Imena Rashi imajo v indijski astrologiji velik pomen. Menijo, da poimenovanje otroka po zodiakalnih pravilih vabi k uspehu in pozitivi v življenju. Danes bomo preučili imena otrok Vrishabha Rashi, ki so dobra za otroke, rojene pod Krittiko Nakshatro (2,3,4 Padas), Rohini Nakshatra (4 Padas) in Mrigashira Nakshatra (1,2 Padas).

otroška imena vrishabha rashi

Najprej poglejmo abecede (fonične zvoke) teh Nakshatr po imenu Vrishabha rasi:

  • Krittika Nakshatra: Ae, Ai, Ee, Aa, A
  • Rohini Nakshatra: O, Va, Vaa, Vi, Vee, Vu, Voo, Wa, Wu
  • Mrigashira Nakshatra: Ve, Vo, Ka, Kaa, Ki Kee, Mi, Wo

55 najboljših otroških imen Vrishabha Rashi za dečke in dekleta:

Če iščete sodobna in smiselna imena za dojenčke, rojene v Vrishabha Rasi, preberite skupaj:

20 imen Vrishabha Rasi za dojenčke:

Fantje, rojeni v Vrishabha Rasi, naj bi pokazali lastnosti, kot so neodvisnost, ljubezen do svobode in odločnost. Tu je seznam imen otrok, rojenih v Biku, s pomeni in simboliko, ki popolnoma opisujejo njihove osebnosti:

1. Ainesh:

Aineshis je sladko zveneče ime Vrishabha Rashi za dečke, ki izhaja iz sanskrtskega jezika. Pomen te besede je “Sončeva slava”, ki predstavlja svetlost, energijsko naravo, najvišjo moč in vodstvene lastnosti.

2. Aeyush:

Ime “Aeyush” je sodobna različica sanskrtske besede “Aayush”, ki pomeni “dolgo življenje”. To je smiselno ime za dojenčke, rojene v Krithiki Nakshatri, ki ima tri zloge.

3. Aakash:

Aakash je hindujsko ime za fante, rojene v Vrishabha Rashi. Izhaja iz sanskrta in ima več pomenov. Aakash pomeni “nebo”, “odprtost”, “prostor” in se tudi simbolično uporablja za predstavljanje prostranosti, velikega srca, prijaznosti itd..

4. Aadipta:

Če iščete edinstveno ime za fantka Vrishabha Rashi, ki ima močan pomen, poskusite z Aadipto. Ima korenine v sanskrtskem jeziku in pomeni “ogenj”, “svetlo”, “goreče”, “čudovito”, “briljantno” itd..

5. Aadiv:

Aadiv je lepo ime za fantka, kar pomeni “občutljiv”. To ne pomeni fizične šibkosti, ampak predstavlja mehkobo, prijaznost in empatijo do drugih. Kratka oblika tega priljubljenega imena je lahko “Aadi”, ki je v sorodu z Bogom Šivo.

6. Aiden:

Aiden je irsko ime, ki ima svetopisemsko povezavo. Vendar pa je zaradi nevtralnega pomena tega sodobnega otroka Vrishabha Rashi pomemben tudi v Indiji. Aiden pomeni “ognjeni”, “ogenj” ali celo “inteligenca”.

7. Airish:

Airish ima v različnih kulturah in religijah več pomenov. V hindujskem kontekstu Airish pomeni “kul” ali “prijetna narava”. To je smiselno ime za tiste, ki želijo, da njihov sinček ostane miren in zbran tudi v neugodnih razmerah.

8. Ojas:

Ojas je indijsko ime za dečke, rojene v Vrishabha rashi. To kratko in sladko ime ima tudi dober pomen. Ojas pomeni “močan”.

Ali “tisti, ki je poln svetlobe”. Predstavlja tako fizično kot duhovno moč, kar je popolna kombinacija, ki jo je treba pridobiti v življenju.

9. Omish:

Če iščete versko ime za hindujske fante, poskusite Omish. Ta sestavljena beseda je sestavljena iz Om in Eesh, kar v prevodu pomeni “Gospod Om”, to je Gospod Shiva. Lahko ga celo pokličete “Om” kot vzdevek.

10. Vaayun:

Vaayun je prijetno otroško ime, rojeno v Rohini Nakshatri. Izhaja iz sanskrtskega jezika in ima več pomenov, kot so “Bog”, “živahen”, “aktiven”, “jasen”, “premikanje” itd. Skratka, to ime je povezano z visoko energijo in mobilnostjo.

11. Vaidesh:

Beseda Vaidesh spada v hindujsko religijo in ima svoj izvor v sanskrtskem jeziku. V grobem pomeni “tisti, ki je del svetega znanja”, kar označuje svete Vede in Upanišade. Najbližja alternativa temu imenu je “Vaidish”, kar pomeni “Gospod svetih knjig”.

12. Veekshit:

Veekshit je pogosto uporabljeno ime za indijske fantke, rojene v Vrishabha Rashi. Pomeni “pogumno” ali v drugem kontekstu “odraščati. Ime ima tri zloge in je primerno za rojene v Mrigashira Nakshatramu.

13. Voumik:

Voumik je sodobno zveneče otroško ime Vrishabha Rashi, kar pomeni “Zemeljska ljubezen”. Lahko tudi simbolizira ohranjanje dobrih odnosov z družino in prijatelji ter izkazuje vse dobre lastnosti, ki so potrebne za dobrega človeka na zemlji. Preprosto ime, globok pomen!

14. Vedanth:

Vedanth je hindujsko ime za dojenčke, ki izvira iz sanskrtskega jezika. Izhaja iz dveh besed “Veda” in “Anth”, kar pomeni “Konec Ved”, ko dosežete “Končno modrost”.

15. Kaanha:

Mnogi starši verjamejo, da je njihov otrok reinkarnacija Gospoda Krišne. Nekateri od njih celo imenujejo svoje fantke kot “Kaanha”, kar pomeni “Mladi Krišna”. Zanimivo je, da je lahko tako ime kot vzdevek vaše male navihane Krišne.

16. Kairabh:

Čeprav beseda Kairabh zveni elegantno in moderno, ima bogato mitološko povezavo. Dobesedni pomen te besede je “tisti, ki se rodi iz lotosa”. Po hinduizmu se je Lord Brahma rodil iz lotosove rože, kar kaže, da je Kairabh eno njegovih številnih imen. Torej, to ime je popolna mešanica tradicije in sodobnosti.

17. Kiaan:

Kiaan je hindujsko ime za fantke. Pomeni “po božji milosti”. V drugih kontekstih Kiaan pomeni tudi »tisti, ki je star ali oddaljen«. Ime ima tri zloge, zato je idealno za tiste, ki iščejo kratko in ljubko ime.

18. Kireeti:

Kireeti je drugo ime za Arjuna, velikega bojevnika Mahabharate. To ime je dobil po kroni (kireet), ki mu jo je podaril Lord Indra. To je kratko in močno ime za fantka, rojenega v Vrishabha rasi.

19. Keethan:

To je fantovsko ime, ki nima le melodičnega zvoka, ampak tudi lep pomen. Keethan pomeni “sveta pesem”, druga različica (v smislu pomena) pa je Keerthan.

20. Waman:

Waman je črkovalno različico imena “Vaman”, Avtar Gospoda Višnuja. Ime imajo na splošno raje tisti, ki iščejo besedo z “W”, vendar imajo težave pri iskanju prave.

Top 20 otroških imen za rojena dekleta Vrishabha Rashi:

Če želite, da iz vašega občutljivega feldgelinga zraste neodvisna, močna in močna ženska, bodo ta imena Vrishabha Rashi Baby zagotovo dala zagon. Oglejte si imena in pomene spodaj:

21. Aabheri:

Aabheri je ljubko ime za dekleta, rojena v Vrishabha Rashi. Izhaja iz sanskrta in je ime Rage v klasični glasbi. Če želite, da bo vaša mala glasbenica v prihodnje zasijala, je to zanjo najboljše ime!

22. Aadhya:

Aadhya je močno ime za dekleta, rojena v Vrishabha Rashi. To je eno od številnih imen boginje Durga, ki se imenuje tudi “Aadi Shakti” ali “prva božanska oblika”. Zanimivo je, da v afriškem jeziku obstaja beseda Aadya, ki pomeni “darilo”. Ne glede na to, ali je indijski ali afriški, se ime zelo ujema z vašo princeso.

23. Aesha:

Aesha, pogosto zamenjana z Eesha, se izgovarja kot “Aa-Esha”. Dobesedni pomen te besede je “tisti, ki je poln življenja”. To ime pogosto najdemo v hindujsko govorečih skupnostih.

24. Aishiki:

Če ste z zakoncem goreči bhakte Šive, je Aishiki najboljše ime za vašo hčer. Zakaj? Pomen te besede je “tisti, ki pripada Shivi” ali z drugimi besedami, “Parvati”. To ime pomeni tudi kraljevsko, božanskost itd.

25. Aisiri:

Aisiri je edinstveno ime za dekleta, rojena v Vrishabha rashi. Pomeni “bogastvo” ali “blaginjo”. To ime boste verjetno našli v južnoindijskih regijah, kot je Karnataka. Vzdevek te besede je lahko “Siri”, kar pomeni tudi bogastvo.

26. Ojaswini:

Ojaswini je še eno lepo ime za dekleta, rojena v Rohini Nakshatramu. Pomen te besede je “Lustrous” ali “tisti, ki sije”. Menijo, da so ljudje s tem imenom običajno precej optimistični in inteligentni.

27. Ovi:

Kratko in sladko ime za vašo rojeno deklico Vrishabha Rashi je lahko “Ovi”. Izvira iz maratske kulture, kjer je Ovi sveto sporočilo svetnika. To besedo iz dveh zlogov je tudi enostavno napisati in izgovoriti.

28. Vaanmayi:

Če iščete drugo ime za svojo punčko, ki je tudi v skladu s hindujsko tradicijo, poskusite z Vaanmayijem. Ta starodavna beseda pomeni “boginja Saraswathi”, božanstvo znanja. Zato poskusite s to besedo, če želite, da ima vaš otrok edinstveno ime.

29. Vaidehi:

Vaidehi je eno izmed številnih imen Site. V prevodu pomeni “princesa Videha kraljestva”, ki ni nihče drug kot Janaki ali Sita. V drugem kontekstu Vaidehi pomeni “kravo” in tudi vrsto dolgega popra. Ena beseda in toliko pomenov!

30. Vedhya:

Vedhya je pomenljivo ime za deklice, rojene v Biku. Pomeni “slavni”, “slavljeni” in celo “znanje”. Kot vzdevek za to besedo lahko uporabite “Veda”, kar pomeni tudi sveto znanje.

31. Vunshika:

Vunshika je ljubko ime za dekleta, kar pomeni “boginja Durga”. Ima tudi druge pomene, kot so Aloe vera, Les in celo glasbilo, ki spominja na flavto ali pipo. Za to besedo ni variantnih imen.

32. Veenita:

Veenita zveni kot “Veena”, vendar ima drugačen pomen. Pomeni “skromen”, “preprost” ali “prizemljen”. To ime je idealno za dekleta, rojena v Mrigashira Nakshatramu, Vrishabha Rasi.

33. Vernika:

Vernika je različica besede “Varnika”, ki pomeni “barvita”. Ima nov in svež zvok, zaradi katerega vaša deklica ostane ločena od množice. Zanimivo je, da je Vernika v latinščini napisana kot nadomestni črkovanje za “Veronica”, kar pomeni “tisti, ki prinaša zmago”.

34. Kaamya:

Kaamya je sladko zveneče ime za deklice, ki ima več pomenov, kot so “lepa”, “uspešna”, “ljubka” itd. Verjame se, da imajo tisti, ki imajo to ime, prijetno in privlačno osebnost.

35. Kabita:

Kabita je bengalska beseda za “Kavitha”, kar pomeni “Poezija”. To je lepo ime za tiste, ki jih navdihuje svet literature.

36. Kaiya:

Če iščete ime Vrishabha Rashi za dekleta s svetovnim pogledom, poskusite s Kaiya. Izvira iz japonskega jezika, kar pomeni “odpuščanje”. Obstaja tudi sklicevanje na indijsko boginjo, imenovano Kaiya.

37. Kiara:

Kiara je še eno sodobno ime za deklice. Izvira iz različnih jezikov, kot so japonski, korejski, italijanski in irski jezik z več pomeni in sklepi. Nekateri od teh vključujejo “svetel”, “prvi žarek sonca”, “temnolas” itd.

38. Keerthika:

Keerthika je druga varianta imena “Keerthi”, kar pomeni “slava” ali “slava”. Dodajanje končnice »ka« za uniseksno korensko besedo »Keerthi« doda ženski pridih. V tem imenu je 3,5 zloga in zveni zelo prijetno.

39. Kishika:

Kishika je novo ime za tiste, ki iščejo drugačno, nikoli slišano ime za svoje punčke. Beseda grobo pomeni “sladko kot grozdje”. Uporabite lahko ljubke vzdevke, kot so “Kishu”, “Ishu” itd.

40. Wamika:

Verjame se, da je Wamika eno izmed številnih imen boginje Durga. To je tudi eno redkih indijskih imen deklet, ki se začnejo na črko “W”. Wamika pomeni “epitet na levi Vami (roka) Durga Devi”.

10 uniseks imen za dečke in deklice, rojene Vrishabha Rashi:

Če iščete spolno nevtralno ime za svojega otroka ali nameravate poimenovati svojega nerojenega otroka, ne da bi vedeli njegov spol, vam lahko pomaga 10 teh imen:

41. Vatsa:

Vatsa je zanimivo ime za vsakega fantka, rojenega v tem Rashiju, saj pomeni “sin” ali “mlado tele (moški)”. Izhaja iz sanskrta in v nekaterih kontekstih celo pomeni »deklica« ali »otrok«. Tako lahko to besedo uporabimo za oba spola, V tako, da dodamo predpono, kot je »Sree«, ali pripono, kot je »yani« (npr. Vatsayani)

42. Vajra:

Vajra je polno ime za dojenčke in deklice, saj pomeni “grom”. To ime indijskega izvora pomeni tudi “diamant”, ki je eden najdragocenejših in najredkejših kamnov na Zemlji. Druga referenca je, da je Vajra ime pravnuka Lorda Krišne. Za izbiro tega imena potrebujete več razlogov?

43. Kiran:

Kiran je v Indiji priljubljeno uniseks ime. Prihaja iz sanskrta in ima pomene, kot so »žarek«, »svetlobni žarek«, »sonce« in »močna svetloba«. Za dekleta je mogoče dodati pripono, kot je »mayi«, da bo določena glede na spol.

44. Vanhi:

Vanhi je izhaja iz sanskrta, kar pomeni “ogenj” ali celo “razsvetljenje”. Zaradi spolno nevtralnega zvoka in pomena je ime mogoče izbrati tako za dečke kot za dekleta.

45. Kinjal:

Kinjal je lepo uniseks ime za dojenčke rojene v Biku. Pomeni “breg reke” ali celo “slava”. Drugi pomen te besede, ki je posebej povezan z moškim spolom, je “moška nitka rože”.

46. ​​Veda:

Beseda “Veda” se nanaša na sveta besedila hinduizma. Vede simbolizirajo večno znanje in modrost. Zato mnogi ljudje raje uporabljajo to besedo za poimenovanje svojih fantov ali deklet z rahlimi spremembami ali dodatki.

47. Vibhuti:

Beseda “Vibhuti” ima različne pomene. Izvira iz sanskrtskega jezika in pomeni “sveti pepel”, “bogastvo”, “slava” itd. Če dodate pripono, kot sta “kumar” ali “kumari”, lahko postane bolj spol.

48. Keva:

Keva je lepo ime, ki ima angleški zvok. Idealen je za NRI ali tiste, ki želijo zelo moderno ime za svoje dojenčke. Keva pomeni “nežen”, “lep” ali “dragocen”.

49. Varja:

Beseda “Varya” ima veliko pomenov in razlag. Nekateri so “skriti zaklad”, “spontani”, “lepi” itd. Zaradi tega je ime primerno tako za fante kot za dekleta.

50. Vatsi:

Vatsi je uniseks ime za dojenčke, rojene v Vrishabha Rashi. Velja za eno izmed mnogih imen Gospoda Višnuja. Čeprav je povezano z moškim božanstvom, imajo celo dekleta to kratko in ljubko ime.

10 imen bratov in sester za dojenčke Vrishabha Rashi:

Če ste blagoslovljeni z dvojčki – fantom in punčko, poskusite izbrati eno od teh otroških imen Vrishabha Rashi:

51. Vasanth – Vasanthi:

Vasanth je veselo ime za dojenčke, kar pomeni “pomlad” ali “rumena barva”. To ime je povezano s srečo, pozitivnostjo in novimi začetki. Ženska različica tega imena je “Vasanthi”, ki ima tudi enak pomen.

52. Vedik – Vedika:

Drugo pomembno ime za brata in sestre, rojene v Biku, je Vedik in Vedika. “Vedik” pomeni znanje, ki se vzame od koder koli. Beseda “Vedika” dopolnjuje ta pomen, saj jo lahko razlagamo kot “obnavljanje znanja”.

53. Karthik – Karthika:

Karthik je ime moškega božanstva, Lord Murugan ali Kumaraswamy. Njegov pomen je “Tisti, ki daruje srečo”. Ženska različica tega imena je “Kartheeka”, kar pomeni “darovalec poguma”.

54. Vaibhav – Vaibhavi:

Vaibhav je priljubljeno ime za fante, rojene v Vrishabha Rashi. Pomeni “veličastno”, “obilje”, “veličino” itd. Ženska različica tega imena je “Vaibhavi”, kar pomeni tudi “veličino” in se celo nanaša na boginjo Lakshmi.

55. Vidyut –Vidyullata:

Vidyut je ime za fantka iz sanskrta, kar pomeni “električno”, “močno” in “strela”. Ženska varianta, ki je tej besedi najbližje, je “Vidyullata”, kar pomeni “strela” ali “strela”.

Upamo, da vam je bila ta zbirka 55 najboljših imen Vrishabha Rashi Baby za fante in dekleta všeč. Poleg tega, da zvenijo elegantno in edinstveno, imajo ta imena tudi globlji pomen, da ustvarijo vtis pri drugih. Če imate še kakšno takšno ime, ki spada v ta horoskopski znak, nam to sporočite!

ODGOVORNOST: Pomembno je omeniti, da imajo lahko ta imena v različnih državah, kulturah in jezikih različne pomene. Zato se prepričajte, da v celoti razumete simboliko imena v vaši lokalni kulturi, preden ga izberete za svojega otroka. Ne zanašajte se na gradivo v tem članku, saj podatki niso podprti z obsežnimi raziskavami ali mnenji strokovnjakov.