in spoštovanje drugih.

10. Chaitan:

Chaitan pomeni “oseba, ki je napolnjena z zavestjo”. Če iščete duhovno ime za svojega sina, vas bo to sodobno teluško moderno ime zagotovo zanimalo.

11. Chanakya:

Kdo ne pozna slavne Chanakye? Chankya je bil mentor kralja Chandragupte Maurye. Še vedno velja za eno najbolj inteligentnih oseb. Če iščete ime, ki resnično odraža modrost naše indijske kulture, bi to ime zagotovo morali poskusiti.

12. Chidhatma:

Ime je zelo edinstveno in pomeni “nadrejeno”. To bo dobro novo ime za otroka v telugu, ki bi ga lahko poskusili.

13. Daarshik:

Kaj pa ime sodobnega novorojenčka v telugu? Daarshik pomeni “zaznavalec”. To lahko omejite, če iščete nekaj modernega in preprostega za svojega fantka.

14. Damjan:

Damian pomeni “krotitelj”. Resnično edinstveno in nezaslišano ime.

15. Deepankar:

Če želite svojemu otroku dati ime Deepankar, to pomeni. Deepankar pomeni “tisti, ki prižge svetilko”. To ime za otroka v telugu s pomenom vam bo dalo predstavo o tem, kaj je tema imena.

16. Eeshan:

Eeshan je tudi teluški vzdevek. Egaiarasu je bil teluški kralj, ki je bil znan po svojem dobrodelnem delu. Njegovo ime je pomenilo “pravičen”, zato je bila skovana kratka oblika imena Eeshan.

17. Ekadant:

Ekadant ima močan verski pomen. To ime v telugu je za vse tiste starše, ki močno verjamejo v Gospoda Ganesha.

18. Ekagrah:

Ekagrah je lepo ime za vašega fantka. Ime pomeni “osredotočeno” in je dobra izbira imena otroka v telugu jeziku.

19. Gahan:

Ime Gahan bi moralo biti razmeroma neslišno. Gahan pomeni “tisti, ki ima globino” in se nanaša na znanje osebe. Ime je dobra izbira za vašega fantka.

20. Hansal:

Hansal pomeni “Bog je milostiv”. To bi lahko bil eden od načinov, da pokažete svojo ljubezen in hvaležnost Bogu, če menite, da je vaš otrok darilo Vsemogočnega.

21. Hariaksa:

Hariaksa je različica imena Gospoda Šive. To ime na seznamu imen telugu ni samo tradicionalno, ampak tudi zelo edinstveno.

23. Hansraj:

Hansraj pomeni “Kralj labodov”. Če ste oseba, ki jo navdihuje narava, je to ime gotovo za vas in vašega fantka.

24. Idhayan:

Idhayan pomeni “veselje srca”. Ali ni vaš fant res veselje za vaše srce? To bi lahko bil idealen način, da to spoznate njemu in svetu.

24. Ihit:

Pomeni “nagrada” ali “čast”. Ime je zelo moderno in tudi kratko.

25. Jainarayan:

Ime pomeni “zmaga”. Čeprav se ime morda sliši zelo močno in močno, ima tudi igrivo in lahkotno plat, kar bo razvidno iz vašega sina.

26. Kailas:

Kailas je dobro ime za otroka v telugu jeziku. Ime pomeni “tisti, ki daje mir” in je tudi ime Gospoda Šive.

27. Mesec:

Če iščete imena za dojenčke v telugu, potem je to precej neverjetno. Pomen imena je “misel”. Primerna bo za dojenčke, ki že od zelo nežne starosti ostajajo izgubljeni v svojem svetu.

28. Mohal:

Mohal pomeni “privlačen”. To bo opisalo fantovo osebnost. Ime je res lepo in ima tudi nekaj drugih dobrih pomenov, kot so sladko, inteligentno, ljubko, neomejeno, prijatelj itd. To lahko rečemo enemu izmed najboljših teluških imen fantov.

29. Modak:

Verjetno ste to ime že slišali. Ime je bilo uporabljeno v številnih indijskih risankah. Modak dejansko pomeni “privlačen”. Opisuje tistega, ki je privlačen. Modak je res dobro ime za moške otroke. Ime ustreza skoraj vsakemu otroku in bo v prihodnosti odskočna deska, ki bo navdušila ljudi.

30. Mohul:

To ime vam je morda tudi zelo znano zaradi pomena. Mohul v bistvu pomeni “privlačen”. Primeren bo za dojenčka, ki je privlačen že od malih nog. Dojenčka, ki je sposoben pritegniti pozornost do njega, lahko poimenujemo s tem imenom.

31. Nadiš:

Nadish pomeni “reka”. Ime pomeni nekoga, ki je tudi energičen in poln življenja. To ime novorojenčka v telugu je odraz duha vašega sina.

32. Paawan:

Paawan pomeni “pobožen”. Za tiste starše, ki iščejo versko ime, bi bilo to dobro.

33. Padmabandhu:

Padhmabandhu pomeni “prijatelj lotosove čebele”. Ime pomeni tudi “sonce”. To bo dobro tradicionalno ime za vašega sina.

34. Palaksh:

Palaksh je drugo ime za Gospoda Vishnuja. Ime ni samo edinstveno, ampak tudi eksotično sodobno ime za otroka Telugu.

35. Rana:

To se sliši kot bengalsko ime za fante, vendar je to dejansko teluško ime za dojenčke. Pomen besede Rana je “dragulj”. To pomeni, da se otrok primerja z draguljem. Obstaja tudi veliko drugih lepih pomenov tega imena, kot so veselje, kralj, bojevnik itd.

36. Ratul:

To je izredno privlačno ime za teluške fante. Za ime lahko rečemo, da je zelo priljubljeno v zveznih državah Telugu. Ime je tako kul in pomen je tako primeren in dober, da se bo kdorkoli zlahka zaljubil v to ime. Pomen besede Ratul je “sladek”. Pomeni tudi ljubko.

37. Ramoji:

Ime Ramoji označuje Gospoda Ramo. To je eno najbolj tradicionalnih otroških imen v telugu. Skoraj vsi bodo zlahka prepoznali to ime, saj je zelo priljubljeno med prebivalci te države. Ime bo pripomoglo k oblikovanju otrokovega značaja v odraščajočih letih.

38. Riteš:

To zveni kot maratsko ime. Pravzaprav je to tudi teluško ime in zelo priljubljeno. Ime gre z roko v roki otroku, ki je že zelo majhen in pameten.

39. Suresh:

Zelo pogosto slišano ime je Suresh. Suresh je drugo ime Lorda Vishnuja in je tudi dobro ime za hišne ljubljenčke Telugu.

40. Saathvik:

Saathvik pomeni “miren”. Ime je lahko odraz vašega mirnega dečka.

41. Taarush:

Taarsuh je še eno sodobno teluško ime za vašega fanta. Ime pomeni “osvajalec”.

42. Tahaan:

Tahaan je še eno sodobno otroško ime v telugu. Ime pomeni “usmiljen”. Dobro bo, če svojega otroka poimenujete po tem dobrem dejanju.

43. Urijit:

Urijit je priljubljeno sodobno ime za otroka v telugu. Ime pomeni “močan in živahen” in je lahko dobra izbira za vašega aktivnega in porednega otroka.

44. Yaashvan:

Ime pomeni “zmagovalec” in je dobro ime za vašega otroka, ki ga blagoslovi, da je zmagovalec v vsem, kar počne.

Teluguška imena za dekleta:

1. Anshu:

Tukaj imamo odlično ime za Telugu dekleta. Pomen imena Anshu je “sončni žarki”. To je odlično ime za deklice, ki so rojene v družinah Telugu. Ime nekako dopolnjuje osebnost in naravo otroka. To je popolno ime za dekleta, zaradi pomena imena pa se bo deklica zagotovo počutila ponosna nase in na svoje ime.

2. Aniva:

Pomen besede Aniva je “znanje”. Primerno bo deklico poimenovati s tem imenom, ki že od malih nog kaže nekaj nepričakovanih znakov modrosti. To je pravzaprav eno najboljših imen deklet na telugu.

3. Atula:

Beseda Atula nakazuje edinstvenost. Pravi pomen besede je “neprimerljiv”. To pomeni, da se deklica s tem imenom ne more primerjati z nikomer. Je edinstvena in drugačna od drugih. Ime je tako lepo, da se bo kdorkoli zlahka zaljubil v to ime. Zagotovo bo deklica ponosna na svoje starše in družinske člane, ker so ji dali ime Atula.

4. Aarchi:

Aarchi pomeni “sončni vzhod”. Beseda Aarchi je res lepa. Opisuje lepoto ženske vrste. Na tej zemlji so kot sončni vzhod. Vsak dan prinesejo nekaj novega, tako kot nam sončni vzhod vsak dan prinese nekaj novega.

5. Aashni:

Ime opisuje divjo in jezno stran samic. Pomen tega imena je “strela”. To je res lepo ime, ki si ga bo tudi enostavno zapomniti. Ime vas bo ločilo od drugih. Ime je precej edinstveno in je eno najboljših teluških otroških imen za dekleta.

6. Balamani:

Balamani pomeni “mali dragulj”. To je verjetno dober pokazatelj, da je hči neprecenljiva za svoje starše.

7. Babita:

Babita pomeni “deklica”. To ime bo tudi dobro ime za vašo lepo hčerko telugu.

8. Bairavi:

Bairavi je močno ime, ki je povezano z glasbo. Pomeni tudi boginjo Durga. Za tiste, ki imate radi umetnost in glasbo, je Bariavi lahko dobro ime za vašo hčerko.

9. Bandita:

Bandita pomeni “blagoslovljen”. Če resnično mislite, da je vaša hči blagoslov za vas in vašo družino, potem bi moralo biti njeno ime “Bandita”.

10. Chaarvi:

Chaarvi pomeni “lepo dekle”. To ime je lahko pravi odraz tega, kaj vaš otrok je. Chaarvi ima veliko na seznamu imen telugu za dekleta.

11. Chhaya:

Chhaya pomeni “senca ali odsev”. Ime je primerno za punčko, ki je verjetno natančen odraz njenih staršev.

12. Chandini:

Chandini je precej običajno in običajno ime. Pomeni ‘mesečina’. To pomeni, da bo svet brez lune dejansko temnejši.

13. Charita:

Charita pomeni “spreten”. Ime je priljubljeno teluško sodobno ime za dojenčke.

14. Daya:

Daya pomeni “prijaznost in usmiljenje”. Ime pa danes ni zelo priljubljeno, vendar je bilo nekoč zelo klasično otroško ime v telugu jeziku za dekleta.

15. Dhaishta:

Dhanishta pomeni “zvezda”. Za vašo punčko, ki bo zasijala kot zvezda, bo to ime primerna izbira.

16. Dhanyata:

To je precej nenavadno ime. Ime pomeni “uspeh in izpolnitev”. Tako kot pomen bo tudi vaš otrok blagoslovljen z vsem uspehom in izpolnjenostjo.

17. Eesha:

Eesha pomeni “čistost” in je priljubljeno ime v skoraj vseh jezikih danes.

18. Faloni:

Faloni pomeni “glavni”. To pomeni, kako bo močna in bo množico pripeljala do dobrega.

19. Firaki:

To je lahko še eno nenavadno otroško ime v telugu. Ime pomeni “napolnjena z dišavami” in to pomeni, kako bo okoli sebe širila pozitivnost.

20. Ganika:

Ganika pomeni “cvet”. To je še eno priljubljeno ime v telugu, ki se uporablja že dolgo.

21. Gayatri:

Gayatri je ime, ki ima velik duhovni pomen. Je pomemben vidik indijske kulture in je zato lahko dobra izbira za starše, ki iščejo močna duhovno povezana imena za svojo hčerko.

22. Geetanjali:

Starodavno klasično in sodobno ime, Geetanjali je preprosto zbirka pesmi Rabindranatha Tagoreja.

23. Haasita:

Haasita pomeni “srečen ali poln smeha”. Za vašo hčer, ki je vedno vesela in se smeji, bi bilo to lahko dobro ime.

24. Hamsa:

Hamsa pomeni “labod” in simbolizira kraljestvo in lepoto.

25. Harshini:

Harshini pomeni “poln sreče”. Za vašo majhno srečno punčko bi bil Harshini lahko dober predlog.

26. Hema:

Hema pomeni “zlato”. To je zelo priljubljeno južnoindijsko ime. To ime nikoli ne izgine iz mode in je še vedno priljubljena izbira številnih staršev za njihovo punčko.

27. Idha:

Idha se morda sliši kot zelo enostavno ime. Prav tako je enostavno črkovati. Ime pomeni “vpogled”.

28. Ja:

Ja je majhno in ljubko ime za teluške deklice. Tudi pomen imena je precej privlačen. Ja pomeni “pameten in lep”. Ime je precej majhno in to je eden glavnih razlogov, zakaj si mnoge družine ne želijo poimenovati prve hčerke s tem imenom. To je priljubljeno ime za hišne ljubljenčke Telugu.

29. Jaya:

Ne samo telugu, ampak je tudi precej znano indijsko ime. Pomen besede Jaya je “zmagovit”. Obstaja veliko takih imen s podobnimi pomeni s podobnimi pomeni, ki so bili obravnavani zgoraj, vendar ne zvenijo tako, kot se sliši to.

30. Jasoda:

Jasoda opisuje mamo Lorda Krišne. Nekdo bi bil res srečen, če bi ga poimenovali po imenu matere Lorda Krišne. Jasoda je zelo lepo indijsko ime za dekleta in je eno najlepših otroških imen v telugu jeziku.

31. Jivika:

To je eno najbolj tradicionalnih teluških imen vseh časov. Pomen Jivike je “vir življenja”. Nekdo, ki ljubi svojo punčko bolj kot karkoli, jo lahko poimenuje s tem imenom. To bo pomenilo, da bo punčka življenjski vir te osebe. To je zadnje ime otroka v telugu.

32. Raagavi:

Raagavi je za vse tiste ljudi, ki imajo radi glasbo. Pomeni “kdo poje z rago”.

33. Radhya:

Radhya pomeni “častil”. Ime je poetično in je tudi klasično.

34. Ravali:

Ravali je še eno eksotično ime, ki ga ne bi slišali pogosto. Ime je dobro indijsko telugu otroško ime, ki pomeni ” Bog ”.

35. Saachi:

Saachi pomeni “kukavica”. Simbolizira stvar narave, ki prav tako ni zelo škodljiva in je precej miroljubna.

36. Sarojini:

Sarojini je morda staro ime. Vendar pomeni “lotos” in drugo ime za boginjo Lakshmi. Simbolizira pozitivno življenje.

37. Tejaswini:

Tejaswinini je zelo priljubljeno ime v južni Indiji. Pomeni ’tisti, ki osvetljuje’. To je še ena konotacija za nekoga, ki širi pozitivnost in vodenje.

38. Veena:

Pogosto slišano ime je Veena, ki je tradicionalno indijsko glasbilo.

39. Vama:

Vama opisuje Gospoda Lordov, Lorda Shivo. Vama je dobro ime za teluške fante in lahko rečemo, da je eno najboljših otroških imen v telugu. Ime je res lepo in opisuje močno osebnost.

40. Veeru:

Veeru je eno najpogosteje uporabljenih teluških imen fantov. Pomen tega imena je “zmagovalec” ali tisti, ki zmaga. Ime bo zagotovo sledilo vašemu statusu, saj boste kot šef zmagali na vseh življenjskih izzivih.

41. Vrishin:

Tukaj je fantastično ime za teluške dojenčke. Je tudi eno najboljših in najbolj vajenih otroških imen v telugu. Ime je edinstveno in lepo, tako kot pomen. Vrishin pomeni “pav”.

Dvojna imena otrok za dekleta:

1. Aarya in Sahurya: Za dekleta Aarya pomeni “boginja Durga/Lakshmi in Shaurya pomeni” pogum “.

2. Alekhya in Lekhya: Prvi pomeni “sliko” ali “sliko”, drugi pa “svet”. Ta imena otrok v teluguju so zelo elegantna!

3. Amala in Vimala: Amala pomeni “čista”, Vimala pa “čista ali sveta”. To sta tudi imena dvojčkov glede na to, kaj to pomeni.

4. Ganga in Gauri: Ganga označuje reko Ganga in označuje nekaj polnega energije in življenja. Gauri pomeni “poštena ženska”.

5. Gita in Gitika: Gita pomeni sveto knjigo, Bhagavad Gita in Gitika pomenita ‘majhna/majhna pesem’.

6. Haarika in Viharika: Haarika ima versko povezavo z boginjo Parvati in Lordom Venkateshwaro. Viharika pomeni “super”.

7. Iswarya in Soundarya: Prva pomeni ‘božja blaginja’, Soundarya pa nekdo, ki je lep.

8. Jyoti in Jyotika: Oboje pomeni svetlobo, način, da ju označimo kot vodilno silo v temi.

9. Lakshmi in Parvati: To so verjetno najpogostejša imena dvojčkov za dojenčke. Oba se nanašata na Gospoda.

10. Sita in Gita: Sita se nanaša na ženo Lorda Rame in Gita je verska knjiga hindujcev.

Dvojčka imena za fante:

1. Amey in Amit: Amey se nanaša na lorda Ganesha, Amit pa na nekoga, ki je neskončen.

2. Anit in Anish: Anit pomeni neskončno veselje, Anish pa “bližnji prijatelj”. Ta dva imena dvojčkov sta še eno splošno ime v telugu.

3. Chand in Chandan: Prvi se nanaša na luno, drugi pa na “parfum”. Oba signalizirata občutek vodilne sile pozitivnosti, ki bo sevala okoli njih.

4. Dev in Dhruv: Dev pomeni Bog Shiva in Dhruv je pol zvezda.

5. Hust in Harshil: Harsh pomeni “navdušenje ali veselje”, Harshil pa pomeni tudi veselje. To je še eno ime novorojenčka dvojčka v telugu.

6. Ishan in Ishank: Obe imeni pomenita in označujeta Gospoda Šivo. Za tiste, ki iščejo verska imena dvojčkov, bi to lahko bila dobra izbira.

7. Kamal in Karan: Kamal pomeni “lotos”, Karan pa se po hindujski mitologiji nanaša na prvorojenega sina Kuntija.

8. Mayank in Mayur: Prvi pomeni “luna”, drugi pa “pav”.

9. Prem in Pratik: Kot vemo, Prem pomeni “ljubezen”, Pratik pa “simbol”.

10. Raši in riš: Prvi pomeni “znak zodiaka”, Rish pa pomeni nekoga, ki je pogumen in prevladujoč.

Telugu Unisex imena:

1. Bobby: Bobby je unisex ime v mnogih jezikih.

2. Pravin: Pravin pomeni, da je nekdo usposobljen ali strokovnjak.

3. Dilshad: Dilshad pomeni srečen in bi lahko bil dobro ime za vašega otroka, če iščete uniseks ime.

4. Shamshad: Ime pomeni lepo.

Če se trudite najti dobro ime z dobrim pomenom za svojega otroka, vam bodo naši predlogi zagotovo v pomoč. Seznam imen telugu bo prišel prav ob pravem času. Oglejte si vsa imena in nato zožite na tisto, kar vam je všeč.