Ali pridobivate težo, ko še hodite v telovadnico? Ali trenirate intenzivno in še vedno ne morete zmanjšati niti grama? Ali ste naveličani telovadbe in ne dobite nobenega rezultata iz telesa?

Nasveti za hujšanje v telovadnici

No, morda obstaja tudi kakšen drug razlog, a eden od glavnih razlogov za vaš prekinljeni uspeh pri hujšanju je lahko krčev način treniranja sami! Da, tudi certificirani trener uporablja napačen način usposabljanja. Zato tudi zaradi težkih vadb in diet ne morete shujšati.

8 najboljših nasvetov za hujšanje v telovadnici:

No, ni razloga za skrb, spodaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri treningu v telovadnici.

1. Naredite usposabljanje HIIT:

Če ste že shujšali za več kilogramov iz telesa in morate v določenem trenutku, če se vaše telo preneha odzivati ​​na redno vadbo, poskusiti z visoko intenzivnim intervalnim treningom! To bi vam pomagalo z garancijo! Lahko naredite več WOD ali manj WOD. Nekaj ​​pristranskosti glede moči ali vzdržljivosti ali pristranskosti gimnastike. Prav tako je dobra poteza dviganja moči.

No, ta HIIT vedno povzroči seksi obliko telesa in je odličen za GPP (splošna fizična pripravljenost).

2. Izkoristite dneve aktivnega počitka:

Morda bodo vmes minili dnevi, ko bo vaše telo morda počivalo ali pa vas bodo začele boleti mišice. No, v teh dneh morate vedno počivati! Tisti dnevi, ko komaj hodite in se vam hrbet začne počutiti kot velika modrica, se morate izogibati treningom.

Počitek ne pomeni, da za en dan dobro preskočite trening ali telovadbo. Dan aktivnega počitka pomeni delati z nekaj gibljivosti in se rahlo tekati ali pa hitro hoditi. Naredite malo razteznih in enostavnih strojev.

Na ta dan poskusite hoditi počasi in počasi. To bo izboljšalo okrevanje vašega telesa, pomagalo bo zmanjšati stres vašega telesa, pomagalo bo tudi pri okrevanju vašega osrednjega živčevja in pripeljalo vaše telo v polno gibljivost. To tudi izboljša izgorevanje maščob v telesu.

3. Izogibajte se umetnim sladilom:

  • Morda ste že slišali, da sladkor ni zdrav za zdravje, če ga uživate v presežku in se morate vedno izogibati sladkorju. Na enak način, če začnete jemati umetna sladila, da imajo sladek okus, no, to je še slabše! Ker umetno sladilo vključuje sladila Splenda, aspartam in “naravno aromatizirana”.
  • Ta umetna sladila zvišajo raven insulina in ker vaši možgani ne morejo razlikovati med njimi in sladkorjem. Tako je odziv telesa enak kot pri sladkorju.
  • Če vam torej trener telovadnice predlaga umetno sladilo, je bolje, da ga pri tem vprašanju vodite. Le izogibati se jim je smiselno.

4. Ne pretiravajte z vlakom:

Vedno se za vsako ceno poskusite izogniti pretreniranosti. No, pretreniranost deluje tako: izčrpa prizadevanja za hujšanje in posledično spodbuja pridobivanje maščobe z ogromno količino sproščanja kortizola! To sprostite v svoje telo.

5. Načrtujte vnaprej/si privoščite kosilo:

Med dieto ste se morda soočili s številnimi težavami, na primer niste mogli obvladati svojega hrepenenja, ko ste lačni. No, vedno obstaja način, kako ustrezno uravnotežiti svojo prehrano. Načrtujte svojo prehrano za ta dan ali pa namesto načrtovanja morate hrano spakirati, da vam ne bo treba hoditi po hrano ali da vam ne bo treba jesti junk.

nasveti za telovadbo

6. Izvedite intervale Tabata:

Ti so resnično učinkoviti pri hujšanju. Ti delujejo kot 20 sekund vadbe, nato pa sledi 10 sekund počitka. Zdaj morate izbrati gibanje, na primer zračni počep. Zdaj lahko začnete s časovnikom in zdaj za 20 sekund izvedete čim več počepov, nato pa počivajte približno 10 sekund in to ponovite znova. Ta cikel ponavljajte, dokler ne poteče 4-5 minut in ne zaključite približno 8-10 krogov.

Interval Tabata je eden najbolj brutalnih, učinkovitih in res zelo preprostih protokolov vadbe, ki jih lahko naredite s katero koli vajo.

7. Soda, sok itd. Zamenjajte z gazirano vodo in apnom:

Vedno ostaja hrepenenje po tekoči sladi ali hladni pijači. Da, na dieti ni dovoljeno jesti koksa ali pepsija. Dovoljeno pa je, da zadovoljimo vašo željo po karbonizaciji, vendar brez kalorij ali sladkorja. Za to lahko vzamete kozarec zelo ohlajene vode in nalijete nekaj kapljic limone. In pripravljeni ste z naravnim in zdravim sirupom.

8. Dremnite:

8 -urni spanec je res potreben. Spanje je ena izmed 5 najboljših tehnik zdravega in dobrega življenja. Dremež daje mišicam tudi več moči za večjo učinkovitost

Nasveti za hujšanje v telovadnici