V skladu s hindujskimi verskimi prepričanji in astrologijo je lahko imenovanje novorojenčka glede na lunine ozvezdja, zodiaka in zvezdna znamenja ugodno in srečno. V naši seriji otroških imen po nakshatrah bomo danes govorili o otroških imenih Purvabhadra nakshatra.

imena otrok purvabhadra nakshatra

Če se je torej vaša mala zvezdnica rodila v zvezdi Purvabhadra, nadaljujte z branjem, če želite izvedeti vse o tem, kaj je nakhatra Purvabhadra, njene značilnosti, zloge začetnih imen za rojene v tej zvezdi in seznam predlogov imen Purvabhadra nakshatra. Začnimo!

Kaj je Purvabhadra Nakshatra in njene značilnosti?

Nakšatra Purvabhadra je na 25. mestu od skupno 27 nakshatr v indijski hindujski astrologiji. Ta se giblje od 20 stopinj Vodnarja do 3,20 v horoskopskem znaku Ribi. Pomen Purvabhadra nakshatre je zgodaj ugoden ali srečen in ima simbol sprednjih nog pogrebne posteljice. Upravni planet Purvabhadra nakshatre je Jupiter, božanstvo pa je samorog, enonožna kača.

Dojenčki, rojeni v nakshatri Purvabhadra, so inteligentni, držijo se življenjskih načel in idealistični. So resnični, zvesti glede svojega dela, odgovornosti in družine ter tudi strastni. To so miroljubni ljudje, a kljub temu velikodušni do tistih, ki jih obkrožajo. V svojem poklicnem življenju naj bi izstopali in dobro služijo denar.

Zdaj pa pojdimo naprej in si oglejmo začetna imena in seznam fantov in deklet imen Purva Bhadrapada nakshatra za novorojenčke.

Začetna pisma imen Purvabhadra Nakshatra:

Če se vaš otrok rodi pod to zvezdo, ga je dobro poimenovati z naslednjimi začetnimi zlogi.

Se, Torej, Da, Daa, Di, Dee, Dha, Dhi.

V primeru poimenovanja novorojenčka glede na padas v nakshatri,

  • Imena Purvabhadra nakshatra 1. pada se začnejo s Se.
  • Imena 2. pada Purvabhadra nakshatra se začnejo s So.
  • Imena Purvabhadra nakshatra 3. pada se začnejo z Da.
  • Imena Purvabhadra nakshatra 4. pada se začnejo z Di.

Lepa otroška imena za Purvabhadra Nakshatro z njihovim pomenom:

Seznam najnovejših, sodobnih, pomembnih in edinstvenih imen Purvabhadra za dečke, deklice in dvojčke je naslednji.

Imena Purvabhadra Nakshatra za dojenčke:

1. Dakshit:

Dakshit je drugo ime za Lord Siva. Izvira iz sanskrtskega jezika in hindujske mitologije in je tradicionalno smiselno, a sodobno zveneče ime za fanta.

2. Daipayan:

Daipayan je zelo edinstvena in sodobna izbira otroškega imena za fante v Purvabhadra nakshatri. Pomeni osebo, ki je rojena na otoku. Ime nadalje simbolizira tudi potepuha ali pustolovca.

3. Daivat:

Daivat pomeni osebo, ki ima srečo ali moč. Pomeni tudi božansko. Daivat je redko najdena in edinstvena izbira otroškega imena za Purvabhadra nakshatro. To je privlačno moško ime Purvabhadra nakshatra.

4. Darshit:

Darshit pomeni znak ali prikaz. Pomeni tudi obiskovalca. Ta imena Kumbha rasi Purvabhadra nakshatra izvirajo iz sanskrtskega jezika in so ljubka izbira za dojenčke.

5. Darpan:

Darpan je do zdaj trendovska in klasična brezčasna izbira imen za rojene Purvabhadra nakshatra. Pomeni ogledalo. Ime simbolizira tudi razmislek.

6. Dasvanth:

Dashvanth ali Dasvanth ni nihče drug kot Lord Siva. To je tudi drugo ime za lorda Murugana. To je ljubka in ljubka, a tradicionalna izbira imena za dojenčke Purvabhadra nakshatra.

7. Digant:

Ime Diganth izvira iz sanskrtskega jezika in pomeni obzorje. Je elegantna in smiselna, edinstvena izbira imena.

8. Digvijay:

Digvijay je do zdaj široko razširjeno in slavno ime. To pomeni nekoga, ki zmaga nad vsako osebo. Prav tako so zelo pogosta imena fantov za Purvabhadra nakshatra.

9. Dikshit:

Dikshit, ki se piše tudi kot Deekshit, pomeni začeti ali pripraviti. To je znana, a klasična in trendovska izbira imena za sodobne starše, da poimenujejo svojo malo zvezdo. Neskončno ga imamo radi. Kaj misliš?

10. Dipanjan:

Dipanjan pomeni oko svetilke. Ime simbolizira tudi milost, upanje in svetlobo. To je ljubka izbira imena, ki jo večinoma najdemo v severnih in južnih indijskih državah.

11. Divanš:

Divansh pomeni delček sonca. Ime izvira iz sanskrtskega jezika in pomeni sončni anš, kar pomeni sončno oko. Obožujemo to edinstveno simboliko imena.

12. Potapljanje:

Divesh pomeni Gospodar bogov. To je kratko, ljubko in pomenljivo ime za fantke v Purvabhadra nakshatri.

13. Divit:

Obožujemo teh pet črk ljubkega imena, Divit. Pomeni nekoga, ki je nesmrten. To ni običajno ime in je idealno za sodobne starše, ki iščejo privlačno izbiro. Ime izvira iz sanskrtskega jezika.

14. Diviant:

Divyant, ki se piše tudi kot Divyanth, pomeni lepo osebo. To je srčkan in eleganten fant z imenom Purvabhadra nakshatra.

15. Diwakar:

Diwakar, pisano tudi kot Diwaker, pomeni Gospodar luči. Ime pomeni tudi sonce. To ime Purvabhadra nakshatra za dečke je splošno znano ime fantka že od antičnih časov in je že priljubljena izbira.

16. Sekar:

Sekar ali Shekar/ Sekhar je spet zelo znano ime. Pomeni Lord Vishnu. Ime pomeni tudi nadarjeno in inteligentno osebo.

17. Sethu:

Sethu je sveto ime v hindujski tradiciji. Ime pomeni velik bojevnik. To je ljubka in zelo intenzivna drzna izbira imen za dojenčke v Purvabhadra nakshatri.

18. Sohag:

Sohag je popolnoma moderna izbira imen za fante v nakshatri Purvabhadra. Pomeni ljubezen in sonce.

19. Soheil:

Ime Soheil je znano že v severnih indijskih državah. Pomeni lep. Ime pomeni tudi mesečino ali sijaj in sijaj. Obožujemo vse lepe pomene in simbole, povezane z imenom, kajne!

20. Sohaan:

Sohaan pomeni lepa in pametna oseba. To je spet moderna in redka izbira imen za dojenčke v tem novem tisočletju. To nam je všeč med sodobnimi imeni fantov Purvabhadra nakshatra.

21. Sohit:

Sohit je ljubko in petčrkovno ime za fantka, ki izhaja iz indijskih jezikov. Pomeni očarljivega moškega.

22. Somashekar:

Somashekar ali Soma Shekhar ni nihče drug kot Lord Siva. To je zelo tradicionalna izbira imena fantka in je splošno znana iz generacij skupaj.

23. Somit:

Somit je iz sanskrta, kar pomeni nekoga, ki vse hitro dobi. To je edinstveno ime, tako glede izgovora imena kot pomena.

24. Soukhya:

Ime Soukhya, ki izhaja iz hindujščine in sanskrta, pomeni dobro počutje ali srečo. Pomeni tudi nekoga, ki zdravi z odličnim mirnim in duhovnim umom.

25. Soumik:

Soumik pomeni lepa duša. Po drugi strani pa pomeni tudi močno dušo ali močan kot ogenj. Obožujemo oba pomena tega otroškega imena Purvabhadra nakshatra.

Imena deklet Purvabhadra Nakshatra:

26. Daakshya:

Daakshya je ljubka izbira imena sodobne punčke. Pomeni pametno in briljantno osebo. Ime izvira iz sanskrtskega jezika za ime deklice pod Purvabhadra nakshatra.

27. Daamini:

Daamini pomeni samokontrolirano osebo. Pomeni tudi osvajanje. Ime je zelo znana izbira že za deklice v Purvabhadra nakshatri.

28. Dajshi:

Dajshi je zelo edinstveno in nenavadno ime, ki pomeni veličastna duša. To je zelo redko in tudi ljubko žensko ime Purvabhadra nakshatra.

29. Dakshika:

Dakshika ni nič drugega kot hči Lorda Brahme. To je tradicionalno ime, ki pomeni še vedno z lepo sodobno izgovorjavo in konotacijo. Všeč nam je ta izbira imena in ideja.

30. Daritree:

Daritree ali Dharitree pomeni zemlja. Izhaja iz sanskrtskega jezika in je prevladujoča izbira imena punčke, ki je tudi smiselna in intenzivna.

31. Darshini:

Darshani ali Darshini je že trendovsko južnoindijsko ime. To je drugo ime za boginjo Durga. Ime pomeni tudi nekoga, ki je blagoslovljen, da je lep. To je lepo in tradicionalno ime deklice za Purvabhadra nakshatra.

32. Digvi:

Digvi pomeni zmagovalec in nekdo, ki vedno osvaja. To je kratko in ljubko, lepo deklico z edinstvenim in drznim intenzivnim pomenom.

33. Dikshitha:

Dikshitha, ki se piše tudi kot Deekshita ali Diksita, pomeni začeti ali nekdo, ki začne. To je med imeni deklet znano po Purvabhadra nakshatri.

34. Dipali:

Dipali ali Deepali pomeni vrsto svetilk ali niz luči. Ime je lepega pomena in tudi izgovorjave.

35. Dipika:

Dipika ali Deepika pomeni svetloba ali majhna svetilka. Izvira iz sanskrtskega jezika in gre za klasično in trendovsko indijsko punčko po imenu Purvabhadra nakshatra.

36. Dipati:

Dipati pomeni božansko. To je zelo edinstveno in nenavadno ime deklice za rojene Purvabhadra nakshatra.

37. Disha:

Disha pomeni smer. Simbolizira in pomeni tudi pot. To je ljubko in kratko ljubko ime za punčko za tiste, rojene pod nakshatro Purvabhadra.

38. Dishita:

Dishita pomeni osredotočen. Pomeni nekoga, ki je vedno odločen. To je ljubka in smiselna izbira imena za punčko, ki izvira iz sanskrtskega jezika.

39. Ditvi:

Če želite zelo novo in ljubko sodobno ime, imamo to neizmerno radi. Imena deklet Ditviin Purvabhadra nakshatra pomenijo božansko dobro.

40. Divya:

Vsi smo slišali ime Divya. To je ljubko, trendovsko in slavno ime, ki je že v več indijskih državah. Divya pomeni lepo dekle, božansko dekle. Pomeni tudi očarljivo.

41. Divyanka:

Divyanka je ljubko in slavno ime, ki ga večinoma najdemo v severni Indiji. Pomeni božansko dušo ali božansko bitje.

42. Diza:

Za starše, ki imajo raje zelo novo in kratko ime, je to s štirimi črkami idealno. Diza pomeni srečo.

43. Sejal:

Sejal pomeni rečna voda ali tekoča božanska voda. To je lepo ime, ki ga večinoma najdemo pri deklicah severne Indije v Purvabhadra nakshatri.

44. Sevitha:

Sevitha ali Sevita pomeni cenjena. To je tradicionalno ime v smislu, vendar se danes pogosto ne izbira.

45. Sobitha:

Sobitha ali Shobitha pomeni ustvarjalna oseba. Pomeni tudi nekoga, ki je inovativen in umetniški. To je ljubko ime deklice, ki očara s svojo izgovorjavo. To je tudi eno izmed znanih imen Purvabhadra nakshatra v kanadi.

46. ​​Sohini:

Sohini pomeni lepo dekle. Pomeni tudi prijetno in očarljivo. Ime je ljubko in privlačno v izgovorjavi in ​​simboliki. Všeč nam je ta izbira imena deklice Purvabhadra nakshatra.

47. Sonali:

Sonali izhaja iz besede Sona v hindujščini, kar pomeni zlato. Ime pomeni zlato podobno osebo ali zlato dušo.

48. Soujanya:

Soujanya ali Sowjanya pomeni nežna ali prava oseba. Pomeni tudi vljuden. Soujanya je tipična izbira imena deklice v južni Indiji. Je tudi med znanimi imeni Purvabhadra nakshatra v telugu.

49. Sowmya:

Sowmya pomeni mir. To je spet zelo znana izbira imena punčke. Pomeni tudi nekoga, ki je miren in radodaren do drugih.

50. Vir:

Če želite zelo novo ime, je to lahko prava izbira. Sourita pomeni delavno osebo. Stavimo, da tega niste našli med imeni deklet za Purvabhadra nakshatra.

Unvazna imena otrok Purvabhadra Nakshatra:

51. Sampurna:

Sampurna ali Sompurna v indijskih jezikih pomeni popolna. Ime simbolizira popolno osebo. To je ljubka in ljubka izbira imena za dojenčke in deklice.

52. Sonu:

Sonu je na splošno vzdevek za dojenčke. Vendar pa to danes pogosto opazimo kot primarno ime. Sonu pomeni zlato.

53. Darshi:

Darshi ali Darshee pomeni blagoslov. Ime je tudi drugo ime za Gospoda Krišno. To je priljubljeno otroško ime, idealno za dečke in deklice.

54. Darshil:

Darshil pomeni popolnost. To je ljubko in edinstveno ime za punčko in dečka.

55. Somalno:

Somal pomeni nekoga nežnega in mehkega. To je zelo sodobno in redko najdeno uniseks ime za dečke in dekleta.

Dvojna imena Purvabhadra Nakshatra za dečke in dekleta:

56. Daman – Daanish:

Daman in Daanish sta ljubka izbira imena dvojčka za Purvabhadra nakshatro. Ime Daman pomeni ukrotiti ali osvojiti osebo. Daanish pa pomeni poln znanja ali človek z modrostjo.

57. Daivat – Daivi:

Daivat in Daivi sta ljubka izbira imena fantka in deklice dvojčka. Ime Daivat pomeni srečna in božanska oseba. Daivi pa pomeni pobožno dekle.

58. Soraj – Sorav:

Soraj pomeni Bog. Sorav pomeni nebesno. Oba sta ljubka in kratka izbira imena dvojčkov za otroka, rojenega pod Purvabhadra nakshatro.

59. Sonia – Sonakshi:

Sonia in Sonakshi sta ideji za ime dvojčic. Sonia ali Soniya pomeni zlato dekle ali ljubko dekle. Sonakshi pomeni lepota z zlatimi očmi. To je tudi drugo ime za boginjo Parvathi.

60. Somesh – Somjit:

To sta imena dvojčkov za Purvabhadra nakshatro. Somesh pomeni luna. Somjit pomeni tistega, ki zmaga nad soncem.

Upamo, da ste uživali v raziskovanju teh imen za rojene v Purvabhadra nakshatri. Vsa ta imena otrok Purvabhadra nakshatra so elegantna, moderna, privlačna in tudi ustvarjalna. Sporočite nam svoje misli o njih; radi te slišimo.

Zavrnitev odgovornosti:

Vsa zgoraj omenjena imena in pomeni so kontekstualni in se lahko spremenijo glede na različne jezike, regije in države. Svetujemo izvedbo poglobljenih raziskav za razumevanje več pomenov in simbolike, povezanih z istim imenom.