Motivacijski nasveti za hujšanje | Pogosta vprašanja

Hujšanje bolj kot karkoli drugega zahteva osredotočen um. Morda štejete kalorije do riževega zrnca in vsak dan pretečete kilometre, če pa niste dosledni v tem, kar počnete, bodo vaše sanje o hujšanju ubile hitreje kot karkoli drugega. Pravilna miselnost je zato ključnega pomena pri izgubi teže in tudi pri njenem trajnem zmanjševanju. Tukaj je 20 najboljših nasvetov, ki vam bodo dali motivacijo za hujšanje in se razmetali s to popolno postavo.

Motivacija za hujšanje

Najboljši motivacijski nasveti za hujšanje:

Spodnji članek podrobno obravnava najboljše nasvete za ohranjanje motivacije za hitro hujšanje.

1. Odločite se, zakaj bi morali shujšati:

Raziskave kažejo, da se najhitrejša izguba teže zgodi, ko motivacija prihaja od znotraj. Zato sedite in podrobno zapišite vse svoje osebne razloge za hujšanje. To je lahko karkoli, od tega, da se oblečete v svoja stara oblačila, se poskušate izogniti nekaterim boleznim življenjskega sloga, ki se pojavljajo v družini, kot so sladkorna bolezen in hipertenzija, poskrbite za svoje hiperaktivne vnuke in jih premagate na tekaški tekmi, ali pa preprosto izgledate najbolje za prihajajoča družinska funkcija.

Zapišite jih in jih po možnosti prilepite na steno, kjer jih lahko vedno vidite. Pomaga vam doseči cilj hujšanja, tako da ostanete predani in motivirani k svoji prehrani in načrtu vadbe.

2. Določite kratkoročne cilje in spremljajte svoj napredek:

Pravijo, da moraš za uspeh v življenju pogledati širšo sliko. V tem primeru očitno ne !! Določite si končni cilj, vendar se nanj ne osredotočite v celoti, saj vas bo v določenem času le demotiviral. Namesto tega si postavite kratkoročne cilje in se osredotočite na njihovo doseganje, enega za drugim.

Na primer, določite tedenske cilje hujšanja in načrtujte postopek za dosego tega cilja. Zapišite, koliko telesne vadbe in kakšne spremembe v vaši prehrani potrebujete dnevno za dosego tega tedenskega cilja. Začni z majhnim, kot je, “Danes bom hodil 15 minut. “In ga postopoma povečujte, da pospešite hujšanje.

V majhnih presledkih spremljajte svoj napredek in kot pravijo, majhne kapljice vode sestavljajo cel ocean; vaši kratkoročni cilji bodo v določenem obdobju privedli do impresivnih ciljev hujšanja.

3. Praznujte majhne dosežke:

Nehajte biti strogi do sebe. Premagovanje sebe zaradi majhnih razočaranj bo zmanjšalo vašo samozavest in dolgoročno oviralo vašo pot hujšanja. Ste v enem tednu izgubili pol kilograma? Proslavite svoj majhen dosežek tako, da si privoščite film ali izlet s prijatelji. Poskrbite, da s praznovanjem ne boste pretiravali s praznovanjem in pridobili nazaj vso izgubljeno težo, kar bo spet samo škodljivo.

4. Vodite dnevnik prehrane:

Vodenje dnevnika krepi miselnost na pozitiven način. Zaradi tega ste sami odgovorni, zato ne morete odlašati s tem nizom napadov ali dieto, ki ste jo želeli začeti, a je niste storili. Prav tako vas bo navdihnilo, da boste sami delovali bolje brez nerealnih pričakovanj.

5. Hranite fotografije svojega napredka:

Na medijih imamo toliko slik pred in po hujšanju, da se je začelo slišati nekoliko klišejsko, a ohraniti fotolog izgube teže. Sčasoma boste opazili subtilne spremembe v svojem telesu; ljubezenski ročaj izgubljen, dvojna brada izginila itd., kar vam bo pomagalo ostati motivirano in si še naprej prizadevati za več. Nekega dne boste morda celo postali motivacija nekoga drugega, da shujšate s temi slikami.

6. Osredotočite se na pozitivno:

Hujšanje je lahko čustveno in fizično naporno in zahteva, da ste ves čas pozitivni. Vsaka majhna ovira, ki jo premagate, je dobljena bitka, pa naj se zdi še tako majhna. Pozitivna miselnost je predpogoj, da vsak zmagovalec ostane motiviran na dolgi in utrujajoči poti.

7. Ostanite fit in aktivni:

Hujšanje ne pomeni samo telovadbe in vadbe. To bi lahko pomenilo tudi, da na splošno postanete bolj aktivni in se premikate, da ostanete v formi. Končno bi lahko poslušali svojo mamo in očistili sobo, ji pomagali pri pomivanju posode, pograbili vrt, samo majhna opravila po hiši, ki bodo prav tako štela v zavihek kurjenja kalorij.

8. Izboljšajte duševno zdravje in razpoloženje:

Hujšanje je lahko dolga in naporna bitka. Naj bo vaše razpoloženje ves čas veselo in se osredotočite na svoje duševno zdravje. Poslušajte dobro glasbo in se popejite z melodijami na svoje veselo mesto. Pojdite na dolgo vožnjo ali poiščite kosmatega prijatelja, ki vam bo ves čas delal družbo.

9. Izboljšajte svoj videz:

Ko napredujete na tej poti hujšanja, bolje skrbite zase in izboljšajte svoj videz. Dobro se oblecite v oprijeto obleko, nosite dober nakit in na splošno se razvajajte za takojšnje dvig razpoloženja in motivacijo za hujšanje.

10. Posvetite pozornost zdravju, ne le hujšanju:

Hujšanje se pogosto zamenja samo s hujšanjem, vendar ni. To pomeni izgubo telesne maščobe in njeno ohranjanje za vedno. Za prehrano telesa jejte ustrezno prehrano. Vadite, da ostanete fit in aktivni, ne samo za hujšanje. Osredotočite se na svoje dobro počutje in zdravje in ne le na hujšanje.

11. Izberite model vloge:

Izberite vzornika, ne kakšne super suhe igralke na televiziji ali slavne osebe, ampak kakšno odlično osebo, ki je s trdim delom, svojimi dosežki prišla do cilja, kar vam bo verjetno dalo navdih za hujšanje v daljšem obdobju časa. Občudovanje telesne lepote vam za trenutek prinese adrenalin, vendar hitro izzveni.

12. Izogibajte se primerjavi z drugimi:

Nikoli se ne primerjajte z drugimi, pa naj bo to postava, tip telesa ali izguba teže. Vsak ima svojo pot, in čeprav je na zunaj vse videti rožnato, ima vsak svoje ovire in težave, za katere ne veš. Sami ste edinstveni in posebni … najprej ljubite sebe !!

13. Živite kot oseba, ki ste jo želeli biti:

Vsakdo ima v mislih podobo o tem, kaj želi postati, recimo 20 let navzdol. Če želite postati zdrava oseba, začnite s tem ustrezno spremeniti svoj življenjski slog in okolje. Očistite hladilnik iz vse nezdrave smeti, začnite hoditi do najbližjega supermarketa, namesto da bi vzeli avto itd..

14. Ohranite podporne odnose:

Družina in prijatelji so lahko močan motivator in vam pomagajo doseči sanjske cilje glede teže. Še naprej se pogovarjajte s svojimi najdražjimi in jim sporočite, da s tem mislite resno, in prosite za podporo in spodbudo, da dosežete cilj hujšanja.

15. Naredite načrt, ki ustreza vašemu vsakodnevnemu življenjskemu slogu:

Poskusite sestaviti načrt obroka, s katerim lahko živite. Načrtujte svojo vadbo v skladu z urnikom in ustreza vašemu vsakodnevnemu načinu življenja. Prosim, ne pretiravajte z načrti, saj lahko dolgoročno škodijo vašim nasvetom za motivacijo za hujšanje.

16. Izogibajte se modnim dietam in načrtom ekstremnega hujšanja:

Večina ekstremne izgube teže, nekaterih pijač in izdelkov, ki jih obljubljajo, niso resnične in jih je mogoče doseči le s pravilno prehrano in telesno vadbo. Prehrana slavnih osebnosti dolgoročno ne deluje, zato se boste trudili ostati motivirani vsakič, ko ne uspete. Ne pozabite, da počasi in enakomerno zmaga na dirki.

17. Imeti družbeno odgovornost:

Odgovornost vas bo hitreje vodila in je najboljši način, da ostanete motivirani za hujšanje. Če boste prijatelju povedali o svoji poti in mu ostali odgovorni, boste to povečali. Še bolje, če se oglasite v družabnih omrežjih, vas bo navduševal kup ljubljenih.

18. Pravilno načrtujte in pustite nekaj časa za nazadovanje in neuspehe na svojem potovanju:

Niste superjunak. Vedno bodo prihajali do zastojev, kot so rojstnodnevne zabave, dogodki, prazniki ali stres pri delu. Ne obremenjujte se preveč zaradi teh napak in se znova osredotočite. Za pomoč se lahko obrnete na prijatelja ali preberete motivacijsko knjigo. Pravilno načrtujte, da boste omogočili nazadovanje in se odmaknite od vseh pritiskov.

19. Bodite konkurenčni in si prizadevajte:

Konkurenca je spodbudila človeštvo, da ostane na vrhu že več let. Za ohranitev motivacije za hujšanje je potrebno nekaj prijateljskega tekmovanja. Po raziskavah se je v tekmovalnih skupinah izguba teže povečala za 20 % v primerjavi z vrstniki.

20. Ostanite prizemljeni in se objemite v ogledalu:

Za ohranitev motivacije za hujšanje je nujno, da ostanete prizemljeni. V ogledalu se vedno objemajte v sebi. Kadar koli ste pripravljeni odpovedati, se ustavite in razmislite o prihodnosti in o tem, kaj želite, kar vam bo pomagalo znova najti motivacijo.

Upamo, da so vas naši motivacijski nasveti za pametno hujšanje in z izjemno osredotočenostjo navdihnili, da začnete svojo pot hujšanja. Ko boste naslednjič poskušali shujšati, tako da sledite našim motivacijskim mislim za hujšanje, delite svoje izkušnje z nami.

Zavrnitev odgovornosti: Podatki, zapisani v zgornjem članku, so samo za izobraževalne namene. Vljudno se obrnite na strokovnjaka za zdravniški nasvet glede motivacijskih nasvetov za hujšanje.

Pogosto zastavljena vprašanja:

1. Ali hladna voda pomaga pri izgorevanju maščob?

Odgovor: Pitje hladne vode lahko dejansko porabi nekaj kalorij, saj mora telo vzdrževati svojo osnovno temperaturo. Vendar to ni tako pomembno za hujšanje.

2. Kako obvladati hrepenenje po nezdravi hrani?

Odgovor: Pijte dovolj vode. Ne hodite na modne diete; potem se boste prenajedli in pridobili večjo težo. Dobro spite in ne obremenjujte se. Načrtujte obroke vnaprej.

3. Kako lahko začnem uporabljati te nasvete za hujšanje?

Odgovor: Najprej začnite razmišljati tako, kot bi mislila vitka oseba, in si izmislite podobo prekomerne telesne teže. Nato začnite upoštevati zgornje nasvete in shujšajte kot profesionalec.