Po indijski vedski astrologiji Jyeshta nakshatra spada v 18. od skupno 27 zvezd. Za starše, ki želijo poimenovati svojega malčka v skladu s tradicijo in prepričanjem nakshatre, imamo seznam otroških imen Jyeshta nakshatra – za rojene v tej zvezdi.

Danes nam sporočite vse o nakshatri Jyeshta in značilnostih tistih, ki so rojeni v tej zvezdi, imena zlog in čudovit seznam lepih imen nakshatre Jyeshta za dečke in dekleta.

otroška imena jyeshta nakshatra

Kaj je Jyeshta Nakshatra in njene značilnosti?

Nakshatra Jyeshta se giblje od 16,40 do 30 v horoskopskem znaku Škorpijon in spada pod vpliv Merkurja. Simbol Jyeshta Nakshatra je dežnik in je 18. zvezda v skupaj 27 zvezdicah. V sanskrtu beseda Jyeshta pomeni najstarejšo. V skladu s tem bo rojena Jyeshta nakshatra pokazala vpliv in kakovost najstarejšega brata in sestre. So zelo zaščitniški, ljubeči do drugih in pogosto skrbijo za dobro počutje in varnost drugih, zlasti družinskih članov. Nakshatraborns Jyeshta so mehke narave, so iskreni, predani in briljantni. Živalsko ime Jyeshta Nakshatra je samček jelena.

Začetna črka/zlog Jyeshta Nakshatra:

Če se vaš otrok rodi pod nakshatro Jyeshta, je ugodno, če se njegovo ime začne z naslednjimi zlogi

Ne, ja, ja, Yi, Yee, Yu.

Če želite iti v skladu s padami,:

  • Iyes Jakšta Nakshatra 1. pada se začne s št.
  • Druga imena pada Jyeshta Nakshatra se začnejo z Ya.
  • Imena Jyeshta Nakshatra 3. pada se začnejo z Yi.
  • Imena Jyeshta Nakshatra 4. pada se začnejo z Yu.

Lepa in sodobna klasična imena za Jyeshta Nakshatra:

Tukaj smo; sestavili smo seznam ljubkih, očarljivih in čudovitih imen zvezd Jyeshta za dojenčke, rojene v tem znamenju. Poglejmo jih skupaj.

Imena otroških fantov Jyeshta Nakshatra:

1. Yaadav:

Yadav ali Yaadav je v Indiji zelo priljubljeno ime za fanta. Ime izvira iz imena gospoda Krišne in potomca skupnosti Yadu.

2. Yaamir:

Yaamir ali Yamir pomeni luna. Simbolizira tudi mesečino in svetlost. Če želite sodobno in novo ime, je to lahko dobra izbira.

3. Yadhu:

Yadhu je ime starodavnega kralja in izhaja iz kraljevskih zgodb. To je tradicionalno, a hkrati očarljivo ime dečka.

4. Yadvik:

Yadvik pomeni edinstven. To ime fantka Jyeshta nakshatra je ljubko in edinstveno redko ime samo po sebi in izvira iz indijskih jezikov.

5. Yagya:

Yagya pomeni žrtvovanje v hindujščini in drugih indijskih jezikih. Ime ni zelo priljubljeno in je lahko čudovito, smiselno, a redko ime za fantka v Jyeshta nakshatri.

6. Yajas:

Yajas pomeni čaščenje ali žrtvovanje. To je nov in ljubek fant, katerega ime izvira iz sanskrtskega jezika.

7. Yajin:

Yajin v hindujščini in drugih indijskih jezikih pomeni žrtvovanje in vero. To je različica imena Yajas. Če želite kratko in ljubko ime, je to lahko dobro.

8. Yakshit:

Yakshit je nova in sodobna izbira imena. Pomeni trajno in Boga. Druga različica črkovanja je Yakshith.

9. Yamit:

Yamit pomeni omejen ali omejen. To je novo ime, ki sploh ni običajno, zato je idealno za sodobne starše, ki iščejo ljubko redko ime za rojene Jyeshta nakshatra.

10. Yansh:

Yansh pomeni Božje ime. Ta izvira iz indijskih jezikov; vendar še ni znan. To je eno najredkejših in ljubkih moških imen Jyeshta nakshatra.

11. Jaš:

Yash je priljubljeno indijsko gospodinjsko ime v Indiji, zlasti v hindujsko govorečih regijah. Ime Yash pomeni slavo, uspeh, srečo in zmago.

12. Yashpal:

Če imate raje precej tradicionalno ime za fantka, je Yashpal lahko dober. yashpal v hindujščini pomeni zaščitnika slave.

13. Yashu:

Yashu je kratek in ljubek ljubki fant Jyeshta nakshatraborns. Ime Yashu pomeni mir in umirjenost.

14. Yashven:

Yashven ali yashvin pomeni neprekinjen. S tako ustvarjalnim in ljubkim pomenom nam je zelo všeč, kako to poimenovanje Jyeshta nakshatra za fanta.

15. Yashwanth:

Yashwanth je zelo priljubljeno in znano indijsko ime za fantka, zlasti v južnih državah, kot sta telugu in tamilščina. Pomeni znano osebo ali tisto, ki vedno doseže slavo. To so pogosta imena Jyeshta nakshatra.

16. Yatan:

Yatan pomeni bhakta. Ime je novo in moderno s tradicionalnim pomenom, ki pa še ni tako pogost. Izvira samo iz indijskih jezikov.

17. Yathavan:

Yathavan pomeni Gospod Višnu. Ime je tradicionalne in verske narave, zato je za tiste starše, ki si želijo običajnega otroškega imena, to lahko edinstvena in dobra izbira.

18. jatiš:

Yatish pomeni Vodja vseh bhakt. To je klasično in staro ime za fantka Jyeshta nakshatraborns.

19. Yatvik:

Yatvik pomeni tisti, ki mu uspe. To pomeni tudi sijaj in odločnost. Yatvik ni pogosto najdeno ime, zato je izvedljivo za starše, ki si želijo redke izbire imena z dobrim pomenom.

20. Yazat:

Če želite kratko simpatično in spet lepo ime s sodobnimi konotacijami, je lahko Yazat dobra izbira. Yazat pomeni sveto ali sveto in božansko. Pomeni tudi luno.

21. Jug:

Yug je klasična in zimzelena izbira imen za fante v Jyeshta nakshatri. Pomeni starost in ime izvira iz hindujskih verskih besedil in zgodb.

22. Yugandhar:

Yugandhar je spet splošno ime v telugu in tamilščini. Ime Yugandhar pomeni Lord Vishnu in Lord Krishna.

23. Yukt:

Yukt je štiričrkovno kratko ljubko otroško ime, kar pomeni uspešen in pozoren. Ime pomeni tudi usposobljeno osebo in pametne možgane.

24. Yuvaansh:

Ime Yuvaansh izvira iz hindujske besede Yuva, kar pomeni mladosten. Ta imena Vrischika Rashi Jyeshta nakshatra pomeni tudi Lord Shiva.

25. Yuvraj:

Yuvraj je pogosta, a ljubka klasična izbira imena v Indiji. Ime Yuvraj pomeni princ in dedič. Vključuje tudi mlado osebo ali mlado dušo.

Imena punčke Jyeshta Nakshatra:

26. Noshi:

Noshi je kratko in ljubko ime za punčko, ki se lahko uporablja tudi kot vzdevek. Ime Noshi pomeni sladki ljudje.

27. Yaadavi:

Yaadavi pomeni boginja Durga. To je zelo tradicionalno in lepo, pomenljivo ime deklice, ki je znano.

28. Yaasana:

Yaasana pomeni želja ali želja. Izhaja iz sanskrtskega jezika in je ljubko, a redko ime za punčko.

29. Yamini:

Yaamini ali Yamini je priljubljena telugu, ime tamilske punčke pa izvira iz sanskrtskega jezika. Yaamini pomeni noč ali tema.

30. Yachana:

Yachana pomeni molitev ali prošnja. To je novo in redko ime punčke, ki si želi tudi tradicionalnega pomena. To je med redkimi ženskimi imeni Jyeshta nakshatra.

31. Yakshita:

Yakshitha ali yakshita pomeni čudovito ali lepo. Ime je spet klasično in tradicionalno zveneče, vendar z ljubkim in smiselnim imenom.

32. Yamrutha:

Yamrutha pomeni lepo. To je lepo in edinstveno ime deklice, ki še ni tako znano. To je eno od očarljivih in ljubkih imen deklet za Jyeshta nakshatra.

33. Yamuna:

Yamuna je zelo pogosto in znano ime v južni Indiji. Yamuna pomeni reko Jamuna. Je klasična in zimzelena izbira imena.

34. Yasaswi:

Yasaswi je že priljubljeno ime deklice Telugu. Pomeni slava in slava. To je klasično in zimzeleno ime deklice.

35. Yashani:

Yashani pomeni blagoslov. Izvira iz sanskrta in hindujščine in je redka izbira imena za deklice v Jyeshta nakshatri.

36. Yashmita:

Yashmita pomeni veličasten. Pomeni tudi slavnega in uspešnega. Imena Jyeshta nakshatra za deklico še ne najdemo pogosto, ampak lepa in čudovita tako v pomenu kot v zvoku.

37. Yashoda:

Yashoda je tradicionalno ime deklice. Ime je po mami Lorda Krišne. To je klasično in ljubko ime punčke za Jyeshta nakshatra.

38. Yashri:

Če želite kratko in ljubko ime punčke, je lahko Yashri dobra izbira. Yashri pomeni zmagovalec ali sreča. Ime pomeni tudi srečen ali ugoden. Drugi pomen imena je boginja Lakshmi.

39. Jaštika:

Yashtika ali Yastika pomeni niz biserov. Ime simbolizira tudi dragocen, lep in kot dragulj. Ime je redko in edinstveno tudi za rojena dekleta Jyeshta nakshatra.

40. Yathi:

Yathi je kratko in ljubko ime za punčko, kar pomeni boginja Durga. To je drugo ime za Durga Devi s tradicionalnim pomenom, a hkrati moderno in elegantno.

41. Yatishma:

Yatishma pomeni srčkan. Ime izgleda ženstveno in lepo, vendar s tako očarljivim pomenom imena.

42. Yayati:

Yayati je edinstveno in redko ime punčke. Pomeni popotnik in potepuh. Ime izvira iz sanskrtskega jezika.

43. Yukasri:

Yukasri pomeni prijazen in dišeč. Tudi ime je edinstveno in ga redko najdemo, tudi z lepo izgovorjavo in pomenom. Izvira iz sanskrtskega jezika.

44. Yuktha:

Yuktha je običajno in ljubko ime punčke. Lepo ime pomeni pozoren in spreten. Simbolizira tudi blaginjo in spretnost.

45. Yuvakshi:

Ime Yuvakshi izvira iz besed Yuva in akši v sanskrtu. Pomenijo lepe oči ali mladostne oči.

46. ​​Yuvanya:

Yuvanya pomeni mlad ali večno mlad. Ime se ne najde pogosto, vendar ima lepe in sodobne konotacije. Kaj misliš?

47. Yuvathi:

Yuvathi dobesedno pomeni mlada dama v sanskrtu in drugih indijskih jezikih. To je klasična in zimzelena izbira imena punčke za rojene Jyeshta nakshatra.

48. Yutika:

Yutika pomeni cvet. Čeprav izvor imena še ni dobro znan, simbolizira tudi cvet, lepoto in pomlad.

49. Yugantika:

Ime yugantika izhaja iz sanskrtskega jezika, kar pomeni do konca stoletja. Simbolizira tudi neomejeno in neskončno.

50. Yauvani:

Yauvani je ime boginje Gayatri Devi. Ima moderno in ljubko redko izgovorjavo in ime s tradicionalnim pomenom.

Uniseks imena za dojenčke v Jyeshta Nakshatri:

51. Yaamya:

Yaamya je uniseks ime, ki je lahko idealno za fante in dekleta. Ime Yaamya pomeni Lord Shiva ali Lord Vishnu.

52. Yaksha:

Yaksha pomeni tisti, ki ščiti gozdove. Ime pomeni tudi polbog. To je redko in edinstveno ime, idealno za dečke in dekleta.

53. Yati:

Yati pomeni boginja Durga. Pomeni tudi tistega, ki vedno služi namenu. To je tradicionalno, a kratko in ljubko uniseks ime za dečke in dekleta.

54. Nora:

Nora pomeni svetloba. Ime je lahko idealno za dojenčke in deklice. Ta imena Jyeshta nakshatra izvirajo iz angleško govorečih držav.

55. Yadnya:

Yadnya pomeni sveti ogenj ali sveti ogenj. Čeprav ime izhaja iz sanskrtskega jezika, je idealno tako za dečke kot za dekleta.

Imena otrok dvojčkov za Jyeshta Nakshatra Borns:

56. Noshita – Noyonika:

Noshita pomeni velik ali večen. Noyonika pomeni tisti z veličastnimi in lepimi očmi. Oba sta ljubka imena za punčko dvojčico za rojene Jyeshta nakshatra.

57. Yaami – Yaaj:

Yaami pomeni napredek ali pot. Yaaj pomeni žrtvovanje ali žajbelj. To je tudi drugo ime za Gospoda Krišno. Oba sta imena punčk in dečkov dvojčkov.

58. Yaashvan – Yaatiesh:

Yaashvan in yaatiesh sta ljubka imena dvojčkov. Ime Yaashvan pomeni zmagovalec. Yaatiesh pomeni gospodar bhakt.

59. Yaduvir – Yadva:

Yaduvir pomeni pogumne moške ali Gospoda Krišno. Pomeni tudi potomca jaduja. Yadva pomeni vpogled ali inteligentno dekle. To sta čudovita imena fantka in deklice za Jyeshta nakshatra.

60. Yaksha – Yalini:

Yaksha pomeni hiter ali zaščitnik. Yalini pomeni boginja Saraswati Devi. To so tradicionalne in očarljive izbire imena punčk za Jyeshta nakshatra.

Upamo, da ste uživali v branju seznama otroških imen Jyeshta nakshatra za dečke in deklice. Če je vaš otrok rojen v tej zvezdi, upamo, da vam je ta seznam dal idealno ime, ki ustreza vašim željam. Sporočite nam vaše najljubše ime in zakaj vas radi slišimo.

Zavrnitev odgovornosti:

Vsa zgoraj navedena imena imajo pomen glede na kontekst in čas. Ti pomeni in simboli se lahko spremenijo glede na različne kulture, države, regije in jezike. Svetujemo vam, da pred tem opravite obsežno raziskavo, da razumete več interpretacij imena.