Vsak od nas hrepeni po tisti seksi ukrivljeni postavi, ki lahko vsakega moškega spravi na koleno, zaradi česar se počutite izjemno samozavestno in se poleg tega razmetavate z urnim steklenim telesom. “Imam ga, zato se razkazujem”- pravzaprav želimo živeti ta citat. Zaradi vitke popolne postave se v sobi, polni ljudi, počutimo samozavestno. Karkoli oblečete, začne telesu res pristajati in komplimentirati.

Modelom podobne figure so sanje mnogih, vendar jih lahko zaradi teže in obsežnega pasu oddaljijo od svojih lepotnih ciljev. Toda pridobivanje teh krivulj ni tako enostavno in vabljivo, kot izgleda. Za pridobitev je treba vložiti veliko truda. Odločnost je vsekakor ključ do uspeha, saj je treba upoštevati prehranski režim, brez katerega ni mogoče ničesar doseči. Preberite, če želite vedeti, kako shujšati kot model.

Nasveti za hujšanje kot model

Model načrta prehrane za hujšanje:

Modeli sledijo dobremu hranilnemu načrtu, da bi dobili to lepo podobo. Prehrana je iz mastne, nezdrave hrane, da se izognete odvečni maščobi. Če želite vedeti, kako modeli hitro shujšajo, si oglejte spodnji načrt prehrane.

1. Zelenjava:

Zelenjava je pomemben vir hranil, kot so vitamini in minerali. So živila, bogata z vlakninami. Priporočljivo je, da vsak dan zaužijete vsaj 2-3 obroke zelenjave. Zelenjavo lahko jemo v različnih oblikah, kot so solate, zelenjavo na pari ali zelenjavo na žaru. V procesu kuhanja je najbolje uporabiti zelo malo ali nič olja. Tudi vsakodnevna vključitev zelene zelenjave v vaš obrok lahko pomaga telesu dobro delovati.

2. Sadje:

Plodovi so bogati z antioksidanti in so hranljivi. Pakirani so z antioksidanti za boj proti prostim radikalom in zmanjšanje poškodb celic. Sadje, kot so jagode, jabolka, melone, hruške, grenivke, so najboljši za hujšanje. Vendar pa je določeno sadje, kot so banane, mango, kremasto jabolko, chikoo, visoko kalorično, zato je najbolje omejiti njihov vnos. Priporočljivo je tudi jesti sadje kot pa ga mešati v sokove ali napitke, da se izognete izgubi prehranskih vlaknin.

3. Prehrana z visoko vsebnostjo beljakovin in nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov:

Beljakovine pomagajo pri izgradnji mišic. Podobno sliko lahko dosežete, če zmanjšate količino ogljikovih hidratov in povečate vsebnost beljakovin. Če izberete beljakovine, kot so stročnice, leča, pusto meso, kot so piščanec, puran, jajca, grški jogurt z nizko vsebnostjo maščob, morska hrana itd., Lahko dobite več mišic brez maščobe. Najbolje je, da se izogibate škrobnim živilom, kot so krompir, sladki krompir, riž, pšenica itd.,

4. Tekočine:

Tekočine so pomemben del prehrane za hujšanje. Za hidracijo telesa je potrebno piti veliko sveže vode. Skupaj z vodo je priporočljivo, da dan začnete s kozarcem vroče limonine vode, ki mu sledijo največ tri skodelice zeliščnih zeliščnih čajev. Prav tako lahko uživanje sadnih sokov med obroki zmanjša apetit in povzroči občutek sitosti.

Načrt vadbe modela:

Za hujšanje je ključnega pomena vadba. Z zdravim režimom vadbe ne postanete samo fizično aktivni, ampak tudi izgubite odvečne centimetre okoli pasu. Če želite doseči dobro oblikovan model, kot je na sliki, si oglejte naslednji načrt vadbe:

  • Hoja je najboljša oblika vadbe. Priporočljivo je narediti vsaj 10.000 korakov na dan. Nošenje fitnes traku vam lahko pomaga slediti vašim gibanjem in spodbuja uspešno tekmovanje pri doseganju ciljev.
  • Sodelovanje je najboljši način, da se motivirate. Zdrava konkurenca v vašem krogu vam lahko pomaga odpraviti lenobo in se premakniti k doseganju svojih ciljev. Tedenske meritve so najboljši način za sledenje napredku.
  • Zgodnje jutranje vaje, kot je tek, vam lahko pomagajo ostati v formi. Jutra so najboljši čas za ogrevanje telesa in hitro hujšanje.
  • Kardio vaje, kot so plavanje, tek, ples, zumba in aerobika, zelo hitro porabijo kalorije. Te intenzivne vadbe so obvezne za dosego modela, podobnega telesu
  • Trening moči je skrivnost dobro zgrajenih in napetih mišic. Če želite doseči ravne trebušne mišice, kot so modeli, morate vsaj 30 minut preživeti v programih treninga moči, zlasti za roke, noge, trebušne mišice in hrbet.

Pomembni nasveti za hujšanje kot model:

Hujšanje zahteva veliko vadbe v sklopih, kot je kardio v kombinaciji s navzkrižnim treningom in jogo. Če ima oseba maščobe na določenih delih telesa, se mora na to osredotočiti. Danes si bomo ogledali nekaj ključnih točk, ki so predpogoj za hujšanje.

1. Določitev:

Zelo pomembno je ostati odločen. Velikokrat nas zavede pogled na urno stekleno podobo manekenke in začnemo telovaditi, pri hujšanju pa takoj na dieti. Po enem tednu gre odločitev za žrebanje in vrnili smo se v normalno stanje. To negativno vpliva na naše telo, saj brez razloga spravimo telo pod prehrano. Človek mora biti zelo reden pri vsem, kar počne, in tega ne pustiti zgolj na sredini. Torej, preden začnete izvajati kakršno koli dejavnost zunaj ali doma, se pripravite, da boste to počeli vsaj 4-6 mesecev, ker pred tem sprememb ni mogoče videti.

2. Potrpljenje:

Začnemo, vaje izvajamo mesec dni in pustimo vmes vzemimo recimo po mesecu ali dveh. Zakaj? Ker ne vidimo sprememb. To se zgodi večini deklet v najstniških letih. Zato bodite potrpežljive dame. Dajte telesu čas, da se navadi na vaje. Vsekakor bo pokazal rezultate.

3. Vsak dan vadite:

Vsak vzornik, pa naj bo to Deepika Padukone ali Katrina kaif, delata vsak dan, ne glede na to, kakšen urnik je naporen. Deepika verjame, da bi se, če film zahteva na snemanju ob 6, zagotovo zbudila ob 5 in vstopila v telovadnico. Če želite shujšati, se morate žrtvovati pri spanju. Nič ni enostavno, kot pravijo. Vsak dan telovadite eno uro.

4. Recite ne zunanji hrani:

Če želite shujšati, se morate držati prehranskega režima, saj 30% vadbe in 70% prehrane upoštevate. Zunaj hrane, ocvrte in pitanjene hrane je nezdrava hrana za vas strog ne.

5. Prehranski režim:

Prehranski režim se spreminja od telesa do telesa. Zato se za pravilno prehrano posvetujte z dietetikom v telovadnici, kjer delate.

Osnove prehrane so navedene spodaj:

  • Jutro se mora začeti z razstrupljanjem in čiščenjem. 2 kozarca vode versko vsak dan. Lahko dobite tudi 1 kozarec vode skupaj z 1 limono in 1 žlico medu. Čiščenje telesa je najpomembnejši del. Izločanje blata iz telesa je najpomembnejši korak.
  • Večerja mora biti lahka kot zrak. Takrat ne smete uživati ​​ogljikovih hidratov. Vnesti je treba le nekaj beljakovin. Maščobe, ki se na koncu shranijo v našem telesu, porabimo za večerjo. Zato imejte čim bolj svetlobo. Vključite sadje in zelenjavo.
  • Če ves teden ves čas sledite svoji prehrani, si lahko ob nedeljah privoščite svojo najljubšo kuhinjo.
  • Ne ostanite lačni. Jejte v kratkih presledkih.

Doseganje modela, kot so figure, zahteva veliko potrpljenja. To se ne more zgoditi čez noč in treba je imeti osredotočen, dosegljiv cilj. Prav tako se beseda model včasih zamenja za izjemno tanke, anoreksične figure. To sploh ni zdravo in ima lahko škodljive učinke. Tudi če imate velike kosti, ste lahko z odstranjevanjem maščob in delom na napenjanju mišic videti kot model. Ne glede na to, ali ste model ali ne, je telesna aktivnost z zahtevano vzdržljivostjo in imuniteto skrivnost zdravega življenja.