Nakshatre so del lunarnih ozvezdij in Aswininakshatra je prva v vedski astrologiji. Je prva zvezda v celotnem ciklu. Če je vaš otrok rojen pod tem zvezdniškim znakom, velja, da je ugodno izbrati določeno ime med določenimi zlogi. Z našim vodnikom o imenih otrok Ashwini nakshatra vam bomo olajšali delo!

Toda preden pridemo na seznam naših imen Ashwini nakshatra, kakšne so značilnosti osebe, ki je rojena pod to zvezdo? Za katere zloge je dobro izbrati ime za začetek? Na vsa vaša vprašanja bomo odgovorili naenkrat!

otroška imena ashwini nakshatra

Značilnosti Aswini Nakshatre:

Toda preden se lotimo tega, razumejmo tudi, za kaj gre v tej nakshatri? Glede na prvo v ciklu naj bi Ashwini nakshatra hranila in imela zdravilno energijo ter moč ustvarjanja in sprožanja novih idej in začetkov. Domačini tega zvezdniškega znaka naj bi imeli spontanost. Rojeni pod to nakshatro nikoli ne morejo biti dolgočasni ali neaktivni. So tudi nadarjeni in mehke narave. Gospodar te zvezde je Ketu, simbol pa je konjenik. Štirim padam v tej nakshatri vladajo Mars, Venera, Merkur in Luna. Zodiakalni vedski lunin znak te zvezde je Oven (Meša). Vladajoče božanstvo Ketuja je Ganesha.

Poimenujte zloge otrok Aswininakshatra:

Če se je vaš otrok rodil v tej ugodni Ashwinijevi nakšatri, velja, da mora biti otrokovo začetno črko Chu, Che, Cho, Choo, La, Laa. Vendar upoštevajte, da se lahko to včasih razlikuje glede na panchangam.

Imena otrok Ashwini Natchathiram:

Sestavili smo seznam imen otrok za dečke, deklice in uniseks za tiste, ki so rojeni v tem Nakshatramu. Poglej!

Imena zvezd Aswini za dečke:

1. Četan:

Ime Chetan izvira iz sanskrta in pomeni polno Duha ali polno zavesti. Pomeni tudi inteligentno osebo ali živahno osebo. Trenutno je med najbolj priljubljenimi imeni v Indiji

2. Lavit:

Lavit pomeni ljubko in majhno. Toda po hindujski mitologiji nekateri menijo, da ime Lavit simbolizira in pomeni Gospoda Šivo. Zdaj je to več pomena z obema poglobljenima čarima, kajne

3. Laksh:

Laksh pomeni cilj, cilj in cilj. Ime izhaja iz hindujščine in sanskrta in je med najbolj priljubljenimi imeni. Druga različica tega imena vključuje Lakshman.

4. Cherith:

Cherith pomeni ljubljena ali draga. Zdaj je to v Indiji precej redko ime in edinstvena izbira. Izvor imena so hindujski in sanskrtski časi. To je idealno sodobno ime za fantka Ashwini nakshatra.

5. Četi:

Četi imajo več pomenov, kot so um, percepcija, modrost, briljantnost, duša, srce in inteligenca. Zdaj so to tudi lepe in najpomembnejše stvari, ki smo jih kdaj slišali poimenovati svojega otroka. Kaj misliš?

6. Lalith:

Lahko se piše tudi kot Lalit; pomeni lepa, nežna, graciozna in zaželena. Glede na njegov čar pozitivnosti je težko dati natančen pomen in opis. Izvira iz sanskrta in je priljubljeno južnoindijsko ime.

7. Lakshman:

To je priljubljeno ime, ki izhaja iz hindujske mitologije. Lakshman je brat Lorda Rama in pomeni tudi uspešen in nekdo, ki je rojen za dajanje. Druga različica črkovanja vključuje Laxman.

8. Stružnica:

Stružnica pomeni nekoga, ki je rojen, da drugim daje in daje srečo. V nekaterih regijah in skupnostih Lathesh pomeni tudi gospodar plezalcev. Obožujemo oba intenzivna pomena teh otroških imen za Ashwini nakshatra.

9. Lashit:

Lashit v hindujščini in indijskem jeziku pomeni želeno in zaželeno. Medtem ko natančen izvor jezika ni zelo znan in uveljavljen, Lashit sam sliši edinstveno in redko. Druge črkovalne različice imena vključujejo Lashith.

10. Lakhit:

Lahko se piše tudi kot Lakit ali Lakhith; ime pomeni Lord Vishnu. To je sodobna edinstvena in sodobna izbira imena, ki ima še vedno tradicionalen in konvencionalen pomen z lepoto.

11. Chervik:

Chervik pomeni potrditev. To moško ime Ashwini nakshatra je spet moderno in novo najnovejše ime za fante v tej generaciji.

12. Četak:

Četak je pravzaprav ime konja Rane Pratapa. Kasneje pa se je populariziral, glede na lepoto v svojem imenu in edinstvenost zvoka. Izhaja iz sanskrtskega jezika.

13. Cholan:

Chola je pravzaprav ime južnoindijske dinastije in ime izhaja iz njene besede. Nekdo, ki ima raje konvencionalno, a hkrati smiselno gosto ime, lahko raje poimenuje svojega otroka Cholan.

14. Lakshit:

Pisano tudi kot Lakhshith, pomeni ugleden. Drugi pomen vključuje tudi nekoga. Pomen je edinstven in ime izvira iz hindujščine.

15. Lalit Aditya:

Ime Lalit, kot smo videli zgoraj, pomeni lepo, nežno in modro. Aditya pomeni sonce, jutranji žarki. Kombinacija obeh imen naredi čudovit par s tako čudovitim pomenom.

16. Najnovejše:

Lahko se črkuje tudi kot stružnica; pomeni bojevnik, vojak in nekdo, ki se bori. Ime simbolizira tudi pozitivnost, pogumnega in nekoga, ki nikoli ne obupa. Ime izvira iz hindujščine.

17. Layak:

Layak pomeni nekoga, ki je spreten in znan. Čeprav natančen izvor ni znan, so otroška imena Ashwini nakshatra Mesha rashi edinstvena in sodobna izbira za številne starše v zahodnem delu indijskega pasu.

18. Laukik:

Laukik navdihujeta dva pomena. Prvič, beseda loukik simbolizira nekoga, ki ima posvetno znanje. Sicer pa laukik pomeni tudi slavo in nekoga slavnega. Vau, oba pomena nam je zelo všeč. Je priljubljena izbira imen za hindujsko govoreče regije.

19. Lakshmi Narayana:

Ime Lakshmi Narayana je zelo priljubljena izbira za tradicionalno poimenovanje. Pomeni skupaj Lord Vishnu in boginja Lakshmi skupaj. Tisti, ki imajo raje tradicionalno poimenovanje in mitološka imena, imajo lahko raje to

20. Čelan:

Chelan pomeni zavest. To je edinstveno sodobno ime, ki ga redko najdemo. Je pa kratek in sladek. Ime izvira iz hindujskih in tamilskih jezikov.

21. Lalitesh:

Lalitesh pomeni bog lepote. To je hindujsko otroško ime, ki izhaja iz hindujskega jezika in se rima blizu imen Lalit.

22. Razkošno:

Razkošno pomeni ljubko in ljubko. Simbolizira nekoga, ki izgleda bogato in sladko. Izvira iz sanskrtskega jezika.

23. Lavin:

Lavin pomeni dišava. Spet izvira iz sanskrtskega jezika in pomeni dober vonj ali prijeten vonj.

24. Lavitra:

Lavitra pomeni Lord Shiva. To je edinstveno in sodobno sprejetje imena gospoda Šive.

25. Lagan:

Lagan v hindujščini pomeni predanost, čas in primeren čas. Simbolizira nekoga, ki je v življenju vedno nečemu predan.

Imena punčke Ashwini Nakshatra:

26. Čerika:

Cherika pomeni luna. Simbolizira tudi sijaj, sijaj in ljubezen. Izvira iz sanskrta in je edinstveno ime za dekleta, rojena v tem rodu.

27. Četana:

Chetana pomeni odlično inteligenco ali moč umetnosti in intelekta. Čeprav je ime v južnoindijskih imenih precej priljubljeno, je priljubljeno tudi v severnoindijskem pasu. Izvira iz sanskrtskega izvora. Druga različica črkovanja vključuje Chethna in Chetna.

28. Lakshmi:

Zdaj je Lakshmi že precej priljubljeno ime. Ime izhaja iz hindujskega mitološkega izvora in iz same boginje Lakshmi..

29. Lasya:

Laasya ali pisana tudi kot Lasya izhaja iz imena plesne oblike, ki jo izvaja boginja Parvathi. Izgovorjava in sam pomen sta precej čudovita in elegantna. Pomeni tudi nasmeh, sijaj in nasmeh.

30. Latika:

Ste že slišali za ime Latika? Ime Latika v resnici pomeni majhno trto ali plazečo rastlino. Ženska imena Ashwini nakshatra izhajajo iz hindujskega jezika in so v Indiji na splošno zelo priljubljena imena.

31. Laasyavi:

Laasyavi je precej edinstveno in sodobno ime. Pomeni nasmeh boginje. Ime je s svojim intenzivnim in lepim pomenom zagotovo izstopalo kot sodobna možnost.

32. Lahari:

Lahari pomeni val. Izvira iz sanskrta in je priljubljeno, a brezčasno in graciozno ime. To ime pogosto slišimo od tistih, ki imajo radi umetnost in literaturo.

33. Latha:

Latha spet v mnogih indijskih jezikih pomeni plazeča ali padajoča trta. Mnogi simbolizirajo tudi ime Lathe za vitko in lepo.

34. Lalitha:

Še enkrat, Lalitha je že od nekdaj skupaj zelo priljubljeno južnoindijsko ime v Indiji. Lalitha pomeni zaželena, lepa in graciozna. Ime simbolizira ženske lepote, milosti in elegance. Izhaja iz sanskrta.

35. Lalasa:

To je precej redko in ugledno ime, ki ga mnogi ne slišijo. Lalasa pomeni ljubezen. To ime deklice Mesh Rashi Ashwini nakshatra pomeni tudi prijateljstvo in mnogi verjamejo, da je perzijskega izvora.

36. Lavanya:

Lavanya je spet drugo priljubljeno in brezčasno ime, ki ga že marsikje slišimo. Pisano tudi kot Laavanya, pomeni milost in lepoto. Izvira iz sanskrtskega jezika.

37. Laranya:

Laranya pomeni milina ali oseba, polna milosti in šarma. Izhaja iz hindujskega jezika in je edinstvena sodobna izbira nove generacije.

38. Četaki:

Chetaki pomeni nekoga, ki je vedno pozoren in zavesten. Ime spet izhaja iz sanskrta. Vendar to še ni ugotovljeno. To je že priljubljeno južnoindijsko ime, zlasti v pasovih Kannada in Tamil Nadu.

39. Lalana:

Lalana pomeni nekoga, ki je lep in mladosten. Ime simbolizira in izpelje tudi lepo mlado damo, lepe ženske. Zelo smo zaljubljeni v ta pomen!

40. Lasritha:

Lasritha pomeni nekoga, ki se vedno smeji ali smeji. Ime izvira iz hindujščine, sam pomen pa je veselega tona.

41. Laya:

Mi smo navdušeni nad tem preprostim, kratkim in hkrati srčkanim imenom. Laya je ime glasbenega ritma in je zelo lepa in brezčasna izbira za poimenovanje lepe deklice!

42. Laina:

Laina je sodobno ime novega dne in njegov izvor ni povsem znan. Ime pa pomeni sončne žarke ali jutranji sijaj. Simbolizira tudi sijaj in sijaj.

43. Lakshana:

Lakshana izvira iz sanskrta. Pomeni nekoga, ki se lepo obnaša. Nekateri tudi menijo, da to pomeni elegantno. Ljubimo pa oba pomena!

44. Lara:

Lara ni resnično indijsko ime; navdihuje pa jo grščina in perzijščina. Glede na lepoto imena zdaj opazimo nekaj Indijancev, ki nosijo lepo ime. Lara pomeni ljubek in nekdo svetel.

45. Lavanthika:

Lavanthika je spet zelo redko in edinstveno ime. To je eno od imen Raga in ga priljubljeno sprejme nekdo, ki ljubi glasbo in umetnost.

46. ​​Chestha:

Cheshta v sanskrtu pomeni nekoga, ki ima neskončno željo ali je vedno motiviran poskusiti stvari. Zdaj je to nekaj spodbudnega, kajne!

47. Larina:

Ime Larina je iz latinskega jezika. Vendar pa je bil zaradi edinstvenega zvoka pred kratkim sprejet na indijski seznam imen. Larina pomeni nekoga, ki ščiti.

48. Laxmi Priya:

Lakshmi Priya pomeni boginja Lakshmi ali Tulsi. Je kombinacija dveh imen, Lakshmi in Priya, oba pa sta sprejeta iz hindujske mitologije.

49. Lalan:

Lalan je iz hindujščine in pomeni nekoga, ki je negovalni ali zelo skrben.

50. Laghima:

Laghima je drugo ime za boginjo Parvathi. Izvira iz regij Sindhi in je zdaj že priljubljena izbira imen.

Unwisex imena za otroke Ashwini Nakshatra:

51. Chahat:

Chahat je uniseks ime in ga najdemo tako pri dečkih kot pri dekletih. Izvira iz hindujskega jezika in pomeni željo ali željo.

52. Lahar:

Lahar pomeni val. To je spet uniseks ime. Vendar pa obstaja tudi ženska različica istega, Lahari. Izvira iz sanskrtskega izvora

53. Chaitanya:

Chaitanya je zelo priljubljeno ime v Indiji v vseh starostih in časih, vendar je večkrat klasična možnost. Je sanskrtskega izvora in pomeni pravo zavest. Zelo nam je všeč pomen!

54. Lakshya:

Laksya pomeni cilj ali cilj. Ponovno izvira iz sanskrta in ima za seboj tako pozitiven in motivirajoč pomen.

55. Laksmin:

Ime Laksmin je precej edinstveno ime in ga redko najdemo. Laksmin je mešanica imen boginje Lakshmi in Lorda Vishnuja skupaj. Izhaja iz hindujske mitologije.

Imena dojenčkov in deklic Ashwini Nakshatra:

56. Chelan – Cheliyan:

Imena Chelan in Cheliyan sta imena dvojčkov. Chelan pomeni “zavest”, pa tudi “globoki valovi in ​​voda”. Vendar pa Cheliyan pomeni “bogat” in “uspešen.” Obe imeni se začneta s poceni in se končata z “n”.

57. Laasak – Laakini:

Imena Laasak in Laakini so imena fantka in punčke. Laasak pomeni plesalko in simbolizira tudi čudovitega pava. Laakini na drugi strani pomeni božansko in boginjo, ki lahko daje in jemlje. Obe imeni se začneta tako, da sta kot nalašč za ime dvojčka in deklice.

58. Laboni – Labonya:

Laboni pomeni nekoga, ki je graciozen in napolnjen z milostjo. Labonya spet pomeni lepa in nekoga, ki očara. Obe imeni sta za deklici dvojčici in se primerno ujemata.

59. Lakshay – Lakshanya:

Lakshay za dojenčka pomeni cilj in cilj. Lakshanya pomeni nekoga, ki je uspešen in dosega svoje cilje. Obe imeni se ne le dobro rimata, ampak tudi odlično pomenita njihov pomen.

60. Lalit Chandra – Lalita Mohana:

Lalit Chandra je ime za fantka in pomeni lepa luna. Lalita Mohana pa je kot nalašč za punčko dvojčico in pomeni nekoga privlačnega in očarljivega. Obe imeni se začneta z ‘Lalit’ in končata z ‘a’, kar skupaj ustvarja popolno ime za fantka in punčko.

Upamo, da ste uživali ob ogledu teh ljubkih otroških imen Ashwini nakshatra. Ta fant in dekle, vključno z uniseks imeni, sta v trendu in sta zelo ljubka, primerna tako za klasične pomene kot za sodobna kratka in elegantna imena.

Zavrnitev odgovornosti:

Zgoraj omenjena imena imajo lahko različne in široke pomene in simbolike, odvisno od jezika, kulture, skupnosti in regije. Preden dokončate ime otroka, opravite raziskavo.