Če se vaš otrok rodi pod znakom Rohini, velja, da je ugoden, če ga poimenujete z idealno priporočeno začetno črko. Rohini Nakshatra imena otrok za dečke in dekleta, ki smo jih pripravili, vam bodo pomagala pri tem procesu. S pomembnimi, ustvarjalnimi, inovativnimi in očarljivimi imeni naj bi bili ti fantje in deklice za rojene pod zvezdnim znakom Rohini uspešni in srečni.

Toda preden pridemo do teh imen Rohini Nakshatra, kaj točno je to zvezdniško znamenje? Ugotovimo več podrobnosti!

rohini nakshatra imena otrok

Rohini Nakshatra in njene značilnosti:

Rohini nakshatra ali to zvezdniško znamenje je prevedeno iz besede Rohini, kar pomeni “rdečkasto.” Vsi tisti, rojeni pod tem zvezdniškim znakom, v celoti spadajo pod horoskopski znak Bik z vsemi štirimi padami (četrtinami). Rojeni v Rohini Nakshatri so znani po svoji sočutni in obožujoči naravi, toplini in ljubezni. So umetniški in so znani po svojem bogastvu, ki vodi v materialistično življenje. Njihova karizma in očarljiva narava sta privlačna za mnoge in lahko vedno pogosto pritegnejo pozornost drugih.

Simbol RohiniNakshatre sta volovski voz in voz. Simbol pomeni in simbolizira nekoga z nenehnim gibanjem. Božanstvo pred rojenimi v tej zvezdi je Brahma, ki je ustvarjalec vesolja. Štiri četrtine ali padine Rohinija, Nakshatra, ki jim vladajo Mars, Venera, Merkur in Luna.

Začetna pisma za imena otrok, rojenih pod Rohini nakshatro:

Za deklice in fante, rojene pod Rohini Nakshatro, je dobro, če imajo imena začetne črke/zloge z O, Va, Vaa, Vi, Vee, Vu, Voo, Wa, Wu.

Otroška imena fantov in deklet pod Rohini Nakshatro:

Evo, sestavili smo seznam otroških imen za rojene pod zvezdo Rohini Natchathiram. Poglej!

Imena dojenčkov za Rohini Nakshatro:

1. Ohas:

To je kratko in srčkano lepo otroško ime za rojene pod Rohini Nakshatro. Ohas pomeni Pohvalo. Ime izvira iz hindujskega jezika in je nova sodobna izbira imena.

2. Ojas:

Ojas, ki se piše tudi kot Ojhas, pomeni telesno moč. To je priljubljeno ime za mnoge v severnem in zahodnem indijskem pasu in izvira iz maratščine, oriše in hindujščine. Kaj menite o tako edinstvenem imenu?

3. Omkar:

Ime Omkar je klasična in tradicionalna izbira za indijske fante že od starosti. Še vedno je klasična izbira imena in ne pomeni nič drugega kot zvok svetega zloga v hindujski religiji

4. Omkarnath:

Ime Omkarnath izhaja iz hindujske mitologije. Pomeni Lord Shiva ali Gospod Omkarja. To je lepo in tradicionalno ime hindujskega fantka.

5. Oviyan:

Oviyan pomeni umetnik. Sodobno in edinstveno ime izhaja iz indijskih jezikov in še ni priljubljeno ime. To je sodobno in ustvarjalno ime za otroka rishabarasiRohininakshatra.

6. Vagesh:

Vagesh je v Indiji zelo pogosto in priljubljeno hindujsko ime za fanta. Čeprav je priljubljen, je še vedno klasičen in je za tiste, ki iščejo nekaj tradicionalnega. Vagesh pomeni Gospodar govora in izhaja iz sanskrtskega jezika.

7. Vahin:

Vahin je ime, ki izhaja iz hindujske mitologije in pomeni Gospod Šiva. To je drugo ime za Boga, pa vendar se sliši lepo in srčkano z enostavno izgovorjavo. Kaj menite o tem otroku po imenu Rohini Nakshatra?

8. Vaibhav:

Zdaj smo vsi slišali za ime Vaibhav. Vaibhav pomeni bogastvo. To je priljubljeno indijsko ime za fanta, ki še vedno zveni moderno in srčkano z lepim pomenom. To je klasično ime.

9. Vaikhan:

Vaikhan je drugo ime za Gospoda Vishnuja. Ponovno izvira iz hindujske mitologije in še vedno zveni edinstveno in redko. To ime ni zelo pogosto in je idealna izbira za starše, ki iščejo novo ime.

10. Vairat:

Vairat pomeni dragulj. Simbolizira tudi nekoga, ki je zelo dragocen in poseben. Lepo ime za fantka izvira iz sanskrta in hindujščine.

11. Vaishant:

Prav tako se piše kot Vaishanth, pomeni nekoga, ki je tiha in sijoča ​​zvezda. Ime Vaishant spet izhaja iz sanskrtskega jezika in je novo sodobno edinstveno ime za fantke.

12. Vajendra:

Ime Vajendra izvira iz hindujske mitologije in je drugo ime za Gospoda Indro. Ima edinstven in nenavaden zvok, zaradi česar je idealen za tiste, ki si želijo ugodnega imena, vendar z novim zvokom.

13. Vallabh:

Vallab je lepo in očarljivo ime za fantka. Pomeni nekoga, ki je ljubljen ali drag. Izhaja iz sanskrtskega in hindujskega jezika in je znano, a vendar edinstveno in nenavadno ime, ki ga lahko najdete.

14. Valmiki:

Ime Valmiki je navdihnilo avtorica epske in mitologije Ramayana. To je ustvarjalno in inovativno ime za fantke.

15. Vamshidhar:

Ime Vamshidhar je spet priljubljeno ime, ki izvira iz sanskrtskega jezika. Vamshidhar pomeni Gospod Krišna. To je skupno, a smiselno in intenzivno ime za tiste fante, rojene pod Rohini Nakshatro.

16. Vanraj:

Vanraj izhaja iz dveh besed, Van in Raj. Van pomeni gozd, Raj pa kralj. Vanraj je gospodar ali kralj gozda. To je ljubko in hkrati kratko ljubko ime za fantke.

17. Varad:

Če iščete kratek in srčkan dojenček, je lahko Varad idealna izbira. Varad pomeni Bog ognja. Izvira iz hindujskega in sanskrtskega jezika in je sodobno ime.

18. Vardhaman:

Ime Vardhaman pomeni Lord Mahavir. To je hindujsko mitološko ime, vendar s sodobnimi in edinstvenimi konotacijami za tiste fante, rojene pod zvezdo Rohini.

19. Varindra:

Varindra dobesedno pomeni Gospodar oceana. To ime ni zelo pogosto, za kar boste morda slišali, redkost pa je lahko dobra izbira za starše, ki iščejo inovativno ime.

20. Vasistha:

Vasistha je ime priljubljenega modreca v Indiji. Izhaja iz hindujske mitologije in je smiselno in lepo ugodno ime.

21. Varun:

To ime nam je zelo všeč, Varun. Varun pomeni Gospodar vode. Pomeni tudi Nepture. To je kratko in lepo ime fantka, ki dobro zveni v tonu in ima lep pomen.

22. Vidarbh:

Ime Vidarbh dejansko izvira iz imena stare države. To moško otroško ime Rohini Nakshatra je poimenovano po kraju, vendar zaradi edinstvenega zvoka mnogi raje uporabljajo to lepo ime.

23. Vighneshwar:

Tudi to ime je napisano kot Vigneswar, kar pomeni Gospod vrhovnega znanja. Eeshwar pomeni gospodar sveta in ime skupaj simbolizira nekoga, ki ima vrhunsko posvetno znanje. Izvira iz sanskrta.

24. Vikram:

Ime Vikram je priljubljeno indijsko ime, ki izhaja iz hindijščine in sanskrta. Vikram pomeni velur sonce. To je kratko in lepo ime fantka.

25. Vivek:

Vivek je znano indijsko fantovsko ime, kar pomeni sodba ali nekdo, ki je pameten. Ta imena fantov Rohini Nakshatra imajo lepo in smiselno konotacijo in izvirajo iz hindujščine in sanskrta.

Rohini Nakshatra imena deklet:

26. Ojasvi:

To je novo sodobno in edinstveno, inovativno ime za deklice. Ojasvi pomeni nekoga, ki je svetel in kot zvezda. Ime izvira iz hindujščine in je lepo dekle.

27. Vahini:

Vahini je priljubljeno, a lepo in očarljivo ime za deklice. Pomeni teči. Ime simbolizira tudi kontinuiteto in moč. Za tiste, ki imajo raje inovativno in ustvarjalno ime, je to lahko dobra izbira.

28. Vaišnavi:

Vaishnavi je priljubljeno indijsko ime deklet iz generacij skupaj, a kljub temu naredi klasično izbiro imena. Elegantno ime pomeni častilca Lorda Vishnuja. To je lepo ime, ki ga navdihuje hindujska mitologija.

29. Valini:

Valini v indijskih jezikih pomeni zvezde. Simbolizira tudi nekoga, ki vedno sije in uspeva. Obožujemo oba pomena imen in smo neverjetni za inovativno in lepo izbiro imena.

30. Vanaja:

Vanaja pomeni gozdna punca. Van pomeni gozd, Vanaja pa je ženska različica nekoga, ki pripada gozdu. To je običajno, a hkrati ustvarjalno in lepo ime punčke. Zelo smo zaljubljeni v ta ženska imena Rohini Nakshatra.

31. Vanamala:

Ime Vanamala izhaja iz dveh besed, Vana in mala. Vana pomeni gozd, mala pa venec. Ime je lepo in običajno indijsko ime deklice, ki izvira iz sanskrtskega jezika.

32. Vani:

Vani pomeni govor. Simbolizira tudi lepo kombinacijo besed. Ustvarjalni in umetniški pomen imena je mnogim všeč in je priljubljena izbira imen med generacijami. Med več imeni za dekle v Rohini Nakshatri je to brezčasna izbira.

33. Vandana:

Vandana dobesedno pomeni pozdrav. Simbolizira tudi spoštovanje. Ime izvira iz sanskrtskega jezika in je znano ime deklice iz južne Indije.

34. Vanitha:

Vanitha je priljubljena izbira imen; v prevodu pomeni žensko v sanskrtu in južnoindijskih jezikih. To je brezčasno in tradicionalno punčko z imenom Rohini nakshatra.

35. Vanshika:

Ime Vanshika je sodobna inovativna izbira, kar pomeni flavta. Ljubijo ga tisti, ki imajo radi glasbo in umetnost. To je edinstveno in redko ime deklice za Rohini Nakshatro.

36. Varada:

Varada je drugo ime za boginjo Lakshmi. Navdihujejo ga hindujske mitologije in je redko ime za deklice, med katerimi lahko izbirate.

37. Varalika:

Varalika je čudovita izbira imena punčke. Ime pomeni boginja Durga. S svojim ugodnim in lepim pomenom, vendar s sodobnim imenom, je popolna izbira imena za deklice Rohini Nakshatra.

38. Varnika:

Ime Varnika je sodobno in novodnevno ime nove generacije za deklice. Pomeni čistost zlata. To je kratko in sladko lepo deklico, ki izvira iz sanskrtskega jezika.

39. Vartika:

Čeprav je ime vartika običajno slišati, je znano po svojem lepem pomenu. Vartika pomeni svetilka. Simbolizira tudi svetlobo, slavo in srečo. To je edinstveno ime deklice za rojene v Rohini Nakshatri.

40. Varunika:

Ime Varunika izhaja iz besede Varuni, kar pomeni dež. Pomeni boginjo dežja. To lepo ime spet izvira iz hindujskih pisav in mitologije.

41. Vasanthi:

Ime Vasanti, ki se piše tudi kot Vasanti, pomeni spomladansko sezono. Je iz južnoindijskih jezikov in sanskrta in je ustvarjalno in lepo ime.

42. Vasumathi:

Vasumathi pomeni nekoga, ki je lep na celem svetu. Vasu pomeni svet, ime pa simbolizira apsara sijaja. Ali ni čudovito s tako smiselno intenzivno konotacijo?

43. Vatsala:

Ime Vatsala je v Indiji znano, a še ne tako pogosto ime. Vatsala pomeni nekoga, ki je ljubeč. Ta ženska imena Rohini Nakshatra so iz hindujskega in sanskrtskega jezika in so priljubljena v tamilskih in teluških državah.

44. Vidhi:

Ime Vidhi dobesedno pomeni Boginja usode. To je kratko in lepo ljubko ime za novorojenko.

45. Vidisha:

Vidisha pomeni reka. Ime je edinstvena izbira imena nove generacije za starše, ki imajo raje smiselno, a čudovito in srčkano ime in ton. Kaj misliš?

46. ​​Vihana:

Ime Vihana izvira iz sanskrtskega jezika in pomeni zgodnje jutro. Ime simbolizira tudi nove začetke ali žarek upanja. Tako krasen zvok, kajne! To je redko ime za punčko Rishaba rasi Rohini nakshatra.

47. Vinaya:

Ime Vinaya dobesedno pomeni nekoga, ki je vedno skromen in skromen. Pogosta je v južni Indiji in izvira iz sanskrtskega jezika. To je idealno za otroška imena Rohini Nakshatra 3. pada.

48. Vinodhini:

Vinodhini pomeni nekoga, ki je vedno srečno bitje. Vinodam v sanskrtu in južnoindijskih jezikih pomeni zabavo ali veselje. To je znano, a ustvarjalno in smiselno ime za deklice pod Rohini nakshatro.

49. Vishaka:

Ime Vishaka, ki ga lahko zapišemo tudi kot Vishakha, pomeni zvezde. Znana je tako v severnem kot v zahodnem indijskem pasu in izvira iz hindujskih jezikov.

50. Viswajanani:

Ime Viswajanani navdihujeta dve besedi, Visvam in Janani. Visvam ali Visva pomeni ves svet, Janani pa mati. Ime zato simbolizira mater celega sveta. Kako lepo je ime? Navdihuje ga sanskrtski jezik.

Uniseks imena za Rohini Nakshatra:

51. Vishwa:

Ime je pisano tudi kot Viswa, ime je uniseks in ga lahko poimenujemo tako za dečke kot za dekleta. Viswa pomeni vesolje ali celotno Zemljo. Ali ni očarljivo in smiselno? Izhaja iz hindujskega in sanskrtskega jezika.

52. Vasugi:

Ime Vasugi je lahko spet idealno tako za dečke kot za dekleta. Pomeni kralj kač. Ime je izpeljano in izvira iz sanskrtskega jezika. Lahko se piše tudi kot Vasuki.

53. Vajrakanthi:

Vajrakanthi je ime za dečke in dekleta, ki ga navdihujejo glasbena področja. Pomeni ime Raga in je odlična izbira za starše, ki imajo radi umetnost in glasbo

54. Vasumitra:

Vasumitra je starodavno tradicionalno ime, navdihnjeno iz hindujske mitologije. To je uniseks ime in je lahko kot nalašč za tiste, ki želijo konvencionalno, a prijetno in lepo izbiro imena.

55. Virinchi:

Ime Virinchi je sodobna izbira imena in simbolizira ali pomeni Gospoda Brahmo. Izvira iz sanskrta in je edinstvena in redka izbira imen za dojenčke in deklice pod Rohini Nakshatro.

Dvojna imena otrok za dekleta in fante:

56. Oishin – Oishi:

Imena punčk in dečkov sta super moderna in edinstvena po zvenenju. Oishi pomeni vrtnica. Oishin je otroško ime in pomeni božansko. Oba se rimata in začneta z ‘Oishi’, zaradi česar sta primerna izbira.

57. Ojis – Ojayit:

Ime Ojis in Ojayit sta izbira imena dvojčka. Ojis pomeni Teej, Ojayit pa pomeni nekoga, ki je pogumen. Oba se rimata in začneta z ‘oj’ in sta idealna imena za fantka dvojčka.

58. Vaibhav – Vaibhavi:

Oba imena se začneta z besedo Vaibhav in sta idealna za imena dvojčkov in fantov. Vaibhav pomeni bogastvo ali nekoga, ki ima veličino ali moč. Vaibhavi je ženska različica istega in simbolizira tudi lastnika ali bogastvo.

59. Vaishakh- Vaishali:

To sta zopet imena fantka in punčke. Vaishak je drugi po vrstnem redu luninega hindujskega izročila in mitologije ali astrologije. Vaishali pa pomeni princesa. To je tudi ime starodavnega imena v Indiji. Oba se začneta z ‘vaisha’ in se dobro rimata. Mar ni super!

60. Vaiga – Vaijanti:

Obe imeni punčk. Vaiga pomeni boginja Parvathi. Vaijanthi pa je ime rože. Oba se začneta z “Vai” in sta popolni imeni punčk dvojčkov z edinstvenimi in redkimi pomeni.

Upamo, da bo s temi imeni Rohini Nakshatra vaše iskanje imen otrok urejeno. Seznam je popolna mešanica klasičnih, tradicionalnih, ugodnih in sodobnih ustvarjalnih imen. Uvrstite jih v ožji izbor po svojih željah in poimenujte svoje otroke z nečim lepim in očarljivim. Stavimo, da jim bo v prihodnje všeč!

Zavrnitev odgovornosti:

Vsa zgoraj omenjena imena in njihovi pomeni se lahko spremenijo glede na različne jezike, regije in države. Pred dokončanjem otrokovega imena je priporočljivo opraviti obsežne raziskave.