Kronični stres je glavni vzrok za redčenje las. Obstajajo dokazana dejstva, da lahko to vpliva na zdravje ljudi in nato povzroči tudi redčenje. Spodaj so navedena dejstva, zakaj lahko to povzroči oslabitev korenin, kar vodi v delno alopecijo.

stres lahko povzroči izpadanje las

Kako vplivati ​​na stres na telo:

1. Danes so delovne rutine zelo naporne in pogosto to vpliva na telo. To lahko povzroči nepravilen delovni čas, zato žleze v telesu morda ne bodo delovale pravilno. Drug vzrok je, da je raven tega pritiska zelo težka zaradi stalnega delovnega pritiska.

2. V tej situaciji stresni hormon, znan tudi kot kortizol, začne delovati nepravilno in lahko poslabša drugo delovanje telesa, kot je ustrezen metabolizem, absorpcija hranil iz hrane, ki jo človek vnese. Ko je to v ustrezni količini , potem so učinki škodljivi. Tudi pomanjkanje spanja je še en dejavnik, ki se pojavi zaradi prevelikega delovnega pritiska ali druge bolezni, ki lahko povzroči nepravilno prehrano ali druge težave. Zato jih je treba upoštevati.

Kako nadzorovati izpadanje las zaradi stresa:

Spodaj so sredstva, ki jih lahko oseba naredi, da prepreči redčenje las.

1. Primeren čas spanja:

Izogibati se je treba motnjam in hrupnemu okolju. To je povezano s povzročanjem nespečnosti sčasoma, kar je lahko zelo problematično za zdravje osebe. Človek mora imeti primeren čas za spanje. Eden glavnih vzrokov je nočna budnost. Ljudje imajo natrpane urnike, zato mnogi radi delajo ob nerednih urah dneva in zato nimajo ustreznega časa za počitek.

To je ena glavnih motenj, ki lahko povzroči več težav, zato se ji je treba izogniti. Poskusite lahko tudi poslušanje umirjene glasbe ali drugih počasnih melodij, ki pomagajo umiriti um. To pa ne bi smela biti pop ali rock glasba, ki bi lahko povzročila še več motenj. To so torej nekaj, kar bi morali ohraniti kot redno navado. Zato mora biti vsak dan ustrezen čas, ki mu oseba sledi, in to je treba upoštevati kot rutino, da se ugotovi, da pri tem ni nepravilnosti, da se problem nemira ne bi več pojavil.

stres-vzrok-izpadanje las

2. Vadba joge:

To je dobro znana tehnika, ki so jo preizkusili številni zdravstveni inštruktorji, ki trdijo, da to pomirja telo. To lahko izboljša splošno delovanje telesa. To lahko tudi umirja um in poveča prekrvavitev. Skupaj s temi asanami je mogoče preizkusiti, kar lahko do določene mere tudi olajša um. Raztezanje telesa lahko pomaga pri sprostitvi mišic, kar lahko sprosti tudi nekaj utrujenosti.

3. Gledanje filmov in poslušanje glasbe:

Če človek posluša svojo najljubšo glasbo, ki ima pomirjujoč učinek, lahko to pomirja telo. Te so dobre za lajšanje utrujenosti. Poskusite lahko tudi filme, ki lahko dobro vplivajo na um.

izpadanje las zaradi stresa

4. Zdravstveno svetovanje:

Če vse druge možnosti ne pomagajo pri odpravljanju stresa, se lahko oseba obrne tudi na pooblaščenega zdravnika, ki lahko v zvezi s tem poda nekaj drugih koristnih tehnik ali predlaga nekatera ustrezna zdravila, ki bi lahko pomagala v boju proti tej težavi. Oseba se lahko tudi posvetuje z zdravniki za nadaljnjo krepitev rasti las z dodatki ali drugimi vitamini. Lahko se izvajajo terapije, pri tem pa lahko pomagajo tudi redne masaže ali zdravilišča.

Vir slike: Shutterstock