Minili so časi, ko so dojenčke poimenovali po starih starših in prednikih. Sodobni starši si prizadevajo krstiti svoje otroke z ustvarjalnimi in edinstvenimi imeni. Na vrhu seznama so brazilska imena otrok, saj so precej smiselna in se tudi odlično slišijo. Poleg tega imenu vašega otroka dodajo eksotičen element, poleg tega pa so povezani z bogato kulturo in dediščino Brazilije. Tipično brazilsko ime ima dva imena, pri čemer je prvo osebna identiteta, drugo pa običajno ime njihovega moža ali očeta.

Večina brazilskih imen ima svetopisemski pomen zaradi vpliva krščanstva v državi. Na imena je mogoče najti tudi vpliv portugalskega, nemškega, italijanskega in latinskega jezika, saj je bila Brazilija nekoč kolonija teh evropskih narodov. Če želite svojemu otroku dati smiselno ime, ki se sliši tudi eksotično, ne iščite več! Izberite med temi najbolj priljubljenimi brazilskimi imeni za dojenčke.

Priljubljena brazilska imena otrok za vašega otroka

Lepa brazilska imena za dekleta in fante:

Top 80 brazilskih imen dojenčkov, ki so obravnavani spodaj in ponuja nekaj najpomembnejših informacij vseh časov, skupaj s čudovitimi pomeni in poreklom so tako dobri.

Imena brazilskih deklet:

Tu je seznam nekaterih najboljših brazilskih imen za dekleta.

brazilska imena punčk

1. Abai:

Začnimo na seznamu z lepim imenom za tamkajšnja brazilska dekleta. To je očitno eno najboljših imen za vsa dekleta, rojena v brazilskih družinah. Abai pomeni “reka Nil”.

2. Andresa:

To je dobro ime za brazilsko punčko. Ime je precej močno kot pomen sam. Ime Andresa pomeni “močan” ali “pogumen”. Če iščete dobro ime, s katerim bi poimenovali svojo punčko, potem je to eno od brazilskih imen otrok, ki jih bo kdajkoli dočakal.

3. Branca:

Branca je eno najstarejših imen po brazilskih zapisih o imenovanju otrok in se še vedno uporablja za poimenovanje deklet te kulture. Ime je precej privlačno in vanjo se bo zaljubil skoraj vsak.

4. Canciana:

To je eno najboljših brazilskih otroških imen vseh časov. Ime ima odlično izgovorjavo in pomen je prav tako impresiven. Ime pomeni nekoga iz Italije. To je odličen način za poimenovanje vseh brazilskih deklet.

5. Corliss:

Corliss pomeni “dobrosrčen” in ima angleško poreklo. Ime je primerno za brazilske deklice in je zagotovo eno najboljših imen, s katerimi lahko starši poimenujejo svojo punčko.

6. Folada:

Folade je eno najprestižnejših imen v brazilski zgodovini. Ime je v izjemno čast in je eno najbolj aristokratskih imen vseh časov, pomen pa je tudi precej lep. Folade pomeni “čast pride”, še posebej zaradi pomena je eno najboljših imen brazilskih deklet.

7. Flavia:

To kaže na dekle z rumenimi ali blond lasmi. V Braziliji je to ime zelo priljubljeno in po njem so poimenovana skoraj brazilska dekleta. Velja za eno najlepših imen deklet te regije doslej.

8. Fethee:

Pomen tega imena je sodba in za vse čudovite lastnosti o pomenu (sodbi) in načinu izgovarjanja tega imena je precej impresiven in je dovolj, da prepriča skoraj vsakogar, da svoje otroke poimenuje s tem imenom. Velja za eno najboljših imen za dekleta (brazilski).

9. Dimas:

Ime Dimas pomeni “sončni zahod” in če iščete eno najboljših imen tam, potem je to morda pravo za vas. Ime je precej fascinantno in bo primerno za vsa brazilska dekleta.

10. Koloma:

Ime Coloma bo primerno za večino deklet. Brazilska deklica se po njem pogosto imenuje in pomeni “golobica”. Pomen samodejno naredi tako lepo ime, da bodo vsi starši pripravljeni poimenovati svojo punčko.

11. Fernanda:

To je še eno lepo ime, ki izvira iz krščanske mitologije. Fernanda pomeni “pustolovka ljubeča deklica”. Če želite, da je vaše dekle močna in neodvisna ženska, ne more biti boljšega imena od tega.

12. Ileana:

Ileana je eno najbolj priljubljenih brazilskih imen za dekleta in pomeni “sijoča ​​in briljantna”. Izhaja iz moškega imena Elijah in predstavlja vrhunsko žensko lepoto.

13. Marcia:

Marcia je latinsko ime, ki pomeni “z Marsa”. Pomeni tudi žensko bojevnico. Če iščete močno ime za svojega punčka, je najboljša izbira Marcia!

14. Uredi:

Edite, izgovorjeno kot Ehdahay, izhaja iz portugalskega in latvijskega jezika. To redko ime deklice pomeni “bogato v vojni”. Verjame se, da so takšna dekleta pravi borci v svojem življenju!

15. Jacinda:

Jacinda izhaja iz grške mitologije in pomeni “lepa”. Pomeni tudi portugalski cvet, imenovan Hyacinth, ki je znan po svoji lepoti in šarmu!

16. Lani:

Lani je lepo ime, ki predstavlja upanje. Pomeni “prinašalec miru”. Lani je priljubljena tudi v havajskem jeziku, kjer pomeni “nebo”.

17. Ida:

Ida izvira iz nemškega jezika in pomeni “pridna ženska”. To je eno od starih šolskih imen v Braziliji in velja za enega uglednih naslovov za punčko.

18. Kiania:

Kiania pomeni “Zora”. Predstavlja nov začetek, svetlost in srečo. Kiania izvira iz brazilskega in portugalskega jezika in je eno najboljših imen deklet.

19. Jacqueline:

To hebrejsko izpeljano ime pomeni »Naj Bog varuje«. Izvira iz francoščine in je žensko ime Jacques.

20. Cindy:

Eno izmed priljubljenih imen deklet v Braziliji je Cindy. Predstavlja grškega boga Lune. Cindy se uporablja tudi kot kratka oblika imen, kot so Pepelka, Cynthia in Lucinda.

Brazilska imena fantov:

Tukaj je seznam nekaterih najboljših brazilskih imen fantov, kot sledi.

brazilska imena fantov

1. Abilio:

Pomen tega imena je “spreten” in iz vseh izjemnih razlogov lahko rečemo, da je to eno najboljših imen za vse brazilske fantke, ki naj bi bili poimenovani z imenom, ki ima velik pomen. Ime določa osebo, ki je tukaj imenovana.

2. Eduardo:

Verjetno ste že slišali za to ime. Ime je precej fascinantno in bo primerno za večino brazilskih fantov. Ime se sliši dobro za ušesa in ima tudi impresiven pomen. Eduardo pomeni “varuh blaginje”.

3. Francisco:

Ime Francisco pomeni nekoga, ki je iz Francije in je portugalskega izvora. Ime je za vse ženske tam fascinantno in lahko rečemo, da je eno najboljših imen za vse fante.

4. Eusebio:

To je odlično ime za brazilske fantke, za dostojen pomen in odlično brazilsko vzdušje pa lahko rečemo, da je to eno najboljših imen za skoraj vsakega fantka.

5. Emerico:

Ime Emerico pomeni “moč dela”. Ime je precej zanimivo in velja za eno najboljših imen, ki jih lahko damo brazilskemu otroku.

6. Drake:

Ime Drake je eno najboljših imen vseh brazilskih fantov. Ime se pogosto uporablja in zaradi dostojnega pomena je ime tako razširjeno, da presega priljubljenost vseh znanih brazilskih imen otrok.

7. Ernesto:

Ime Ernesto pomeni “bitka smrti”. Pomen je precej temen in zato se uporablja nekoliko manj v primerjavi z vsemi tam zunaj. Izvor imena je povezan s portugalskimi imeni.

8. Fayre:

Pomen imena je popolnoma enak zvoku imena. Pomen tega imena je “pošten” in zaradi velikega pomena je to ime nekaj, za kar lahko rečemo, da je popolnoma primerno za brazilske dojenčke.

9. Daysi:

Ime označuje rožo in lepo. Pomen imena Daysi je “bela in rumena roža”. Brazilci to ime pogosto uporabljajo za poimenovanje svojih otrok. Tudi pomen je precej dober in za dobre lastnosti je to ime nekaj, kar bodo vsi raje poklicali.

10. Fethee:

Ime Fethee pomeni “sodba” in je ime velike časti. To je tako ime, ki bo popolnoma primerno za vse brazilske fante in za to čudovito lastnost glede pomena in načina izgovarjanja.

11. Gabriel:

Izhaja iz hebrejskega jezika in pomeni “Bog je moja moč”. Gabriel je tudi ime pomembnega svetopisemskega angela, ki Mariji pove, da bo rodila sina.

12. Garan:

Garan izhaja iz francoskega jezika in pomeni “stražar” ​​ali “varuh”. Če želite od svojega sina narediti dobrega vodjo in zaščitnika svoje rase, je to najboljše!

13. Ilar:

Če iščete ime, ki govori o optimizmu in sreči, je Ilar najboljša. Beseda Ilar izvira iz latinskega jezika in pomeni “vesel”.

14. Lajoš:

Lajos je ime slavnega bojevnika in svetega človeka. Beseda Lajos izvira iz madžarskega jezika in je eno najpogosteje izbranih imen fantov v Braziliji.

15. Kaiser:

Kaiser je eno ime, ki si ga vsak starš želi za svojega otroka. Pomeni “cesar” in izvira iz nemškega jezika. Izvira tudi iz najprestižnejšega naziva Cezar.

16. Darvin:

Darvin je prvotno angleško ime in pomeni “ljubljeni”. Menijo, da so takšni dojenčki na splošno ljubki v naravi in ​​so lahko zelo veseli množice.

17. Jack:

Eno najpogostejših imen v Braziliji, kar pomeni “Bog je milostljiv”. Starši se za svoje dojenčke odločijo za to ime, saj menijo, da so otroci božanski darovi!

18. Baltasar:

Baltasar pomeni “zaščiten od Boga”. To ime izvira iz hebrejskega jezika in je povezano s »tremi modrimi«, omenjenimi v Svetem pismu.

19. Edwaldo:

Edwaldo pomeni “Bogati vladar” To ime odraža močno osebnost in je znano, da osebo bogati s kreativnimi idejami.

20. Jason:

Jason izhaja iz grškega imena, kar pomeni “ozdraviti”. Je tudi eno najstarejših imen v judovski tradiciji in je tudi ime enega od sedemdeset Jezusovih učencev.

20 najboljših imen brazilskih zvezdnikov:

1. Gisele:

Ime z več različicami je žensko ime francoskega izvora, ki v preprostih besedah ​​pomeni “svetla zaveza” ali v nemščini “gisil”.

2. Xuxa:

Xuxa je ime portugalskega izvora. Izgovarjano kot “Shoo-sha”, ima to štiričrkovno ime pomemben pomen, “kraljica”.

3. Kefera:

To lepo ime, ki zveni res estetsko, nima neznanega izvora, vendar ljudje ugibajo, da to pomeni “boginja preobrazbe”.

4. Zico:

Kratko in sladko ime, Zico ima večji pomen. To moško ime pomeni in označuje moč moči/moči.

5. Guilherme:

To portugalsko poreklo se razume kot njihova različica sicer običajnega imena William. Ime pomeni “zaščitnik”.

6. Bianca:

To lepo ime, ki se začne s črko b, je ime italijanskega izvora. Ime Bianca z enostavnejšimi besedami pomeni ‘sijoča’.

7. Delmo:

Ime Delmo pomeni “plemeniti zaščitnik”. Ime Delmo izhaja iz kombinacije dveh imen različnega izvora.

8. Bruna:

Ime je bolj živo znano in slišano v Braziliji in Italiji. Ime Bruna pomeni nemško poreklo in pomeni ‘temni lasje’.

9. Ana:

Polno milosti, pomeni angleško ime Ana. Ime ima več različic, na primer “Hanna”.

10. Fabrizio:

Ime italijanskega porekla, Fabrizio je bilo ime nekaterih najbolj znanih ljudi. Ime pomeni “obrtnik”.

11. Cynthia

Ime boginje lune. Cynthia je grško poreklo in pomeni tudi iz dežele Cynthus.

12. Adriana:

Ime Adrianna ima več pomenov in je znano, da izhaja iz moške besede “Adrian”, kar pomeni iz dežele “Hadrian”.

13. Camilla:

Camilla je ime legendarne deklice bojevnice. Ime Camilla izhaja iz moškega imena Camillus.

14. Alinne:

Ime Alinne pomeni “poštena in lepa”. Bolj je znano kot keltsko otroško ime in ženska oblika ‘Allen’.

15. Morena:

Ime Morena pomeni ‘rjavi lasje’ ali rjavolaske. Ime Morena ima tri različne izvore.

16. Taina:

Nekateri menijo, da je Taina finsko ime, kratka oblika Tatiana, drugi pa ga poznajo tudi kot skandinavsko ime.

17. Eduardo:

Wealthy Guardian je pomen imena Eduardo, imena angleškega/staro angleškega izvora.

18. Alessandra:

Ime Alessandra pomeni braniti ali pomagati. To je ime grškega izvora in ima tudi različico.

19. Felipe:

Ime Felipe pomeni “prijatelji konjev”. Gre za variacijo imena Phillip, imena grškega izvora.

20. Perla:

Ime, ki pomeni dragocene “bisere”. Perla je španskega izvora, nekateri pa menijo, da je italijanskega in latinskega izvora.

20 brazilsko -ameriških imen otrok:

1. Rodrigo:

Izhaja iz germanskega/nemškega imena Roderick, ime Roderigo, ki se nanaša na številne zgodovinske ljudi.

2. Alessandra:

Ime, ki po grškem izvoru pomeni zagovornik moških, je žensko ime Alessandra.

3. Camilla:

Camilla je ženska oblika bolj znanega imena Camillus, ki je bilo ime zgodovinske deklice bojevnice.

4. Bruno:

Ime Bruno lahko pomeni oklep in barvo rjavo, saj to pomeni beseda Brun, nemška beseda, iz katere izhaja Bruno.

5. Caio:

Pomen imena Caio je “veseliti se”. Valižansko ime ima več različic v več jezikih.

6. Catarina:

Ime, ki je priljubljeno v mnogih državah, Catarina iz grškega izvora pomeni “čisto”.

7. Sabrina:

Ime Sabrina pomeni “Ciper” ali izvira iz reke Severn. Ime latinskega izvora ima zgodovinski pomen.

8. Christiano:

Zelo priljubljeno brazilsko ime, ime je pravzaprav grškega izvora in pomeni “kristjan”.

9. Valentina:

Znano je, da ima ime Valentina ukrajinski izvor. To ime deklice pomeni močno, zdravo in pogumno.

10. Alexio:

Ime Alexio pomeni nekoga, ki je “branilec”. Nekdo, ki je pomočnik in zaščitnik moških.

11. Gabriela:

Ime Gabriela je lahko fantovsko in dekliško. Ime pomeni “Bog je moja moč”.

12. Sofija:

Sofia je zelo pogosto žensko ime; to brazilsko ime deklice po grškem izvoru pomeni modrost ali modra ženska.

13. Yolanda:

Ime Yolanda ima veliko različic v različnih jezikih in pomeni vijolično rožo Yolanda.

14. Ramona

Ime Ramona ima zelo močan pomen. To brazilsko ime deklice pomeni “uničevalko zla”, zaščitnico.

15. Feliciana:

Ime z več jezikovnimi različicami v običajno latinski Felicia, Feliciana pomeni “srečna”.

16. Marko:

Ime Marco ima zgodovinski pomen. Ime Marco pomeni tistega, ki je v vojni.

17. Lev:

Leo je ime latinskega izvora. To ime, ki je tudi sončni znak, v latinščini pomeni lev.

18. Hugo:

Ime Hugo ima veliko ženskih in moških različic. Ime pomeni inteligenca.

19. Mateo:

Ime Mateo pomeni tistega, ki je božji dar, lepo in zelo pomenljivo ime.

20. Lucas:

Ime Lucas ima tudi veliko različic, vendar je glavna Lucas. Ime Lucas pomeni tistega, ki daje svetlobo.

Sledila so nekatera najboljša imena, ki jih boste kdaj našli za poimenovanje brazilskega otroka. Imena so tako neverjetna, da bodo vsi pripravljeni ponuditi svoje dojenčke s tako lepimi imeni. Imena so tako privlačna, da bo skoraj vsak otrok, ko bo dovolj zrel, da bo razumel pomen imen, ponosen na svoje starše. Naslednjič, če se zmedete med iskanjem priljubljenih brazilskih imen otrok, veste, kje iskati.