Ta članek vam daje informacije o oljčnem olju in kako je koristno za vaše cilje pri hujšanju. Prepričanje, da pomaga pri hujšanju, temelji na dejstvu, da zmanjšuje lakoto in zavira apetit. Vsa eterična olja vsebujejo maščobe. Oljčno olje je bogato z nenasičeno maščobo, imenovano oleinska kislina, ki je zdrava in ima dokaze za zmanjšanje bolezni srca in ožilja.

Različne vrste hrane se prebavljajo in presnavljajo različno. Oljčno olje je odlično tudi za prebavila. Mononenasičene maščobne kisline spodbujajo boljšo gibljivost hrane skozi črevesje ter izboljšajo prebavo in gibanje črevesja. Pravilna prebava je bistvena za hujšanje.

Oljčno olje za hujšanje

Prednosti oljčnega olja za hujšanje:

Oljčno olje, olje, pridobljeno iz plodov oljke. To olje je pretežno bogato z mononenasičenimi maščobami, imenovanimi oleinska kislina, ki imajo poleg hujšanja številne prednosti. Tukaj je nekaj izmed njih

1. Ohranjanje telesne maščobe:

Vsa eterična olja vsebujejo maščobe. Kalorije iz maščobe se dodajo maščobam v telesu. Slabe maščobe se kopičijo v telesu, kar povzroči nenormalno povečanje telesne mase. Oljčno olje, bogato z oleinsko kislino, pomaga pri kopičenju slabih maščob in ohranja potrebne maščobe, potrebne za telo.

2. Znižuje krvni tlak:

Oljčno olje znižuje krvni tlak zaradi prisotnosti mononasičenih maščobnih kislin v njem. Krvni tlak se povečuje zaradi različnih razlogov, kot so kopičenje holesterola v krvnih žilah, zoženje krvnih žil itd. Oljčno olje lahko zmanjša slab holesterol v telesu in tudi razširi krvne žile ter tako izboljša pretok kri v srce.

3. Zmanjšuje tveganje za srčno -žilne bolezni:

Kardiovaskularne bolezni so danes vse pogostejše pri vseh starostnih skupinah. To je lahko posledica nezdrave prehrane ali neuporabe itd. Ta bolezen je v sredozemskih državah manj pogosta, ker te države sledijo prehrani, ki je sestavljena iz deviškega oljčnega olja kot glavne sestavine. To ekstra deviško oljčno olje zmanjšuje LDL, ki je slab holesterol, izboljšuje obloge krvnih žil in s tem zmanjšuje tveganje za bolezni srca.

4. Zaviralec apetita:

Olja vsebujejo maščobe, če jih zaužijemo, bodo seveda delovala kot zaviralec apetita. Oljčno olje vsebuje tudi maščobe, ki delujejo kot zaviralec apetita in ne povzročajo dolgotrajne lakote. Ker ima to olje mononenasičene maščobne kisline, ne dovoljuje povečanja telesne mase.

5. Ohranite ravni glukoze v krvi:

Ljudem s sladkorno boleznijo svetujemo, naj več kot nasičene maščobe in ogljikove hidrate upoštevajo prehrano, bogato z vlakninami iz zelenjave in sadja ter mononenasičenimi maščobami. Ekstra deviško oljčno olje vsebuje več mononenasičenih maščob in ga je mogoče vključiti v načrt prehrane za vzdrževanje glikemičnega indeksa pri ljudeh s sladkorno boleznijo.

6. Protivnetni in antioksidant:

Ekstra deviško oljčno olje vsebuje ključno sestavino, imenovano oleokantal, ki naj bi zmanjšala vnetje v telesu. Ta oleokantal deluje tako kot ibuprofen, zato se to olje šteje za protivnetno. Oljčno olje je močan antioksidant; pomaga nevtralizirati nastale proste radikale.

7. Preprečuje možganske kapi:

Do možganske kapi pride zaradi nepravilnega pretoka krvi v možgane. Ta nepravilni pretok krvi je lahko posledica krvnih strdkov ali krvavitve. Mononenasičene maščobne kisline pomagajo pri zmanjševanju krvnih strdkov, kar ščiti možgane pred možgansko kapjo.

8. Hujšanje:

Oljčno olje je znano po hujšanju zaradi nasitne maščobe, ki je v njem prisotna. To pomeni, da vsakodnevno uživanje ekstra deviškega oljčnega olja povzroči večji občutek sitosti. To olje ne vsebuje kalorij, je pa bolj zdrava maščoba, ki pomaga pri hujšanju.

Kako uporabljati oljčno olje za hujšanje?

Ekstra deviško oljčno olje lahko uživate v različnih oblikah skupaj z različnimi živili, da zmanjšate odvečne maščobe in težo v telesu. Spodaj je navedenih nekaj načinov njegove uporabe:

1. Za kuhanje:

Oljčno olje velja za eno najbolj zdravih jedilnih olj, ki ga je mogoče uporabiti v kuhinji. Čeprav oljčno olje vsebuje maščobe, ne škodijo telesu zaradi mononenasičenih maščob.

2. Preliv za solato:

Ekstra deviško oljčno olje vsebuje organsko spojino, imenovano naravni fenol, skupaj z mononenasičenimi maščobami, ki prispeva k želeni ravni lipidov v krvi. Zato se uporablja za preliv solate. To lahko uporabite skupaj z rdečim vinskim kisom za začimbe. Pogosto se uporabljajo 3 do 4 deli oljčnega olja z 1 delom rdečega vinskega kisa.

Začnite s tremi deli olivnega olja z 1 delom kisa ali soka citrusov. Temeljito premešajte olje in kis ter zmešajte s soljo, poprom in drugimi začimbami. Dajte ga na počasno paro in nenehno mešajte, dokler preliv ni prozoren. Preden ga uporabite za solate, ga pretresite.

3. Oljčno olje v smutijih:

Dodajanje olivnega olja zelenim smutijem daje cel dan veliko hranil. Če pijete eno vsak dan, smoothiji očistijo vaše telo in očistijo vašo kri; pomaga tudi pri hujšanju. Oljčno olje, če ga uporabljate s smutiji, bo povečalo izgubo teže v telesu.

4. Ingver in olivno olje:

Ingver je korenina, če ga zaužijemo, ima v telesu termogeni učinek. Ta ingver lahko aktivira živčni sistem in tako omogoči vse procese, ki proizvajajo energijo, vključno s procesom izgorevanja maščob. Zato ingver deluje kot kurilnik maščob. Ingverju dodajte ekstra deviško oljčno olje, da doživite želene rezultate.

5. Oljčno olje z limono:

To je eden od naravnih načinov za hitro hujšanje. Limona čisti in odstranjuje škodljive toksine iz telesa. Limona poleg vitamina C vsebuje hesperidin. Ta flavonoid prispeva k izboljšanju delovanja limfne drenaže in zadržuje bistvene tekočine v telesu. Vzemite pol kozarca limone z olivnim oljem in ga pijte vsak dan med zajtrkom. Spremembe v telesu lahko doživite v trenutku.

6. Oljčno olje s soljo in kumarami:

Kumara je zelenjava, ki vsebuje veliko vode in ima manj kalorij. Poleg tega je kumara bogata z vlakninami, ki pomagajo odstraniti toksine iz telesa. Ob zaužitju daje občutek sitosti. Dodajte ščepec soli in oljčnega olja s kumarico in jo pojedite vsak dan za hujšanje.

7. Oljčno olje z jabolčnim kisom:

Ni boljše mešanice kot olivno olje z jabolčnim kisom. Oba izdelka odlično združujeta svoje izvrstne okuse. Z njimi boste ustvarili kulinarični čudež, ki bo povečal okus vaših jedi. Toda poleg vsega tega lahko jabolčni kis, postrežen skupaj z olivnim oljem, pomaga pri hujšanju. Jabolčni kis ima zelo malo kalorij, med številnimi hranili pa izstopa kalij. Je diuretični mineral, ki odstranjuje toksine iz telesa.

Neželeni učinki oljčnega olja:

Poleg koristi oljčnega olja za hujšanje lahko to olje, če ga uživamo v presežku, pokaže stranske učinke na telo.

  • Koristi oljčnega olja za vzdrževanje krvnega sladkorja v telesu. Ko se porabi v večjih količinah, to olje drastično zniža raven sladkorja in povzroči hipoglikemijo.
  • Olja se na splošno pripravljajo pri nadzorovanih pogojih toplote in tlaka za rafiniranje. Tudi oljčno olje je enako. Zaradi tega bi lahko prišlo do spremembe molekularne strukture maščobnih kislin, prisotnih v olju. To lahko spremeni raven holesterola v telesu.
  • Pri prekomerni porabi lahko to olje zniža krvni tlak.
  • Oljčno olje z visoko vsebnostjo maščob lahko povzroči prebavne motnje, ki lahko zaradi odvajalne lastnosti povzročijo drisko, prebavni sistem pa je ne more popolnoma prebaviti.
  • Kot je razvidno iz poglavja o koristih, lahko oljčno olje zniža krvni tlak. Toda če se to olje prekomerno porabi, bo drastično znižalo krvni tlak, kar bo povzročilo nizek krvni tlak, ki povzroči omedlevico itd..

Debelost je eden glavnih problemov, s katerimi se sooča današnja generacija. Ljudje iščejo različne rešitve za hitro hujšanje in padanje v past komercialnih izdelkov, čeprav so v vašem domu na voljo naravne metode. Vključevanje oljčnega olja v različnih oblikah, kot je razloženo v tem članku, lahko naredi čudeže pri izgubi teže. Oljčno olje uporabljajte neprekinjeno en mesec in rezultate boste videli tik pred ogledalom. Delite svoje izkušnje z nami.

Zavrnitev odgovornosti: Vsebine, objavljene tukaj, so zgolj v izobraževalne namene. Prosimo, da tega ne obravnavate kot zdravniški nasvet, ker se različne osebe na oljčno olje odzivajo na različne načine. Pred uporabo olivnega olja se dobro posvetujte s svojim zdravnikom.