Sodobni pari novega dne razmišljajo edinstveno in inovativno, večina pa raje poimenuje svojega otroka z nečim posebnim in srčkanim. Kratka besedna imena otrok v tem procesu so postala zelo priljubljena in mnogi novi starši se jih odločajo – glede na njihovo sladko in ljubko zvenenje. Za pomoč pri tem procesu smo sestavili seznam štiričrkovnih imen otrok za novorojenčke-ki so tako smiselna kot tudi ljubka.

Ta štiričrkovna imena za dojenčke so enostavna za izgovarjanje in imajo tudi poseben pomen. Poglejmo, za kaj gre!

4 -mestna imena otrok

Priljubljena imena s štirimi črkami, ki so v trendu v letu 2020:

Evo, pripravili smo imena štirih črk in abecede za novorojenčke nove generacije. Seznam štirih imen črk vključuje tiste, ki so že priljubljeni, pa tudi prihajajoče trende.

Seznam imen Baby Boy s štirimi črkami:

1. Amir:

Ime Amir ima svoje korenine iz arabščine, kar pomeni “kralj” ali “vladar.” Vendar pa v hebrejščini pomeni tudi “vrh drevesa.” Samo ime zveni zelo inovativno in ljubko ter daje oster občutek to, ko je izrečeno.

2. Alan:

Ime Alan postaja precej priljubljeno in edinstveno ime za mnoge otroke te vrste. Alan pomeni čeden in vesel. To edinstveno ime s štirimi črkami izvira iz irskega izvora in je postalo priljubljeno tudi po zahodnem svetu.

3. Ryan:

Obožujemo to ime; z Ryanom so celo priljubljeni igralci, na primer Ryan Gosling in Ryan Reynolds. Ime celo izvira iz irskega in pomeni ‘kraljevi sin’.

4. Carl:

Carl je bilo kratko ime za polno ime Charles, zlasti v francoščini. V zadnjem času se je samo ime razvilo kot ime, kar pomeni svoboden človek.

5. Dekan:

Dean izvira iz grških imen in pomeni “dostojanstvo drugih” Ime je edinstveno in novo za sodobno množico, mnogi pa se danes za ime odločajo po svojem inovativnem pomenu.

6. Glen:

Glen pomeni “ozka dolina.” Vendar pa se je njegov izvor razvil s škotske strani Evrope in je edinstven, čeprav s svojo izgovorjavo.

7. Ivan:

Za to ime Ivan lahko pogosto slišite. Je eno izmed najbolj glasovanih in priljubljenih imen v zadnjih dveh letih in so ga poimenovali otroci po vsem svetu. Od Azije do južne Azije in zahoda se nam zdi to ime v trendu in pomeni ‘Bog je milostiv.’ To je trenutno zelo priljubljeno sodobno ime s štirimi črkami po vsem svetu.

8. Noah:

Če radi gledate televizijske serije, ste morda že slišali Noaha v priljubljeni nadaljevanki Dark. Pomeni ‘mir’ in ‘harmonija’ in izvira iz hebrejščine.

9. Quin:

To je precej starodavno francosko ime, ki se pojavlja na seznamu dečkov, ki so v trendu v teh dneh. Quin pomeni “svetovalec”.

10. Zeki:

Zeki je priljubljeno bližnjevzhodno in turško ime, ki je v trendu. Danes je priljubljen celo v drugih južnoazijskih državah in pomeni ‘pameten’ ali ‘inteligenten’. Ali se ne sliši kul in edinstveno?

11. Glina:

Clay je priljubljeno ameriško ime za fante. Zadnjih nekaj let je precej znan in pomeni ‘smrtnik’. Je praktičen in hkrati inovativen za otroke nove generacije.

12. Cole:

To edinstveno ime, Cole, nam je zelo všeč. Cole pomeni “bogastvo” in “globina.” Samo ime zveni zelo intenzivno in bogato in je priljubljeno iz svojih evropskih škotskih korenin.

13. Beau:

Ime Beau je tako očarljivo in elegantno ime. Beau pomeni spremljevalec ali prijatelj. Ta štiričrkovna imena fantka lahko celo pomenijo partnerja. Vendar korenine tega imena še niso ugotovljene.

14. Milo:

Milo v latinščini pomeni “vojak.” Lahko ga razumemo tudi kot sinonim za pomen borca ​​in osebe, ki nikoli ne obupa. Inovativnost pomena in nova edinstvena izgovorjava skupaj to ime ločujeta.

15. Zane:

Med več temi štirimi črkami imen fantov je to zelo všeč! Zane v hebrejščini pomeni “Božja milost”. Vendar pa ga mnogi ljudje jemljejo s seznama imen, znanih v svetu poezije. Poetičen in očarljiv zvok je tisto, zaradi česar se to ime sliši ljubko.

16. Joey:

Zdaj vsi poznamo to priljubljeno ime iz ‘Prijatelji.’ Čeprav je eno izmed priljubljenih hebrejskih imen kot takšnih, je od takrat postalo precej priljubljeno in zadeneno, mnogi pa po imenu serije imenujejo ali vzdevek svoje otroke Joey.

17. Vprašanja:

Za tiste, ki se natikajo umetnosti, spisom in literaturi, je to ime zanje lahko prava ljubezen. Qais pomeni “ljubimec.” Oseba, ki je vedno ljubka in izkazuje ljubezen in prijaznost do drugih. Priljubljen je s koreninami iz arabščine.

18. Adel:

Adel temelji na imenih, priljubljenih v Franciji in Nemčiji. Pomeni ‘elita.’ Že samo ime zveni lepo in očarljivo.

19. Roby:

Ime Roby pomeni “svetel” ali “nekdo priljubljen.” Čeprav izvor imena ni povsem jasen, je že priljubljen po vsem svetu.

20. Sven:

Sven je priljubljeno ime v skandinavskih državah. Pomeni “mladosten” ali “mlad bojevnik” in “mladenič”. Je eno izmed najbolj priljubljenih štiričrkovnih moških imen v zadnjih dveh letih.

Imena deklet s štirimi črkami:

21. Asma:

Ime Asma izvira iz Bližnjega vzhoda in je zelo priljubljeno muslimansko ime. Pomeni ‘vrhunski.’ Tako lepo in lepo ime punčke.

22. Kleo:

Ime Cleo, kot ste morda domnevali, je bližnjica do Kleopatre. Vendar pa ta edinstvena in kratka Cleo danes postaja priljubljena in pomeni “slava” in “ponos”.

23. Eira:

Eira pomeni sneg. Ime je že dolgo priljubljeno v starodavnih pesniških in literarnih romanskih knjigah, vendar za mnoge ostaja brezčasna izbira. Štiričrkovna imena deklet so valižanskega izvora.

24. Elsa:

Vsi smo slišali ime Elsa iz filma Zamrznjeni. Slavni in priljubljeni film je celo dobil to ime slavno in pomeni ‘veselo’ in ‘plemenito.’ Nekateri tudi predvidevajo, da bo ime različica polnega imena Elizabeth

25. Evie:

Evie pomeni življenje. Ime je lahko popolno za vašo punčko, ki ima raje edinstveno ime. Izvor imena ni jasen, vendar mnogi menijo, da izvira iz hebrejskih korenin.

26. Lilija:

Lily je še eno super priljubljeno in že dolgo znano ime. Izvira iz rože Lily z lepimi belimi cvetnimi listi.

27. Mona:

Za tiste, ki so literarni sesalci, je to še eno precej znano ime iz grškega in italijanskega izvora. Pomeni ‘nedosegljive želje.’

28. Nora:

Nora pomeni svetloba. Ime ima grški izvor in je edinstveno novodnevno sodobno ime. Nekateri tudi menijo, da so ta imena s štirimi črkami izpeljana iz imena Eleanor.

29. Rosa:

Ime Rosa je v trendu po vsem svetu in je že več let uspešnica po državah. Rosa pomeni cvetlična vrtnica. Domneva se, da ima italijanski, španski in latinski izvor.

30. Sara:

Sara, znana po poreklu hebrejskega imena Sarah, pomeni princesa. Ime je bilo prvotno precej priljubljeno med kristjani, kasneje pa je bilo tudi sprejeto in postalo priljubljeno med drugimi regijami po svetu.

31. Tea:

Thea je priljubljeno grško-rimsko ime s starim izvorom. Pomeni boginjo svetlobe ali mater sonca in zore. Mnogi menijo, da je ime tudi kratka oblika imen Mathea in Althea.

32. Zara:

Zara je drugo priljubljeno ime, ki pomeni “cveteti.” Ima hebrejski in arabski izvor in je zdaj priljubljeno ime po vsem svetu..

33. Liza ali Lisa:

Angleško ime pomeni “Bog je milostljiv” ali “Božja obljuba.” To je bilo priljubljeno že več kot štiri pet pet desetletij in je še vedno med najbolj iskanimi na seznamu otroških imen angleškega izvora.

34. Auri:

Ime Auri pomeni “zemlja.” Je tudi precej znano ime v več knjigah in literaturi iz časov in je za mnoge starše klasična izbira sladkega in edinstvenega kratkega imena.

35. Iris:

Iris v hebrejščini pomeni mavrica. Ime prikazuje tudi barvitost in ton sreče. Mnogi tudi verjamejo, da ime pomeni čudovit cvet.

36. Skye:

Ime pomeni nekaj, kar je vzeto z neba. Je različica neba in je škotskega in drugega evropskega izvora. Različice imena vključujejo tudi Sky, Skyi in Skyae.

37. Aida:

Aida pomeni srečo ali srečno bitje. Ime naj bi izviralo iz arabščine ali Bližnjega vzhoda, kar ni zelo jasno, je pa postalo priljubljeno v zadnjem desetletju. Je edinstven in zveni srčkano ter je idealno ime za vašo punčko, ki si želi, da bi bila srečna vse življenje!

38. Bela:

Bela v italijanščini pomeni ljubka. Gre za različico in ime v kratki obliki, ki izhaja iz imena Isabella. Drugo ime, ki ga lahko izgovorimo z istim pomenom, je Bella.

39. Kira:

To je priljubljeno japonsko ime, ki je postalo priljubljeno tudi v drugih azijskih državah in regijah. Kira pomeni sijoča ​​in zabavna.

40. Tyra:

Tyra je skandinavsko in norveško poreklo, kar pomeni „bog bitke.“ Samo ime pomeni zelo intenzivno in nekaj dotičnega, a kljub temu ima ljubko in edinstveno izgovorjavo..

Indijska imena fantov in deklet s 4 črkami:

41. Abir:

Abir izvira iz hindujske mitologije in pomeni rdeča moč ali rdeča barva. Mnogi simbolizirajo tudi ta 4 -črka imena dojenčka v hindujščini do moči rdeče barve v hindujski boginji.

42. Ahan:

Ahan pomeni sončni vzhod, zora ali jutro. V drugačnih pomenih ga je mogoče razumeti tudi kot nove začetke, prve elemente začetka. Tako lep in krasen pomen ni!

43. Akul:

Akul je drugo ime za gospoda Shivo. To je nov pomen in sprememba Božjega imena in izhaja iz sanskrtskega izvora.

44. Arav:

Arav v hindujščini pomeni miren ali miren. To je edinstveno in novo ime za fantke te starosti.

45. Elil:

Ste že slišali za ime Elil? Stavimo, da niste. To je precej novo moderno in inovativno, edinstveno ime, kar pomeni čeden. Tako luštno ime ni!

46. ​​Jeet:

Jeet pomeni zmago, zmago in uspeh v hindujščini. Najpogosteje to ime slišimo iz regije Punjab, zdaj pa je priljubljeno v celotnem severnem pasu.

47. Ojas:

Ime Ojas je priljubljeno v zahodnih in severnih delih Indije, kar pomeni Moč telesa. Ime je znano po svojem edinstvenem zvoku in tudi pomenu

48. Rana:

Zdaj vsi poznamo to ime od priljubljenega južnoindijskega igralca. Toda ali poznate njen pomen? Rana pomeni mehak, eleganten, kip in veselje. Ima več pomenov in je precej edinstveno in inovativno ime.

49. Teja:

Teja je priljubljeno južnoindijsko ime s sanskrtskim poreklom. Pomeni svetlobo, moč in sijaj. Ime je že znano po regijah in je splošno uveljavljeno ime s štirimi črkami.

50. Vian:

Zaljubljeni smo v to ime Baby boy, Vian. Vian pomeni živahno, živo ali pa ga lahko razumemo tudi kot polnega življenja. Priljubljen je v severnih in zahodnih območjih Indije in naj bi izviral iz Arijcev.

51. Tara:

Tara v več indijskih jezikih pomeni zvezda. Čeprav je dobesedni prevod tako lep, nam je všeč, kako se tudi to ime sliši lepo in očarajoče, da ga slišimo za vse nas.

52. Alia:

Alia pomeni čelo. Čeprav sam pomen imena ni zelo priljubljen, je mnogim všeč ime zaradi srčkanega zvenenja in enostavne izgovorjave. Druge različice štiričrkovnih imen deklet v hindujščini vključujejo tudi Alijo.

53. Anvi:

Všeč nam je ime Anvi. Njegova edinstvena in inovativna zvočnost nas je vse prijela. Anvi s sanskrtskim poreklom pomeni ime boginje.

54. Diti:

To je novo ime indijske punčke, na katero smo naleteli in mu je bilo zelo všeč. Diti pomeni sijaj, sijaj, sijaj in lepoto. Pomen imena je zelo čudovit in lep.

55. Heer:

Njegovo ime se prevaja kot diamant. Ime je bilo sprva precej priljubljeno med severnoindijskimi muslimani, kasneje pa so ga zaradi edinstvenega zvenenja in lepega pomena sprejele vse skupnosti.

56. Kala:

Kala v južnoindijskih jezikih pomeni umetnost. Ime izvira iz sanskrta in je zelo ustvarjalno in umetniško slišati in izgovarjati.

57. Mira:

Mira, sicer imenovana tudi Meera, je bhakta Lorda Krišne in je znana tudi kot ocean in pesnica. Ime se sliši lepo, enostavno je slišati in se lepo sliši – razlog, zakaj je postalo tudi zelo priljubljeno.

58. Nidi:

Nidi lahko zapišemo tudi kot Nidhi, kar pomeni podariti ali zasijati. Ime, čeprav ne vemo, da je izvor, je priljubljeno v vseh starostih in časih, vendar je še vedno klasična izbira za mnoge indijske starše.

59. Nysa:

Nysa pomeni nov začetek. Ime se sliši zelo pozitivno in sladko slišati ter ima tako intenziven pomen, dandanes postaja zelo priljubljeno.

60. Kuhu:

Ime Kuhu kot tako ne pomeni neposredno ničesar, vendar naj bi bilo podobno zvoku ptice kukavice, kuhu-kuhu. Sladkost v zvoku in gesti je ljubka in nas pritegne k imenu.

Upamo, da ste uživali v poznavanju tega novega dne in edinstvenih priljubljenih štiričrkovnih imen otrok. Ta imena s štirimi črkami je zelo enostavno izgovoriti, vendar so sladka in prijetna za poslušanje in vzajemnost. Kako so vam všeč in kateri so vam najljubši? Povejte nam svoje misli!

Zavrnitev odgovornosti:

Imena in njihovi pomeni, vključno z zgoraj navedenimi različicami, niso popolnoma enaki, saj se lahko razlikujejo glede na regije, države in skupnosti. Priporočljivo je, da opravite obsežno raziskavo, preden otroku poimenujete ime.