Nizozemska imena so bila vedno plemenita in povezana z njihovo kulturo. Njihova imena so elegantna in se bodo razlikovala od drugih imen. Če vas privlačijo nizozemska imena, vam bo naš seznam nizozemskih imen zagotovo pomagal najti pravo za vašo punčko ali fantka. Druga možnost je, če iščete nekaj kul edinstvenih uniseks imen, smo to tudi pokrili. Beri naprej.

Najboljša nizozemska imena za dekleta:

Tu je seznam 20 najboljših in priljubljenih nizozemskih imen otrok za dekleta

Nizozemska imena deklet:

1. Aleeta:

To tradicionalno nizozemsko žensko ime “Aleeta” naj bi izviralo iz nizozemske oblike “Adelheid”. Ime je precej privlačno in lahko rečemo, da je popolnoma primerno za poimenovanje čudovite nizozemske punčke. Aleeta v angleščini pomeni “mala krilata” ali “boginja”.

2. Aleen:

To tradicionalno nizozemsko dekle ime “Aleen” naj bi izviralo iz keltske in nizozemske kulture. To je eno najlepših imen vseh časov. Aleen pomeni “poštena” ali “lepo videti žensko”. Spominja na lepoto in milino, zato je eno najpogosteje uporabljenih tradicionalnih nizozemskih ženskih imen.

3. Arabella:

Izvor tega čudovitega tradicionalnega nizozemskega imena deklet lahko zasledimo v nizozemščini, nemščini. Latinska in angleška kultura. Bella v latinščini pomeni “lepa”. To ime je v Veliki Britaniji dokaj pogosto in se v britanski literaturi dejansko pojavlja kar precej. Zaradi prefinjene elegance tega imena je postala blagovna znamka za starše.

4. Bente:

Bente je lepo nizozemsko ime, ki je zelo priljubljeno. Ime pomeni ‘pogumen’ in je variacija moškega imena Benedikt. Ime je nizozemskega izvora.

5. Dael:

Izvor tega tradicionalnega nizozemskega imena deklet je iz nizozemske in angleške kulture. Pomen tega imena je “mala dolina” v nizozemščini in “oseba, ki živi v dolini” v angleščini. To ime kaže določeno afiniteto do narave in je preprosto eno najboljših imen vseh časov, ki ima tako velik pomen, in če iščete nekaj popolnoma neverjetnega in edinstvenega, je to ime, ki ga želite.

6. Narcis:

Izvor tega tradicionalnega nizozemskega imena deklet je iz rože “Narcis” in je pogost v nizozemski in keltski kulturi. To je v bistvu ime rože in zato je eno najboljših imen za nizozemska dekleta. Ime zveni precej zanimivo in je brez dvoma eno najlepših imen, s katerimi lahko deklici ponudimo.

7. Elsje:

Elsje pomeni “obljubljeno Bogu” in je različica imena Elsa. Elsje je nizozemsko ime in je eno od staromodnih nizozemskih imen.

8. Eline:

Druga različica Eliane.Eline je nizozemsko ime, ki pomeni ‘biser’. To je eno znanih nizozemskih imen za vašo punčko.

9. Evi:

Evi je nizozemsko ime za vašo hčer. Ime je kratko in ga je tudi zelo enostavno naučiti. To ime se včasih uporablja kot srčkan nizozemski vzdevek.

10. Famke:

Famke pomeni deklica. To je tudi nizozemsko otroško ime, saj je zelo priljubljeno v sosednjih delih Nizozemske.

11. Gwen:

Ime Gwen je dekliško ime valižanskega izvora, kar pomeni “beli krog”. To tradicionalno nizozemsko žensko ime je eno najbolj kul imen vseh časov in je eno najboljših imen, ki jih lahko iščete, ko boste kmalu poimenovali svojo nizozemsko punčko. Če iščete nekaj edinstvenega in drugačnega od drugih, se vam zdi to idealna izbira.

12. Hannie:

Hannie je nizozemsko žensko ime, ki pomeni “sočutno”. Ime je nizozemska različica Johanne. Vendar je Hannie v bistvu nizozemsko dekle.

13. Haven:

Haven je nizozemsko žensko ime, ki pomeni “pristanišče”.

14. Ilse:

Ilse je holandsko otroško ime. Ime je nizozemska različica angleškega imena Ilsa. Ime je postalo še bolj priljubljeno z animacijskim filmom “Zamrznjeno”.

15. Žad:

Zelo pogosto slišano ime, Jade je dragocen kamen in je ime iz španščine. Jade pa nizozemski starši pogosto uporabljajo za svoje dojenčke. Jade je nizozemsko ameriško ime.

16. Lara:

Lara pomeni “citadela” in je zelo priljubljeno nizozemsko ime za punčko. Ime je pomanjšava od ruskega imena Larissa.

17. Luna:

Luna je ime rimske boginje. Ime je zdaj na vrhu seznama. Postala je vse bolj priljubljena po liku Harryja Potterja Luni Lovegood.

18. Lieke:

Liekemeans ‘angelsko’ in je zelo redko nizozemsko dekle.

19. Liv:

Liv je še eno priljubljeno nizozemsko otroško ime, ki pomeni življenje. Veliko staršev je danes Liv najpogostejša izbira imen deklet.

20. Marit:

Marit pomeni “biser” in zveni zelo kraljevsko. Ime je zelo nenavadno in je bilo zelo priljubljeno med norveško kulturo.

21. Maud:

Maud je nizozemska različica imena Matilda. To ime je bilo med Nizozemci že zelo dolgo priljubljeno. Ime se zdaj ne sliši pogosto in je zamenjano s srednjim imenom.

22. Malou:

Malou je priljubljeno nizozemsko angleško ime. Ime Malou je postalo zelo priljubljeno in ga je posvojilo tudi veliko angleških staršev.

23. Noa:

Zelo srčkan nizozemski vzdevek, veliko staršev si za glavno ime izbere tudi Noa. Noa pomeni “gibanje”. Če iščete versko ime, je Noa dobra izbira, saj ima tudi svetopisemsko navedbo.

24. Rachel:

Izvor tega tradicionalnega nizozemskega ženskega imena naj bi bil iz hebrejske v biblijski Stari zavezi. Pomen besede Rachel je “ženska ovca”. Čeprav pomen imena ni tako glamurozen, je eno najbolj kul imen doslej in je eno najboljših imen, ki jih lahko iščete, ko boste kmalu poimenovali svojo nizozemsko punčko.

25. Sanne:

Sanee je zelo priljubljeno ime dekleta na Nizozemskem. Sanne ima resnično nizozemsko poreklo in bo zelo dobra izbira za starše, ki iščejo nenavadno ime.

26. Schuyler:

Ime je morda težko izgovoriti, vendar je to lepo nizozemsko ime, ki pomeni ‘učenjak’. To bo zelo dobro ime za vse tiste starše, ki želijo svojemu otroku dati ime nekaj velikega.

27. Sofie:

Sofie je ime nizozemskega izvora in je bila priljubljena izbira za deklice.

28. Tess:

Tess je ime, ki je različica imena Theresa. To ime je zelo priljubljeno med nizozemskimi starši. Tess bo ime, ki se ga bo tudi otrok zlahka naučil.

29. Verena:

Verena pomeni “z mosta”. Verena je lepo in slavno nizozemsko ime.

Imena nizozemskih fantov in njihov pomen:

1. Aart:

Fantovsko ime “Aart” je nizozemskega in nemškega izvora. Pomen tega vrhunskega imena nizozemskega fanta je “močan kot orel”, zato ga lahko štejemo za eno najboljših imen nizozemskih dojenčkov.

2. Abe:

Nizozemski fant ime “Abe” naj bi izviral iz hebrejščine, kar pomeni “oče množic”. To skupno otroško ime ima lep pomen in je brez dvoma eno najboljših imen za moške nizozemske dojenčke. Ime v angleščini pomeni “plemeniti mož”. Če iščete dostojno nizozemsko ime za svojega otroka, je to morda to.

3. Bonifacij

To nizozemsko ime fanta pomeni “dobro dela”. Bonifacij je zelo premišljeno ime, o katerem lahko razmišljajo starši.

4. Cade:

Ime “Cade” je nizozemsko angleško ime za dečke, ki pomeni “okrogel ali sod”. To je zelo pogosto in elegantno ime za dojenčke. Pomen tega imena je “krožen” in očitno se sliši tudi super. Če iščete nekaj popolnoma edinstvenega in privlačnega, potem je to ime zagotovo pravo za vas.

5. Daan:

Daan je zelo priljubljeno ime za nizozemske fante in izvira iz nizozemske in keltske kulture. Daan ima preprost pomen, ki res nima nič opraviti z izgovorjavo imena. Pomeni “Gospod je moj sodnik”. Pomen te besede je zelo ploden in občudovanja vreden, zato je idealna izbira med starši.

6. Dirck:

Dirck je nizozemska oblika imena Theodoric.

7. Dirk:

Dirk je nizozemsko moško ime, ki je zelo priljubljena izbira. To je ime nizozemskega izvora in zdaj postaja vse bolj priljubljeno.

8. Elmo:

Elmo je nizozemskega izvora in ga uporabljajo tudi Italijani. Ime pomeni “čelada, zaščita”. To ime ima versko povezavo in je ime svetega Elma, splošno ime za svetega Erazma, svetnika mornarjev.

9. Espen:

Espen je nizozemsko moško ime, ki pomeni ‘Božji medved’.

10. Gerritt:

Precej nenavadno in redko nizozemsko fantovsko ime je Gerritt različica Geraldovih pravil s kopjem. To ime je močno povezano z nizozemsko kulturo.

11. Hans:

Hans je nemško in nizozemsko ime za fantke. Pomeni “Bog je bil usmiljen” in velja tudi za različico imena Janez.

12. Škoda:

Ime v angleščini, kot je Harm, bi zvenelo negativno. V nizozemščini pa je to ime kratka oblika imena Herman.

13. Hendrik:

Hendrik je priljubljeno nizozemsko ameriško ime za dečke. Pomeni “vlada domu”.

14. Jaap:

Jaap je zelo priljubljeno nizozemsko fantovsko ime, ki pomeni “znana oblika”.

15. Johan:

Johan je nordijska različica imena John.

16. Karel:

Karel se morda sliši kot nenavadno ime za dojenčke, vendar je precej priljubljen. Pomeni ‘močan, moški’. Ime je češkega izvora, razen nizozemskega.

17. Kerstan:

Kerstan je nizozemsko ime za dojenčke in je bilo nekoč zelo priljubljeno ime.

18. Larz:

Larz je mešanica nizozemskega in nemškega izvora. Ime je različica drugih imen, kot sta Larry in Lawrence.

19. Markus:

Ime, povezano z mitologijo, je Markus rimski bog plodnosti Mars, po katerem je bil imenovan marec. Čeprav ime ni nizozemskega izvora, ga veliko nizozemskih staršev vse pogosteje sliši in uporablja za svoje otroke.

20. Neil:

Ime “Neil” izvira iz galske in keltske kulture. To vrhunsko nizozemsko otroško ime je precej lepo in ima v bistvu drugačen pomen v primerjavi s prejšnjimi. Ime “Neil” pomeni nekoga, ki je prvak v galski in tudi v irski kulturi dinastija kraljev, ki jo je ustanovil Neil iz devetih talcev. To ime nosi prefinjeno eleganco za nizozemskega dečka.

21. Pieter:

Pieter je ime nizozemskega izvora. Pomeni “rock” in se danes pogosto uporablja.

22. Pim:

Pim je zelo srčkan nizozemski vzdevek. Ime se včasih uporablja tudi kot glavno ime. Ime je kratka oblika imena William.

23. Radley:

To vrhunsko nizozemsko fantko ime “Radley” naj bi izviralo iz angleške besede, ki pomeni “z rdečega travnika ali blizu njega”. Pomembnejši pomen imena Radley je “rdeč gozd”. Ime je najbolj primerno za fante in je eno najboljših nizozemskih otroških imen.

24. Skylar:

Skylar je tradicionalno nizozemsko moško ime. Čeprav je ime fantka, se je večinoma uporabljalo za ženske. Ime je različica imena Schuler.

Nizozemska imena dvojčkov in pomen:

1. Adria in Adrian:

Če dvojčka tvorita fanta in deklico, sta lahko imena Adrie in Adrian več kot popolna. Ime “Adria” izvira iz latinske besede, ki pomeni “temno” ali “dekle s črnimi očmi”. To ime je pogosto med nizozemskimi imeni deklet in ima tudi eleganten prstan. Ime “Adrian” izvira iz latinske besede, ki pomeni “temno”. Ime se je prvotno nanašalo na osebo, ki je živela v bližini Jadranskega morja..

2. Alima in Alina:

Če dvojčka sestavljata dve deklici, bi lahko zvenela imena Alima in Alina. Ime “Alima” izvira iz arabske besede, ki pomeni “znana” ali “dekle, ki pozna ples in glasbo”. Ime “Alina” je pogosto v keltski, galski, grški, latinski in ruski. Pomen tega imena je “lep ali pošten”. Obe eksotični imeni sta med nizozemskimi punčkami zelo priljubljeni in se zdita idealna izbira za poimenovanje dečka dvojčka in deklice.

3. Hanson in Henrick:

Če dvojčka sestavljata dva fanta, sta morda imena, ki jih iščete, Hanson in Henrick. Ime “Hanson” naj bi imelo skandinavski izvor in pomeni “Janezov sin”. Ime “Henrick” je po izvoru tevtonsko in pomeni “vladar posestva”. Obe priljubljeni imeni sta lepi, privlačni in privlačni ter sta na vrhu seznama nizozemskih imen fantov in se zdita idealna izbira za poimenovanje fantov dvojčkov..

4. Dirck in Dwight:

Če dvojčka sestavljata dva fantka in iščete dva eksotična in privlačna imena za svoje dojenčke, se vaše iskanje tukaj konča. Ime “Dirck” je prvotno tradicionalno nizozemsko ime in je nizozemska oblika Theodoric. Ime “Dwight” je različica Dewitta, nizozemskega priimka, ki pomeni “blond” ali “white.” Obe imeni sta privlačni in se uvrščata na seznam nizozemskih imen fantov in se zdi idealna izbira imen za dvojčka.

5. Mina in Maryse:

Če imate dekleta dvojčka, potem bosta ime Mina in Marysemight dobra izbira. Ime “Mina” je tradicionalna nizozemska beseda in ima nizozemski, perzijski in nemški izvor. To ime v nemščini pomeni “odločen zaščitnik” in v perzijščini “dragi kamen”. Ime “Mina” je pogosto v keltski, galski, grški, latinski in ruski. Ime Maryse je nizozemska oblika Marije- Matere Jezusa Kristusa. Obe eksotični imeni sta med nizozemskimi deklicami zelo priljubljeni in se zdita idealna izbira za poimenovanje dvojčic.

6. Kyler in Skyler:

Če dvojčka tvorita fanta in deklico, sta lahko imena Kyler in Skyler več kot popolna. Ime “Kyler” izvira iz galske besede, ki pomeni “živeti v bližini ozkega kanala”. To ime je pogosto med nizozemskimi otroškimi imeni in ima tudi eleganten prstan. Ime “Skyler” je tradicionalna nizozemska beseda in pomeni “učenjak”. V zadnjem času se imena “Kyler” in “Skyler” vse bolj pripeljeta na nizozemska imena otrok in sta idealna izbira pri imenovanju dvojčkov, ki sestavljata fantka in deklico.

Nizozemska uniseks imena:

Tukaj je nekaj uniseks imen za vašega malčka.

a. Dael:

Dael pomeni “majhna dolina”. Ime ima tudi angleški izvor in pomeni ‘živi v dolini’.

b. Haven:

Drugo uniseks ime nizozemskega porekla je Haven. Sčasoma je postajal vse bolj priljubljen.

c. Jan:

Jan je zelo sodobno in edinstveno nizozemsko ime nizozemskega izvora.

d. Karel:

Karel pomeni “močan”. To uniseks ime je nizozemskega izvora.

e. Schuyler:

To ime pomeni “učenjak”.

Pomembno delo po porodu bo začeti iskati imena. Če iščete nekaj eksotičnega in lepega, vas bodo zagotovo navdušila klasična nizozemska imena. Oglejte si naš seznam nizozemskih imen za vašega otroka. Pokrili smo tudi njihove pomene, kar bo pomagalo pri lažji izbiri.