Lasje so bistveni del telesa. Povečuje našo lepoto. In vsi imajo radi lepe in goste lase. Toda okoljske razmere, kot so onesnaženje, stres, slab način življenja in prehranjevalne navade, lahko povzročijo izpadanje las. Izpadanje nekaj pramenov na dan je normalno, ko pa izpadanje las preseže, postane glavobol in začnemo preizkušati različne izdelke ter začeti uporabljati več sredstev za nadzor izpadanja las in izboljšanje rasti las. Ko pa nič ne mine, se posvetujemo z zdravnikom. Večinoma nam zdravniki priporočajo zdravilo Rogaine za zdravljenje izpadanja las.

rogaine za lase

Kako Rogaine pomaga pri izpadanju las:

Rogaine je zdravilo, ki je bilo prvič predstavljeno na trgu za znižanje krvnega tlaka. Bolniki, ki so uporabljali zdravilo Rogaine za nadzor krvnega tlaka, so doživeli izjemno rast las. Minoksidil, aktivna sestavina zdravila Rogaine, je povzročil povečanje rasti las, zato je Rogaine prejel dovoljenje FDA za zdravljenje težav z izpadanjem las..

Rogaine je tekoča raztopina na osnovi alkohola, ki se nanese neposredno na lasišče za zdravljenje izpadanja las. Čeprav raziskovalci niso povsem prepričani o delovanju zdravila Rogaine, menijo, da uporaba zdravila Rogaine na lasišču poveča pretok krvi v lasišču in se zadržuje v zmanjševanju lasnih mešičkov.

Zlasti cilja na kalijeve kanale znotraj mešičkov in jih tako odpre, da se povečajo, kar ponovno sproži fazo rasti las, kar pripomore k temu, da rastna faza ostane dlje časa.

Ali Rogaine res deluje?

Čeprav Rogaine pomaga pri rasti las pri moških in ženskah, je treba opozoriti, da ne ozdravi popolnoma plešavosti. Pravzaprav bi ga morali obravnavati kot zdravilo za odlaganje izpadanja las in ne za zdravljenje.

Poleg tega je uspeh zdravila Rogaine omejen na primere redčenja las, ne pa tudi na zdravljenje plešavosti. Poročali so, da je najučinkovitejše področje Rogaine področje krone in ne čelne linije las in se večinoma nanaša na ženske. Poleg tega morate losjon nanašati dvakrat na dan in ga nikoli ne prekiniti.

Ali ima Rogaine kakšne stranske učinke?

Kot večina drugih zdravil na trgu ima tudi Rogaine stranske učinke. Toda ti stranski učinki so majhni in so omejeni. Nekaj ​​pogostih stranskih učinkov, ki jih je treba omeniti, so prhljaj, draženje lasišča in srbenje.

Če se na začetku uporabe izdelka soočate z izpadanjem las, ne skrbite, saj je to pokazatelj, da rešitev dejansko deluje. Prekomerna uporaba zdravila Rogaine lahko povzroči nastanek dlak na obrazu (običajno pri tistih, ki imajo visok krvni tlak) in omotico zaradi visokega vnosa alkohola. Drugi neželeni učinki vključujejo –

Od lasišča:

  • Srbenje.
  • Suhost.
  • Rdečica.
  • Luščenje.

Povezava s krvnim tlakom:

  • Bolečine v prsih.
  • Glavoboli.
  • Povečan srčni utrip.
  • Omedlevica.
  • Težave pri dihanju.

Rogaine za zdravljenje izpadanja las:

Povečano izpadanje las se morda sliši absurdno, saj rešitev, ki je bila namenjena zmanjšanju izpadanja las, dejansko povečuje izpadanje las. Vendar pa Rogaine odstrani šibkejše lasne mešičke, da bi zrasel bolj zdrave in močnejše lasne mešičke in s tem izpadanje las.

Mastni lasje Prvotna formula zdravila Rogaine je vsebovala propilenglikol, zaradi česar so bili lasje mastni in precej težki za obvladovanje. Vendar nova formula Rogaine vsebuje peno Rogaine, ki se zdi, da odpravlja težavo. Toda pena Rogaine je izpostavljena samo moškim, zato bodo ženske morale vztrajati pri 2% različici formule Rogaine, ki ne povzroča maščobe kot prejšnja 5% različica.

Kdaj opazite vidne rezultate?

Po začetku zdravljenja običajno traja približno štiri do eno leto, preden se pojavijo vidni znaki rasti las. Preseganje priporočenega odmerka ne bo pripomoglo k hitrejši rasti las. Ugotovljeno je bilo, da so bili rezultati zdravil za izpadanje las z zdravilom Rogaine hitrejši od drugih zdravil na trgu.

Vedno je priporočljivo uporabljati zdravila, ki jih je odobrila FDA. Ker je zdravilo Rogaine na voljo brez recepta in je zdravilo, odobreno s strani FDA, je vredno poskusiti izboljšati rast las.