Ime je nekaj, kar nam bo ostalo vse življenje. Karkoli se odločimo za poimenovanje svojega otroka, iščemo nekaj smiselnega in intenzivnega, s čudovitim tonom in občutkom. Teh petčrkovnih imen otrok, ki smo vam jih pripravili, vključuje najbolj brezčasna, klasična in hkrati sodobna imena na svetu, ki vam bodo pomagala pri izbiri imena.

Vsaka imena s 5 črkami, ki jih upoštevate – so popolna tako po tonu kot po izgovorjavi. Niti so prekratki ali drobni, niti niso zelo dolgi. Oglejte si ta imena za zvezdo, ki smo vam jo pripravili v pomoč!

petčrkovna imena otrok

Edinstvena in najnovejša imena otrok s petimi črkami, ki jih morate preveriti letos

Ta kul in super srčkana imena petih črk, ki smo jih zbrali, bodo v hipu rešila vse vaše skrbi! Tukaj smo!

Imena dojenčkov s 5 črkami:

1. Caine:

Čeprav izvor imena Craine ni ravno prepričan, mnogi menijo, da so bodisi iz irskega ali valižanskega izvora. Vendar Craine pomeni “sin borca.” To je idealno in popolno ujemanje za tiste starše, ki iščejo edinstveno in inovativno, smiselno ime.

2. Derek:

Zdaj je Derek že priljubljeno angleško ime, na katerega smo mnogi naleteli. Derek pomeni ‘nadarjen vladar.’ Je različica drugega imena, Derrick.

3. Felix:

Felix pomeni “srečen” in “uspešen.” Izvira iz rimskega seznama imen in zelo nam je všeč, da je edinstven, sodoben in svetopisemski..

4. Nolan:

Nolan v angleščini pomeni “nasvet” ali “nasvet.” Vendar ima v latinščini drug pomen, ki pomeni “dobro govoreč človek.” Oba spomina smo navdušeni.!

5. Aaryn:

Imenuje se tudi popularno ime Aaryan ali Aryan, kar pomeni “gora moči.” Verjame se, da izvira tako iz hebrejščine kot iz južnoazijskih držav.

6. Farad:

Medtem ko je Farad kot edinstveno ime, mnogi ne vedo natančnega izvora. Ime ima več pomenov in vključuje „osebo z odgovornostmi“ ali „vodjo“.

7. Albin:

Albin je precej starodavno, a še vedno nepriljubljeno in neznano ime. Pomeni svetlo. Mnogi pa menijo, da izvira iz Francozov, Poljakov ali Rimljanov, vendar niso prepričani.

8. Logan:

Logan pomeni potomec bojevnika. V škotskem pomeni tudi majhna votlina. Čeprav je bil nekoč priimek za dojenčke že dolgo nazaj, se je zdaj zgodil tudi kot ime za mnoge otroke.

9. Tyler:

Simpatično ime Tyler lahko imenujemo tudi Tylor. Pomeni izdelovalec ploščic. Vendar pa pomen imena izvira iz starodavnih francoskih časov in je zdaj že priljubljen po vsem svetu brez dejanskega pomena.

10. Gaven:

Gaven ali imenovan tudi Gavin pomeni beli jastreb. To je priljubljeno ime za fantka v Evropi, na Škotskem in v Ameriki. Ime je edinstveno in ustvarjalno, od tod tudi priljubljenost.

11. Hasan:

Če ste literarni sesalci, morda že poznate njen pomen iz priljubljenega romana Kite Runner. Hasan dejansko pomeni “čeden” ali “dobrotnik”. To je priljubljeno arabsko ime.

12. Irwin:

Presenečeni smo nad imenom Irwin. Irwin pomeni “prijatelj merjasca.” Čeprav ime ni zelo priljubljeno, je pohvaljeno zaradi svoje edinstvenosti in srčkanega zvoka in tona. Druga različica in zvok imena sta Irvin.

13. Jahir:

Jahir je drugo arabsko ime, ki je danes priljubljeno po vsem svetu. Dandanes niso samo muslimani, ampak tudi drugi sprejeli ime zaradi njegovega lepega pomena, “ustvarjalnost” ali “tolažnik”.

14. Myron:

Myron pomeni parfum ali dišava. Čeprav je samo ime precej novo in sodobno, dejansko izvira iz grščine in judovstva. Zelo nam je všeč njegov inovativni pomen!

15. Orvin:

Orvin je anglosaško ime, novo v mnogih državah in skupnostih s svojo sodobno in sodobno privlačnostjo. Pomen Orvina je ‘pogumen prijatelj.’ Zdaj smo navdušeni, pravimo!

16. Aksel:

Ime Aksel se prav tako približuje imenu Lucian. To petčrkovno ime fantka pomeni oče svetlobe in vir miru. Znano je, da imajo to ime vsi tisti, ki močno verjamejo v idejo miru, umirjenosti v življenju. Druga varianta imena je “Axel”.

17. Quinn:

Stavimo, da tega imena sploh niste slišali ali naleteli. Ime Quinn je precej sodobno ime, ki je znano in postaja priljubljeno prav zdaj. Pomeni pametno in bistvo. Čeprav izvor tega imena ni nekaj, v kar nismo prepričani, nas je pritegnila lepota njegovega pomena!

18. Amael:

Amael se lahko izgovori tudi kot Amal, ima korenine iz arabščine. Pomeni obvladovanje vrlin. To je nekdo, ki je idealist in ima v življenju vrline ter verjame, da se jih drži, medtem ko vodi vse življenje.

19. Rufus:

Rufus dejansko in v dobesednem prevodu pomeni “rdečelas.” Priljubljen je iz svojih latinskih korenin. Vendar pogosto slišimo kristjane po državah s tem imenom priljubljeno.

20. Vidal:

Vidal ima špansko poreklo in je zaenkrat edinstveno ime. Pomeni “življenje” ali tudi drugo ime za “vitalno.” Smisel življenja je precej intenziven in se primerno ujema s starši, ki želijo preprost pomen, vendar z gostim občutkom.

Imena deklet s 5 črkami:

21. Sofija:

Vsi imamo radi to elegantno in razdraženo ime, Sofia. Toda ali veste, od kod izvira? Sofija izvira iz grščine in pomeni “modrost.” Vendar pa je zdaj sprejeta po vsem svetu in v kulturah in se izgovarja tudi kot Sofija.

22. Chloe:

Chloe v grški mitologiji pomeni boginjo plodnosti. Verjame pa se tudi, da Chloe pomeni “pomlad” ali “sreča”. To je priljubljeno ime na evropskih območjih in tudi v Ameriki, obožujemo pa njegovo edinstvenost.

23. Alika:

Čeprav ime ne izhaja iz pomembne osebnosti, temelji na havajskem izvoru. Pomen je resničen. Pomen imena je zagotovo navdihujoč; vsi si želimo, da bi bile naše hčere resnične in vendar najlepše, kajne!

24. Amaya:

Zelo nam je všeč to drugo sodobno napeto ime, Amaya. Amaya izvira iz Japonske in Španije. Ta 5 -črna ženska imena izvirajo iz vasi Amaya in zvenijo tudi poetično in romantično, kajne!

25. Fiona:

Fiona je danes zelo priljubljeno ime v filmih. Ali veste, kaj to pomeni? Fiona pomeni “pošteno” in “belo”. Je škotskega izvora in je priljubljena tudi po vsej Evropi.

26. Karen:

Karen pomeni čista. To je trendovsko novodnevno moderno ime in bližnjica imena Katherine. To je angleškega izvora in je po vsem svetu, sprejeto v več državah. Je tudi med priljubljenimi petčrkovnimi svetopisemskimi imeni deklet.

27. Megan:

Hej, stavimo, da vsi že poznamo to ime iz očitnih razlogov. Ali veste, kaj pomeni Megan? Tudi kratka oblika ali različica za Margaret, Megan pomeni ‘mogočna’ ali ‘nekdo močan.’ No, to je lepo, kajne?!

28. Oljka:

Oljka pomeni “trezen”, “nežen” in “skromen.” Pomeni se medsebojno razumejo v vseh kulturah in ta petčrkovna ženska imena izvirajo iz angleških držav. Je tudi poenostavljena različica imena Olivia.

29. Sarah:

Imenuje se tudi Sara, kar pomeni princesa. Izvor je iz hebrejščine, danes pa je priljubljen v vseh religijah in ne le v kristjanih. Glavni razlog za njegovo priljubljenost je, kako ljubko in ljubko se sliši ime!

30. Kayla:

Kayla pomeni ‘varuh skrivnosti.’ Izvor in korenine tega imena sicer nista ugotovljena, vendar je ime precej priljubljeno tudi v zahodnih in vzhodnih državah.

31. Erika:

Erika pomeni “vladarica prava” ali “vladarica vesolja.” Izgovarja se tudi kot Erica ali Ericka, izvira iz kraljevskih korenin Italije in Nemčije..

32. Elena:

Elena je ime grškega izvora in pomeni ‘nekaj svetlega’ ali ‘sijoče svetlobe.’ Je precej brezčasno in elegantno ime, ki je v trendu in priljubljeno že več kot pet desetletij in je do zdaj še vedno priljubljeno izbrano ime..

33. Diana:

Zdaj spet vsi poznamo ime, Diana. Toda kaj je smisel tega? Diana iz grškega izvora pomeni “boginja lune”..

34. Naomi:

Naomi je judovskega in hebrejskega izvora. Zaradi lepega pomena pa so ga kasneje sprejele tudi druge religije po vsem svetu. Naomi pomeni ‘prijetnost’ ali ‘užitek’..

35. Renee:

Izgovarja se tudi kot Rene, pomeni ‘prerojen.’ Je tudi sinonim za nekaj močnega. Ta petčrkovna imena deklet so rimskega izvora, pozneje pa so postala priljubljena tudi po Evropi in Avstraliji.

36. Laila:

Laila, izgovorjena tudi kot Leila ali Lila, je perzijsko ime. To je pesniški izraz in ime, ki se že dolgo uporablja in pomeni ‘noč’ ali ‘hči noči.’ No, to je nekaj!

37. Afida:

Afida je precej nov dan in edinstveno sodobno ime, ki ga danes pogosto slišimo. Je zelo priljubljen med muslimani in pomeni “boj proti prašičem”. Druga različica in izgovorjava istega imena sta Afeeda.

38. Ciara:

Ime Ciara pomeni Temno. Ciara izvira iz Irske in drugih norveških držav in je edinstveno sodobno ime v trendu tega desetletja.

39. Zaria:

Zaria je široko uporabljeno ime in ima korenine tudi v hebrejščini, arabščini in slovanščini. Medtem ko v nekaterih kulturah Zaria pomeni Rose, drugi menijo, da je Zaria princesa. Kakorkoli, oba pomena imamo zelo radi!

40. Kiana:

Ime Kiana je različica dečkovega imena Kian. Kiana pomeni starodavna. Alternativno ga lahko razumemo tudi kot – nekaj brezčasnega ali klasičnega. Mnogi menijo, da je ime perzijskega izvora.

Indijska imena fantov in deklet s petimi črkami:

41. Del:

Parth pomeni Vladar ali zvezda. Izvira iz sanskrtskega izvora in je priljubljen v indijskih kulturah in skupnostih, ne glede na to, v kateri državi.

42. Nadin:

Ste kdaj raje imeli edinstveno novodnevno ime? Nadin je trenutno naš največji favorit. Nadin pomeni Gospod reke. Izhaja iz besede Nadi in je edinstvena in ustvarjalna kombinacija.

43. Viaan:

Viaan spet izvira iz indijskih hindujskih imen in pomeni energijo ali nekoga, ki je vedno poln življenja. Zdaj je to nekaj, kar si vsi želimo za naše male rockstarse, kajne!

44. Arijci:

Aryan je že zelo priljubljeno ime za indijske fante in otroke in pomeni plemenito. Izhaja iz imen hindujske mitologije in zveni tudi ljubko in ljubko; kaj misliš?

45. Ishan:

Ishan, izgovorjen tudi kot Ishaan, pomeni sonce. Izhaja iz sanskrta in sicer pomeni tudi znanilko bogastva.

46. ​​Adwit:

Zdaj nam je všeč, kako inovativno in edinstveno je to ime, Adwit. Adwit, kot razumemo, pomeni Gospod sveta ali Gospod Višnu in Brahma. Zelo nam je všeč, kako je ime moderno, pa tudi tako specifičen in intenziven pomen

47. Nehal:

Nehal je novo moderno ime za fante in pomeni čeden ter nekdo, ki izgleda dobro in mladostno. Trenutno je zelo priljubljeno ime v severnoindijskem pasu.

48. Laksh:

Laksh, ki izhaja iz Lakshman, pomeni destinacijo. To 5 -mestno moško ime izhaja iz sanskrta in hindujske mitologije in se sliši tudi sodobno.

49. Mahir:

Mahir je edinstveno in popolnoma novo ime, ki smo ga slišali v zadnjih dneh. Čeprav natančen izvor ni znan, Mahir pomeni strokovnjaka ali nekoga, ki je pameten. Kljub temu imamo radi pomen!

50. Aahan:

Aahan ima več pomenov, povezanih z jutranjimi žarki, sončnim vzhodom, zori in prvim svetlobnim žarkom. Alternativno simbolizira tudi upanje in nove začetke. Tako lepo ime ni!

51. Aarna:

Aarna v hindujščini pomeni boginja Lakshmi. Simbolizira bogastvo, srečo, srečo in blaginjo. Ime je navdihnjeno neposredno iz dobre volje in dobre volje. To je precej ljubko in ljubko novodnevno ime moderne punčke.

52. Kiara:

Kiara je sodobno in priljubljeno ime, ki je trenutno v trendu v Indiji. Pogosto slišimo, da se otroci nove generacije imenujejo Kiara. Pomeni tako lepoto kot temnolasko.

53. Kajal:

Kajal je spet drugo precej priljubljeno ime in je v Indiji precej klasično ime. Tisti v skupnostih in regijah so znani po tem slavnem izboru imena. Kajal pomeni Kohl, povezan z lepoto.

54. Disha:

Disha pomeni smer. Disha, ki izvira iz sanskrta, je znano severno in južno indijsko ime. Alternativno pomeni tudi utiranje poti.

55. Anshu:

Anshu, ki je različica in bližnjica od Anshula, pomeni sonce. Izhaja iz navdiha hindujskega mitološkega imena, sliši pa se tudi srčkano in sodobno.

56. Anupa:

Ste že slišali za ime Anupa? Anupa pomeni ribnik ali rečno telo. To ime vam je ljubše zaradi te novosti in inovativnega pomena ter redkosti izbire imena.

57. Bindu:

Bindu se lahko črkuje tudi kot bindu pomeni točko ali piko. Čeprav samo ime ni intenzivnega pomena, ima ime precej čar in milost in je priljubljena izbira za številna imena južnoindijskih deklet iz starosti.

58. Dyuti:

Dyuthi pomeni žareti, svetlobo ali svetilko. To je spet redko in sodobno ime za tiste, ki želijo poimenovati nekaj, kar je povezano s sijočo in lahkotno, a raje edinstveno in ljubko zveneče. Izvira iz sanskrtskega izvora.

59. Farha:

Farha pomeni srečo. Čeprav je o tem imenu zdaj znano natančno poreklo, je Farha zelo priljubljena tako v hindujski kot v muslimanski kulturi.

60. Hamsa:

Lahko se piše tudi kot Hansa, kar pomeni Labod. Ime je tako lepo kot njegov pomen in radi imamo, kako elegantno in elegantno zveni, ko se črkuje.

Upamo, da vam je bila izbira med temi petčrkovnimi otroškimi imeni všeč. Sem spadajo tako sodobna edinstvena in ljubka imena, ki so redka, kot tudi stara, a brezčasna in klasična. Kakšna je vaša izbira in prednost na seznamu imen trenutno? Sporočite nam!

Zavrnitev odgovornosti:

Zgoraj navedena imena imajo lahko tudi različne pomene in izvor, odvisno od kultur, skupnosti in držav. Preden dokončate otrokovo ime, se prepričajte in preučite.