Danes ugotavljamo, da starši iščejo nekaj več kot besedo, ki se sliši lepo ali je priljubljena, medtem ko iščejo imena za svojega otroka. Staromodna imena otrok niso samo besede, ampak imajo veliko pomena, na primer odražajo identiteto. Lahko se sklicuje celo na njihovo dediščino in kulturo. Staromodna imena se spet vračajo v trend, saj so dokazala, da zdržijo preizkus časa. Pomaknite se navzdol in poiščite nešteto imen starih šol in poiščite tista, ki najbolj ustrezajo vaši družini.

staromodna imena otrok

60 najboljših starodobnih imen dojenčkov:

Tukaj smo sestavili seznam staromodnih imen dojenčkov za fante nove generacije, ki hitro pridobivajo na priljubljenosti.

20 starih modnih imen fantov:

1. Abraham:

Pomen tega imena je “oče množic” in je hebrejskega izvora. To ime so častili Judje. V Svetem pismu ima tudi pomen “vzvišeni oče”. Je starozavezni patriarh.

2. Albert:

Pomen imena Albert je “Noble and Bright” in je angleškega izvora. Obstaja več znanih klasičnih osebnosti s tem imenom, kot so Albert Einstein, Albert Schweitzer in Albert Brooks, režiser.

3. Bernard:

Bernard pomeni “Močan, pogumen kot medved” in je francoskega izvora. Pogosti vzdevki za to ime so Bernard so Barney, Berney, Bernie. To je ljubko ime na staromoden način.

4. Charles:

Pomen Charlesa je “svoboden človek”. Najpogostejši vzdevek za to staromodno moško ime je Charlie, Charley, ki velja za moška in ženska imena. To ime je nemškega/francoskega izvora.

5. William:

Pomen tega fanta v starem slogu je “odločna zaščita” in je angleškega izvora. Najpogostejši vzdevki so Willy, Willie, Bill in Billy.

6. Aahlaadith:

To ime pomeni “vesela oseba” in je hindujskega/indijskega/orijskega izvora. Tisti s tem imenom so zelo občutljivi in ​​so rojeni diplomati. So mirovniki in poskušajo zbližati ljudi. Osebe s tem imenom so dobri pogajalci in radi posredujejo, da bi dosegli harmonijo med tistimi okoli sebe. Imajo dobre organizacijske sposobnosti.

7. Aanat:

To je ime Jain Boy in pomeni “Skromno, zelo vljudno” in je indijskega izvora. So zelo neodvisni in imajo močan pionirski duh. So rojeni voditelji, ki uspejo s pogumom in odločnostjo.

8. Abhaidev:

Abhaidev je hindujski, sikški fant, kar pomeni “brez strahu” in je indijskega/sanskrtskega izvora. Tisti s tem imenom so izjemno inteligentni in iščejo resnico. Uspejo pri vsakem delu, ki vključuje analizo in znanost. Privlačijo jih vse stvari, povezane z duhovnostjo.

9. Abhijeet:

Abhijeet je priljubljeno ime, ki pomeni “zmagovit” in je iz bengalskega/gudžaratskega/sanskrtskega izvora. Tisti s tem imenom imajo radi mir in sočutni. Njihov cilj je vzpostaviti ravnovesje med dajanjem in prejemanjem. So rojeni učitelji in poskušajo drugim olajšati stvari.

10. Abhiraam:

To ime pomeni “prijeten” in je hindujskega/indijskega/teluškega izvora. Tisti s tem imenom so nadarjeni z naravnimi vodstvenimi sposobnostmi. Postanejo zelo bogati in so dobri v upravljanju. Moč in avtoriteta jim prideta naravno in postanejo veliki vizionarji. So zelo dobri v poslu in financah.

11. Bachittar:

To je ime sikhskega dečka, kar pomeni “čudovite zasluge” in je pandžabskega izvora. Tisti s tem imenom so drzni. So ustvarjalni in zelo delavni. Njihov pionirski duh jim pomaga pri uspehu na vseh področjih.

12. Bajarang:

To je ime hindujskega fanta, ki pomeni “ime lorda Hanumaana”. Je gudžaratskega/hindujskega/indijskega izvora in osebe s tem imenom so sanjači. So tudi zdravilci zaradi velikega sočutja, ki ga imajo. Uspevajo na področju poučevanja in pisanja. Osebe s tem imenom vedno iščejo rešitve in so nesebične. Pripravljeni so nesebično pomagati tistim v stiski.

13. Chakrawarti:

Chakrawartimeans “Univerzalni monarh” in je indijskega izvora. To ime je priljubljeno med Jainci. Osebe s tem imenom so ekstrovertirane. So energični in vedno pripravljeni na akcijo. Uspejo v kateri koli karieri, ki jih vodi, in ne v rutinsko monotono delo.

14. Dalbir:

To ime pomeni “pogumen vojak” in je indijskega/pandžabskega izvora. Osebe s tem imenom so pogumne in uspešne. So rojeni voditelji, ki se naučijo biti samozadostni. So delavni in iskreni.

15. Eagan:

Eagan pomeni “dobrodelni” in je hindi/indijski/kanadski/tamilski. Osebe s tem imenom so ekstrovertirane. Ljubijo pustolovščine, so priljubljeni in uspešni na vseh področjih. So progresivni in uspešni na vseh področjih.

16. Fanishwar:

Fanishwarmeans pomeni “Gospod kač” in je hindujskega/indijskega/orijskega/sindijskega/teluškega izvora. Osebe s tem imenom so idealisti. So ljudje z veliko sočutja in pripravljeni skrbeti za potrebe drugih.

17. Gajanand:

To ime pomeni “Lord Ganesh” in je indijskega izvora. So psihično nadarjeni ljudje, ki jih privlači duhovnost in radi iščejo znanje o stvareh, ki so skrivnostne. Radi raziskujejo in se dobro znajdejo na področju znanosti, ki zahteva znanstveno znanje ali tehnične sposobnosti.

18. Hansraj:

Hansraj pomeni “popoln ali čisti vladar” in je iz hindujščine/indijščine/kanade/oriyaorigina. To ime lahko najdete večinoma med sikhi. Osebe s tem imenom so nadarjene z naravnimi vodstvenimi sposobnostmi. Finančno so uspešni in imajo odlične vodstvene sposobnosti. Osebe s tem imenom so vedno radi odgovorne za stvari in so odlični vizionarji. Dobro delujejo tudi na poslovnem področju.

19. Lakshmikant:

Lakshmikant pomeni “Lord Vishnu” in je iz asamskega/hindujskega/indijskega/maratioriginskega izvora. Tisti s tem imenom so zelo pronicljivi. So mirovniki, ki radi združujejo ljudi. Radi imajo harmonijo in so dobri pri kompromisih. Osebe s tem imenom se dobro obnesejo na vseh področjih, kjer je treba posredovati ali se pogajati. V sebi nosijo tudi nenavadno občutljivost. So dobri diplomati in zaradi svojih organizacijskih sposobnosti so zelo uspešni.

20. Madhialagan:

To ime pomeni “inteligenten in čeden” in je indijskega/tamilskega izvora. Osebe s tem imenom so rojeni voditelji in vizionarji. Uspešni so v poslu in so dobri v denarnih zadevah. Njihove vodstvene sposobnosti jim pomagajo postati zelo uspešni.

20 imen punčk v starem slogu:

Tukaj smo sestavili seznam staromodnih ženskih imen za deklice, katerih imena imajo velik pomen glede na prednike, edinstven pomen ali priložnost.

21. Abigail:

Pomen tega imena je “očetovo veselje” in je hebrejskega izvora. Pomeni tudi inteligentno, lepo in zvesto žensko. Abigailini vzdevki so Abbey, Abbi, Abbie, Abby, Gael, Gail, Gale, Gayla, Gayle, Gaila.

22. Adelaide:

Pomen Adelaide je plemenitost in nosi vzdevke Addie, Addy, Adi, Adelheid. To je angleška oblika germanskega imena.

23. Beatrice:

Pomen tega imena je »Ona, ki prinaša srečo; Blagoslovljen «in je latinskega izvora. S seboj nosi veliko vzdevkov, kot so Birdie, Betty, Bess, Bea.

24. Celeste:

Ime Celeste pomeni “nebeško” in je latinskega izvora. Različni vzdevki tega imena so Celia, Celie, Lessie, Lissie.

25. Elaine:

Elaine pomeni »Sončni žarek; Shining Light «in je starogrškega izvora in nosi vzdevke, kot so Elli, Ellie, Elly, Laine, Laini, Lainey, Layney.

26. Danika:

Danika pomeni “jutranja zvezda” in je hindujskega/indijskega/maratskega izvora. So praktični in delavni posamezniki, ki zaradi te kakovosti uspejo na katerem koli področju. Imajo dobre organizacijske in vodstvene sposobnosti.

27. Eesha:

Eeshameans pomeni “boginja Parvati, čistost” in je iz bengalščine/hindujščine/indijanke/kanade/sanskrta/sindhija/teluguorigina. Osebe s tem imenom so zelo občutljive in imajo v sebi odličen negovalni duh. Sočutni so in iščejo harmonijo v vsaki situaciji. Imajo dobre diplomatske sposobnosti in imajo veliko potrpljenja.

28. Garima:

Garima pomeni “čast, moč, moč, toplina” in je indijskega/maratskega izvora. So delavni ljudje, ki lahko uspejo kjer koli delajo. So tudi zanesljivi in ​​odgovornosti jemljejo resno.

29. Maalini:

To ime nosi pomen “Tako lepo kot rože” in je indijskega/tamilskega izvora. Tisti s tem imenom so iznajdljivi in ​​polni energije. So priljubljeni in uspevajo na vseh področjih. Osebe s tem imenom radi tvegajo in so zelo pogumne. So ekstrovertirani in njihova napredna kakovost jim pomaga pri uspehu.

30. Mahati:

Mahatimejci “Veliki” in so indijskega porekla. Osebe s tem imenom so filozofske in so tudi zelo inteligentne. V življenju radi analizirajo vse. So rojeni iskalci in uspejo na katerem koli področju, ki zahteva znanstveno znanje.

31. Maitri:

To ime pomeni “prijateljstvo” in je indijskega izvora. Njihova izjemna inteligenca jim pomaga, da uspejo na vseh področjih in se dobro znajo raziskovati zaradi svoje sposobnosti analize. Privlačijo jih tudi vse duhovne stvari.

32. Malarvili:

To ime pomeni “Z lepimi očmi, ki spominjajo na cvet” in je indijskega/tamilskega izvora. Osebe s tem imenom so inteligentne in imajo analitični um, zaradi česar so uspešne na področjih, povezanih z znanostjo in tehnologijo. Znani so tudi kot zelo domiselni in filozofski.

33. Nabhitha:

Nabhithameans “Neustrašen” in je indijskega izvora. Osebe s tem imenom so rojene zdravilke, ker so po naravi sočutne. Uspevajo na umetniških področjih, kot sta pisanje in slikanje. Iščejo druge in iščejo rešitve.

34. Ojaswini:

Ojaswinimeans “Lustrous” in je indijskega/maratioriškega izvora. Te osebe so neodvisne in pogumne. So tudi pošteni in lahko trdo delajo. So ustvarjalni in rojeni dosežki. Njihov močan pionirski duh jim pomaga pri uspehu na vseh področjih. Znani so tudi po svoji naravnosti.

35. Oliyarasi:

Oliyarasimeans “Brilliant” in je indijskega/tamilskega izvora. Te osebe so drzni in odločni posamezniki. Trdo delajo za dosego svojega cilja in so samozadostni. So tudi dobri voditelji in odločeni so, da bodo uspeli.

36. Padmagriha:

Padmagriha pomeni “Kdor prebiva v lotosu” in je hindi/indijski/maratski/telugu. Tisti s tem imenom imajo radi mir. Podpirajo druge in so zelo obzirni do ljudi okoli sebe. Te osebe imajo v sebi negovalni duh. So dobri učitelji in si prizadevajo olajšati življenje tistim okoli sebe.

37. Rahini:

Rahini pomeni “boginja Saraswati” in je hindujskega/indijskega/kanadskega izvora. Marsikdo se ne zaveda pomena tega imena. Osebe s tem imenom so zelo energične. So progresivni misleci. Osebe s tem imenom imajo izrazit občutek za pustolovščino. So iznajdljivi in ​​to jim pomaga pri uspehu na vseh področjih.

38. Sahila:

Sahilameans “vodnik” in je indijskega izvora. So ekstrovertni in polni energije. Osebe s tem imenom so misleči, ki so liberalni in se dobro obnesejo pri vsakem delu, ki zahteva energijo. Ne marajo monotonih delovnih mest. So zelo iznajdljivi in ​​to jim pomaga pri uspehu na vseh delovnih področjih.

39. Tamarai:

Tamarai pomeni “cvet lotosa” in je indijskega/tamilskega izvora. Te osebe so sanjači in tudi zelo sočutni idealisti. S svojim delom na različnih področjih, kot so pisanje, poučevanje ali druge umetnosti, ozdravijo. Pripravljeni so tudi pomagati tistim v stiski.

40. Udipti:

Udiptimeans “ogenj” in je iz gudžaratskega/hindujskega/indijskega izvora. So ljudje, ki radi uživajo v svoji družbi. Ti ljudje so filozofski in radi analizirajo stvari. Prav tako iščejo resnico in bodo zagotovo uspeli na katerem koli področju, ki zahteva razmišljanje in preiskovalne sposobnosti.

10 Dvojčka & Unisex stara modna imena dojenčkov:

41. Atharv in Ayansh:

Vsi poznamo ta staromodna indijska imena za dojenčke Atharv, kar je ime prve Vede. Ime Ayansh pomeni “del staršev”. Oba sta indijskega porekla in sta dobra izbira za starše, ki si želijo staromodnih imen, ki se prilegajo sodobnosti.

42. Ayan in Yuvan:

Za tiste starše, ki želijo, da bi se imena njihovih dvojčkov rimala, je to idealno in dobra izbira. Pomen imena Ayan je ‘narava.’ Yuvan pa je drugo ime za Lorda Shivo.

43. Aadi in Sai:

Tu je pomen imena Aadi “prvi” ali “najpomembnejši”, pomen Sai pa izhaja iz indijske besede, ki pomeni “božanski”. Obe staromodni imeni dvojčkov se lepo ujemata in zvenita skupaj ter sta dobra izbira.

44. Abhay in Nirbhay:

To so lepa imena za dvojčke, kjer Abhay pomeni enega brez strahu ali neustrašnosti, ime Nirbhay pa pomeni tudi neustrašen ali brez strahu. Ti dve imeni sta idealni izbiri, saj oba pomenita enako.

45. Adin in Adil:

Pomen imena Adin je lep in plemenit po duhu, ime Adil pa pomeni pošten, sodniški in iskren. Adin je hebrejskega izvora, Adil pa arabskega izvora.

46. ​​Myra in Kyra:

Ta imena se ujemajo tako v Indiji kot v tujini in so primerna za dekleta dvojčka. Ime Myra se lahko piše tudi kot Mayra ali Mayrah. Kyra je ime grškega/perzijskega izvora. Pomeni “sonce”.

47. Presley in Harley:

Ime Presley pomeni “z duhovniškega polja” in je angleškega izvora. Ime Harley je tudi angleškega izvora in se nanaša na “zajčev les.” Ta imena so postala priljubljena tudi zaradi znanih motorjev Harley. To sta zelo stari imeni dvojčkov za oba spola.

48. Nayan in Nayna:

Pomen Nayan pomeni Oko in je indijskega izvora, ime Nayna pa tudi oči. Ta imena imajo raje starši, ki se odločijo za imena, ki se lahko uporabljajo za kateri koli spol.

49. Charlie in Peyton:

Druga imena imen dvojčkov, ki so nevtralna glede na spol, sta Charlie in Peyton kot prvo ime. Ime Charlie pomeni “svoboden človek” in je angleškega izvora. Peyton pogosto velja za moško ime, vendar se lahko šteje za žensko, če se spremeni v Payton.

50. Žerjavica in les:

To so staromodna uniseks imena, kjer je Ember angleškega izvora in to ime pomeni “tleči ogenj”, medtem ko je les ameriškega izvora, pomen pa je “les, močan” in se včasih uporablja kot srednje ime.

51. Sterling in Emery:

Pomen domišljijskega imena Sterling je “pristen, visoke kakovosti” in je angleškega izvora. Emery pomeni “pogumna moč” in je tudi angleškega izvora.

10 indijskih starodobnih imen dojenčkov (fantje & Dekleta):

52. Abheer:

Ime Abheer pomeni kravja čreda in ima različico Aabheer, ki se nanaša na osebo, ki skrbi za govedo in ima svoj izvor v Oriji. Druge različice tega imena so Aabher, Abheeran, Abheer in Abheera. To ime je primerno za tiste, ki so delavni, zanesljivi, pogumni in zelo praktični.

53. Aabharan:

To ime pomeni “dragulj” in je po izvoru indijsko/orijsko. To ime je povezano s poštenim, neodvisnim, neposrednim, delavnim in močnim posameznikom. So rojeni voditelji. Uspešni bodo na vseh področjih.

54. Aadarsh:

Aadarsh ​​pomeni “idealno” in je poreklom iz kanade/orije/sanskrta. Tisti s tem imenom so zelo inteligentni in domiselni. Rojeni so iskalci resnice in jih privlači vse duhovno.

55. Aadhavan:

Aadhavan pomeni “Briljantno kot sonce” in je iz indijskega/tamilskega izvora. Tisti s tem hindujskim imenom naj bi bili izjemno inteligentni. Imajo domišljijo in so rojeni iskalci resnice. Pritegne jih vse duhovno in uspeli bodo na področjih, ki vključujejo znanstveno znanje.

56. Aadhunik:

Aadhunik pomeni “moderno, novo” in je hindujskega/indijskega/orijskega/sanskrtskega izvora. Tisti s tem imenom so miroljubni in sočutni. So rojeni učitelji in poskušajo olajšati življenje drugim.

57. Aadarshini:

Aadarshini pomeni “idealist” in je iz gudžaratskega/indijskega/kanadskega izvora. Nadarjeni so z umetniškim talentom in lahko navdihujejo druge. Ti ljudje so ekstrovertirani in dobro komunicirajo z ljudmi. V vseh situacijah vidijo veselje. Imajo dobre govorce in se dobro znajdejo na področju pisanja.

58. Amrithavarshini:

Amrithavarshini pomeni “dež” in je hindujsko/indijskega izvora. Osebe s tem imenom so rojeni voditelji. Imajo dobre vodstvene sposobnosti in radi prevzemajo situacije. Območje jim pride naravno in uspejo na poslovnem področju ter imajo dobro voljo pri denarnih zadevah.

59. Balasandhya:

Balasandhya pomeni “Zora” in je indijskega izvora. So briljantni in iščejo resnico. Ti ljudje imajo dobre preiskovalne lastnosti in jih privlačijo vse mistične stvari. Zanimajo jih skrivnosti življenja.

60. Baruni:

Baruni pomeni “boginja Durga” in je iz bengalskega/hindujskega/indijskega/sindijskega izvora. Osebe s tem imenom so neverjetno pronicljive. So občutljivi in ​​rojeni diplomati, ker verjamejo v mir okoli sebe. Ti ljudje se ne jezijo in radi držijo ljudi skupaj. Zaradi vseh teh lastnosti v življenju veliko dosežejo.

61. Chanchala:

Chanchala pomeni “Lakšmi, nemiren, nestabilen” in je bengalsko/indijskega izvora. Osebe s temi imeni so miroljubne. So zelo sočutni in so zelo naklonjeni. Te osebe so dobri mentorji. Prav tako radi naredijo stvari udobne za druge.

Starši se pri izbiri imen vračajo h koreninam, da izberejo idealno ime za svojega fanta in deklico. Ta članek podrobno opisuje stara imena otrok, njihov pomen različnih imen in njihov izvor. Upamo, da vam je ta članek pomagal izbrati idealno ime za vašega otroka. V spodnjih komentarjih nam sporočite, katera imena so vas najbolj navdušila.

Zavrnitev odgovornosti:

Določena imena imajo različne pomene in se lahko razlikujejo od države do države. To se lahko razlikuje tudi glede kulture. Preden se odločimo za ime, moramo razumeti pravi pomen imena. Imena ne smete izbrati samo zato, ker se sliši prijetno ali je priljubljeno. Ta obsežen članek je zgolj informativne narave in vam pomaga pri pravilni izbiri.