Zaradi sedanjega načina življenja se stopnja debelosti povečuje. Neželena hrana, pomanjkanje ustreznega spanca povzročajo povečanje telesne mase pri ljudeh. Dodatna količina, ki nastane okoli pasu, vas lahko naredi nerodne. Ne samo, da je odvečna teža na pogled prijetna, ampak lahko povzroči tudi hude zdravstvene težave, kot so težave s srcem, astma itd. Ena izmed učinkovitih rešitev za hujšanje je vpis v drage telovadnice in najem osebnih trenerjev. Vendar to morda ni proračunsko prijazno za vse. Ne morejo si vsi privoščiti vlaganja v telovadnice in posebne programe prehrane. Ta članek razkriva nekaj neverjetnih nasvetov za vse tiste, ki bi radi vedeli, kako shujšati s proračunom.

Nasveti za hujšanje s skromnim proračunom

Kako shujšati v ozkem proračunu?

Hujšanje zahteva veliko vadbe v sklopih, kot je kardio v kombinaciji s navzkrižnim treningom in jogo. Če ima oseba maščobe na določenih delih telesa, se mora na to osredotočiti.

11 najboljših nasvetov za hujšanje v ozkem proračunu:

Vidimo, da mnogi ljudje ne želijo plačati velikih zneskov v telovadnici, saj si tega ne morejo privoščiti. Vendar želijo shujšati. Hujšanje doma je nekoliko težko, čeprav praktično ni nemogoče. Torej, tukaj je članek za ljudi z omejenim proračunom, ki pa se želijo znebiti teh dodatnih kilogramov.

1. Pijte veliko vode:

Voda je najpomembnejši element programa hujšanja. Je 200 -odstotno brez kalorij in pitje veliko vode lahko pomaga pri izgubi teže. Voda pospeši vašo presnovo in pomaga odstraniti toksine iz telesa. Prav tako lahko spodbuja dobro delovanje prebavnega sistema. Pitje veliko vode tik pred obrokom lahko zmanjša apetit in zmanjša željo po hrani. Ni pa priporočljivo piti vode med obroki ali takoj po obroku, saj lahko povzroči prebavne motnje in prepreči absorpcijo hranil iz hrane.

2. Jejte počasi:

Počasno prehranjevanje je dobra praksa v mnogih državah, kot je Japonska. Skrivnost tega pravila je, da ko jeste počasi, uživate v okusih hrane in jo cenite. Posledica tega je popoln občutek zadovoljne ravni lakote. S počasnim prehranjevanjem zmanjšate svoj skupni vnos, saj zmanjšate dodatne kalorije.

3. Odmerite svoje dele:

Ko načrtujete hujšanje, morate nadzorovati porcije. Uživanje težkih obrokov in velikih porcij hrane lahko poveča vaš vnos kalorij in oteži prebavo. Počasnejša presnova lahko povzroči presežek energije, shranjene v obliki maščobe v telesu. Manjši deli vam pomagajo, da kmalu dobite občutek popolnosti. Z izbiro majhnih porcij več elementov lahko dobite nizkokalorično, hranljivo hrano.

4. Načrtujte obroke vnaprej:

Zaradi omejenega delovnega časa človek morda ne bo imel dovolj časa za pripravo obrokov doma, zato se zanaša na hitro hrano. Posledica tega je visoko kalorična, nezdrava hrana. To ne samo, da povzroči povečanje telesne mase, ampak tudi poveča raven holesterola. Tedensko načrtovanje obrokov vam lahko prihrani veliko časa in z minimalnimi napori lahko uživate v okusnem hranljivem domačem obroku.

5. Vsak dan jejte isto stvar:

Uživanje iste hrane vsak dan je pogost trik za hujšanje. Čeprav se morda sliši malce dolgočasno, vam lahko vsakodnevno upoštevanje istega načrta obroka pomaga, da se osredotočite na to, kaj točno želite kupiti in čemu se lahko izognete.

6. Ne kupujte neželene hrane

Neželena hrana je največji sovražnik za tiste, ki želijo shujšati. Hitra hrana, kot so sladkarije, čokolada, hamburgerji in pice, so le odpadne kalorije, ki vodijo v zamašitev arterij in povečanje pasu. Izogibajte se nezdravi hrani.

7. Jejte sadje:

Sadje je hranilno gosto živilo. So odličen vir vitaminov, mineralov in prehranskih vlaknin. Sadje je bogato tudi z antioksidanti za obnovo izgubljenih celic. Če jeste sadje pred obroki, se lahko počutite sito in vam pomaga porabiti manj hrane. Bolje je jesti celo sadje kot piti sok.

8. Vprašajte se, če si tega resnično želite?

Pogosta napaka, ki jo naredimo, je zatekanje k nepotrebnim skušnjavam. Z domišljijsko embalažo in novimi predmeti na polici lahko kupite stvari, ki lahko spremenijo vaše zdravstvene cilje. Preživite dovolj časa, da presodite, ali si resnično želite tega predmeta in kako lahko vpliva na vašo težo.

9. Ohranite proračun za hrano:

Ljudje pogosto porabijo več za hrano kot za mesečne EMI. Hrana v domišljijskih restavracijah in hipermarketih je draga, še posebej, če gre za eksotične različice. Pravilo je, da za hrano določimo strog proračun in kupujemo le zdrave, gospodarske izdelke. Pridobite ta proračunski načrt prehrane za hujšanje!

10. Najprej jejte zdrave stvari:

ČE imate v hladilniku naloženo sveže sadje in velik kos peciva, kaj morate najprej izbrati? Uživanje zdrave hrane, kot sta sadje in zelenjava, vam lahko napolni trebuh in za torto ne boste imeli prostora. Načrtujte dobro in v proračun zložite tedensko ponudbo obrokov za hujšanje.

11. Vaja:

To je najpomembnejši vidik programa hujšanja. Ni nujno, da je vadba vedno v dragih telovadnicah. Za hujšanje lahko vadite kardio, kot so plavanje, hoja, tek, tek in preskakovanje, ne da bi pri tem porabili veliko.

Točke, ki jih morate upoštevati pri hitrem hujšanju:

Nekaj ​​ključnih točk, ki jih morate upoštevati, preden načrtujete program hujšanja, so:

1. Določitev:

zelo pomembno je ostati odločen. Velikokrat nas zavede pogled na urno stekleno podobo manekenke in začnemo telovaditi, pri hujšanju pa takoj na dieti. Po enem tednu gre odločitev za žrebanje in vrnili smo se v normalno stanje. To negativno vpliva na naše telo, saj brez razloga spravimo telo pod prehrano. Človek mora biti zelo reden pri vsem, kar počne, in tega ne pustiti zgolj na sredini. Zato se pred začetkom kakršne koli dejavnosti, bodisi zunaj ali doma, pripravite, da boste to počeli vsaj 4-6 mesecev, ker pred tem sprememb ni mogoče videti.

2. Potrpljenje:

Začnemo, vaje izvajamo mesec dni in pustimo vmes vzemimo recimo po mesecu ali dveh. Zakaj? Ker ne vidimo sprememb. To se zgodi večini deklet v najstniških letih. Zato bodite potrpežljive dame. Dajte telesu čas, da se navadi na vaje. Vsekakor bo pokazal rezultate.

3. Vsak dan vadite:

kupiti CD, ki prikazuje kardio in joga vaje. Različne zvezde, kot sta shilpashetty in bipasabasu, imajo na trgu predstavljeno zgoščenko za svoje gledalce in oboževalce. Lahko jih kupite v kateri koli glasbeni trgovini, saj vam bo svetoval, kako začeti, katere vaje narediti. Vsak dan zjutraj po predvajanju zgoščenke telovadite. Vendar ne preskočite vadbe. Ura vadbe je bistvena, saj nič ne pride tako enostavno, kot pravijo.

4. Prehranski režim:

imate omejen proračun. Ne morete si privoščiti dragega dietetika. Sploh ne skrbite. Preprosta neto raziskava bi vam pomagala pri odločitvi, kaj jesti in kaj ne.

  • Začnite s čiščenjem telesa. Zjutraj je nujna razstrupljanje. Začnite z 2 kozarcem vode ali 1 kozarcem mlačne vode z medom in limono. Deluje čudežno.
  • Večerja mora biti lahka kot zrak. Takrat ne smete uživati ​​ogljikovih hidratov. Vnesti je treba le nekaj beljakovin. Maščobe, ki se na koncu shranijo v našem telesu, porabimo za večerjo. Zato imejte čim bolj svetlobo. Vključite sadje in zelenjavo.
  • Jejte v kratkih presledkih. Privoščite si sadje, sokove in oreščke. Lahko se zaužijejo tudi piškoti, kot so prebavni, marie gold.
  • Ne jejte nobene zunanje hrane. Žrtev in ocvrt se je treba žrtvovati.

Ko ste odločeni nekaj doseči, denar nikoli ne sme biti ovira. Čeprav vam denar lahko kupi dobro opremo in trenerja, pomanjkanje le -tega nikoli ni izgovor za izgubo teže. Hujšanje se bo zgodilo le s samomotivacijo in nadzorom čutov. Če načrtujete svoje cilje in se jih držite, lahko v hipu postanete fit kot gosli. Kot pravijo, denar ne more kupiti vsake sreče. Brez porabe bombe lahko storite veliko.