Indijska imena otrok se običajno določijo na podlagi rojstnega Rashija ali luninega znaka. Prvi med 12 JanmaRashiji je po zahodni astrologiji Mesha Rashi ali Oven. Če se vaš otrok rodi v enem od štirih padov Aswini Nakshatre ali Bharani Nakshatre ali prve Pade Krittike Nakshatre, ta ali on spada pod Mesha Rashi.

V tem članku smo zbrali 60 imen dojenčkov in fantov Mesha Rashi, ki se začnejo z določenimi prvimi črkami zvezde in rojstnim ozvezdjem.

imena dojenčkov mesha rashi

60 sodobnih otroških imen Mesha Rashi za dečke in dekleta s pomenom:

V Indiji velja, da je pomembno izbrati otroško ime, ki bo v skladu s pravili in normami vedske astrologije. Če se je vaš otrok rodil v zgoraj omenjenih nakshatrah in padamih, vam toplo priporočamo, da raziščete ta najnovejši seznam imen otrok Mesha Rashi.

Pred tem pa si oglejte tabelo začetnih zlogov Mesha Rashi Nakshatra:

  • Ashwini (vse štiri padas) – Chu, Che, Cho, Choo, La, Laa
  • Bharani (vse štiri pade) – Li, Lu, Le, Lo, Lee
  • Krithika (1. pad) – Aa, Ae, E, Ee

25 imen Mesha Rashi za deklice:

Tu je nekaj najboljših imen punčk z začetnimi črkami Meshe Rashija:

1. Avni:

Med številnimi imeni deklet Mesha rasi, ki se začnejo z “A”, se zdi ime “Avni” precej priljubljeno. To je beseda iz sanskrta, ki pomeni “Zemlja”. Dejanska beseda je “Avani”, vendar se nam zdi “Avni” veliko bolj ljubko.

2. Aadhya:

To je edinstveno ime, ki se začne z dvema “A”! “Aadhya” je sanskrtska beseda, ki ima več pomenov, kot so “Zemlja”, “Prva”. Izhaja iz “Aadi”, ki se nanaša na žensko hindujsko boginjo “Aadi Shakti”. Črkovalna varianta je “Aadya”, vendar nam dodajanje črke “h” pomaga izgovoriti črko “d” na predvideni način.

3. Aditri:

Aditri je ljubko ime za deklice, rojene v Mesha Rashi in KrithikaNakstram. Sklicuje se na “boginjo Lakshmi”, hindujsko božanstvo bogastva. Prvotna različica je “Aaditri”, da ostane kratka in sladka, odstranimo dodatno “A”. Nekateri ljubki vzdevki za dekleta s tem imenom so “Aadi”, “Ady” itd.

4. Aahna:

To dvočlansko ime deklice mesha Rashi zveni kot glasba za ušesa. Izgovarja se kot “Aah-na” in izvira iz sanskrtskega jezika. Pomen tega imena je “obstajati”. Ko rečemo “obstaja”, mislimo na zgledno življenje!

5. Aanya:

Aanya je eksotično zveneče ime, ki je presenetljivo izvira iz sanskrta. Z njim so povezani različni pomeni, od katerih so nekateri “milostni”, “prijazni” itd. Tega imena ne smemo zamenjati z “Anya”, kar pomeni “drugi”.

6. Amika:

Sliši se blizu “prijateljsko”? Ja! Amika pomeni “prijazna” ali “ljubka”. To je latinsko izpeljano ime, ki popolnoma ustreza dekletom nove generacije, rojenim v Mesha Rashi. Čeprav ima zahodni izvor, sta zvok in črkovanje videti zelo indijsko. Prijatelji lahko celo imenujejo vaše dekle “Amiga”, špansko besedo, ki pomeni “prijateljica”.

7. Avisha:

Avisha je lepo ime za deklice, rojene v Mesha Rashi in KrittikaNakshtaram. To je sanskrtska beseda, ki pomeni “Božji dar”. Prav tako Avisha pomeni vse, kar ni strupeno in se posredno nanaša na amruto ali celo na nebesa.

8. Atira:

Atira je hindujsko hčerko v treh zlogih, kar pomeni “molitev”. Nadomestni črkovanje tega imena je “Athira”, čeprav se obe različici izgovarjata na enak način.

9. Četana:

Chetana je lepa možnost za starše, ki iščejo imena za dojenčke, ki se začnejo na zlogu »Che«. To je sanskrtska beseda, ki pomeni “intelektualec” in črkovalna varianta je “Chetna”.

10. Chinmayi:

Chinmayi je Mesharashi ime za dekleta, rojena v AswiniNakshtramu. Beseda je sanskrtskega izvora in pomeni “znano”, “blaženo”. Nadomestna črkovanja so Chinmayee, Chinmaye.

11. Etasha:

Etasha je relativno novo slogovno ime za dekleta Meshe Rashija. Pomeni “sveti”. To je dobra možnost za tiste, ki iščejo modno in smiselno ime hkrati.

12. Eesha:

“Eesha” je eno najbolj priljubljenih imen za dekleta, rojena v MeshaRashi in Krithika Nakshatra. Obstaja veliko zvezdnikov s tem imenom, kot so “EeshaDeol”, “EeshaRebba”, “Isha Koppikar” itd. Beseda “Eesha” je sodobna različica sanskrtske besede “Eeshwari”, kar pomeni “boginja Parvati”. Alternativni črkovanje je “Isha”.

13. Idhitri:

Za starše, ki želijo redko ime za svoja dekleta, je lahko “Idhitri” odlična možnost. Res se rima z “Aadhitri”, vendar sta dve različni besedi s popolnoma različnimi pomeni. “Idhitri” je beseda iz sanskrta, ki pomeni “Tisti, ki hvali”. Črko »h« lahko odstranite iz imena, da dobite črkovalno različico.

14. Ihina:

Ihina je ljubko ime za dekleta, rojena v KrithikaNakshatramu. Ima tri zloge in izvira iz sanskrtskega jezika. Pomen je “Navdušenje”, popolna kakovost, ki bi jo radi videli pri svoji punčki.

15. Iksha:

Iksha je sanskrtska izvorna beseda, ki pomeni “vid”. Pomeni tudi “predvideti” ali “imeti božanske moči za predvidevanje prihodnosti”. Preprosto ime z globokim vpogledom!

16. Inija:

Beseda “Iniya” izvira iz več indijskih jezikov. V prevodu pomeni “oseba, ki je sladka in ljubeča”. To je novo ime na seznamu imen deklet MeshaRashi, ki se začne z “I”.

17. Ipsita:

Ipsita je eno izmed številnih imen “boginje Lakshmi”. Torej, za starše, ki menijo, da je njihova hči Ma Lakshmi, je to ime, ki ga morajo izbrati. Vzdevki so lahko “Ipsi” ali “Sita”, ime variante pa je “Ipshita”.

18. Inika:

Inika pomeni “Mala Zemlja”. Ima nebesni zvok, ki v trenutku ustvari vtis. To ime so izbrali starši, ki iščejo zemeljsko temo za ime svoje punčke.

19. Laasya:

Laasya je beseda iz sanskrta, ki izvira iz nebesnega plesa boginje Parvati. Dobesedni pomen te besede je “lepota”, “sreča” in “milost”. To ime je postalo priljubljeno v zadnjih nekaj desetletjih, saj ponuja popolno ravnovesje tradicije in sodobnosti. To je odlična možnost za dekleta, rojena v MeshaRashiju in Aswini Nakshatri.

20. Leisha:

Ime Leisha je manj pogosto ime za indijska dekleta, vendar počasi dohaja zaradi svojega eksotičnega zvoka in ljubkega pomena. “Leisha” je hindujska beseda, ki pomeni “lep angel” ali “plemenita oseba”.

21. Lina:

Lina je medkulturno ime, ki ima arabski in sanskrtski izvor. V slednjem pomeni “združeno”. To ime deklice običajno izberejo indijski starši, ki so se naselili v tujini zaradi evropskega zvoka. Njegova različica je “Leena”.

22. Lakshita:

Lakshita je žensko ime, ki deluje za dekleta, rojena v MeshaRashi in AswaniNakshatramu. Beseda sanskrtskega izvora pomeni “ugleden” ali “edinstven”. Pravijo, da imajo ljudje s tem imenom običajno zabavno in energično osebnost. Vzdevki so “Laksha” in “Lucky”.

23. Laveena:

Laveena, ki je ne smemo zamenjati z “Naveena”, je beseda indijskega izvora, ki pomeni “ljubka” ali “boginja lepote”. To ime v zadnjih nekaj letih počasi pridobiva pozornost zaradi svojega edinstvenega zvoka in črkovanja.

24. Litiša:

Lithisha je privlačno ime za dekleta, rojena v MeshaRashiju in Bharani Nakshatramu. Izhaja iz sanskrta, kar pomeni “sreča”. Res je to! Dekleta so snop veselja in sreče za vsakega starša.

25. Lipika:

To ime izvira iz sanskrtske besede “Lipi”, kar pomeni pisava. Lipika v prevodu pomeni “abecede” ali “črke” jezika. Povezan je z izobrazbo in intelektom. Poznate koga, ki mu je ime “Lipika”?

Top 25 imena Mesh Rashi Baby Boy s pomenom:

Poglejmo zdaj seznam najboljših imen otrok za dečke, rojene v Mesha Rashi:

26. Aadi:

“Aadi” je sanskrtska beseda, ki pomeni “začetek” ali “prvi”. To je odlično ime za vašega prvorojenega sina. Tudi “Aadi” se nanaša na “Gospoda Shivo”, ki velja za prvega Boga. Različice črkovanja so “Aadie”, “Aady”.

27. Aahan:

Drugo ime za rojene fante MeshaRashi je “Aahan”. Izhaja iz sanskrta in ima več pomenov, kot so »sonček«, »slava«, »močan«. Lahko greš celo na “Aahna” samo v primeru, da se dojenček po rojstvu izkaže za deklico, ne da bi pri tem izgubil prvotni pomen ali zvok.

28. Abhik:

To ime je edinstveno v smislu, da se začne s prvima dvema angleškima abecedama – A in B. “Abhik” je sodobno ime za fanta, ki izvira iz hindujščine. Ime pomeni “tisti, ki je neustrašen” ali celo “ljubljen”. Lahko ga še skrajšate na »Abhi« kot vzdevek.

29. Adith:

Adith je sodobna različica “Aditya”, kar pomeni “Sonce”. Izhaja iz sanskrtskega jezika in celo pomeni “začetek”. “Adith” je idealna za starše, ki iščejo indijsko otroško ime s sodobnim pogledom.

30. Ahaan:

Ime Ahaan je hindujsko ime za fanta, kar pomeni “jutranja slava”, “prvi žarek sončne svetlobe”. Začne se s črko “A” in ima skupaj pet abeced. Abeceda “A” je povezana z uspehom, pozitivnostjo in pogumom. S tremi A v besedi je “Ahaan” eno ime, ki prinaša zmago na vsakem koraku življenja.

31. Amey:

Amey je preprosto ime s štirimi črkami za fante, rojene v MeshaRashi in KrithikaNakshatram. To je eno od številnih imen Lorda Ganeshe. Dejanski pomen besede je “tisti, ki je brez napak ali zvijače narave”. Ime pogosto najdemo v regijah Maharaštra in Zahodni Bengal.

32. Anarva:

Anarva je sanskrtsko ime za fante, kar pomeni “nepremagljiv”. To ime je zelo primerno za vašega čednega sina, poleg pomena pa je tudi zvok precej eleganten.

33. Arijit:

Arijit je ime fanta, ki se je rodil Gospodu Krišni in Subhadri. Poleg mitološke povezave ta hindujska beseda pomeni “tisti, ki premaga sovražnike”. To ime je bilo priča velikemu vrhuncu priljubljenosti po izdaji nekaj superhit pesmi bollywoodske pevske občutke Arijita Singha.

34. Ašvik:

Ashvik je beseda iz sanskrta, ki pomeni “blagoslovljen in zmagovit”. Primerna je za dojenčke, rojene pod MeshaRashi in AswiniNakshtram. Večina taminško govorečih hindujcev ima raje to ime za te najmlajše.

35. Ayaansh:

Ayaansh je zaradi svojega lepega pomena eno najboljših imen za rojene fante MeshaRashi. Prevaja se kot “del staršev” ali “prvi žarek svetlobe, rojen iz staršev”. Tudi v dejanskem smislu je ta razlaga dojenčka tako resnična!

36. Chirag:

Chirag je moško ime, ki izhaja iz hindujščine. Pomeni “luč” ali “vodilna svetilka”. To ime je primerno za fante, rojene pod Aswini Nakshatro, in iščejo ime, ki se začne z zlovom “chi”.

37. Chetak:

To je odlično ime za dojenčke, ki jih navdihuje konj Rane Pratap, kralja Marathe. Žival je postala sinonim za pogum in zvestobo. Še danes mnogi dečki dobijo to ime v spomin na tega junaškega konja!

38. Eshit:

Eshit je kratko in sladko ime za fante. Pomeni “zaželen” ali “tisti, ki je iskan”. Črkovalna varianta je “Ishit”, ime brata in sestre pa je lahko “Eshita”.

39. Ibhan:

Ibhan je hindujsko ime za fante, kar pomeni “tisti, ki ima usta slona”. Z drugimi besedami, Ibhan pomeni “Lord Ganesha”, “Ibha” pa je lahko srčkan vzdevek.

40. Indivar:

Indivar je primerno ime za fante pod MeshaRashi in KrittikaNakshatram. Čeprav se ime začne s črko “I”, se izgovarja kot “E”. Indivar pomeni “modri lotos” in izhaja iz sanskrta.

41. Ipsit:

Ipsit je primerno ime za hindujske fante, rojene v zvezdi Krittika. Njegov pomen je “zaželen”, izvor pa iz sanskrta. Vendar to ime ni tako pogosto kot ženska različica “Ipsita”.

42. Iravat:

Iravat je krajši črkovalni izraz za “Airavat”, kar pomeni “beli slon”, vozilo Gospoda Indre. Izgovarja se kot “E-ravat”, primerno za hindujske fantke, ki iščejo imena, ki se začnejo z zlovom “E”.

43. Ishank:

Ishank se izgovarja kot “E-Shank”. To je beseda iz sanskrta, ki pomeni “vrh Himalaje”, ki velja za bivališče gospoda Šive in Parvatija. Različic tega imena ni.

44. Ivaan:

Ivaan je prikupno otroško ime, kar pomeni “božji dar”. Druge interpretacije tega imena so “vladar”, “kraljevski” ali “sonce”. V zadnjih nekaj letih je postalo zelo priljubljeno ime.

45. Laksh:

Laksh je novejša različica sanskrtske besede “Lakshya”, ki pomeni “cilj”. To je hindujsko ime za fantka, ki se začne z zlogom “La”, da ustreza imenom Aswini Nakshtram in pravilom poimenovanja MeshaRashi..

46. ​​Lavith:

Lavith je hindujsko ime za fanta, kar pomeni “Lord Shiva”. Beseda ima tri zloge brez drugih različic. Nekateri vzdevki za Lavith so lahko “Ljubezen”, “Luv”, “Lavvy”.

47. Likhil:

Likhil je hindujsko ime za fanta, ki se sliši blizu Nikhil. Toda pomen teh besed je precej drugačen. Likhil pomeni moško obliko boginje izobraževanja Saraswathi. To je primerno za fante, rojene v MeshaRashiju in Bharani Nakshatramu.

48. Lohith:

Lohith je izvirna beseda iz sanskrta, ki ima več pomenov. Pravi prevod je “rdeč” ali “baker”, vendar velja tudi za eno od številnih imen Gospoda Šive.

49. Liyan:

To je lepo ime za dojenčke, ki so ljubki in ljubki. Tudi dejanski pomen imena je “srčkan”. Nadomestno črkovanje je “Liaan”, vendar imamo radi enostavnost “Liyan”.

50. Lalan:

Lalan je moška različica imena “Lalana”, kar pomeni “tisti, ki neguje”. Fantje s tem imenom se lahko imenujejo “Lalla” kot vzdevek, ki zveni podobno prvotni besedi in se nanaša tudi na otroka Krišno.

10 uniseks in dvojnih imen za Mesh Rashi:

Seznam se tu ne konča, ljudje! Zbrali smo celo nekaj najboljših otroških imen Unisex in Twin za otroke, rojene pod Mešo Rashi. Poglejmo vsako od njih podrobneje:

Uniseks imena:

51. Aswini:

To ime je primerno tako za dečke kot za dekleta. Običajno je izbran za dojenčke, rojene v Aswini Nakshatri. Dobesedni pomen te besede je “tisti, ki ima konje”. Če jih želite prilagoditi spolu, lahko uporabite eno od dveh različic, “Ashvin” in “Ashvini”.

52. Aarya:

Drugo zelo priljubljeno spolno nevtralno ime za dojenčke MeshaRashi je Aarya. Aarya je sanskrtska beseda, ki pomeni “plemenita”. Različice tega imena so “Arya”, “Aria” in “Ariya”.

53. Lahar:

Lahar je otroško ime v severnoindijskem slogu, primerno za oba spola. To je beseda hindujskega izvora, ki pomeni “val” ali “valovanje”. Simbolično Lahar predstavlja val ustvarjalnosti in inteligence v osebi.

54. Ekam:

Ekam je ime iz sanskrta, ki pomeni “enotnost” ali “enost”. Čeprav se sliši bolj kot moško ime, je zaradi nevtralnega pomena primeren tudi za dekleta.

55. Ishana:

Ishana ali Ishan je spolno nevtralna beseda, ki se prevaja kot “nekdo, ki je bogat in premožen”. Izberete lahko glavno besedo “Ishan” in na koncu dodate “a”, da bo primerna za dekleta. Vzdevek je lahko “Ishu”.

Imena otrok dvojčkov:

56. Aahan in Aakash:

Aahan in Aakash sta dve čudoviti imeni za fantka dvojčka, rojena pod MeshaRashi. Zanimivo je, da sta obe izvorni besedi v sanskrtu povezani z nebom. Aahan pomeni “sončni vzhod”, Aakash pomeni “nebo. Oba začneta z dvojnim As.

57. Achal in Akhil:

To je še en niz imen, ki delujejo za dečke dvojčke, rojene v KrittikaNakshatramu. Te besede se začnejo z ‘A’ in imajo vsaka po 5 črk. Prihaja do pomenov, Achal pomeni “konstanten”, medtem ko Akhil pomeni “popoln”.

58. Abhinay in Abhinaya:

Za fantka in deklico dvojčico, rojeni pod MeshaRashi, je ta niz podobno zvenečih imen odlična izbira. Korenska beseda obeh imen je “Abhinay”, kar pomeni “dejanje ali izraz”. Dodajanje “a” na koncu skrivnosti v žensko ime in pomeni “izrazni igralec”.

59. Amisha in Ananya:

Amisha in Ananya sta niz ljubkih imen za deklice dvojčka. Oba izhajata iz sanskrta s podobnimi pomeni. Amisha pomeni “lepa” in “čista”. Ananya pomeni tudi “lepa” in se celo nanaša na boginjo Parvati. Ali ni to idealen nabor imen za dve lepi deklici?

60. Charu in Charvi:

Če iščete imena punčk dvojčic, ki se začnejo na zlogu »ch«, si oglejte Charu in Charvi. To so besede sanskrtskega izvora. Charu pomeni “lepa”, Charvi pa “lepo dekle”.

Upamo, da vam je bil všeč ta seznam imen otrok za fante in dekleta Mesha Rashi. Ta imena se običajno izberejo po rojstvu otroka in potrditvi podrobnosti o Zodiaku. Ko poznate Nakshatro in Padam, lahko uporabite sorodni začetni zlog in izberete eno od teh sodobnih imen. Sporočite nam, kateri od njih vam je najljubši!

ODGOVORNOST: Podrobnosti o imenu Nakshatra, prisotne na tem spletnem mestu, so vzete iz dobro raziskanih spletnih mest, ki obravnavajo vedsko astrologijo. Ta imena in pomeni so zbrani iz različnih virov, zaradi česar se lahko razlaga razlikuje. Pred odločitvijo za ime vašega otroka je priporočljivo opraviti temeljito analizo.