Kanya Rashi ali Devica je šesti horoskopski znak, ki nosi simbol device (imenovane tudi Kanya). Po indijski vedski astrologiji so otroci, ki so rojeni v Nakshatrah – Uttara Falguni (2,3,4 Padas), Hastha Nakshatram in Chittha Nakshatram (1,2 Padas) prišli pod Kanyo Rashi. V tem članku smo v ožji izbor uvrstili 60 najboljših otroških imen Kanye Rashi za tiste, ki pripadajo tej konstelaciji.

otroška imena device

Poglejmo zdaj začetne abecede ali zvoke teh Rashi Nakshatras:

  • The, Tho, Pa, Pi, Pu, Sha, To, Ta *

*se lahko razlikuje glede na Panchangam

60 najboljših otroških imen Kanya Rashi (Devica) za dečke in dekleta:

Preberite skupaj, če želite raziskati izvor, pomen in simboliko teh 60 imen za rojene otroke Kanye Rashi:

25 zadnjih imen fantov Kanye Rashi:

Fantje, rojeni v Kanyi Rashi, naj bi imeli sramežljivo in introvertirano naravo. So pa tudi zelo praktični in inteligentni ljudje. Če je vaš fant rojen v tej Rashi Nakshatri, izberite eno od teh imen, da bi pritegnili pozitivne lastnosti:

1. Paalit:

Paalit je lepo ime za dojenčke, rojene v Kanyi Rashi, kar pomeni “zaščiteno” ali “dragoceno”. To je hindujska beseda s tremi zlogi in kot nalašč za tiste, ki spadajo pod Uttara Falguina Nakshatram.

2. Paarth:

Beseda “Paarth” se prvič omenja v velikem indijskem epu Mahabharata. Uporabljali so ga za označevanje Arjune kot “sina Zemlje”. Ime izvira iz Arjunine matere, “Pritha” ali Kunti. Mnogi starši za razširitev uporabljajo tudi razširjene različice, kot je “Paarthasaradhi”.

3. Pranith:

Pranith izhaja iz sanskrtske besede “Praneetham”, ki pomeni mirnost, mirnost in spokojnost. Ženska različica tega imena je “Pranitha”, nadomestno črkovanje pa “Praneeth”.

4. Pranav:

Pranav je priljubljeno ime za dečke Kanya rashi. Izhaja iz hindujske mitologije, ki omenja “Pranav” kot kozmično ime vseh treh božanstev skupaj (Brahma, Vishnu in Shiva). Velja tudi za eno izmed številnih imen Gospoda Višnuja.

5. Praneel:

Beseda “Praneel” velja za eno od imen Gospoda Šive. To je beseda, ki je nastala z združitvijo dveh imen “Prasanna” in “Neelakanta”, ki daje pomen “Tisti, ki daje življenje”. Drugih različic tega imena ni.

6. Priyansh:

Priyansh je lepo ime za dojenčke, ki izvira iz sanskrtskih besed “Priya”, kar pomeni ljubeč in “ansh”, ki pomeni “del”. Dati skupaj. Ime se prevaja kot “ljubki del osebe”.

7. Pragyan:

Pragyan je sanskrtska beseda, ki pomeni “vrhovna inteligenca” ali “tisti, ki ima obsežno znanje”. Ime je povezano z modrostjo in intelektualizmom. Pravopisna alternativa tej besedi je “Pragyana”, ki deluje kot uniseks.

8. Piyush:

Piyush je lepo ime za fante, kar pomeni “nektar” ali “mleko”. Izhaja iz sanskrtskega jezika, v katerem se beseda nanaša na božanski eliksir “Amrutha”. Nekateri raje dodajo dodatno U, da postane “Piyuush”.

9. Prasanth:

Ime “Prasanth” izhaja iz sanskrtskega jezika in je povezano z mirom in umirjenostjo. Črkovalna varianta je lahko “Prashanth”, vzdevek pa prashu, prash itd.

10. Praški:

Pratish je edinstveno ime za fantke, kar pomeni upanje, pričakovanje itd. Ime je povezano z optimizmom in pozitivnim odnosom. Kot nadomestne črke lahko uporabite tudi “pratiš”, “pratiš”.

11. Partejev:

Partejev, napisan tudi kot Parthiv, je sanskrtska beseda, ki pomeni “princ zemlje”. Ime se nanaša na zemeljskost, materializem itd. Nekateri celo besedo povezujejo s pogumom, hrabrostjo in drugimi močmi.

12. Pradyumna:

Pradyumna je priljubljeno ime za indijske fantke. Prvotno je ime starejšega sina Lorda Krišne in je tudi utelešenje Kamadeve, Boga ljubezni. Nekateri z njim povezani pomeni so “tisti, ki je mogočen”, “tisti, ki je sijoč” itd.

13. Pareekshit:

Drugo ime za fanta iz hindujske mitologije je Pareekshit. To je ime kralja Kuruja, imenovanega Parikshit, in dejanski pomen besede je “Dišave”. Alternativa črkovanju je Parikshit.

14. Pushkar:

Beseda “Pushkar” je vzeta iz sanskrtskega jezika in ima več pomenov, kot so “modri lotos”, “jezero” itd. Velja tudi za eno od imen Lorda Hanumana.

15. Prayan:

Drugo ime za dečke, rojene v Devici, je “Prayan”, beseda iz sanskrta, ki pomeni “inteligenca” ali “modrost”. Vendar se to ime pogosto zamenjuje s “Prayaan”, kar pomeni potovanje.

16. Pranjal:

Pranjal je lepo ime za dojenčke, kar pomeni “svetloba na nebu pred zoro”. Druge razlage te besede so “pošten”, “zvest” in “dostojanstven” itd. Ime ima eleganten in sodoben zvok.

17. Poorvith:

Poorvith je hindujsko ime za fantka, kar pomeni “Tisti, ki je popoln”. Ime izhaja iz sanskrtskega izraza “Poorv”, kar pomeni popolnost. Črkovalna varianta je lahko “Purvith”.

18. Prakul:

Prakul je ime sodobnega sloga za dečke, rojene v Kanyi Rashi, kar pomeni “lepo videti” in ga je mogoče razlagati tudi kot “enega s čudovitim telesom”.

19. Thaman:

Če iščete otroško ime, ki se začne z »th«, poskusite »Thaman«. Čeprav izvira iz islamske kulture, je zaradi nevtralnega pomena primeren za poimenovanje hindujskih dojenčkov. Thaman pomeni “cena”, “vredno”, “sreča”, “veselo” itd.

20. Thanuj:

Thanuj je drugo primerno ime za dojenčke, ki se začne z zvokom “th”. Beseda izhaja iz sanskrtskega jezika, kar pomeni “Božji dar”. Druga razlaga je “Kralj kraljev”. Črkovalna varianta je “Tanuj”.

21. Hvala:

Thanish, običajno napisan kot tanish, izhaja iz enega od številnih imen Gospoda Šive. Ime si lahko razlagamo tudi kot “dragulj”, “tisti, ki je lep” itd.

22. Takshak:

Ljudje, ki verjamejo v čudeže Boga kače, pogosto izberejo to ime “Takshak” za svoje fantke. Takshak pomeni “kralj Cobra”, ki v hindujski kulturi velja za božansko bitje. Črkovalna varianta je “Thakshak”.

23. Shanmukh:

“Shanmukh” je drugo ime za Lorda Murugana ali Kartikeya, brata Lorda Ganeshe. To ime je dobil zaradi svojih šestih obrazov. Je tudi bog vojne, ki je povezan s telesno in duševno močjo.

24. Shankar:

Eno najpogosteje uporabljenih imen indijskih fantov je Shankar. To je eno od imen Gospoda Šive, ki ga hindujci imenujejo “Siva Sankara”. Nekateri ga raje zapišejo kot »Sankar«, kar morda ne ustreza pravilom Kanye Rashi.

25. Shashi:

Ime “Shashi” izvira iz sanskrtskega jezika, kar pomeni mesečina. Mnogi starši raje uporabljajo razširjeno različico tega imena, na primer “Shashidhar”, “Shashikanth” itd., Da bi bilo bolj smiselno.

25 najboljših imen za deklice Device:

Znano je, da dekleta, rojena v Kanyi Rashi, dodajajo ustvarjalni prid vsem, kar počnejo. So tudi zelo razumni, praktični in tihi posamezniki. Poglejmo zdaj nekaj priljubljenih imen deklet, rojenih v tem Rashiju, skupaj s pomeni:

26. Pooja:

Pooja je priljubljeno ime hindujskih deklet, kar pomeni “molitev”. Pogosto se piše kot “Puja” in mnogi filmski ustvarjalci to besedo uporabljajo za poimenovanje svoje protagonistke. Zakaj? Je kratek, sladek in hkrati smiseln.

27. Prisha:

Prisha je lepo ime za deklice, kar pomeni “božji dar” ali “ljubljeni”. Ime 2,5 zloga je enostavno črkovati in izgovarjati. Rima se s “Trisha”, vendar ima drugačen pomen.

28. Pranavi:

Ime “Pranavi” je odličen primer tradicije, ki se srečuje s sodobnostjo. Prvotno sklicevanje na to besedo izvira iz hindujske mitologije, v kateri “Pranavi” pomeni prvi zvok kozmičnega vesolja- Aum. To je tudi ime boginje Parvati.

29. Parnika:

“Parnika” je lepo ime za punčko Kanya rashi, kar pomeni plazec ali nežen list. Boginja Parvati se pogosto imenuje s tem imenom.

30. Preethi:

Preethi je pogosto uporabljeno ime za deklice, kar pomeni “užitek”, “prijaznost”, “ljubezen”, “milost” itd. Izhaja iz sanskrtskega jezika, nadomestni črkovanja pa so “Preity”, “Priti”, ” Prithi «,» Preety «itd.

31. Priyanka:

Priyanka je ljubko ime za deklice, ki ima hindujske in budistične reference. Ime izhaja iz sanskrtskega izraza “Priyankera”, kar pomeni “ljubljen” ali “prijateljski”.

32. Par:

Pari je hindujska beseda za “vila”. Izberejo ga starši, ki verjamejo, da so njihove hčere preoblečeni angeli. To ime boste verjetno naleteli v družinah, ki govorijo hindujščino, parsi itd.

33. Parinita:

Parinita je sanskrtsko ime za punčke, kar pomeni “popolnost”. Najbližja alternativa tej besedi je “Parineeta”, ki je bengalska beseda za poročeno žensko.

34. Punarnavi:

Ime “Punarnavi” izhaja iz sanskrtskih besed “Punar” pomeni spet, “Navi” pa pomeni novo. Tako ime kot celota pomeni “Vedno novo”. Vzdevek za dekleta s tem imenom je “Punnu”.

35. Poornima:

Poornima je sanskrtska beseda, ki pomeni “polna luna”. Ime je povezano s popolnostjo, svetlostjo in ugodnostjo. Namesto črkovanja je Purnima.

36. Pragnya:

Pragnya je pomenljivo ime za deklice, rojene v Kanyi Rashi. Izvira iz sanskrtskega jezika, v katerem pomeni “učenjak”, “naučen” ali “intelektualec”. Ime nima drugih črkovalnih različic.

37. Pravya:

Pravya je relativno novo in sodobno ime, ki se prevaja kot “tisti, ki se lahko nauči vseh veščin”. Beseda je morda nastala iz sanskrtskega izraza “Praaveenyam”, kar pomeni spreten.

38. Pavika:

Pavika je eno od mnogih imen, ki jih je dobila boginja znanja Saraswathi. Izbira te besede za poimenovanje vašega otroka lahko pritegne modrost, intelektualnost in izobrazbo.

39. Palomi:

Beseda “Palomi” ima prijeten angleški zvok, zaradi česar je primerna za dojenčke nove generacije. Pomeni “golobica”, ptica, ki simbolizira mir, nedolžnost, čistost in prijateljstvo. Črkovalna varianta je lahko Paulomi!

40. Pallavi:

Pallavi je drugo dobro uporabljeno ime za deklice, rojene v Kanyi Rashi. Ta beseda je pridobljena iz sanskrtskega jezika, kar pomeni “nežni listi”. Ime se nanaša tudi na glavni verz pesmi, imenovane Pallavi.

41. Prameela:

Prameela je ime ene od številnih Arjuninih žena. Prvotni pomen te besede je “boginja” ali božanska dama. Nadomestno črkovanje je Pramila, čeprav ima prejšnja različica boljši izgovorjavalni ključ.

42. Praachi:

Mnogi starši, ki govorijo hindujščino, za svoje hčere izberejo ime “Prachi”. Pomen Prachija je vzhod, sončni vzhod, jutro itd. Ime simbolizira nove začetke in upanje.

43. Prajaktha:

Drugo hindujsko ime za deklice je Prajaktha, kar pomeni “Dišeča roža”. Ista beseda obstaja tudi v sanskrtskem jeziku z drugačnim pomenom – “boginja stvarstva”.

44. Padmini:

Padmini izhaja iz sanskrtskega jezika, kar pomeni “tisti, ki sedi na lotosu”, to je boginja Lakshmi. Najbližja alternativa temu imenu je “Padmaja”, kar pomeni “Kdor je rojen iz Lotosa”, kar se nanaša na isto božanstvo.

45. Shanti:

Shanti je mehko in pomirjujoče ime za punčke, ki pomeni mir, tišino, blaženost in umirjenost. Pogosto se v kombinaciji z drugimi besedami oblikujejo daljša imena, kot je “Shanti Priya” itd.

46. ​​Sharada:

Sharada je eno od imen boginje Saraswathi, božanstva izobraževanja. Je tudi ena izmed najbolj priljubljenih odločitev s seznama tradicionalnih imen hindujskih boginj. Alternativa črkovanju je “Sarada”.

47. Shambavi:

Shambavi je drugo ime boginje Durga. To je tudi ime jogijske mudre, imenovane “Shambavi”, za katero verjame, da jo je sprejel Lord Shiva. Nekateri raje uporabljajo nadomestni črkovanje “Sambhavi”.

48. Tanishka:

Tanishka je hindujska beseda, ki pomeni “boginja zlata”. Z drugimi besedami, to ime se nanaša na boginjo Lakshmi. Čeprav se ime začne s “T”, je zvok “tha”.

49. Tanuja:

Tanuja je primerno ime za vašo punčko, saj pomeni tudi “hči”. Vzdevek je lahko “Tanu”, moški brat ali sestra pa “Tanuj”, kar pomeni sin ali moški otrok.

50. Tanushree:

Beseda “Tanushree” izhaja iz sanskrtskega jezika, kar pomeni “lepo” ali “mlado dekle”. Če želite, da se sliši bolj tradicionalno, lahko uporabite tudi črkovanje “Tanusri”.

5 najboljših imen za dojenčke Kanya Rashi:

Tukaj je naših pet najljubših uniseks imen za dojenčke, rojene v Kanyi Rashi, ki so primerni tako za fante kot za dekleta:

51. Prafulla:

Ime “Prafulla” je zaradi svojega nevtralnega pomena primerno za oba spola. Izvira iz hindujščine, pomen pa je “prijetno”, “veselo”, “cvetoče” itd..

52. Punya:

Punya je spolno nevtralno ime za rojene dojenčke Kanye Rashi, kar pomeni “krepostna”, “dobra dela” itd. Izhaja iz sanskrtske besede “Punyam”.

53. Priyan:

Priyan je ime, ki izhaja iz sanskrta, kar pomeni “ljubiti”. Osnovna beseda je “Priya”, kar pomeni ljubljen. Ime dobro deluje tako za dekleta kot za fante.

54. Tejas:

Tejas je lepo ime tako za dekleta kot za fante. Izhaja iz sanskrtskega jezika, pomen pa je “sijoč”, “sijaj”, “sijaj” itd..

55. Shakti:

Priljubljeno uniseks ime za dojenčke Kanye Rashi je “Shakti”, kar pomeni sposobnost in moč. Čeprav se nanaša na žensko božanstvo, je Shakti zaradi močnega pomena primeren tudi za moške otroke.

5 najboljših imen za dojenčke dvojčke Kanye Rashi:

Če iščete sorodna imena za svojega dečka dvojčka, deklico ali fantka, rojenega v Kanyi Rashi, si oglejte te ideje:

56. Purvi – Pruthvi:

Tukaj je niz lepih imen za punčko in dečka dvojčka. “Purvi” pomeni vzhod, “Pruthvi” pa Zemlja. Začnejo se z isto črko in imajo tudi sorodne pomene.

57. Paarth – Pankaj:

Ime “Paarth” se nanaša na Arjuno, ki ga je Gospod Krišna imenoval “Paarthasaradhi”. “Pankaj” je sanskrtska beseda, ki pomeni Lotus. Imajo različne pomene in črkovanja z isto začetno črko, tako kot tvoji dvojčki- ki so enaki, vendar različni.

58. Prabhas – Prakrithi:

Moško ime “Prabhas” pomeni sijoče. To je tudi ime vladajočega južnoindijskega igralca. Po drugi strani je “Prakrithi” žensko ime, ki pomeni lepo ali narava. Ta niz imen dobro deluje pri dečku in deklici, rojeni v Kanyi Rashi.

59. Takshil – Tanya:

Beseda “Takshil” izvira iz jain kulture, kar pomeni “tisti, ki ima močan značaj”. “Tanya” je otroško ime, kar pomeni “princesa”.

60. Sahithi – Sagarika:

Tukaj je nabor imen za dvojčka – Sahithi in Sagarika. “Sahithi” pomeni pesem ali literaturo, “Sagarika” pa val ali “rojen iz oceana”.

Upamo, da vam bo ta seznam imen otrok Kanya Rashi v pomoč! Po najboljših močeh smo poskušali izkopati veliko informacij o vsaki od teh besed. Če želite dodati še kakšno podrobnost, vas prosimo, da delite svoje misli. Z veseljem jih postavimo sem!

ODGOVORNOST: Pomembno je omeniti, da imajo lahko ta imena v različnih državah, kulturah in jezikih različne pomene. Zato se prepričajte, da v celoti razumete simboliko imena v vaši lokalni kulturi, preden ga izberete za svojega otroka. Ne zanašajte se na gradivo v tem članku, saj podatki niso podprti z obsežnimi raziskavami ali mnenji strokovnjakov.