Če želite poimenovati svojega malčka po hindujski astrologiji in poravnavi zvezd, lunarnih ozvezdjih, velja, da je ugodno, če sledite vzorcu poimenovanja po določenih začetnih zlogih. Danes vam bomo pomagali pri imenih otrok Chitra nakshatra za tiste najmlajše, rojene pod to zvezdo. Chitra Nakshatra je 14. zvezda v 27 nakshatrah.

chitra nakshatra otroška imena

Če želite tradicionalno ime ali moderno zveneče z lepim pomenom, smo sestavili popoln seznam, ki ustreza vsem vašim zahtevam. Stavimo, da se vaše iskanje po imenih Chitra nakshatra konča tukaj.

Chitra Nakshatra in značilnosti:

Chitra nakshatra se giblje med 23,20 stopinjami v zodiakalnem znamenju Device do 6,40 v tehtnici. To je štirinajsta zvezda v 27 nakshatrah v hindujski astrologiji. Rojeni pod Chitra nakshatro naj bi bili v različnih vidikih življenja zelo briljantni. So perfekcionisti in vedno občudujejo umetnost, lepoto in ustvarjanje. Vedno so dinamični, dobijo blaginjo in se želijo vsega naučiti. Rojeni Chitra nakshatra uživajo v dobrem zdravju in so vedno srečna bitja. So inteligentni in so vedno miroljubni.

Planet vladajočega božanstva je Mars, živalsko ime pa je samica tigra.

Začetna črka/zlog imena Chitra Nakshatra:

velja za ugodnega in srečnega, če se tisti dojenčki, rojeni pod Chitra nakshatro, začnejo z naslednjimi zlogi,

Pe, Po, Ra, Raa, Ri, Ree

Če želite iti poimenovati po pada,

  • Imena Chitra Nakshatra 1 pada se začnejo s Pe
  • Chitra Nakshatra 2. pada imena s Po
  • Imena Chitra Nakshatra 3. pada se začnejo z Ra/Pra
  • Imena Chitra Nakshatra 4. pada se začnejo z Ri

Zdaj pa pojdimo naprej in raziščimo ljubka in smiselna imena chithirai natchathiram za dojenčke in deklice.

Imena za dojenčke Chitra Nakshatra z njihovimi pomeni 2020:

Raziščimo imena otrok za Chitra nakshatra, za fante in dekleta z njihovimi pomeni in simboliko danes tukaj.

Imena fantov Chitra Nakshatra:

1. Peeyush:

Peeyush pomeni mleko. To je nenavadno in redko ime fantka za rojene pod Chitra nakshatro.

2. Perumal:

Perumal je znan južnoindijski, zlasti tamilsko ime za Chitra nakshatra. Pomeni Lord Venkateswara.

3. Porush:

Porush pomeni močan. To je nova in sodobna edinstvena izbira otroškega imena za fante v tem desetletju. Gre za novo hindujsko ime chithirai nakshatra.

4. Raadhik:

Raadhik pomeni bogato, uspešno osebo. Simbolizira tudi liberalno in uspešno dušo. To je sodobno ime za dojenčke pod Chitra nakshatro.

5. Raag:

Raag pomeni muzikal. Pomeni tudi življenje, ljubezen, strast, lepoto in sijaj. To je novo in ustvarjalno ime fantka Chitra nakshatra.

6. Raajan:

Raajan je že pogosta izbira imen za dojenčke, vendar je klasična varianta. Ime Raajan pomeni kralj in kraljeva rodbina.

7. Raanish:

Raanish ni nihče drug kot Lord Siva. To je tradicionalno pomenljivo ime, vendar s sodobno zvenečo in imensko besedo za fante v Chitra nakshatri.

8. Rachit:

Rachit je spet edinstveno in redko ime, vendar z lepim pomenom. Ime Rachit pomeni izum. Ali ni to ime Chitra Nakshatra za fanta kul?

9. Radhav:

Radhav ni nihče drug kot Gospod Krišna. Pomeni ljubljeno Radho, to je Krišno. To je romantično in hkrati ljubko ime za fanta.

10. Ragav:

Ragav je Lord Ram. To pomeni Boga Raghavenderja, ki prihaja iz tradicionalnega pomena za dečke v Chitra nakshatri.

11. Rajak:

Rajak je novo sodobno ime. rajak pomeni sijaj. Ime pomeni tudi princ, vladar. To je čudovito ime za fanta za rojene Chitre nakshatre.

12. Rajas:

Rajas pomeni strast. To je edinstveno in redko ime za fante v tej generaciji. V severnoindijskih zveznih državah postaja vse pomembnejša. To je eno izmed priljubljenih moških imen Chitra Nakshatra na seznamu.

13. Rakshit:

Rakshit pomeni varovan. Simbolizira tudi zavarovano, dobro zaščiteno. Ime je dobesedni prevod iz besede v sanskrtu.

14. Ranvir:

Ranvir pomeni zmagovalec. Pravzaprav pomeni junak vojne ali bitke. Ime je precej moderna in očarljiva izbira za dečke v severnoindijskih zveznih državah.

15. Rishi:

Rishi dejansko pomeni žajbelj. Pomeni tudi modro in lahkotno. Ime je zelo priljubljeno v več zveznih državah Indije, vendar je glede na mladosten pomen in zvok klasična izbira.

16. Rishit:

Rishit je novo in sodobno ime, ki izhaja iz hindujskega jezika. Ime Rishit pomeni najboljše od vseh. Simbolizira tudi učenega in razgledanega človeka.

17. Rishvanth:

Rishvanth je prijazna duša. Ime pomeni osebo, ki je vesela, prijazna in lepa z vsemi okoli sebe. Druga razlika v črkovanju tega imena je Rishwanth.

18. Rithav:

Rithav je delavec. Ime je vzeto tudi iz mitoloških zgodb in pomeni gospoda Višnuja. To je sodobno ime za Chitra nakshatra s tradicionalnim pomenom.

19. Riteesh:

Riteesh ali Rithesh pomeni najmočnejši od vseh. Pomeni tudi Gospod resnice. To je ljubka in očarljiva moderna izbira imena za fanta. To je trendovsko ime za fantka Chitra Nakshatra.

20. Rithul:

Rithul ali Ritul je oseba, ki išče resnico. Ime simbolizira tudi sočutno in odločno bitje.

21. Rithvik:

Rithvik je priljubljeno ime v Indiji po vseh državah, vendar je do danes mladostno in očarljivo ime. Pomeni duhovnika ali svetnika. Drugi pomen Rithvika ali Ritika/Rithwika je želja.

22. Ritvaan:

Ritvaan pomeni srečo. Ime je sodobna in sodobna izbira imena za fantke v Chitra nakshatri.

23. Rivan:

Če želite popolnoma elegantno in elegantno ime ter kratko, izrazito različico, je lahko Rivan dobra izbira. Rivan pomeni zvezda.

24. Riyanksh:

Riyansh je ljubko, pomenljivo ime. Riyansh pomeni prvi žarek svetlobe. To pomeni tudi oko Lorda Vishnuja. (Ansh pomeni oko). Druge istoimenske različice so Riyanshu in Riyanskhu.

25. Riyyan:

Riyyan pomeni mala zvezda ali mali kralj. Ime ne izvira iz indijskega jezika, vendar kontekst in izpeljava nista znana. Je pa ljubko in očarljivo ime fantka. Kaj misliš?

Imena deklet Chitra Nakshatra:

26. Pehal:

Pehal pomeni začetek ali začetek. Navdihuje ga urdska poezija in je med ljubko in lepo izbiro imena punčke za Chitra nakshatra.

27. Pernitha:

Pernitha ali Pernita pomeni uslišane molitve. To je ljubka in lepa sodobna in redka izbira imena za deklice. To so tudi ljubka imena Kanya rasi Chitra Nakshatra.

28. Poshitha:

Poshitha pomeni hranjeno dekle. Pomeni tudi ljubljeno in negovano. Izbira ženskega imena Chitra Nakshatra je edinstvena in osvežujoča nova izbira.

29. Pournima:

Pournima v sanskrtu in južnoindijskih jezikih pomeni polna luna. To je klasična in najljubša izbira otroškega imena za več generacij.

30. Raadhika:

Radhika ali Raadhika pomeni boginja Radha. Ime simbolizira tudi uspešno osebo in bogato osebo. To je eno izmed ljubkih in zimzelenih imen deklet za chithirai natchathiram.

31. Raagini:

Raagini pomeni melodijo ali glasbo. Ime izvira iz glasbene terminologije in simbolizira tudi ljubezen. To je tudi drugo ime za boginjo Lakshmi.

32. Raashi:

Raashi pomeni horoskopski znak. Ta imena Chitra Nakshatra za dekle je zelo kratka in ljubka, a tradicionalna izbira imena za Chitra nakshatra rojene

33. Rachana:

Rachana pomeni ustvarjanje. Pomeni tudi ureditev in gradnjo. Čeprav je to običajno ime, je zelo smiselno in elegantno.

34. Radhana:

Radhana pomeni govor. To je redko otroško ime za hindujce, rojene v Indiji, in je lepa izbira za dojenčke Chitra nakshatra.

35. Rajathi:

Rajathi pomeni kraljico ali vladarko. To je nov izum imena, vendar z intenzivnim in očarljivim pomenom.

36. Rajitha:

Rajitha je splošno ime v južni Indiji, vendar z lepo simboliko. Ime Rajitha pomeni briljantno osebo. Pomeni tudi sijaj in osvetljenost.

37. Ranjika:

Ranjika pomeni ljubko in prijetno osebo. To je edinstveno ime za dojenčke in ga redko najdemo, izvira iz sanskrta in hindujščine.

38. Ranvitha:

Ranvitha ali Ranvita pomeni srečno, veselo in veselo osebo. Izvor še ni ugotovljen, vendar je redka izbira imen za Chitra nakshatra.

39. Rašmika:

Vsi poznamo ime Rashmika, glede na to, kako se nanj navezuje slavna oseba. Rashmika dejansko pomeni žarek svetlobe. To simbolizira tudi sijaj in sijaj. To je ljubko in lepo, kar pomeni ime Chitra nakshatra.

40. Rati:

Rati je običajno ime deklice v severni Indiji. Ime Rati pomeni željo, kupidona, ljubezen in željo. To je kratko in ljubko otroško ime Chitra nakshatra za dekleta.

41. Ravali:

Ravali je običajno južnoindijsko ime, zlasti v telugu. Pomeni zvok, ki prihaja iz flavte. To je eno izmed imen, ki je ustvarjalno in lepo ime za dojenčke Chitra nakshatra.

42. Ravita:

Ravita pomeni povezava, vez ali povezava. Če želite popolnoma moderno, redko in novo ime, je to lahko dobra izbira.

43. Ria:

Ria je kratko tričrkovno ljubko otroško ime. Pomeni dragulj ali bogat. Ime simbolizira tudi boginjo Lakshmi. To je priljubljeno, a zelo klasično in ljubko ime v severnoindijskih državah.

44. Richa:

Richa je hvalnica. Pomeni pisanje Vede. Vendar pa označuje in implicira tudi sijaj, znanje in modrost. To je priljubljeno, a očarljivo ime deklice.

45. Riju:

Če želite zelo novo ime, je Riju prav. Riju pomeni nedolžna in poštena oseba.

46. ​​Rinitha:

Rinitha ali Rinita pomeni odločnost in voljo. Ime izvira iz indijskih jezikov in je redka, a ljubka izbira otroškega imena.

47. Riyanshi:

Obožujemo ime Riyanshi. Riyanshi pomeni veselo osebo.

48. Ritvi:

Ritvi ali Rithwi pomeni srečna oseba. Ime pomeni tudi znanstveno osebo, ki pozna vse Vede. To je tradicionalno pomenljivo ime s filozofijo za njim, a ljubko in moderno v izgovorjavi.

49. Ritika:

Rithika ali Ritika pomeni veselje in srečo. Ime pomeni tudi resnično in velikodušno. To so sodobna imena Chitra Nakshatra Tula Rashi.

50. Rishita:

Rishita je splošno ime v severni Indiji, kar pomeni svetnik. Pomeni tudi najboljšo in najbolj izobraženo osebo. To je smiselna in ljubka izbira imena za deklice v Chitra nakshatri.

Uniseks imena za Chitranakshatra:

51. Rijul:

Rijul je lepo uniseks ime za dečke in deklice. Ime Rijul pomeni nedolžno in pošteno osebo. To je redko otroško ime Chitra nakshatra.

52. Ripal:

Ripal je še eno sodobno in nenavadno otroško ime za dečke in deklice. Pomeni ljubiti in sočutno biti.

53. Rithu:

Rithu je ime za dečke in dekleta. Ime izvira iz hindujske besede Ritu, kar pomeni letni čas ali obdobje.

54. Rajani:

Rajani je še eno ljubko in tradicionalno ime, ki zveni za dečke in deklice. Pomeni noč in je očarljiva izbira za dojenčke Chitra nakshatra.

55. Ratna:

Ratna je zelo pogosto otroško ime. Ime Ratna pomeni biser. Simbolizira tudi dragoceno in dragulju podobno osebo.

Imena dvojčkov za Chitranakshatro:

56. Peehu – Pehr:

Peehu in Pehr sta ljubki in sodobni indijski punčki, ki se odločita za ime. Pomeni sladko osebo. Pomeni tudi pav. Pehr je čas dneva ali faze.

57. Porush – Poshit:

Porush pomeni močno osebo. Poshit pa pomeni branjeno ali ljubljeno osebo. To so redke in ljubke izbire imena dvojčkov za Chitra nakshatro.

58. Raasya – Ravee:

Raassya pomeni sentimentalno dušo. Ravee pa pomeni neverjetnega človeka. To sta obe idealni novi moderni ideji za ime dvojčic za rojene Chitre nakshatre.

59. Radnya – Ragab:

Radnya je punčka, kar pomeni kraljeva hči. Ragab je otroško ime, ki pomeni Gospoda Rama ali Gospoda Boga. To sta izbiri imena deklic in dečkov dvojčkov.

60. Rishav – Rishen:

Rishav in Rishen sta ljubki in sodobni izbiri imen dvojčkov za Chitra nakshatro. Pomeni vrhunsko in odlično. Rishen pomeni dobre ljudi.

Upamo, da ste našli idealna imena za dojenčke Chitra nakshatra za vašo zvezdo. Sporočite nam, kateri so vaši najljubši na seznamu; radi te slišimo.

Zavrnitev odgovornosti:

Vsa zgoraj navedena imena imajo pomen glede na kontekst in čas. Ti pomeni in simboli se lahko spremenijo glede na različne kulture, države, regije in jezike. Svetujemo vam, da pred tem opravite obsežno raziskavo, da razumete več interpretacij imena.