Bharani nakshatra je druga v ozvezdju ali nakshatri v vedski astrologiji. Zvezda se giblje med stopinjami 13-20 ‘-26’40’ v znamenju Ovna. Če se vaš otrok rodi v tej zvezdi, imamo imena Bharani nakshatra za pomoč pri izbiri pravega in idealnega imena. Menijo, da je pravilno imenovanje dojenčka lahko ugodno in dobro za malega skozi vse življenje, zato je izbira imena po astrologiji pri nas postala pomembnejša.

S temi imeni Bharani nakshatra vas bomo razvrstili z več pomembnimi možnostmi in izbirami. Tukaj smo.

otroška imena bharani nakshatra

Bharani Nakshatra in značilnosti:

Otroci Bharani nakshatre so obkroženi z Gospodovo Venero in imajo Ovna (Mesha Rasi) kot zodiakalno znamenje. Vladajoče božanstvo je boginja Lakshmi. Štirim četrtinam in padam Bharani Nakshatre vladajo sonce, živo srebro, Venera in Mars. Simbol tega zvezdnega znaka je yoni, torej ženski reproduktivni organi.

Za tiste, ki so rojeni v tej nakshatri, velja, da so zelo močni in se lahko upirajo vsem izzivom in spremembam v svojem življenju. Znano je, da so pridni, vedno uspešni pri delu in so vedno resnični. Znano je, da so tudi navdušena in srečna duša.

Navedite zloge otrok Bharani Nakshatra:

Rojeni v imenih Bharani Nakshatra morajo imeti zloge, ki se začnejo z Li, Lu, Le, Lo in Lee. Vendar upoštevajte, da se to lahko včasih spremeni glede na panchangam.

Seznam imen dojenčkov Bharani Star:

Če je vaš otrok rojen pod Bharani natchathiramom, vam bo ta seznam imen lahko v pomoč. Tukaj smo! Idealna imena za tiste dojenčke (dekleta, fantje in dvojčka), rojena pod to zvezdo, vključujejo,

Imena dojenčkov Bharani Nakshatra:

1. Luv:

Luv je ime Sina Gospoda Rama in Site. Ime izhaja iz hindujske mitologije in se odlično ujema z rojenimi pod Bharani Nakshatro.

2. Lokesh:

Lokesh je drugo ime za gospoda Brahmo. Ime v prevodu pomeni kralj sveta ali vladar sveta. Ime izvira iz hindujske mitologije in je priljubljeno ime.

3. Likhith:

Likhith pomeni osebo ali moškega, ki je dobro izobražen, naučen in ima pisne sposobnosti. Je eden od simbolov boginje Saraswati.

4. Ljubezen:

Ljubezen pomeni slavno bitko. Je sodobno novo ime za dojenčke in izhaja iz pasu hindujščine. To je novo moško ime Bharani Nakshatra.

5. Lokit:

Lokit prevaja v nekoga, ki je razsvetljen. Pomeni razsvetljeno bitje. Izvira iz hindujskega jezika in je primerno ime za fantka Bharani nakshatra. Loki je tukaj lahko dober vzdevek.

6. Lekh:

Lekh v hindujščini pomeni pismo, pisanje ali dokument. To je poetično in brezčasno ime, edinstvena in redka izbira za poimenovanje fantov pod to nakshatro.

7. Lekhit:

Po drugi strani je Lekhit nekdo, ki piše. To pomeni avtorja ali pisatelja. Ponovno ga navdihuje stališče hindujske literature in pomen nam je zelo všeč. Kaj misliš?

8. Lupeš:

Lupesh je ime, ki izhaja iz sanskrta in pomeni osebo, ki je energična in ugodna. Zdaj je to zvezdniško ime Bharani prava izbira za ime naše male rockstarke s tako motivirajočim imenom.

9. Liladhar:

Liladhar je običajna izbira imena za dojenčka. Pomeni Lord Vishnu in je neposredno navdihnjen z hindujsko mitologijo in imeni. To je zelo priljubljeno ime Bharani Nakshatra Telugu.

10. Lokpradeep:

Lokpradeep je drugo ime za Lorda Budo ali GauthamBudha. Tisti, ki so privrženci Budhe ali so navdihnjeni z njegovimi pridigami, lahko svoje ime poimenujejo Lokpradeep. Sliši se tudi moderno in hkrati zelo smiselno.

11. Loknath:

Drugo priljubljeno in hkrati zelo očarljivo ime je Loknath. Loknath ni nihče drug kot veliki Gospod Shiva. To pomeni, da je Lord Shiva voditelj ali gospodar celega sveta.

12. Lokprakash:

Drugo ime, ki se začne z ‘lok.’ Lokprakash pomeni luč sveta. Izhaja iz sanskrtskega jezika in izžareva pozitivnost in svetlobo s tako pomembnim veseljem. Ali ni kul?

13. Lemar:

Lemar je ime, ki je precej redko in ga mnogi ne poznajo. Imena tega fanta za Bharani Nakshatro pomenijo nekoga, ki je nadarjen. To je lahko idealna izbira za starše, ki iščejo zelo lepo in hkrati edinstveno ime

14. Lian:

Ste že slišali za ime Lian? Lian v prevodu pomeni lotos. To ni indijsko ime, ki izvira iz Perzijcev, vendar imamo radi, kako so ga Indijanci sprejeli glede na njegov srčkan in ljubek zvok.

15. Lisanth:

Lisanth pomeni hladen vetrič. To je zelo prijetno ime fantka, ki ima hindujski izvor. To je sodobno in redko ime.

16. Lithvik:

Lithvik je drugo hindujsko ime, ki ni zelo priljubljeno. Pomeni svetlo ali nekoga, ki je očarljiv. Kratko in sladko ime nam je kar prijelo srce!

17. Lopesh:

Lopesh je v Indiji že brezčasno in klasično priljubljeno ime. Pomeni pa Boga Šivo. To je drugo ime za Gospoda, vendar je znano tudi po svoji preprosti in elegantni izgovorjavi.

18. Luhan:

Luhan pomeni jutranji jelen. Čeprav izvor imena v Indiji še ni ugotovljen ali ugotovljen, je ime že priljubljeno v drugih regijah in skupnostih z drugimi pomeni. To je ime druge padavine Bharani nakshatra.

19. Leyshya:

Leyshya pomeni svetlo črto. Izhaja iz sanskrtskega jezika. V Indiji je neznano in ne zelo priljubljeno ime, zato so lahko dobra izbira za starše, da svoje otroke poimenujejo kot nekaj inovativnega, a smiselnega..

20. Leelakar:

Leelakar ne pomeni nič drugega kot Gospod Krišna. Priljubljen je po tem, da dela čudeže, znan kot leelasin v vesolju, zato je ime navdihnilo isto.

21. Lepaksh:

Na seznamu imen fantov Bharani Nakshatra nam je to čudovito ime zelo všeč. Lepaksh pomeni nekoga, ki ima lepo naslikane oči. Znano je, da so tisti, ki imajo umetniški čut ali so slabiči za umetnost in slike, očarani nad imenom.

22. Lidin:

Lidin pomeni nekoga posebnega. Otroci so svojim staršem vedno posebni, zdaj pa je lahko tudi to ljubko in kratko lepo ime primerna in prava izbira.

23. Liniksh:

Liniksh pomeni sijati. To je fantovsko ime s hindujskim poreklom, ki pa ima značilno zvenenje in besedilo. To je odlična izbira za tiste, ki si želijo ime nove generacije, ki zveni moderno.

24. Liteš:

Liteš v hindujskem izvoru pomeni nekoga ambicioznega, karizmatičnega in zelo strastnega. S svojim poglobljenim in lepim pomenom smo nad imenom kar navdušeni.

25. Lokeswaran:

Izgovorjen tudi kot Lokheswaran, pomeni nekoga, ki je en sam vladar za ves svet. Ime se rima z drugimi imeni s podobnim pomenom, a kljub temu izstopa v svojem tradicionalnem zvoku. Ime izvira iz sanskrtskega jezika.

Imena deklet Bharani Nakshatra:

26. Lekha:

Lekha pomeni pisanje ali zapis. Ime je zelo priljubljeno, vendar v Indiji ni običajno. Izvira iz sanskrtskega jezika in ima v literaturi simboliko.

27. Lekhya:

Lekya pomeni svet ali vesolje. Lekhya, ki izvira iz sanskrtskega jezika, je edinstveno in nenavadno ime s sodobnim zvokom.

28. Likitha:

Likitha je spet lepo, a ne zelo pogosto ime v Indiji. Pomeni pisati. Ponovno izvira iz sanskrtskega jezika, Likitha zveni smiselno in zelo intenzivno, da poimenuje deklico, ki je rojena v Bharani nakshatri.

29. Lilavathi:

Pisano tudi kot Leelavathi, pomeni boginja Durga. Medtem ko ime izhaja iz hindujščine, drugi pomen vključuje tudi nekoga, ki je graciozen, očarljiv in eleganten. To so običajna imena prve padavine Bharani Nakshatra.

30. Lipika:

Ime Lipika izvira iz hindujščine in pomeni pisavo, črko ali kratek rokopis. To ime deklice Bharani natchathiram simbolizira tudi pisanje in pisatelja.

31. Litika:

Pisano tudi kot Lithika, pomeni nekoga, ki je srčkan in popoln. To je lepo in očarljivo ime za novorojenčke in starše, ki se odločijo poimenovati svojo čudovito punčko.

32. Lokitha:

Izgovarja se tudi kot Lokhitha ali Lokhita, pomeni nekoga razsvetljenega. Po navdihu sanskrtskega jezika lokitha ni običajno ime in je zato lahko idealna edinstvena izbira za številne otroke nove generacije.

33. Leelamayee:

To je tradicionalno in klasično indijsko ime iz mnogih desetletij in generacij skupaj. Leelamayee pomeni igriv.

34. Leena:

Leena je hindujsko ime, ki je priljubljeno v pasu severne Indije. Pomeni nekoga, ki je predan. To je ljubko in kratko ime Bharani Nakshatra za deklice.

35. Leeza:

Leeza pomeni veselje ali nekoga, ki je vesel. Prav tako je priljubljen po vsem svetu z različnimi pomeni. Vendar pa ta ženska imena Bharani Nakshatra izhajajo iz hindujskega izvora

36. Leher ali Leheri:

Leher pomeni val. Obe imeni sta navdihnjeni iz hindujskega jezika in ljubkega kratkega imena za poimenovanje deklet. Pogosta in lepa imena tretje pada Bharani nakshatra.

37. Lekhya:

Ime se piše tudi kot Lekya, kar pomeni matematik. Če imate željo, da bi se vaš otrok izkazal pri matematiki, je to lahko popolno in smiselno ime za malega.

38. Leisha:

Leisha pomeni srečo ali lep angel. Ime te punčke je edinstveno in med mnogimi ni opazno. To je lahko čudovito in moderno ljubko ime za vašega otroka

39. Lekshana:

Lekshana spet pomeni nekoga, ki je lep. Izhaja iz hindujskega in sanskrtskega jezika ter simbolizira tudi nekoga, ki je srčnega in lepega srca.

40. Lepakshi:

Lepakshi v sanskrtu pomeni nekoga z lepo naslikanimi očmi. To je ženska oblika moškega imena Lepaksh, ki smo jo videli zgoraj. To je popolno zveneče in očarajoče ime Bharani zvezdnice.

41. Likhila:

Likhila je drugo ime za boginjo Saraswathi. Izhaja iz hindujskih mitoloških imen, zato je sodobna izbira tradicionalnega pomena imena. To je neobičajno ime za otroke in je lahko primerna izbira za starše, ki iščejo imena z blagoslovom.

42. Linisha:

Linisha v hindujščini pomeni nekoga, ki je inteligenten. Kratka oblika istega imena je lahko tudi Lini, ki se lahko uporablja tudi kot vzdevek. Druga različica črkovanja istega imena je Linusha.

43. Lipanshi:

Lipanshi pomeni nekoga, ki je ljubek. Ime pomeni tudi del ustnic. Zdaj je to precej edinstveno in drugačno ime od mnogih drugih!

44. Lishitha:

To je zelo ljubko in očarljivo ime za tiste, ki imajo raje ženski pridih v besedilih z lepim pomenom. Lishitha pomeni zlati riž. Zelo nam je všeč ton otroškega imena te deklice za Bharani nakshatro.

45. Lokapriya:

Ime je kombinacija dveh besed, Loka in Priya. Loka pomeni svet, Priya pa ljubezen ali dragi. Pomen imena je ljubezen do sveta. Ta lep pomen nas je zelo navdušil!

46. ​​Lokajanani:

Ime je spet kombinacija dveh besed tukaj, Loka in Janani. Kot smo videli, Loka pomeni svet. Janani pomeni Mati. Ime pomeni nekdo, ki je mati sveta. To je precej intenzivno ime punčke.

47. Lokshanah:

Lokshana v sanskrtu in hindujščini pomeni nekoga, ki je lep na celem svetu. Ime, čeprav zveni nekoliko tradicionalno, ima osupljiv pomen.

48. Lopamudra:

Ime Lopamudra je pravzaprav isto ime kot žena svete Agastje. Pomeni učene ženske. To ime za deklico Bharani Nakshatra je postalo priljubljeno zaradi pomena in žene svetega imena.

49. Loukika:

Loukika izhaja in izvira iz čudovitega sanskrtskega jezika in pomeni nekoga, ki ima posvetno znanje ali je svetovno pameten in inteligenten. Ime ima literaren in lep ton in je klasična izbira imena za prihodnje generacije.

50. Libni:

Svet Libni prevede v božje rokopise. To je nenavadna, a intenzivna in smiselna izbira otroškega imena za tiste, ki imajo raje nekaj ugodnega.

Izbira imena unisex za rojeno Bharani Nakshatro:

51. Leela:

Leela je najpogostejše uniseks ime, ki ga lahko obdržijo tako fantje kot dekleta. Izvira iz igre in hudomušnosti Lorda Krišne in je od takrat priljubljena. Leela pomeni božansko igro, veselje in milost.

52. Leher:

Leher je spet drugo uniseks ime, ki ga imamo zelo radi. Ni zelo pogosta in pomeni valove. Ženska različica imena je Leheri. Vendar pa je Leher imenovan tako za fante kot za dekleta.

53. Likilesh:

Likilesh neposredno prevaja v boginjo Saraswati. Likit pomeni pisanje ali je povezan s študiji, ‘esh’ pa označuje bogove in boginjo (božansko moč). Izhaja iz hindujske mitologije

54. Lochan:

Ime Lochan je spet drugo uniseks sodobno in novo ime, ki ga dobijo fantje in deklice, rojeni pod Bharani Nakshatro. Lochan pomeni oko ali nekoga z dobrim vidom.

55. Lutf:

To je sodobno in redko ime, za katerega mnogi ne vedo. Lutf pomeni bogastvo in uživanje.

Imena fantov in deklic dvojčkov za Bharani Nakshatro:

56. Leeladhar – Leelakar:

Obe imeni sta povezani z božansko močjo. Medtem ko Leeladhar pomeni Lord Vishnu, ki je gospodar celega sveta, Leelakar pomeni nekoga, ki se prepusti božanski igri, to je Lord Krishna. Obe imeni sta kot nalašč za fantke dvojčke in se začneta z ‘Leela’.

57. Lehak – Lehan:

Ime Lehak je deklica, rojena pod imenom Bharani Nakshatra, Lehan pa ime za dojenčka. Lehak pomeni luč, ki vedno sveti, lehan pa tisti, ki nikoli ne zavrne. Ta dva v kombinaciji sta lahko popolna imena za dvojčka.

58. Lekhak – Lekhan:

Tako imena kot pomen imen so med seboj precej povezani in povezani. Lekhak pomeni avtor ali pisatelj. Lekhan pa pomeni pisanje. Zdaj nam je ta kombinacija zelo všeč in oba sta izbrala ime dvojčka.

59. Lingaiah – Lingaraja:

Če imate raje bolj tradicionalno izbiro imena, sta ta dva imena fantov dvojčkov dobra. Lingaiah ni nihče drug kot Lord Vishnu. Lingaraja pomeni Gospod vseh Ling.

60. Liya – Liyana:

Evo, imena teh punčk dvojčic so kratka, sliši se tudi srčkano in lepo. Liya pomeni nekoga, ki je vedno z Bogom. Liyana pa pomeni umetnost ali mehkobo. Obe imeni se začneta z “Liy” in končata z “a.” To sta popolni imeni punčk za otroke, rojene pod Bharani Nakshatro.

Ta otroška imena Bharani Nakshatra za fante, deklice in dvojčke so popolna mešanica smiselnih, a lepih in sodobnih. V njih izberite svojega najljubšega in nam to povejte v komentarjih; radi te slišimo!

Zavrnitev odgovornosti:

Zgoraj omenjena imena so kontekstualna in lahko spremenijo svoj pomen, odvisno od jezika, regije in države. Preden dokončate otrokovo ime, poskrbite za obsežne raziskave.