Makara Rashi ali Kozorog je deseti horoskopski znak, ki ga je mogoče prepoznati po simbolu rogate koze. Otroci, rojeni v Nakshatrah- Uttarashada (1. Padam), Dhanusu (2,3 Padas) in Sravana (4 Padams), spadajo pod ta Rashi. V tem članku smo pripravili seznam 60 najboljših imen dojenčkov Makar Rashi za otroke, rojene v teh Nakshatrah in Padah.

Makar Rashi (kozorog) Imena otrok

Preden se lotimo podrobnosti, poglejmo začetne abecede Makara Rashi* (zvoki):

  • Be, Bo, Ba, Ji, Juu, Je, Jo, Kha

*se lahko spremeni s Panchangamom

60 najboljših imen Makara Rashi (Kozorog) za dečke in dekleta s pomenom:

Tu je 60 najboljših imen za dečke in deklice, rojene v Makar Rashiju. Na seznamu so tudi priljubljena imena uniseksa in dvojčkov, ki se začnejo z določenimi črkami znaka zodiaka:

25 imen dojenčkov Makara Rashi:

Znano je, da dojenček, rojen v znamenju Kozorog, kaže nekatere lastnosti, kot so premišljenost, inteligenca, pozitivnost. Znano je tudi, da imajo privlačne osebnosti, na koncu pa povsod potegnejo množice. Zdaj pa si oglejmo nekaj najboljših imen teh pametnih otrok, rojenih v Makar Rashiju:

1. Badri:

Badri je močno hindujsko ime za dojenčke, rojene v Makar Rashiju. Beseda “Badri” je eno od številnih imen Lorda Shive ali Badrinatha. Nadomestna črkovalna varianta je Bhadri.

2. Bagira:

To ime bo zagotovo pritegnilo vse ljubitelje knjige “Jungle Book”, še posebej tiste, ki imajo radi lik “Bhageera”. Dejanski pomen te besede je “negovanje”, ki natančno opisuje ljubečo in skrbno naravo tega črnega panterja v filmu. Kot črkovalno različico lahko uporabite tudi “Bhageera”.

3. Bajrang:

Beseda “Bajrang” se običajno uporablja za dečke v hindujsko govorečih skupnostih. To je sanskrtska beseda, ki izvira iz “Vajrang” (diamant), enega od številnih imen Lorda Hanumana.

4. Baalan:

Ime “Baalan” je primerna beseda za vašega sina, kar pomeni “mlad” ali “otrok”. Ime izhaja iz sanskrtskega jezika, sorodna imena pa so lahko “Bala”.

5. Bansi:

Bansi je ljubko ime za dojenčke, kar pomeni “flavta”. Ime je povezano z melodijo, harmonijo in čistostjo. Temu imenu lahko dodate tudi pripono z določenimi imeni, na primer »lal«, da bo zvok popoln.

6. Bhaumik:

Ime “Bhaumik” pomeni lastnika zemlje ali lastnika Zemlje. Izhaja iz sanskrtskega jezika, kjer beseda “Bhau” pomeni “Zemlja”. Za to ime ni drugih variant!

7. Bhadra:

Ime “Bhadra” ima veliko pomenov in razlag. Nekateri to besedo povezujejo z okultno boginjo “Bhadrakali”. Mnogi drugi to besedo razlagajo kot blagoslovljeno, srečno, zaščito itd. Ime se običajno uporablja samostojno brez dodatkov.

8. Bhagyanath:

Ime “Bhagyanath” je eno od tradicionalnih imen fantov Makar Rashi. Izhaja iz besed “Bhagya”, ki pomeni srečo, in “nath”, ki pomeni “tisti, ki poseduje”. Torej beseda pomeni “tisti, ki ima srečo”. Ali ni to popolno ime za vašo srečo?

9. Bhavdeep:

“Bhavdeep” je sestavljena beseda, ki izhaja iz dveh sanskrtskih besed “Bhav”, ki pomenita svet, in “globok” pomen svetilke. Tako se po hindujski mitologiji “Bhavdeep” prevaja kot svetilka sveta ali Lord Shiva.

10. Bodhan:

Beseda “Bodhan” pomeni pametnega, inteligentnega, modrega in razsvetljenega. Izvira iz sanskrtske besede “Bodhana”, kar pomeni učenje. Tako si lahko Bodhana razlagamo tudi kot “tistega, ki uči ali poučuje”.

11. Boopal:

Boopal, običajno napisano kot “Bhupal”, je drugo pomenljivo ime za dojenčke Makar Rashi. Ime iz sanskrta pomeni “lastnik zemljišča” ali “vladar dežele”. V klasični glasbi obstaja tudi raga, imenovana “Boopal”. Tako lahko črkovanje izberete glede na pomen, ki ga nameravate doseči.

12. Bhoopathi:

Boopathi je drugo ime, ki ima kraljevski pomen. Pomeni “Gospod Zemlje”, ki izhaja iz besed “Bhoo”, ki pomeni zemljo in “pathi”, kar pomeni Gospod. Različica črkovanja je “Bhupathi”.

13. Bibin:

Beseda “Bibin” je za hindujske dojenčke precej nenavadna, saj jo pogosto najdemo v krščanskih skupnostih v Kerali. Vendar pa je pomen tega imena primeren za vse kulture in vere. “Bibin” pomeni “tisti, ki razmišlja veliko”.

14. Bijal:

Beseda “Bijal” je prilagoditev izvirne hindujske besede “Bijli”, ki pomeni elektrika ali strela. Ime simbolizira visoko energijo in ustvarjalnost.

15. Bijesh:

Beseda “Bijesh” velja za eno izmed številnih imen Gospoda Šive. Prvotna različica te besede je bila “Vijesh”, kar pomeni “Gospod zmage” ali Mahadev!

16. Biren:

“Biren” je hindujsko ime za dojenčke, kar pomeni “gospodar bojevnikov”. Po hindujski mitologiji je ta naslov dobil Lord Vishnu, saj je veljal za Athimaharathija ali osebo, ki se je sposobna boriti z zelo veliko vojsko.

17. Jignesh:

Ime “Jignesh” izhaja iz sanskrtske besede “Jignasa”, kar pomeni radovednost. Torej, “Jignesh” lahko razlagamo kot “tistega, ki ima intelektualno radovednost”.

18. Jishanth:

Če iščete sodobno ime za fantka Maraka Rashi, poskusite z “Jishanth”. Ta beseda sodobnega sloga je razlagana kot “tisti, ki ima največ občutkov do sebe”. Vendar pa lahko to besedo jemljemo kot “ljubezen do sebe” ali kot narcizem. Zato dvakrat premislite, preden se odločite za to!

19. Jivesh:

Ime “Jivesh” izhaja iz sanskrtske besede “Jiva”, ki pomeni življenje, in “eesh”, ki pomeni Boga. Torej, Jivesh pomeni “Bog življenja”, ki je po hindujski mitologiji Lord Shiva.

20. Jiyaan:

Jiyaan je elegantno ime za dojenčke, rojene v Makar Rashiju. Pomeni “tisti, ki je vedno srečen” ali “tisti, ki mu je zelo pri srcu”. Kakorkoli, ime je kot nalašč za vašega ljubkega dečka!

21. Jogendra:

Ime “Jogendra” pomeni “vladar jogijev” ali Lord Shiva. Izhaja iz sanskrtskih besed “Jogi”, kar pomeni Yogi, in “Indra”, kar pomeni vladar ali kralj. To je eno od mnogih imen, ki predstavljajo Shivo.

22. Joshith:

Joshith je lepo ime za dojenčke Makar Rashi, kar pomeni zadovoljen ali navdušen. Ženska varianta tega imena je lahko “Joshitha” in vzdevek “josh”. Napolnjen z energijo, kajne?

23. Jeevesh:

Beseda “Jeevesh” pomeni Boga življenja. Nastane z združitvijo dveh besed “Jeeva”, ki pomeni življenje, in “Esh”, ki pomeni Bog. Z drugimi besedami, “Jeevesh” je lahko ime Lord Shiva ali Lord Vishnu, odvisno od posameznih prepričanj.

24. Khailash:

Khailash je prečiščen zapis “Kailash”, svete gore gospoda Šive. Izhaja iz sanskrtskega jezika in se lahko uporablja kot ime za dečke Makara Rashi.

25. Khajan:

Khajan je drugačno ime za fante, rojene v tem Rashiju. To pomeni “bogastvo” in bi verjetno lahko nastalo iz hindujske besede “Khazana”, kar pomeni zaklad.

25 najboljših imen deklet Makara Rashi:

Deklice, rojene v Makar Rashi, naj bi imele lastnosti, kot so samozavest, predanost in razumnost. Prav tako naj bi imeli zelo močne družinske vrednote in poštenost pri presoji. Tako si dekle s tako odličnimi lastnostmi zasluži lepo ime, na primer teh 25 najboljših izbir:

26. Bairavi:

Bairavi je eno od mnogih imen boginje Durga, kar pomeni “grozljivo (za zlo)”. Črkovalna varianta je “Bhairavi”. Druga razlaga je, da je “Bairavi” ime tradicionalne indijske rage.

27. Banditha:

Banditha je lahko lepo ime za rojeno punčko Makar Rashi. Pomeni “blagoslovljen” ali “tisti, ki ga častijo”. Izvira iz hindujskega jezika in nima drugih različic.

28. Bandhini:

Beseda “Bandhini” pomeni vez ali tisto, ki povezuje vse skupaj. Torej, to je primerno ime za vašega malčka, za katerega menite, da bo imel ključno vlogo pri ohranjanju enotnosti družine.

29. Basanti:

Če ste ljubitelj nekdanjih bollywoodskih filmov, bi lahko ime “Basanti” zadelo. Tudi v resničnem življenju je lahko “Basanti” ljubko ime za punčke, saj pomeni “pomlad”. Ime je povezano s srečo, rastjo in novimi začetki.

30. Baviša:

Ime “Bavisha” pomeni Prihodnost. To je sodobna različica sanskrtske besede “Bhavishya”, ki pomeni “Prihodnost”. Torej, če želite hčerki futuristično ime, je to lahko odlična izbira.

31. Bhadrika:

“Bhadrika” je močno ime za dekleta, ki se prevaja kot “ženska z veliko srečo”. Lahko kaže tudi na lastnosti, kot so plemenitost, lepota in inteligenca. Čeprav mnogi ljudje raje pišejo ime kot “Badrika”, prve tri črke “slabo” morda ne bodo dale zelo pozitivnega začetka.

32. Bhanuja:

Drugo priljubljeno ime za dekleta Makar Rashi, ki se začne z “B”, je “Bhanuja”. Ta beseda naj bi bila ime reke Yamuna. Dejanski pomen izvira iz sanskrtskih besed “Bhanu” pomeni Sonce in “Ja” pomeni hči.

33. Bhaskari:

Če iščete ime, ki ga navdihuje sonce, poskusite z “Bhaskari”. Izhaja iz sanskrtske besede “Bhaskar”, ki pomeni sonce. Tako lahko Bhaskari vzamemo za svojo žensko varianto.

34. Bhavigna:

Beseda “Bhavigna” velja za eno od številnih imen boginje Durga. Ime je povezano s pogumom, močno in neustrašno osebnostjo.

35. Bhanu Rekha:

“Bhanu Rekha” je ime iz dveh besed, v katerem “Bhanu” pomeni Sonce in “Rekha” pomeni žarke. Torej je popoln pomen tega imena “Sončni žarki”. Ker je ime povezano z Bogom Sonca, lahko kaže na svetlost in pozitivnost.

36. Bhavya:

Ime “Bhavya” pomeni Veličastno ali veličastno. Izvira iz sanskrtske besede “Bhavyam” in je eno najbolj priljubljenih imen za punčke v Indiji.

37. Bindu:

Ime “Bindu” pomeni Drop. Uporablja se sam ali v kombinaciji z drugimi besedami, kot so “Hima”, “Madhavi” itd., Za oblikovanje različnih pomenov. Nekateri raje uporabljajo “Bindhu” kot nadomestni črkopis.

38. Binodini:

Binodini je bengalska varianta za dejansko besedo “Vinodini”. Pomen tega imena je “tisti, ki je lep”, nekateri pa ga celo razlagajo kot eno od imen Radhe.

39. Rojstvo:

“Biruntha” je redko ime za dekleta Makar Rashi, kar pomeni pogumne, močne, avtoritativne itd. Poleg drugačnega zvoka izgovorjave ima ime tudi vpliven pomen.

40. Bodhini:

Ime “Bodhini” prihaja iz sanskrtskega jezika, kar pomeni “tisti, ki razsvetljuje”. Zaradi svojega pomena se pogosto uporablja v hindujskih in budističnih religijah.

41. Jaagruthi:

“Jaagruthi” je lepo ime za deklice, kar pomeni “prebujanje”. Izhaja iz sanskrtskega jezika in ima duhovne vibracije. Odstranite lahko tudi dodaten “a”, da postane “Jagruthi”.

42. Jaamini:

Beseda “Jaam” v sanskrtu pomeni “noč”. Ime si lahko razlagamo na različne načine, na primer umirjenost, vedrino, temo itd. Odstranitev dodatnega “a” veliko spremeni pomen.

43. Janisha:

Beseda “Janisha” pomeni “tisti, ki odganja nevednost”. Zaradi tega močnega pomena je pogosto povezan z boginjo Durga. Tako lahko dobite sodobno zveneče ime s tradicionalnim ozadjem. Kako kul je to?

44. Jayanthi:

“Jayanthi” je lepo ime za punčke, kar pomeni “zmaga”. Izhaja iz sanskrtskega jezika, v katerem beseda “Jayam” pomeni zmago. Različica črkovanja je lahko “Jayanti”.

45. Jiya:

Beseda “Jaya” je eno najpogosteje najdenih imen deklet Maraka Rashi. Ta beseda iz sanskrta pomeni “zmaga”. Za večji učinek lahko dodate pripone, kot so »Sri«, »Lakshmi« itd!

46. ​​Joshita:

“Joshita” je lepo ime za dekleta, ki pomeni srečo, užitek itd. Ime ima energične vibracije. Lahko poskusite »Joshitha« kot črkovalno različico.

47. Joyshree:

“Joyshree” je spremenjena različica “Jayashree”, kar pomeni “boginja zmage”. Prvi dve črki “Ja” sta spremenjeni v “Jo”, tako da je primerna za pravila abecede Makar Rashi.

48. Josnika:

Beseda “Josnika” je sodobna in ima več pomenov. Lahko si ga razlagamo kot damo Kupido. Za to ime ni znanih nadomestnih variant.

49. Jovithaa:

Beseda “Jovitha” pomeni veselje. Delno izvira iz sanskrtskega jezika, njegova sodobna prilagoditev pa omogoča odprtje razlag.

50. Khushi:

Zelo priljubljeno ime za punčke v Indiji je “Khushi”. To je hindujska beseda, ki pomeni “sreča”. Različica črkovanja je lahko “Kushi”.

5 uniseks imen za dojenčke Makara Rashi:

Tu je najboljših 5 spolov nevtralnih imen za rojene otroke Makar Rashi

51. Jwala:

“Jwala” je uniseks ime, ki pomeni “plamen”, “baklo”, “nosi svetlobo”. To je sanskrtska beseda, ki je primerna za poimenovanje fantov in deklet.

52. Jishna:

Drugo uniseks ime je “Jishna”, kar pomeni Lord Ganesha. Nekateri celo razlagajo ime Lorda Vishnuja. Najbližja različica je “Jishnu”, kar pomeni Arjuna.

53. Bhanu:

“Bhanu” je lepo ime, ki deluje tako pri dečkih kot pri deklicah, zaradi spola nevtralnega pomena. Pomeni “sončna svetloba”. Če želite, da je specifičen za spol, lahko dodate pripone, kot so »Prakash«, »Rekha« itd.

54. Bakul:

Ime “Bakul” prihaja iz hindujskega jezika, ki ima več pomenov. Beseda se nanaša na vrsto rože in nekateri jo celo razlagajo kot “pametno”, “potrpežljivost” itd. Zaradi nevtralnega pomena je primerna za oba spola.

55. Khrisha:

Khrisha je spremenjena beseda, ki ustreza pravilom Makar Rashi Nakshatra. To je kratka oblika iz “Krishna”, ki je tudi uniseks. Dodate lahko več besed, da bodo primerne za vaš spol, ali pa jih uporabite samostojno.

5 imen otrok dvojčkov Makara Rashi:

Zbrali smo 5 najboljših kombinacij imen za rojene otroke Makar Rashi, vključno z dečki dvojčki, dekleti, deklicami in fanti.

56. Baruni, Basanth:

Imena Baruni in Basanth sta besedi v bengalskem slogu, v kateri se “V” nadomesti z “B”. Dejanski besedi sta “Varuni” in “Vasanth”. Varuni pomeni boginja Durga ali tista, ki jo poganja Varuna. Vasanth pomeni pomlad.

57. Bharath, Bhagesh:

Imena “Bharath” in “Bhagesh” sta primerna za fantke dvojčke. Oba se začneta z zvokom “bha” in imata globok pomen. Bharath pomeni “tisti, ki je prišel iz Bharathe”, Bhagesh pa “gospodar bogastva”.

58. Jagrithi, Jahnavi:

Tukaj je niz imen za deklice dvojčka. “Jagrithi” pomeni prebujanje (duhovno ali duševno) in “Jahnavi” pomeni reko Ganga ali Sita Devi. Oba se začneta z “Ja”, zato sta kot nalašč za dvojčka, rojena Makar Rashi.

59. Jaidev, Jaideep:

Dve imeni “Jaidev” in “Jaideep” se začneta z “Jai”, kar pomeni zmaga. “Jaidev” pomeni Božansko zmago in “Jaideep” pomeni zmago svetlobe. Ta imena dobro delujejo za fantke dvojčke, rojene v Makar Rashiju.

60. Jashith, Jayati:

Tu je še en niz imen otrok dvojčkov Makar Rashi, ki se začneta s črko “Ja”. Ime “Jashith” je za fante, kar pomeni kul, in dekle ime “Jayati” pomeni zmagovito.

Upamo, da vam je bila ta zbirka 60 najboljših imen otrok Makar Rashi všeč. Vabljeni, da svojemu ustvarjalnemu pridihu dodate edinstvenost teh imen. Če imate še kakšne tako pomembne besede, ki se začnejo z zgoraj omenjenimi črkami, nam to sporočite!

ODGOVORNOST: Pomembno je omeniti, da imajo lahko ta imena v različnih državah, kulturah in jezikih različne pomene. Zato se prepričajte, da v celoti razumete simboliko imena v vaši lokalni kulturi, preden ga izberete za svojega otroka. Ne zanašajte se na gradivo v tem članku, saj podatki niso podprti z obsežnimi raziskavami ali mnenji strokovnjakov.