Krithika ali Krittika Nakshatra je tretja lunina ozvezdja ali zvezde v svetu vedske astrologije. Po starodavnih in astroloških prepričanjih velja, da je ugodno, če svojega novorojenčka poimenujete po njenem poravnanem zvezdnem znaku. Če se vaš malček rodi pod to zvezdo, vam bo ta seznam imen otrok Krithika nakshatra v pomoč.

Kakšna pa so imena, ki spadajo pod to ozvezdje? Kako naj bi za začetek? Preden se lotimo podrobnih imen otrok Krittika nakshatra, poglejmo, za kaj gre in njegove značilnosti.

otroška imena krithika nakshatra

Krittika Nakshatra in značilnosti:

Krithika Nakshatra se giblje med stopinjami 26,40 v znamenju Ovna do 10,00 v znamenju Bika. Zvezda v prvem četrtletju pada pod znakom Ovna in počiva v znaku Bika. Znano je, da so tisti, rojeni v prvem četrtletju v znamenju Ovna, zelo strogi pri odgovornosti, dolžnostih in so vezani na določena pravila in predpise. Če je oseba namesto tega nagnjena k tri četrtine v Biku, je njena narava napolnjena z željo, bogastvom in osvoboditvijo.

Znano je, da so tisti, ki so rojeni v zvezdah Krittika, ustvarjalni in inovativni. So ostri, varujejo in so vedno napolnjeni z idejami. Simbol krithika nakshatre je nož, britvica ali sekira, božanstvo pa je Bog ognja. Štirim četrtinam vladajo Jupiter, Saturn, Saturn in Jupiter.

Ime začetni zlogi Krittike Nakshatre:

Če se je vaš otrok rodil pod Krithiko Nakshatro, potem velja, da mora ime otroka imeti začetno črko z Aa, Ae, E, Ee, Ai, A, I, Oo in U.

Krithika Nakshatra (Star) otroška imena za dečke, dekleta in dvojčke

Evo, najbolj priljubljena sodobna, smiselna, vrhunska in najnovejša imena za rojene pod Krittiko ali karthigai nakshatro vključujejo naslednje.

Krittika Nakshatra otroška imena za fante:

1. Aabhat:

Aabhat pomeni nekoga, ki je viden, sijoč in sijajen. Ime je novo v Indiji in moderno, ki izvira iz več jezikov, kot so orijski, bengalski in hindujski

2. Aadarsh:

Ime Aadarsh ​​je dobesedni prevod hindujske besede Adarsh. Pomeni nekoga, ki ima ideale ali ravnatelje in verjame. To je edinstveno in očarljivo zveneče ime s sodobnimi toni.

3. Aadesh:

Aadesh spet izvira iz hindujskega jezika in dobesedno pomeni ukaz ali sporočilo ali ukaz. To ime je priljubljeno že v hindujsko govorečih regijah Indije.

4. Aadish:

Aadish pomeni inteligenten in nekdo, ki je poln modrosti. Ime ni zelo pogosto ali priljubljeno in zato ni veliko opazno v mnogih indijskih delih.

5. Aadithya:

Pisano tudi kot Aaditya, pomeni sonce, bog ognja in bog sonca. Aaditya je zelo starodavno in hkrati sodobno zveneče ime, ki je priljubljeno v Indiji po vseh regijah. Izvira iz hindujščine in sanskrta.

6. Aadvik:

Ime Aadvik iz hindujskega jezika pomeni edinstveno ali redkost. Tako kot želimo, da je ime našega malčka edinstveno in novo, tudi ime samo to pomeni. Ali ni kul?

7. Aahaan:

Beseda Aahaan v več indijskih jezikih pomeni zori, čas sončnega vzhoda, žarek svetlobe in jutranje žarke. Beseda se lahko črkuje tudi kot Ahan. To ime Krittika nakshatra 1st pada je kratko in ljubko ime za dojenčke.

8. Aakarsh:

Beseda Aakarsh v hindujščini dobesedno pomeni privlačna. Simbolizira tudi lepoto in eleganco. Zvok in pomen imena sta zelo lepa in všeč nam je, kako se sliši tudi inovativno.

9. Aakash:

Že dolgo nazaj je bil v Indiji precej pogost in priljubljen ali znan jezik. Aakash pomeni nebo. Mnogi tudi verjamejo, da simbolizira odprtost. Kljub temu imamo radi oba pomena!

10. Aaryan:

Aaryan ali celo Aarya je spet zelo priljubljeno indijsko ime. Izvira iz arijske rase in pomeni tudi starodavni bojevnik. Drugi pomeni in simbolike so prijazni in dobronamerni.

11. Ekalavya:

Ekalavya je priljubljeno ime v indijskih mitoloških zgodbah, ki slovi po svoji predanosti Guruju, Dronacharyi. Ime je znano tudi po svoji inovativnosti in lepem zvoku.

12. Ekant:

Ekant v hindujščini dobesedno pomeni osamljen. Priljubljen je v več severnoindijskih pasovih in je edinstveno in ustvarjalno indijsko ime za tiste, rojene v Krittika nakshatri.

13. Ekayavan:

Mnogi, ki tega imena prej niso slišali; je novo in sodobno ime za tiste, ki ne želijo priljubljenih besed. Ekayavan pomeni nekoga, ki je pameten in je znan po svoji inteligenci. To je lepo ime krittika nakshatra 2. pada.

14. Elilarasu:

To je priljubljeno ime, ki izhaja iz več indijskih jezikov, kot so tamilščina, kanada in druge zahodne regije. Elilarasu pomeni nekoga, ki je lep in kralj lepote. Tako inovativno in ustvarjalno ime ni to!

15. Eeshaan:

Eeshan ali Eeshaan je ime za fantka, ki je zaradi lepega pomena priljubljeno po vsej Indiji. Eeshan pomeni gospodar Šiva. Ima tudi pomene, ki simbolizirajo željo in želje. Ali nista oba pomena lepa? Druge variacije tega imena za rojene v nakshatri vključujejo Ishan in Ishaan.

16. Ikshan:

Ikshan iz hindujskega in sanskrtskega izvora pomeni vid, oko in pogled. Ime s svojim edinstvenim in novim pomenom je precej pritegnilo našo pozornost. Prav tako je lepo slišati in črkovati. Kaj misliš?

17. Indivar:

Indivar je lepo hindujsko ime, kar pomeni modri lotos ali Lord Vishnu. Ime s svojo sodobno konotacijo in lepim pomenom postaja priljubljeno šele v zadnjih dveh desetletjih.

18. Indrajit:

Ime, zapisano tudi kot Indrajeet ali Indrajith, pomeni osvajalec Lorda Indre ali tistega, ki je osvojil Lorda Indro. To je tradicionalno in klasično ime, ki je od nekdaj skupaj trend. To je priljubljeno ime krittika nakshatra za dojenčka.

19. Indraneel:

Indraneel dobesedno pomeni smaragd. Ime ima svoje poreklo in pomene iz več jezikov države in zveni tradicionalno, a s tako elegantnim in moderno-novim dnevom. To je lepo ime za fanta, rojenega pod Krithiko Nakshatro.

20. Udant:

Udant ali tudi črkovan kot Udanth pomeni pravilno sporočilo. To moško ime Krittika nakshatra je edinstveno in sodobno ime, ki sploh ni običajno.

21. Uday:

Ima konotacije in pomene v več indijskih jezikih, tudi v starodavnih. Uday pomeni jutra, za vstajanje ali zoro.

22. Udeep:

To je spet novo in redko ime, ki ga po Indiji ni veliko najti ali opaziti. Udeep pomeni dajati svetlobo ali nekomu, ki zagotavlja svetlobo ali žarke. Imena fantov krittika nakshatra vrishabha rasi so priljubljena v hindujskih jezikih.

23. Udvansh:

Udvansh slovi po svojem izvoru v hindujščini, kar pomeni nekoga, ki je plemenitega porekla. Ime izhaja iz dveh besed, Udva in ansh. Ansh je povezan z vansh, kar pomeni spust ali rod.

24. Udyat:

Ime Udyat je ljubko in očarljivo ime male rock zvezde. Udyat pomeni vzhajajočo zvezdo ali naraščajočo. Zaradi očarljivega in gracioznega pomena nam je ime skupaj s tem, kako se sliši, zelo všeč.

25. Uttham:

Ime, zapisano tudi kot Utham ali Uttam, izvira iz hindujskega jezika in pomeni najboljšega ali idealnega. Ta imena dojenčkov Krithika nakshatra so dobesedni prevod iz hindujske besede.

Imena punčke Krittika Nakshatra:

26. Aabha:

Aabha je sodobno indijsko ime, ki je priljubljena izbira v zadnjem desetletju. Ime izhaja iz več hindujskih jezikov, kar pomeni sijaj, sijaj in lepoto. S kratkim in srčkanim besedilom nam je ime zelo všeč.

27. Aadarshini:

Ime Aadarshini je dobesedno prevedeno iz hindujske besede aadarsh, kar pomeni nekoga, ki je idealist ali verjame v načela/ideale v življenju. To je ljubka in ljubka, smiselna izbira imena punčke.

28. Aadhini:

Aadhini ni zelo pogosto indijsko ime. To je redko in pomeni začetke. S svojim inovativnim in ustvarjalnim zvokom je trenutno eno izmed trendovskih imen za rojene pod dekleti krittika nakshatra.

29. Aadhya:

Zelo sva zaljubljena v ime Aadhya. Aadhya izvira iz hindujščine in sanskrta, kar pomeni prva moč, boginja Durga. Drugi pomeni imena vključujejo tudi popoln, neprimerljiv ornament.

30. Aaditha:

Pisano tudi kot Aadita, izhaja iz sanskrtskih besed aadi, kar pomeni začetek, prvi ali tudi izvirnik. Ko ženski različici in tonu dodamo besedo aadi, postane Aaditha. To je lepo ime zvezdnice deklice Krittika.

31. Aadvika:

Zelo nam je všeč, kako se to ime sliši in izgovarja. Aadvika pomeni svet ali zemlja. Izhaja iz sanskrtskega imena Aadvi, kar pomeni svet ali vesolje. To je edinstveno in lepo ime punčke, ki zveni srčkano.

32. Aahana:

To je zelo priljubljeno indijsko ime za dekleta že nekaj desetletij in je še vedno med klasično izbiro. Aahana pomeni nesmrtna, prvi vzhod sonca ali nekoga, ki se rodi podnevi.

33. Aakanksha:

Spet nam je všeč ime in besedilo, Aakanksha. Aakanksha pomeni željo ali željo. Ime izhaja iz sanskrta in več indijskih jezikov, kar je primerno in smiselno ime.

34. Aakriti:

Aakriti v več indijskih jezikih, hindujščini in sanskrtu, pomeni obliko. Lahko se piše tudi kot Aakruthi ali Aakrithi, Aakruti. Druge simbolike vključujejo tudi strukturo.

35. Aamani:

Beseda aamani pomeni dobro željo. Vendar je v sanskrtu in drugih jezikih Aamani tudi ime pomladne sezone (to je Vasant Ritu). Oba pomena nam je zelo všeč; ime zveni očarajoče in prijetno.

36. Aanandhi:

Aanandhi v hindujskih in sanskrtskih izvornih jezikih pomeni nekoga, ki je vedno vesel ali pa je vedno nasmejan. Ime je že priljubljeno v Indiji. Druge črkovalne različice imena vključujejo Aanandi.

37. Aanya:

Aanya je še eno lepo ime za punčke te generacije. To mladostno ime pomeni nekoga, ki je neomejen. Pomeni tudi neizčrpno. Všeč nam je pomen in kako ljubko se sliši tudi ime.

38. Aaradhana:

Aaradhana dobesedno v hindujščini in sanskrtu prevaja v čaščenje ali čaščenje. Je priljubljeno in običajno ime indijske deklice in je še vedno klasična, brezčasna izbira.

39. Avani:

Pisano tudi kot Avanee, pomeni zemljo. Izvira iz sanskrtskega jezika. Avani pomeni tudi prvi mesec tamilskega koledarja. To je ljubko in modno ime punčke.

40. Ekanksha:

Ekanksha je edinstveno in redko ime za punčko. To pomeni popolno. Ekanksha je novo ime za deklice, rojene v tem rodu, in za starše, ki iščejo novo in sodobno ime. To je lepa krittika nakshatra 4. pada imena.

41. Ekta:

Ekta v hindujščini dobesedno pomeni enotnost. Prav tako simbolizira in pomeni harmonijo. To je priljubljeno severnoindijsko ime z dolgo nazaj in je še vedno brezčasna in elegantna možnost za dojenčke, rojene pod krittiko nakshatro.

42. Idha:

Ime Idha je sodobno novo ime za deklice, rojene pod Krithika Nakshatro. Idha pomeni inteligenca. Pomeni tudi vpogled in odlično dojemanje – mi smo zelo intenzivno, smiselno ime. To je ljubka imena krittika nakshatra vrishabha rashi za ženskega otroka.

43. Ikshitha:

Ikshitha, ki se lahko piše tudi kot Iksitha ali Ikshita, pomeni nekoga, ki je viden ali viden. To je sodobno novo in edinstveno ime za deklice, ki v Indiji ni splošno znano.

44. Ilika:

Ilika je spet novo ime, kar pomeni zemlja. Ime izhaja iz sanskrtskega jezika in je nenavadno ime, ki ga v več indijskih regijah ne opazimo veliko.

45. Imaani:

Imaani dobesedno pomeni zaupanja vreden ali nekdo, ki je zvest in pošten v indijskih jezikih. To je kratko in še ljubko zveneče ime deklice.

46. ​​Indhu:

Indhu, ki je različica imena Indu, pomeni luno. Simbolizira tudi nekoga, ki je svetel. Ime izhaja iz sanskrtskega jezika in je običajno, a zelo lepo in lepo napeto ime.

47. Indraja:

Indraja je spet pogosto opaženo južnoindijsko ime, kar pomeni hči Lorda Indre. Izhaja iz hindujskih mitoloških zgodb in je precej priljubljeno, a brezčasno klasično ime. To je priljubljeno otroško ime krithika nakshatra v telugu.

48. Indrakshi:

Indrakshi pomeni nekoga z lepimi in čudovitimi očmi. Izvira iz sanskrtskega jezika in je med ljubkim krittika imenom punčke, ki smo ga slišali v zadnjem času.

49. Induja:

Ime Induja v hindujščini in indijskem jeziku pomeni rojen z lune. Indu pomeni Luna, Induja pa nekdo, ki je očarljiv in rojen iz lune. Čeprav nam je ta pomen že všeč, ali veste, da je Induja tudi drugo ime za reko Narmada?

50. Usharvi:

Usharvi zjutraj pomeni raga. Ime zveni edinstveno in lepo, kar ima tako lep pomen. Je tudi redko ime, ki ga najdemo v Indiji in je lahko idealna izbira za vašega malčka. To je tudi lepo ime Krittika Nakshatra 3. pada.

Unithx otroška imena Krithika Nakshatra:

51. Aakshya:

Ime Aakshya je nepriljubljeno in nenavadno otroško ime, ki ga lahko uporabljamo tako za dečke kot za dekleta. Aakshya pomeni nesmrtno ali nekoga večnega. Ime se uporablja tudi za boginjo Parvathi. Zato je lepo, smiselno ime.

52. Aaloka:

To je še eno ljubko in lepo uniseks ime, ki smo ga kdaj srečali. Aaloka izhaja iz sanskrtskih besedil, kar pomeni pogled ali pogled. Spet je idealen tako za dečke kot za dekleta.

53. Udgita:

To je lepo ime, ki ga mnogi med nami ne poznamo ali smo slišali. Udgita je drugo ime za Lorda Shivo. Je tudi hvalnica. To je lahko kul in sodobno uniseks ime za punčke in fante pod krittiko nakshatro.

54. Isad:

Isad je novo in sodobno ime. To kratko in ljubko zveneče ime pomeni nekoga, ki je uspešen ali vedno srečen. S svojim intenzivnim in lepim pomenom in kratkim imenom ga imamo zelo radi. Kaj misliš?

55. Aahi:

Aahi je še eno neznano in redko ime. Ime ima povezano več smiselne simbolike, kot so oblak, voda in nebesa. To je tako veselo in lepo ime, kajne?!

Dvojna imena otrok za dečke in dekleta:

56. Ikrut – Iksha:

Tako Ikrut kot Iksha sta tako lepo ime s pomenljivimi besedami. Ikrut je otroško ime, kar pomeni eno sezono. Iksha pa pomeni delujoča čutila ali smiseln vid. To ime fantka in deklice dvojčka se začne z ‘ik’ in se tudi dobro rima.

57. Ipsit – Ipsita:

Obe imeni se začneta z “Ipsit”, kar je čudovito! Ipsit je otroško ime, kar pomeni želja. Ipsita pa je ime deklice in ima enak pomen. Vendar pa ime označuje tudi boginjo Lakshmi.

58. Aadhav – Aadhavan:

Oba sta izbira imena dvojčka. Aadhav pomeni vladar ali vodja. Aadhavan pa pomeni sonce ali jutranje žarke. Oba imena dvojčkov se začneta z ‘aadhav’, kar je zelo kul in lepo. Lahko so popolna imena fantov dvojčkov pod Krithika nakshatra. Kaj misliš?

59. Aanika – Aaniya:

Oboje je čudovito ime za punčko. Aanika pomeni boginja Durga. Medtem ko Aaniya pomeni Anjanijev sin, je to Lord Hanuman. Oba imena imata za sabo mitološki pomen, kar je ugodno. Oba se začneta z ” aani ”, zaradi česar sta kot nalašč za punčko pod imenom Krithikanakshatra.

60. Aarathi – Aaratrika:

Oba imena sta v Indiji zelo priljubljena in pogosta. Vendar pa so tudi očarljivi. Aarathi pomeni čaščenje ali tudi pesmi, ki se pojejo v slavo božanske moči. Aaratrika pa pomeni svetilko, ki je za rastlino tulsi. Oba se odločita za čudovito ime punčke dvojčka.

Upamo, da ste s temi imeni KrithikaNakshatra za dojenčke, deklice in dvojčke našli dobre izbire za zaključek iskanja. Vse to so pomembne, sodobne in sodobne izbire imen za vašo zvezdo in so tudi lepe. Kaj menite o njih in kateri so vam najljubši?

Zavrnitev odgovornosti:

Vsa zgoraj omenjena imena in pomeni so kontekstualni in se lahko spremenijo glede na različne jezike, regije in države. Svetujemo vam, da opravite lastno poglobljeno raziskavo za razumevanje več pomenov in simbolike, povezanih z istim imenom.