Tradicionalna in edinstvena irska imena otrok ljubijo vsi. Edinstveni so zaradi svojih galskih korenin. Imena so različna; izgovorjava je edinstvena in glasna. Ta lepa imena je vredno preizkusiti za najnovejša imena otrok v tej generaciji. Irski jezik je kot tak zelo pomirjujoč in melodičen za naša ušesa, zato jih zagotovo želimo preizkusiti. Torej na imena na splošno vplivata bogata kultura in zgodovina skupaj z literaturo. Ta članek vam bo predstavil priljubljena imena irskih otrok. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, kaj vam je najbolj všeč.

irska imena fantov

Edinstvena irska imena in pomen otroških fantov:

Tu je seznam 20 najboljših in najboljših irskih imen za dojenčke in fante, ki imajo naslednji pomen.

1. Ciara:

Izgovorjena Keera, ime je irska galska, to je bila svetnica iz 7. stoletja. Ime pomeni temni lasje. Če imate rjavolasko lepotico z rjavimi očmi, jo pokličite Ciara in imela bo dušo čisto kot svetnica.

2. Finac:

Finn je ljubko ime za fantka in tudi precej trendovsko. Ime je galska in irska legenda govori o mladem bojevniku po imenu Finn, ki je bil junak. Finn pomeni pošten ali blond, zato je popolno ime za blondinko, modrookega malega vojaka.

3. Aidan:

In v irskem jeziku pomeni ogenj. To ime pomeni, da se je otrok rodil iz ognja. Postala je znana po samostanski kulturi v severnem delu države. ime otroka pomeni drzno in ostro naravo.

4. Aiden:

Aiden se pojavlja povsod. Zelo ljubko in priljubljeno irsko ime za malega dečka. Ime pomeni malo ognja, zato lahko upate, da bo vaš malček namesto vroče narave delal strastno, delal stvari in bil vedno dobre volje

5. Alby:

Stari pomen Alby v irskem jeziku pomeni bela. To ime je bilo povezano tudi s samostanom iz 6. stoletja, kjer so domačini prosili svetega Albija, da reke blagoslovi z ribami.

6. Zlitina:

Rua v irskem jeziku pomeni rdeča. To je ime za klicanje otroka kot rdečelaskega otroka. To je eno sodobnih irskih imen fantov.

7. Ardan:

Pomen Ardan v irskem imenu pomeni velik navdih. Ime kaže upanje in svetlobo v življenju in je napolnjeno s pozitivnim pomenom.

8. Barry:

To ime je eno od starodavnih imen, kar pomeni svetlolaska. To je edinstveno ime, ki je sodobnega pomena.

9. Quinn:

Če nas popeljemo nazaj na staro Irsko, je Quinn zelo staro galsko ime. Pomeni vodja in inteligenca, od vsakega dečka s tem imenom bi lahko pričakovali, da bo zelo podjeten in bo ustvarjal svoje podjetje ter se povzpel visoko na karierni lestvici.

10. Braden:

Ime Braden prihaja iz bradenfeasa, lososa znanja. To daje imenu legendarni pomen, polno izobrazbe in znanja; spretnost živela življenje.

11. Liam:

Zelo priljubljeno irsko ime, ki se dviga v višine. Liam je oblika Williama in pomeni močne volje in bojevnika. Očarljivo ime za fanta, vaš malček je lahko močne volje, odločen in se bori za tisto, kar je prav.

12. Rory:

Rory se spomni na pegastega dečka s kodrastimi rdečimi ključavnicami. Smešno je, da Rory v galski pomeni rdeči kralj in je povezan ne le z irskimi, ampak s škotskimi koreninami. Lahko si predstavljamo čudovitega dečka s šokom rdečih las, ki teče naokoli in prevzema oblast.

13. Declan:

Irsko ime z zgodovinskim pomenom po irskem svetniku in misijonarju St Declanu. Declan ima prijeten zvok in pomeni poln dobrote in človeka molitve. Otrok s tem imenom je lahko zelo sočuten in ga zanimajo humanitarne naloge.

14. Ronan:

Ime, zakoreninjeno v irski legendi od svetnikov do starodavnih kraljev in v zadnjem času kentavra v Harryju Potterju. Ronan je zelo priljubljeno ime. Pomeni malo pečata. Brez dvoma bo vaš poskočni sveženj veselja tako srčkan kot otroški tjulnji in mu bo morda všeč voda.

15. Niall:

To ime lahko izgovarjamo na dva načina, bodisi tipičen Neil ali Nil. To ime spet obdaja irska legenda. Očitno je dolgo linijo kraljev ustanovil kralj tega imena. Pomeni prvak, vaš mali Niall bo zagotovo zmagovalec v kateri koli nalogi, ki se je loti.

16. Seamus:

Serija Harry Potter je slavila ime, ime Seamus pa obstaja že stoletja. Gaelska oblika Jamesa, je precej razširjena, ime se izgovarja Shaymus in pomeni izpodrivalec. Zakaj svojega otroka ne poimenujete Seamus in vzgojite nadobudnega vodjo, pustite ga, da cilja v nebo, in on bo eden, na katerega se bodo zagotovo ugledali.

17. Nolan:

Tradicionalno irski priimek, v sodobnem času se uporablja prvič. Edinstveno ime postaja vse bolj priljubljeno. To pomeni, da bi bil prvak in deček s tem imenom prvak srca svojih staršev, pa tudi v življenju samem.

18. Brian:

Brigh v irskem jeziku pomeni plemenit ali močan. To je eno najpogostejših, a hkrati pomembnih irskih imen, kar pomeni visok, plemenit in močan otrok. To je prihajalo iz vrst družine preko visokega kralja Irske.

19. Clearie:

To pomeni učenjak v lokalnem jeziku. Prej je bil to znan kot priimek, zdaj pa sodobna imena fantov dobijo to ime, kar pomeni polno znanja in spretnosti.

20. Colin:

Pomen Colina je Chieftan. To je eno najpogostejših, a hkrati najbolj zaželenih imen. To daje otroku upanje, da je njegovo življenje zelo močno in napolnjeno z vodstvom.

21. Conall:

Conall pomeni pes, bojevnik ali velik. Ta je dobila ime po mogočnih bojevnikih v zgodovini v času vladavine kraljev. To se v sedanji generaciji imenuje modno, kar pomeni močno in mogočno.

22. Connor:

To je zadnje čase zelo moderno ime. Fant z imenom Connor je ljubitelj psov, ki so polni jeze in drznosti. To je dobro znano na irskem seznamu imen fantov.

23. Craig:

Pomen Craiga je skala. Čeprav za tem imenom ne stoji velika interpretacija, se to v zadnjih letih šteje za modno ime. Zato je tukaj še eno dobro znano irsko moško otroško ime.

24. Dalaigh:

To ime je bilo v antiki priljubljeno za tiste v kraljevem parlamentu. Otroško ime z Dalaigh pomeni svetovalec ali zbiratelj. To so edinstvena irska imena fantov.

25. Daniel:

To ime je zelo pogosto v več narodnostih, vključno z Irci; To pomeni mogočen ali svet. Otrok z imenom Daniel pomeni vladar sveta.

26. Dara:

Dara pomeni ploden. To je sodobno ime, poimenovano po več fantkih. Upamo, da bo življenje fantka s tem imenom plodno in uspešno. To je pod nenavadnimi irskimi otroškimi imeni.

27. Kevin:

to ime je prišlo iz sodobne fikcije in literature. To je popolnoma dramatično ime in je tudi pogosto.

28. Ryan:

Otrok z imenom Ryan naj bi bil vladar kraljestva ali vladar gozdnih dežel. Pravi, da vlada svetu in življenju dobro.

29. Edmond:

Edmond v starem irskem jeziku pomeni bogat ali varuh bogatih. To pomeni, da se dojenček imenuje varuh bogastva.

30. Emmet:

To ime je prišlo od velikega irskega domoljuba in govornika. Okoli 1790 -ih se je uprl Britancem in zaslovel kot osebnost.

31. Fergus:

To pomeni moškega z močjo. Otroško ime Fergus pomeni močnega bojevnika, vojaka in moškega z močjo vse življenje.

32. Frank:

To splošno ime obstaja tudi v irskem. To izvira iz krščanskih imen že iz antičnih časov. To je znano irsko ime za fantka.

33. Garret:

Ime z Garret pomeni pogumen. To je prišlo od vodje družine Norman iz srednjeveške Irske. Ime je od takrat postalo znano. Voditelj je dobro znan, da ščiti grad in okolje po okolici in pravijo, da je pogumen.

34. Killian:

Ime Killian je na splošno povezano s cerkvijo. To drži večina družin, ki trdno verjamejo v cerkev in sorodne dejavnosti.

35. Neal:

Otroško ime Neal pomeni strasten. Ime je polno ljubezni, strasti in blaginje. To je eno najnovejših in sodobnih najboljših irskih otroških imen.

Sodobna irska imena in pomen deklet:

irska imena punčk